.Γεωπολιτικό πόκερ στην Ανατολική Μεσόγειο

Τις επόμενες εβδομάδες θα παιχθεί μία δύσκολη παρτίδα γεωπολιτικού πόκερ στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Αγκυρα μοιάζει αποφασισμένη να τραβήξει το σχοινί, τουλάχιστον σε σχέση με την κυπριακή ΑΟΖ. Ολα δείχνουν ότι θα συνεχίσει τις «βόλτες», ενώ ταυτόχρονα θα ψάχνει να βρει εξέδρες για έρευνες προκειμένου να ολοκληρώσει το «σόου». 

Οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις στη Λευκωσία είναι απολύτως ψύχραιμοι, αλλά γνωρίζουν ότι τα δύσκολα έπονται. Η κυπριακή διπλωματία είναι τυχερή γιατί έχει έναν έμπειρο και κοσμοπολίτη υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος συνδυάζει τον ρεαλισμό με την αποφασισ... περισσότερα »

.Κύμα καταλήψεων στα σχολεία

Σε 500 περίπου υπολογίζει τα σχολεία, σε σύνολο 13.430, που τελούν υπό κατάληψη, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη Βουλή και επεσήμανε ότι υπάρχει προεδρικό διάταγμα  που ρυθμίζει το θέμα της κάλυψης των χαμένων ωρών. 
Ο υπουργός Παιδείας αφού τόνισε πως ενημερώθηκε ότι το φαινόμενο συνηθίζεται ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου και πρόσθεσε πως δεν έχει πρόβλημα με τις κινητοποιήσεις έθεσε ωστόσο τα θέματα που προκύπτουν ως συνεπεία των καταλήψεων στα σχολεία.
«Τι γίνεται με το αναλυτικό διδακτικό πρόγραμμα μέσα στο έτος διότι μέχρι την 17η Νοεμβρίου είναι μισός μήνας διδακτικού έτους. Αν η κατάληψη επεκταθεί τι γίνεται; Η ύλη που θα πάει;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε πως σε μία δύσκολη χρονιά ξεκινάει μία σειρά κινητοποιήσεων που έρχεται σε αντίθεση με αυτό που πρέπει να πάρουν οι μαθητές από το σχολείο, αυτό που πρέπει να διδάξουν οι καθηγητές. 
«Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο δεν με ενδιαφέρει. Πρέπει να αναλογιστούμε τι πρόβλημα δημιουργείται στα παιδιά και τη μαθητική κοινότητα» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος προειδοποιώντας πως «υπάρχει προεδρικό διάταγμα που ρυθμίζει τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις».

Σημειώνεται ότι το ΠΔ το οποίο επικαλέστηκε ο υπουργός προβλέπει ότι μετά από τρεις ημέρες κατάληψης μπορεί να ενεργοποιηθούν μέτρα αντιμετώπισης απώλειας της διδακτικής ύλης, όπως το να γίνεται μάθημα το Σαββατοκύριακο, τις αργίες, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, να διακοπούν οι παράλληλες δραστηριότητες όπως και οι εκδρομές.

.Σαμαράς: Δε θα γίνουν πρόωρες εκλογές

Τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών έβαλε ο Αντώνης Σαμαράς από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Μετά και το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα περί πρόωρων εκλογών, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Αυτό που δε θέλει, απεύχεται ο ελληνικό λαός και φοβούνται οι ξένες αγορές, οι πρόωρες εκλογές δε θα γίνουν», ήταν τα πρώτα λόγια του πρωθυπουργού, ο οποίος υποστήριξε ότι «έχω την πεποίθηση ότι οι έλληνες βουλευτές θα εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διανύσαμε πάρα πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα».

.Συμβούλιο αρχηγών για πρόωρες εκλογές ζητά ο Τσίπρας

Τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να οριστεί μια ημερομηνία διεξαγωγής εθνικών εκλογών πριν από την εκλογή για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και «πριν την υπογραφή νέων δεσμευτικών συμφωνιών με τους εταίρους», ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον οποίο συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε επίσης στο πλαίσιο του ίδιου συμβουλίου να διερευνηθεί η δυνατότητα «να συμφωνήσουμε στο πρόσωπο του νέου Προέδρου που θα μπορούσε να εκλεγεί με ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή». Αυτές οι δύο κινήσεις, σύμφ... περισσότερα »

.Πόσο θα κοστίσουν οι σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Ξεκίνησαν και φέτος οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων για σπουδές σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα του ΕΑΠ. 
Θεωρούμε σημαντικό στις δύσκολες οικονομικά εποχές να ενημερώσουμε τους υποψήφιους φοιτητές για το συνολικό κόστος των σπουδών τους καθώς και τις υποτροφίες που προσφέρονται αφού κάθε χρόνο παρατηρείται το φαινόμενο αρκετοί επιλεγέντες μέσω της ηλεκτρονικής κλήρωσης να μη στέλνουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και στη θέση τους να καλούνται επιλαχόντες. 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ υπ’ αριθμόν 2272Β/2012 το ποσό της συμμετοχής στις δαπάνες σπουδών των νεοεισαχθέντων και των επανε... περισσότερα »

..Η «ένταση» δεν ωφελεί κανέναν...

*Τα* *σύννεφα* στον ορίζοντα πυκνώνουν. Δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση και το «δύσκολο σταυροδρόμι» που βρίσκεται η χώρα. Είναι και η παράνομη εμπλοκή της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, διεκδικώντας την ενεργό συμμετοχή της στην εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων της Ανατολικής Μεσογείου μέσω του Κυπριακού. 

*Σε τέτοιες* συνθήκες, με μια εθνική οικονομία σε κρίση, με μια κοινωνική συνοχή που δοκιμάζεται κι ένα πολιτικό σύστημα υπό αμφισβήτηση, η επιδίωξη μιας τουλάχιστον μίνιμουμ συνεννόησης σε ορισμένα κρίσιμα θέματα θα ήταν επωφελής για τη χώρα. *Δυστυχώς δεν* έχουμε παράδοσ... περισσότερα »

.Νέο τζακ-ποτ στο Τζόκερ με 17 εκατομμύρια ευρώ

Ακόμη ένα τζακ-ποτ, το 15ο στη σειρά, σημειώθηκε στη σημερινή κλήρωση του Τζόκερ. Το ποσό που μεταφέρεται πλέον για την κλήρωση της προσεχούς Πέμπτης ανέρχεται στα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αριθμοί που κληρώθηκαν σήμερα ήταν 5, 9, 16, 39, 42 και αριθμός τζόκερ το 12.

.Από μία κλωστή η κλιμακούμενη κρίση στην Κύπρο

Στη στρατηγική της έντασης επενδύει όλο και περισσότερο η Τουρκία, περνώντας από τις προκλήσεις του Barbaros και τη σύμπλευσή του με τουρκικά πολεμικά στην πλατφόρμα γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ εδώ και σχεδόν έναν μήνα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η Άγκυρα επιχειρεί – για πολλοστή φορά ιστορικά – να εκτονώσει την κρίση στο εσωτερικό της και τα ανατολικά σύνορά της, με το κουρδικό να βρίσκεται σε πρωτοφανή έξαρση και το ρόλο του Ισλαμικού Κράτους που λειτουργεί προς όφελος της Τουρκίας να έχει αποκαλυφθεί σε διεθνές διπλωματικό επίπεδο, βρίσκοντας βαλβίδα αποσυμπίεσης στην επιθετικ...περισσότερα »

.Επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ προωθεί η κυβέρνηση

Την επέκταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% και σε άλλους κλάδους πέραν της εστίασης φέρεται να εξετάζει η Κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που εντείνονται οι πιέσεις της τρόικας για κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει σήμερα σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδος. 

Το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ ζητούν την μεταρρύθμιση του υφιστάμενου καθεστώτος ΦΠΑ στην Ελλάδα, που ισχύει από το 1987, και εστιάζουν στην ανάγκη υιοθέτησης ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες στο σύνολο της χώρας. Υπενθυμίζεται πω σχέδιο που είχαν επεξεργαστεί στο παρελθόν τεχνικά κλιμάκια τη... περισσότερα »

.Μητσοτάκης – Χαρδούβελης εναντίον Βενιζέλου στο «ματς» του νέου μισθολογίου

Εξελίξεις αναμένονται από τη Δευτέρα στο θέμα του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να λάβει πρωτοβουλίες μεταστροφής της άποψης στελεχών του ΠΑΣΟΚ και ειδικά του Ευάγγελου Βενιζέλου για τις αλλαγές στις αμοιβές των δημοσίων υπάλληλων. 

Στη προσπάθεια αυτή ο κ. Μητσοτάκης θα αναζητήσει τη στήριξη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, οι οποίοι «καίγονται» να κλείσουν τις εκκρεμότητες με την τρόικα. Πάντως, ενδεχόμενη στήριξη του κ. Μητσοτάκη από τον κ. Χαρδούβελη θα... περισσότερα »

Σταθερό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων, στην πρόθεση ψήφου, διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της metrisi για τον Ελεύθερο Τύπο. Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία αυξάνει τη συσπείρωση των ψηφοφόρων της. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,4%. 

Όπως προκύπτει από το γκάλοπ, το νέο κόμμα του Σπύρου Λυκούδη συγκεντρώνει ποσοστό 2,2% ενώ λιγότερο από 1 ποσοστιαία μονάδα συγκεντρώνει η ΔΗΜΑΡ. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ: 27,2% ΝΔ: 24,1% Χρυσή Αυγή: 6,4% Το Ποτάμι: 5,5% ΚΚΕ: 5,4% ΠΑΣΟΚ: 5,3% ΑΝΕΛ: 2,3% Κόμμα Λυκούδη: 2,2% ΛΑΟΣ: 1... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.