.Τα κλισέ των εκλογών

Σπύρος Σεραφείμ 
Οι εκφράσεις έγιναν κλισέ, όχι οι εκλογές. Είναι εκείνες που επαναλαμβάνονται από στόματα πολιτικών σαν να έχουν καταπιεί την ίδια κασέτα, που αναπαράγονται -σχεδόν- από το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Αλλά και, φευ, πολιτών. 

Λέξεις που έχουν μπει σε προκαθορισμένη σειρά, δίχως σκέψη, σαν υπνωτισμένες, μέσα από ένα αδιόρατο, κλασικό κουτάκι με τα κατάλληλα κλισέ για την περίσταση. Ίδιες προτάσεις, επί τόσα χρόνια, από την ίδια κομματικοποιημένη κονσέρβα, με ολόκληρα κομμάτια πολιτικοποιημένου σκορβούτου. Εννοείται ότι στα σχόλια μπορείτε να προσθέσετε όσα εκ... περισσότερα »

.«Οδός άγουσα εις βάραθρον»

Γιώργος Καρελιάς 
Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι -είναι ήδη- ο χαμένος αυτών των εκλογών. Ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να έρθει πρώτο κόμμα, η νίκη του θα είναι πύρρειος και δεν θα έχει καμιά σχέση με όσα σχεδίαζε πριν από έναν μήνα.

 Οι λόγοι είναι ορατοί: - Προκήρυξε άρον άρον εκλογές με τη βεβαιότητα ότι θα κάνει περίπατο, αλλά σχεδόν αμέσως άρχισε το αγκομαχητό. - - Δίνει την εκλογική μάχη αποδυναμωμένος, με τον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ πολυτραυματία, χωρίς τον ενθουσιασμό του Ιανουαρίου. Αντίθετα, η απογοήτευση είναι εμφανής και στο στελεχιακό δυναμικό και στον κόσμο.... περισσότερα »

.Reuters: Το σχέδιο της Κομισιόν για το ελληνικό χρέος

*Τη μείωση του ετήσιου κόστους εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους στο 15% του ΑΕΠ, εξετάζει η Κομισιόν, σύμφωνα με κορυφαίο αξιωματούχο των Βρυξελλών* . 

Στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, η Κομισιόν καταρτίζει ένα σχέδιο απομείωσης του χρέους βάσει της πορείας της οικονομίας. 

Όπως εξηγεί η ίδια πηγή, όσο υψηλότερη είναι η ανάπτυξη τόσο μεγαλύτερο και το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους. Αντίθετα, εάν η οικονομία συρρικνώνεται, το κόστος αποπληρωμής του θα μειώνεται αναλόγως. Στόχος, επισημαίνει, είναι το συνολικό κόστος εξυπηρέτησης του χρέους να μην υπερβαίνει το 15% του ετ... περισσότερα »

.Καθρέφτης είναι η Βουλή της δικιάς μας ασχήμιας

Στην Ελλάδα της κρίσης, που δεν δακρύζει παρ’ ότι ξεπουλάει τα παιδιά της και με ψεύτικα, μεγάλα λόγια παραμυθιάζεται για την ιστορία της, οι πολίτες ετοιμάζονται να επιλέξουν τους πολιτικούς που θα κυβερνήσουν. 

Κι έχουν να επιλέξουν από μια «βεντάλια» πολιτικών ανδρών και γυναικών και από μια σειρά από κόμματα που στην πλειονότητά τους είναι κατώτερα των περιστάσεων.

 Την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ τραγουδάνε «κυρ Αλέκο (Φλαμπουράρη), κυρ Αλέκο με το… κόκκινο γιλέκο», στη ΝΔ λένε: «απολείπειν ο Θεός Αντώνιον… Σαμαρά», τον μοναδικό δηλαδή που έσωσε τη χώρα και ανέλαβε το πολιτικό κόστος ενώ... περισσότερα »

.Η Δευτέρα είναι που θα κρίνει το μέλλον της χώρας

Ας πάμε λοιπόν στην επόμενη ημέρα για την Ελλάδα. Ας αφήσουμε την Κυριακή που είναι η... γιορτή για τη Δημοκρατία και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί κι έτσι. 

Και δεν θα μετατραπεί σε κηδεία για τη χώρα. Όποιος κι αν βγει πρώτος θα πρέπει να κάνει συμμαχίες, αυτό πλέον είναι αντιληπτό από όλους τους πολίτες. Χωρίς συνεννόηση είναι δύσκολο να υπάρξει ομαλή πορεία της Ελλάδας τους επόμενους μήνες.

 Η απειλή του Grexit δεν έχει περάσει και αυτό θα το θυμηθούμε σύντομα, όταν θα αρχίσει πάλι η γκρίνια με τους δανειστές. Η κυβέρνηση που θα προκύψει λοιπόν, ανεξαρτήτως του σχήματος, ... περισσότερα »

..Οι ηθικά πλεονέκτες... Από τον Άρη στον Φλαμπουράρη

Ο μελλοντικός πολιτικός ερευνητής θα καταγράψει την Ιστορία της ελληνικής Αριστεράς υπό τον πιασάρικο τίτλο "από τον Άρη στον Φλαμπουράρη". 

Ο αριστερός Φλαμπουράρης είναι ηθικά πλεονέκτης. Τον εκμαύλισε ο δεξιός Τατούλης με την προκήρυξη του έργου. Δεν είναι τέτοιος τύπος. Έχει παραχωρήσει τις μετοχές, αλλά στο προφορικό. Έτσι κάνουν στην Αίγινα. 

Ο λόγος τους είναι συμβόλαιο. Δηλαδή που την πάτε τη δουλειά: για ένα «ψωροέργο» ούτε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ να χάσει ο Αλέξης την εξουσία; Όλα είναι ψέματα και προπαγάνδα των εχθρών της πρώτης φοράς (μη) Κυβέρνησης. Εν αρχή η λάσπη στον Κ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.