.Δήμος Ζωγράφου : Συναυλία αφιερωμένη στον Λευτέρη Παπαδόπουλο

 Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, οργανώνει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, στο πάρκο Γουδή, το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου μας . Στη συναυλία συμμετέχουν ο Μιχάλης Ανδρεάτος, η Σοφία Παπάζογλου, ο Κώστας Μάντζιος, η Ειρήνη Χαρίδου, ο Βαγγέλης Δούβαλης, ο Γιάννης Καρκοβίρης ,ενώ, τη μουσική επιμέλεια έχει  ο Πέτρος Βαγιόπουλος.
Η συναυλία είναι αφιερωμένη στο Λευτέρη Παπαδόπουλο, το στιχουργό,τον ποητή, το συγγραφέα, το δημοσιογράφο, τον άνθρωπο. 

Τον άνθρωπο που έκανε τις γειτονιές του στίχους, τα δύσκολα παιδικά του χρόνια τραγούδια, τη «Φτωχολογιά» και την «Άπονη Ζωή», δισκογραφική επιτυχία. Με τους στίχους του πονέσαμε , συγκινηθήκαμε, αγαπήσαμε, γίναμε πιο δοτικοί και γενναιόδωροι. 

«Όλα δικά σου μάτια μου», «Αυτά τα χέρια» «Το άγαλμα», «Η Αριστοτέλους» «Η αλάνα», οι πόθοι, τα πάθη, οι έρωτες, οι αγώνες, η ιστορία του τόπου μας για πάνω από μισό αιώνα.

Ο Λευτέρης  Παπαδόπουλος έχει γράψει στίχους για περισσότερα από 1.200 τραγούδια, έχει μελοποιηθεί από κορυφαίους συνθέτες και έχει τραγουδηθεί από τους μεγαλύτερους  ερμηνευτές. 

Ο ίδιος, λέει, πως πατρίδα του είναι η γειτονιά του και πως εάν ο κόσμος  κάποια στιγμή κατασρεφόταν θα ήταν ικανοποιημένος αν σωζόταν το «Σαββατόβραδο στην Καισαριανή».

.Μεγάλη μείωση των δαπανών ασθενείας

Σχεδόν το 50% άγγιξε η μείωση της δημόσιας δαπάνης για τις παροχές ασθενείας το 2012 σε σχέση με το 2009. Το 2009, έτος έναρξης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, οι δαπάνες του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για παροχές ασθενείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης ανέρχονταν σε 8.383.755.274 ευρώ. 
Το ποσό αυτό το 2012 περιορίστηκε στα 4.521.063.549 ευρώ. Οι δαπάνες για τις παροχές ασθενείας κατά το 2012 προσέγγισαν το ύψος των δαπανών του έτους 2003.
Έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και διαβιβάστηκε στη Βουλή, παρουσιάζει την εξέλιξη των δαπανών για τις παροχές ασθενείας από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα

.Παρατείνεται η διαδικασία προσκόμισης δικαιολογητικών του Ε1 στις εφορίες

Σημαντικές καθυστερήσεις καταγράφονται στην εκκαθάριση 219.000 περίπου φορολογικών δηλώσεων , ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εφοριακών.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει παράσχει διορία μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2013 σε χιλιάδες φορολογούμενους για να προσκομίσουν στις εφορίες τα παραστατικά που υπέβαλαν με το Ε1 προκειμένου να εκκαθαρισθούν οι φορολογικές δηλώσεις τους. 

Ωστόσο, από τους 340.788 φορολογουμένους μέχρι και χθες είχαν προσέλθει και είχαν καταθέσει τα σχετικά έγγραφα οι 121.404, δηλαδή μόλις το 36% του συνόλου.

Σύμφωνα με φοροτεχνικούς το πρόβλημα είναι ότι χιλιάδες φορολογούμενοι, που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή δεν έχουν παραλάβει το ατομικό ειδοποιητήριο και δεν έχουν ενημερωθεί ότι πρέπει να περάσουν από τις εφορίες για επανέλεγχο.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης με μήνυμά του μέσω του twitter ξεκαθάρισε πως λόγω των σημερινών και αυριανών απεργιακών κινητοποιήσεων η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση στις εφορίες των δικαιολογητικών που εκπνέει στις 26 Σεπτεμβρίου θα παραταθεί.

.«Η κακοδαιμονία της Ελλάδας οφείλεται στα μέτρα λιτότητας της Μέρκελ»

Αλλαγή της γερμανικής πολιτικής έναντι της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης και ειδικότερα έναντι της Ελλάδας υποστηρίζει, με κύριο άρθρο της, η εφημερίδα New York Times.

Η σύνταξη της εφημερίδας, με αφορμή την επανεκλογή της Άνγκελα Μέρκελ, αναφέρει ότι για να μπορέσει εκ νέου να ευημερήσει η Ευρώπη θα πρέπει η Γερμανία να τονώσει την κατανάλωση στο εσωτερικό της, να συμφωνήσει στη χαλάρωση των όρων διάσωσης για τις υπερχρεωμένες χώρες και να αποδεχθεί μια πιο ισχυρή τραπεζική ένωση.

Σύμφωνα με το άρθρο, η σαρωτική επικράτηση της κ. Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές συνοδεύεται από αναπάντητα, μέχρι στιγμής, ερωτήματα, σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει στη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση 

ενώ η ενδεχόμενη συνεργασία της με τους Σοσιαλδημοκράτες θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, λόγω της σταθερής τους προσήλωσης στην ενίσχυση της ΕΕ, της βούλησής τους για ελάφρυνση των μέτρων λιτότητας στις προβληματικές χώρες και για τη λήψη μέτρων που θα ενισχύουν την κατανάλωση στο εσωτερικό της Γερμανίας, όπως τη θέσπιση ενός κατώτατου μισθού.

Η αναγέννηση της ευρωπαϊκής οικονομίας δεν είναι, ωστόσο, ένα εύκολο έργο, όπως τονίζεται, προσθέτοντας ότι μολονότι η μεγάλη ύφεση στην Ελλάδα και τις άλλες προβληματικές χώρες μοιάζει να έπιασε πάτο και τα ελλείμματα αρχίζουν να περιορίζονται, οι υψηλοί δείκτες ανεργίας, άνω του 25%, στην Ελλάδα και στην Ισπανία, είναι καταστροφικοί. 

Δημιουργείται μια γενιά χωρίς μέλλον, οι κοινωνικές εντάσεις αυξάνονται, ενώ νεοφασιστικά κινήματα, όπως η ελληνική Χρυσή Αυγή, σκληραίνουν τον εξτρεμιστικό τους λόγο, σύμφωνα με το κύριο άρθρο της νεοϋορκέζικης εφημερίδας.

Στη συνέχεια, σημειώνεται ότι, παρά τις ευθύνες των προβληματικών χωρών για την πρόκληση της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης, η σημερινή κακοδαιμονία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Κύπρου οφείλεται κυρίως στα μέτρα λιτότητας που ελήφθησαν υπό την πίεση της Άνγκελα Μέρκελ,με αντάλλαγμα την παροχή οικονομικής στήριξης.

Τα εν λόγω μέτρα έπληξαν την ανάπτυξη και εξανάγκασαν τις κυβερνήσεις να περιορίσουν κοινωνικές παροχές που απευθύνονταν στους φτωχότερους πολίτες τους.

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, παρά τις πρώτες απογοητευτικές δηλώσεις της κ. Μέρκελ ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η γερμανική ευρωπαϊκή πολιτική, ο τόνος που χρησιμοποιεί έναντι της λιτότητας μοιάζει να έχει αμβλυνθεί.

Η πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει τώρα είναι ο σχηματισμός μιας σοφής κυβέρνησης, ικανής να προβεί στις αναγκαίες μεταβολές και αρκετά ισχυρής ώστε να μπορέσει να πείσει τον γερμανικό λαό.

.Σφαγή στην ΕΛΑΣ για τη Χρυσή Αυγή

Σε άνευ προηγουμένου ξεκαθάρισμα στην ΕΛΑΣ προχωρεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης με σκοπό να μονώσει το Σώμα από κάθε υπόνοια ακροδεξιών θυλάκων αλλά και να περάσει, με τον πλέον ηχηρό τρόπο, μήνυμα μηδενικής ανοχής στις δράσεις της Χρυσής Αυγής. 

Όπως αναφέρει το Έθνος, θρυαλλίδα -και μόνο- των δραστικών αποφάσεων αποτέλεσαν τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής στη Χαλκίδα πολλώ δε μάλλον τα στιγμιότυπα από τα πρόσφατα επεισόδια στο Κερατσίνι. 

Έτσι, το μεσημέρι της Δευτέρας αποφασίστηκε η απομάκρυνση από το Σώμα δύο ανώτατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ: Του γενικού επ... περισσότερα »

.Επιχείρηση του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων σε αστυνομικά τμήματα

Σε εξέλιξη είναι εδώ και αρκετή ώρα έφοδος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. στα αστυνομικά τμήματα της Νίκαιας, του Ρέντη αλλά και στα Καμίνια. 

Οι αστυνομικοί ερευνούν ποια περιστατικά ρατσιστικής βίας είχαν καταγγελθεί, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες των καταγγελιών και πώς, εάν δεν έχει γίνει, να προχωρήσουν οι έρευνες.

.Σε συμμετοχή στο αυριανό αντιφασιστικό συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ καλούν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ

Σε μαζική συμμετοχή των πολιτών στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που οργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αύριο στις 6μμ στο Σύνταγμα, καλούν κόμματα και συνδικαλιστικοί φορείς.

«Αυτή η κινητοποίηση πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού. Η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλους του θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν από κοινού στον εκφασισμό της κοινωνίας, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει να πούμε ένα «ηχηρό όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας και στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.

Τη συμμετοχή τους στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια  που πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανακοίνωσαν και οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

.Διορθώσεις και υποβολή στοιχείων ακινήτων Ε9 έως τον Φεβρουάριο 2014

Διορθώσεις στα στοιχεία ακινήτων του Ε9 μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι ως και τέσσερις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεών τους, σύμφωνα με τη νομοθεσία, χωρίς ποινές και πρόστιμα.

Τούτο σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διορθώσεις και να υποβάλλουν στοιχεία και πέραν της προθεσμίας υποβολής των στοιχείων ακινήτων τους για το 2012 που λήγει στις 27 Σεπτεμβρίου.

Αυτό διευκρινίζεται από αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών προς τους φορολογούμενους, ενόψει της λήξης της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης Ε9 για τα εντός σχεδίου ακίνητά τους, τις επόμενες ημέρες, γεγονός που έχει δημιουργήσει προβλήματα καθυστερήσεων στη διαδικασία υποβολής λόγω του πλήθους των δηλώσεων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

.Μια ξεχωριστή επίδειξη μόδας με κοστούμια από ανακυκλώσιμα υλικά

Νάιλον σακούλες από σούπερ μάρκετ, πλαστικά μπουκάλια και μεταλλικά καπάκια από κονσέρβες είναι ορισμένα μόνο από τα είδη που οι άνθρωποι πετούν καθημερινά στους κάδους της ανακύκλωσης. Μπορούν, όμως, να αποτελέσουν και πολύτιμα ... ραφτικά, καθώς εάν χρησιμοποιηθούν με φαντασία και μεράκι μπορούν να "μεταμορφωθούν" σε εξαιρετικά φορέματα και κοστούμια.

Κάπως έτσι σκέφτηκε η σκηνογράφος - ενδυματολόγος Θάλεια Ιστικοπούλου, η οποία, σε συνεργασία με την εικαστικό Ρασέλ Γκοσλάν, αποφάσισαν να παρουσιάσουν στο νησί της Σύρου μοναδικές επιδείξεις μόδας: στη σκηνή παρήλασαν μοντέλα που φορούσαν κοστούμια από ανακυκλώσιμα υλικά, θέλοντας να στείλουν προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Φορέματα φτιαγμένα από σακούλες, κοστούμια από χαρτί που τυλίγουν τα ζαχαροπλαστεία τα πασχαλινά αβγά, κολιέ από cd, καθώς και πολλά άλλα ιδιαίτερα φαντασμαγορικά κομμάτια έκαναν την εμφάνιση τους στη σκηνή "μαγεύοντας" μικρούς και μεγάλους. 

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως για την κατασκευή των συνολικά 17 κοστουμιών που παρουσιάστηκαν στις εκδηλώσεις της Σύρου δαπανήθηκαν υλικά αξίας μόλις ... 50 ευρώ.

"Η Σύρος έχει πρωτιά στον τομέα της ανακύκλωσης. Και το μήνυμα αυτό θέλαμε να στείλουμε και μέσα από τα κοστούμια που δημιουργήσαμε με ανακυκλώσιμα υλικά. Χρειάστηκε, βέβαια, δουλειά πέντε μηνών για να κατασκευαστούν τα κοστούμια, καθώς ανάλογα με τα υλικά δουλεύαμε και πολλές φορές αλλάζαμε ιδέες" δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η κ.Ιστικοπούλου, που "μοιράζει" τον χρόνο της ανάμεσα σε δύο τόπους: την Αθήνα και τη Σύρο.

.Ύστερα από 49 χρόνια η Ίμβρος ξανά-διδάσκεται ελληνικά

Το πρωινό της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου οι αναφορές στην Ίμβρο ανέβηκαν σε ενεστώτα χρόνο. Όχι σε κάποια αίθουσα συμβουλίου, δικαστηρίου, ή σε κάποια παρουσίαση βιβλίου. Αλλά στον ίδιο τον τόπο. Το ελληνικό σχολείο στο χωριό των Αγίων Θεοδώρων, τη γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, λειτούργησε ξανά μετά από 49 χρόνια. Το ταξί στην Παναγιά, την πρωτεύουσα του νησιού ξεκίνησε για το χωριό λίγο πριν τις 8 το πρωί με επιβάτες τον Δημήτρη από την Θεσσαλονίκη, το Μωυσή και τη Σοφία από την Αντιόχεια και τον Αλέξανδρο από το νησί. Τους τέσσερις μαθητές της Ίμβρου.

«Γιατί έχουμε τόσες κάμερες δεν καταλαβαίνω» λέει ο Δημήτρης μπροστά στην παρουσία Τούρκων δημοσιογράφων έξω από το σχολείο που ήρθαν για να καλύψουν την ιστορική στιγμή και μαζί με κάποια ελληνικά μέσα ενημέρωσης δεν κατάφεραν να κρατήσουν διακριτικότητα δημοσιεύοντας φωτογραφίες των παιδιών, χωρίς καμία ερώτηση στις οικογένειές τους.

Σε μέρα απεργίας των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα ο τούρκικος εθνικός ύμνος έκλεισε τη λιτή τελετή και το κουδούνι χτύπησε παρουσία των τηλεοπτικών καναλιών. Παρόντες ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ιμβρίων με επικεφαλής τον πρόεδρο Πάρι Ασανάκη, ο εκπρόσωπος των Μειονοτικών Ιδρυμάτων Λάκης Βίγκας, ο διευθυντής Εκπαίδευσης Κουτλού Τεκίν Μπας, η ιδρύτρια του σχολείου Άννα Κουτσομάλλη και πλήθος Ιμβρίων. 

Μέσα σε αυτό το «πλήθος» ανθρώπων... άνθρωποι. Έλληνες κάτοικοι συγκινημένοι, όπως και η κ. Τζοβάννα, παλιά δασκάλα στο νησί, που δείχνει στον νέο δάσκαλο από την Αθήνα Φώτη Γραμμένο τις παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες των παλιών σχολικών εκδηλώσεων.

.Ποίηση στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Γεμάτος από ανθρώπους όλων των ηλικιών και με μεγάλο αριθμό γυναικών ήταν, χθες το βράδυ, ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής, όπου λίγο μετά τις 20:00 έγινε η έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών στο οποίο συμμετέχουν 69 ποιητές από 22 χώρες. 

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας τελετής, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης είπε πως το φεστιβάλ είναι από τα πράγματα που προγραμματίστηκαν και κατάφεραν να υλοποιηθούν και πως αν πρέπει να σκεφτεί κανείς την προ δύο αιώνων αναρώτηση του Χέλντερλιν «τι χρειάζονται οι ποιητές σ' έναν μικρόψυχο καιρό», 

η απάντηση είναι ότι η λογοτεχνία αποτελεί μια γλώσσα διεθνούς επικοινωνίας και καλεί τον κόσμο να αντισταθεί στο ξέσπασμα της βίας, όπως και να αναλογιστεί την κρισιμότητα της εποχής. Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Συνδιαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ) Θωμάς Σκάσσης τόνισε πως «αν κάποιοι σήμερα αρέσκονται στο να σπάνε κεφάλια, η ποίηση εξακολουθεί να ανοίγει τα μυαλά».

Αμέσως μετά προβλήθηκαν δύο βίντεο: το ένα με μήνυμα και ποιητική απαγγελία του Λόρενς Φερλινγκέτι από το Σαν Φρανσίσκο και το άλλο με απαγγελία του Νάνου Βαλαωρίτη. Εν συνεχεία διάβασαν ποιήματά τους οι Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ,  Αναστάσης Βιστωνίτης,  Γιάννης Δάλλας,  Κική Δημουλά 

(δεν παρέστη για λόγους υγείας, αλλά ακούστηκαν οι στίχοι της), Δημήτρης Καλοκύρης,  Κώστας Γ. Παπαγεωργίου και  Τίτος Πατρίκιος. Από διεθνούς πλευράς έλαβαν μέρος οι Ομέρο Αρίτζις (Μεξικό), Λέλο Βότσε (Ιταλία), Άνταμ Ζαγκαγιέφσκι (Πολωνία), Ντέσμοντ Ίγκαν (Ιρλανδία), Γιόχεν Κέλτερ και Γκέρχαρντ Φάλκνερ (Γερμανία), Λαν Λαν (Κίνα), Χουάν Κάρλος Μέστρε (Ισπανία), Μιόντραγκ Πάβλοβιτς (Σερβία) και Πία Τάφντρουπ (Δανία).

Συντονιστής της βραδιάς ήταν ο Γιώργος Χουλιάρας ενώ ποιήματα των Ελλήνων απήγγειλε ο Κωνσταντίνος Τζούμας. Αύριο το φεστιβάλ θα συνεχιστεί στο Κέντρο Μελίνα Μερκούρη (Ηρακλειδών 66, Θησείο), όπου δώδεκα εικαστικοί θα συνομιλήσουν με δώδεκα ποιητές. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών διοργανώνουν ο Κύκλος Ποιητών, το Μέγαρο Μουσικής και το Μουσείο Μπενάκη.

.Παραλύει και πάλι το Δημόσιο

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρά, σήμερα και αύριο, η ΑΔΕΔΥ κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας. 

Τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα πραγματοποιούν κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ για αύριο (Τετάρτη) στις 6 το απόγευμα διοργανώνουν αντιφασιστικό συλαλλητήριο.
Λόγω των συγκεντρώσεων, ο σταθμός του Συντάγματος είναι κλειστός από τις 10 το πρωί.
Στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Εφορίες ΠΟΕ-ΔΟΥ, οι δάσκαλοι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΥΠΠΟ.
Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία, χθες και σήμερα, το ίδιο και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επίσης, 48ωρες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ σήμερα και αύριο λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Στις 9.30 θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Υγείας.

Mε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, σήμερα και αύριο, οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα, από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Η ΓΣΕΕ διευκρίνισε ότι στην Εκτελεστική της Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα, «δεν ετέθη από καμιά παράταξη πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση σήμερα Τρίτη» και τονίζεται ότι ΓΣΕΕ αναμένει τις αποφάσεις των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών μελών της, βάσει των οποίων θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Εξάλλου, έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις

.Η απόρριψη από το ΠΑΣΟΚ των αλλαγών στην εκλογή Δημάρχων η αιτία αποχώρησης Μιχελάκη από το Συνέδριο της ΕΝ.Π.Ε.

Μέσα σε κλίμα έντασης, υπό τη σκιά της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και με αποχώρηση-διαμαρτυρία του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη πραγματοποιήθηκε το έκτακτο Συνέδριο της ΕΝ.Π.Ε. 

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, αποχώρησε όταν από το βάθος της αίθουσας εργαζόμενοι των Περιφρειών με το που ανέβηκε στο βήμα , σήλωσαν πανώ και φώναξαν συνθήματα κατά των απολύσεων, των περικοπών και της κινητικότητας. 

Ανάλογη « υποδοχή» είχαν επιφυλάξει και πέρυσι συνδικαλιστές στον τότε υπουργό Εσωτερικών , Ευρυπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος όχι μόνο δεν αποχώρησε αλλ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.