.Να συνεχιστεί η αναστολή πλειστηριασμών ζητούν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που άνοιξε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, κυριάρχησε κατά τη σημερινή συζήτηση για το νομοσχέδιο που προβλέπει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Το ΠΑΣΟΚ, δια του εισηγητή του Θάνου Μωραΐτη, ζήτησε πάγωμα των πλειστηριασμών για έναν ακόμη χρόνο, έως το 2014, ενώ η ΔΗΜΑΡ πρότεινε αναστολή έως το 2015, με ρύθμιση-προσθήκη σε αυτό το νομοσχέδιο. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης επιφυλάχθηκε να μιλήσει στη συνεδρίαση της δεύτερης ανάγνωσης του νομοσχεδίου.

“Η αναστολή προστάτευσε την κοινωνική συνοχή και προστάτευσε χιλιάδες οικογένειες. Πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις παρεμβάσεις μας. Η κρίση είναι ακόμη εδώ και η ανεργία δεν σταμάτησε την ανοδική της πορεία. 

Άρα δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μπούμε σε αυτές τις συζητήσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραϊτης, ενώ και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε να ψηφιστεί τώρα η αναστολή των πλειστηριασμών για έναν ακόμη χρόνο και κατόπιν να ανοίξει η συζήτηση για την οριστική επίλυση του θέματος.

Το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για δανειολήπτες με ενήμερα δάνεια ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΧΑ και επιφυλάξεις διατύπωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.