.Τρίτο... και φαρμακερό... Θα πάρει πολύ χρόνο για να επανέλθει η χώρα στα πόδια της

Είναι αλήθεια ότι από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να γίνει καλός... πωλητής. Να βρει τρόπο, όχι μόνο να πουλήσει αλλά και να... ξεπουλήσει το τρίτο Μνημόνιο στους βουλευτές του.

 Κι αν σ' αυτό το άθλιο μπουλούκι που μας κυβερνά μπορεί να φαντάζει σχετικά βατή μια τέτοια πώληση, στον ελληνικό λαό να δούμε πώς θα το καταφέρει. Όλα πλέον δείχνουν ότι το τρίτο Μνημόνιο θα είναι και το... μακρύτερο που λέει και ο λαός. 

Μην πάει ο νους στο «κακό», δεν εννοούμε το πήδημα που μας υποσχέθηκε ο Τσίπρας από τη Ρόδο προεκλογικά. Εννοούμε ότι θα διαρκέσει πολύ περισσότερο και ότι θα πάρ...περισσότερα »

.Νέο κείμενο «φωτιά» της Αριστερής Πλατφόρμας: «Μας σέρνουν σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας»

*Επιμένει η Αριστερή Πλατφόρμα του Π. Λαφαζάνη στη γραμμή της ρήξης με τους δανειστές, μετά και από την εμπλοκή που παρουσιάστηκε χθες τα ξημερώματα μετά από τη συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ στις Βρυξέλλες. 

Με νέο σκληρό κείμενο που αναρτήθηκε στο* *iskra.gr**, η Αριστερή Πλατφόρμα υποστηρίζει πως οι δανειστές ροκανίζουν τον χρόνο και σέρνουν την Ελλάδα σε οικονομική ασφυξία με μοναδικό στόχο την πληρωμή των δόσεων προς το ΔΝΤ.* 

Αναλυτικά το κείμενο: Ως παρελκυστικές τακτικές με απώτερο στόχο τον οικονομικό στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσαν να χαρακτ... περισσότερα »

«Χαράτσι» - σοκ για εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ

Ακριβά θα πληρώσουν χιλιάδες φορολογούμενοι την συμφωνία με τους δανειστές. Σύμφωνα με το κείμενο που έχει επεξεργαστεί η ελληνική κυβέρνηση και κατατέθηκε στους θεσμούς, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης θα παραμείνει με έκπτωση 30% για όσους έχουν εισόδημα έως 30.000 ευρώ, ωστόσο, θα αυξηθεί σημαντικά για όσους έχουν υψηλότερα εισοδήματα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προτείνει τους εξής συντελεστές: Εισοδήματα ως 12.000 ευρώ: *0%* Από 12.001 έως 20.000 ευρώ: *0,7%* Από 20.001 έως 30.000 ευρώ: *1,4%* Από 30.001 έως 50.000 ευρώ: *2%* (από 1,4% προηγουμέν... περισσότερα »

.«Βόμβες» από Μηλιό: Να μην πληρώσουμε την ΕΚΤ - Επρεπε να βάλουμε όριο αναλήψεων 300 ευρώ στις τράπεζες

*Καθυστέρηση πληρωμών της χώρας προς τους δανειστές τώρα, ως "μηχανισμό εκβιασμού", πρότεινε στην κυβέρνηση ο Γιάννης Μηλιός, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του "Κόκκινου Δικτύου" στη Θεσσαλονίκη με θέμα "η ώρα της αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύγκρουση τώρα με τους δανειστές".* 

"Είμαστε σε κρίσιμο σημείο, δεν ξέρω αν θα υπάρξει ενιαία συμφωνία, όπως θέλουμε, που να βασίζεται, μάλιστα, έστω και με μια κουτσουρεμένη αναδιάρθρωση του χρέους. Πάρα πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα θα πάνε πάλι με δόσεις ώστε να καλυφθεί αυτό το πρόβλημα που υπάρχει στις 22 Ιο...περισσότερα »

.Το σχέδιο των θεσμών για την Ελλάδα.... Σκληρά μέτρα για συντάξεις, ΕΚΑΣ, ΦΠΑ


Σκληρά μέτρα για τις συντάξεις, το ΕΚΑΣ, τον ΦΠΑ στην ενέργεια και το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο περιλαμβάνει η πρόταση που παρουσίασε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το βράδυ της Τετάρτης. Όπως αναφέρει το *vima.gr*, η πρόταση αποτελείται από δύο κείμενα. 

Το πρώτο με τίτλο «Δεσμεύσεις Πολιτικής» (GREECE – POLICY COMMITMENTS) αριθμεί μόλις 5 σελίδες, ενώ το δεύτερο έγγραφο πρόκειται για πίνακα προαπαιτούμενων ενεργειών (Prior Actions) και αριθμεί 7 σελίδες. *Ψηφίστε τα όλα τον Ιούνιο, ΕΝΦΙΑ και το 2016, σύνταξη στα 67 για όλους* Οι π...περισσότερα »

.Αυτή είναι η ελληνική πρόταση προς τους θεσμούς... Τι προβλέπει για πρωτογενές πλεόνασμα, ΦΠΑ και έκτακτη εισφορά

Πρωτογενές πλεόνασμα 0,6% του ΑΕΠ φέτος, 1,5% το 2016, 2,5% το 2017 και 3,5% έως το 2022 περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση 47 σελίδων προς τους θεσμούς, όπως αποκάλυψε το Tagesspiegel. 

Στα βασικότερα ζητήματα, οι πληροφορίες μιλούν για νέο πλαίσιο συντελεστών ΦΠΑ 6%, 11% και 23% με τον χαμηλό συντελεστή μόνο για φάρμακα, θέατρα και βιβλία. 

Στο 11% μεταφέρονται σύμφωνα πάντα με την ελληνική πρόταση εφημερίδες, περιοδικά, «βασικά και φρέσκα τρόφιμα», η ενέργεια το νερό και ο τουρισμός. Στο 23% πηγαίνουν πολλά τρόφιμα (το 28% λέει η πρόταση) μαζί με είδη αλιείας εκτός ψαριών, γλυκά, μα... περισσότερα »

.Η Ελλάδα δεν πληρώνει αύριο το ΔΝΤ

Η κυβέρνηση ζήτησε τη συγχώνευση των δόσεων προς το Ταμείο για τις 19 Ιουνίου


Ομαδοποίηση των δόσεων της χώρας προς το ΔΝΤ ζήτησε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η ελληνική κυβέρνηση ζητά τη συγχώνευση των δόσεων που πρέπει να πληρωθούν προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μία. 

Το σχετικό αίτημα έχει σταλεί από την Τράπεζα της Ελλάδας και αφορά στην αποπληρωμή στις 19 Ιουνίου του συνόλου των δόσεων της χώρας προς το Ταμείο.

Πρόκειται για τις δόσεις που πρέπει να αποπληρωθούν ως τότε ύψους 1,5 δισ. ευρώ η πρώτη εκ των οποίων έπρεπε να καταβληθεί αύριο.

Η υποβολή του αιτήματος έρχεται μόλις μια μέρα πριν την προγραμματισμένη καταβολή μιας ακόμη δόσης προς το ΔΝΤ.

.«Προτάσεις ακραίες δεν γίνονται αποδεκτές»

Α. Τσίπρας: Να σταματήσουν ορισμένοι να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του λαού


Αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και των υπολοίπων μελών της ελληνικής αποστολής, από τις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, ανέφερε κυβερνητική πηγή. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρωθυπουργός είπε στους συνεργάτες του ότι «προτάσεις ακραίες δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια και κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του».

.«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται αύριο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης»

Διαψεύδει ανώτατη κυβερνητική πηγή τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες και ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός σκοπεύει να ζητήσει αύριο στη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις στο newsbeast.grκυβερνητική πηγή δηλώνει πως:

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται αύριο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Ο σκοπός της σύγκλισης έχει στόχο την ενημέρωση του σώματος της Βουλής για τις μέχρι τώρα εξελίξεις στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης. Φυσικά, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει και από την κοινοβουλευτική του ομάδα και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ενδυναμώσουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας με μία ενιαία και σθεναρή θέση».

Η παραπάνω τοποθέτηση δείχνει πόσο ρευστή είναι η κατάσταση στο πολιτικό πεδίο. Οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είναι σε εξέλιξη και οι πολιτικές αποφάσεις μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.

.Τα τέσσερα σενάρια για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας

Τέσσερα σενάρια, εκ των οποίων τα τρία είναι αρνητικά και το ένα θετικό, αναφέρει σε ανάλυσή του μέσω Twitter ο οικονομικός αναλυτής του Reuters, Ούγκο Ντίξον, στον απόηχο του αδιεξόδου στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Το καλό σενάριο, σύμφωνα με τον Χιούγκο Ντίξον, είναι να επέλθει συμφωνία με τους δανειστές, με τον Αλέξη Τσίπρα ωστόσο να μην μπορεί να περάσει τη συμφωνία από τους «σκληρούς» του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε εκλογές, από τις οποίες θα βγει νικητής. Στο δεύτερο σενάριο, ο Τσίπρας θα συμφωνήσει με τους δανειστές, κρατώντας τις «κόκ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.