.Η Ελλάδα μεταξύ των πέντε χωρών - μελών της ΕΕ με τη μεγαλύτερη αύξηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού


Η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ουγγαρία είναι οι χώρες- μέλη τής ΕΕ όπου η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση στη διάρκεια της κρίσης.

Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και τις κοινωνικές εξελίξεις το 2014 (δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες), στην οποία επισημαίνεται ότι στις χώρες αυτές τα ποσοστά φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ήταν ήδη υψηλά πριν από την κρίση.

Ειδικότερα για την Ελλάδα το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού αυξήθηκε από το 28,1% το 2008 σε 35,7% το 2013, ενώ η σοβαρή στέρηση βασικών αγαθών αυξήθηκε στη χώρα από το 11,2% το 2008, σε 20,3% το 2013. 

Εξάλλου, η μακροχρόνια ανεργία αυξήθηκε στην Ελλάδα από 3,7% το 2008 σε 18,6% το 2013 και το ποσοστό απασχόλησης στον οικονομικά ενεργά πληθυσμό (25-64 ετών) μειώθηκε την ίδια περίοδο από 61,9% σε 49,3%.

Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία τα ποσοστά μετάβασης από τη μερική απασχόληση σε μόνιμες θέσεις εργασίας ήταν από τα χαμηλότερα στην ΕΕ στη διάρκεια της κρίσης, ενώ στην Ελλάδα και την Πορτογαλία 25% των απασχολούμενων που εργάζονταν με καθεστώς μερικής απασχόλησης βρέθηκαν άνεργοι ή ανενεργοί τον επόμενο χρόνο.

.«Να προσπεράσει ο λαός εκβιασμούς και τρομοκρατικά διλήμματα»

«Στις 10 μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, δίνουμε τη μάχη ο λαός μας να προσπεράσει τους εκβιασμούς και τα τρομοκρατικά διλήμματα. Να αφήσει πίσω τις ψεύτικες ελπίδες και τις αυταπάτες και να φτάσει στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, επιλογή σίγουρη για το σήμερα και το αύριο». 

Αυτά τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του απόψε σε πολιτική συγκέντρωση, στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφερε χαρακτ... περισσότερα »

.Στρατούλης: Επαναφορά του κατώτατου μισθού και της 13ης σύνταξης !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τα πρώτα μέτρα που θα λάβει για την αποκατάσταση των αδικιών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απαρίθμησε σε συνέντευξή του ο υποψήφιος στη Β΄Αθήνας, Δημήτρης Στρατούλης, κάνοντας λόγο για επαναφορά του κατώτατου μισθού, της 13ης σύνταξης, καθώς και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. 

«Είμαστε πανέτοιμοι, έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή ως προτάσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει τις προτάσεις ως νομοσχέδια» ανέφερε στο Κόκκινο ο κ. Στρατούλης, ο οποίος εκτίμησε πως τα μεγαλύτερα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα θα είναι στη Β' Αθήνας και τη Β' Πειραιά.

.«Ισχυρό παραμένει το ενδεχόμενο ενός Grexit»

Αμερικανικά ΜΜΕ συνεχίζουν να αναφέρονται στις εξελίξεις στην Ελλάδα και σε «πιθανές επιπτώσεις» στην χώρα και στην ευρωζώνη, καταγράφοντας παράλληλα διαφορετικές εκτιμήσεις για την «επόμενη μέρα» των εκλογών. 

«Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ παραμένει ισχυρό, όπως και η διάλυση της ευρωζώνης, υποστηρίζει ο Μίλτον Εζράτι (Milton Ezrati), επικεφαλής οικονομολόγος και στρατηγικός αναλυτής αγορών στην Lord, Abbett & Co και συνεργάτης στο Center for the Study of Human Capital του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (State University of New York), σε άρθρο γνώμης στο ... περισσότερα »

.«Το 2015 δεν θα υπάρχουν μνημόνια»

«Στις 25 Ιανουαρίου δεν αποφασίζουμε ποιο κόμμα θέλουμε, αλλά σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας το απόγευμα στο δημαρχείο Περιστερίου. 

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι το 2015 δεν θα υπάρχουν μνημόνια, δεν θα υπάρχουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και πως θα υπάρχει μόνο ανάπτυξη σε συνθήκες διαφορετικές από ό,τι χθες, «επειδή η Ελλάδα βγήκε από τη ζημιά που είχε πάθει και με τις θυσίες του λαού, θα έχουμε αυτή την ανάπτυξη». 
Ο κ. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη για συνεννόηση, συναίνεση και συμμαχίες. «Να αντιληφθούμε ότι δεν ...περισσότερα »

.Μακρή: Θα κόψουμε… μόνοι μας 100 δισ. ευρώ! ...Πρόταση - έκπληξη

Η Ραχήλ Μακρή προκάλεσε έκπληξη με την πρόταση που έκανε για το θέμα του χρέους αφού υποστήριξε ότι η Τράπεζα της Ελλάδας μπορεί να κόψει μέχρι 100 δισ. ευρώ!

Σε μια αντιπαράθεση που είχε με άλλον υποψήφιο βουλευτή, σ τον τηλεοπτικό σταθμό flash της Κοζάνης, είπε χαρακτηριστικά:

«Τι εννοείτε; Θα μας διακόψει την χρηματοδότηση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Αφού δεν προβλέπεται. Δεν πειράζει. Θα ενεργοποιηθεί το emergency το ELA και θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τα 100 δισ ευρώ»! 

.Βενιζέλος: Ο Παπανδρέου με ήθελε για πρωθυπουργό!

«Μεταξύ Πετσάλνικου και Παπαδήμου ο κ. Παπανδρέου μου είχε τηλεφωνήσει και μου είχε πει ότι θα προτείνει εμένα για Πρωθυπουργό κι αυτό το λέω για πρώτη φορά», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Πώς είναι δυνατόν, να προτείνεις έναν για Πρωθυπουργό που σε έχει ανατρέψει;», διερωτήθηκε.

«Ο ίδιος μου ζήτησε να παραμείνω αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Παπαδήμου», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι προχώρησε στην ίδρυση κόμματος για ένα και μόνο «καπρίτσιο».

Ανέφερε δε ότι ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να επιζητεί πρώτος την δικαίωσή του, μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ. 

«Δε θέλουμε να είμαστε μπαστακωμένοι σε μία κυβέρνηση, δεν είμαστε οι γερμανοί φιλελεύθεροι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε εθνικοί εταίροι, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Ανέφερε επίσης ότι ένα μέρος του εκλογικού σώματος του ΣΥΡΙΖΑ τον ψηφίζει για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, ένα άλλο όμως ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, διότι ξέρει ότι δεν θα εφαρμοστούν αυτά που λέει. 

«Δεν υπάρχουν γλυκαντικές ουσίες, για να ενσωματωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωπαϊκή Πολιτική», τόνισε.

.«Άσχετοι και αδίστακτοι οι οικονομικοί φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ»

Με σκληρές εκφράσεις ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για... ασχετοσύνη σχετικά με την μετάθεση πληρωμής των εγγυημένων από το κράτος τραπεζικών ομολόγων. 

«Στον ΣΥΡΙΖΑ με τη χθεσινή τους ανακοίνωση αποδεικνύουν ότι είναι και άσχετοι και αδίστακτοι» τονίζει ο κ. Σταμάτης αναφερόμενος σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου ότι με απόφασή της η ΕΚΤ δίνει εξάμηνη παράταση τραπεζικής ρευστότητας και στις ελληνικές τράπεζες, μεταθέτοντας για το μέλλον την αποπληρωμή των 20 δις των ομολόγων τους που λήγουν τον Μάρτιο. «Προσπαθώντας να πείσουν ότι «λεφτά υπάρχουν... περισσότερα »

.Παπαδημούλης: Οι έξι άξονες για την επανεκκίνηση της αγοράς

Τους βασικούς πυλώνες για την επανεκκίνηση της αγοράς για την έξοδο από το σπιράλ ύφεσης ανέλυσε στο *newsbeast.gr* ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας ότι πρόθεση της Κουμουνδούρου είναι ο «σχηματισμός μετεκλογικά μίας κυβέρνησης ευρύτατου φάσματος» ασχέτως αυτοδυναμίας και «όχι μίας κυβέρνησης Συριζαίων». 

Συνέντευξη στο *Νίκο Ανδριόπουλο* *- Στο πλαίσιο της στρατηγικής των ανοιγμάτων και της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ πολλοί έχουν κατηγορήσει την Κουμουνδούρου για σαλαμοποίηση, με στόχο την κυβερνητική προοπ... περισσότερα »

.«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συνεργαστεί με κάθε δημοκρατικό κόμμα»

Την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου, κάνει με συνέντευξή του στο *newsbeast.gr* ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Συνέντευξη στον *Παναγιώτη Ευθυμιάδη* 

Ο υπουργός Μεταφορών σημειώνει ότι δεν υπήρχε δίλημμα για τον ίδιο με την ίδρυση του κόμματος Παπανδρέου, ενώ εκτιμά ότι η «κακοφωνία» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει επαναφέρει στη συζήτηση το Grexit. Τονίζει ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ, με την δική του προγραμματική πρόταση εξουσίας, μπορεί να συνεργαστεί με κάθε δημοκρατικό κόμμα. *-... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.