.ΧΡΙΣΤΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. (Παναγιώτη σε περιμένουμε…)

Οι σημερινές συνθήκες όπου μια ολόκληρη κοινωνία βάλλεται κυριολεκτικά και προσπαθεί να συνέλθει και να επιβιώσει, επιβάλλουν έναν άλλον τρόπο του πολιτεύεστε. Η κοινωνία καθημερινά αγωνίζεται να αντιμετωπίσει συσσωρεμένα προβλήματα ετών και βέβαια ζητά να βρει δικαίωση αντιδρώντας πολλές φορές τυφλά αλλά σε κάθε περίπτωση δικαιολογημένα ακόμα και στην εμφάνιση πολιτικών προσώπων που προσπαθούν να μιλήσουν με τους πολίτες. 
Υπάρχει συσσωρεμένη οργή έτοιμη να πνίξει τους πάντες, έτοιμη να ξεσπάσει επί δικαίων και αδίκων. Η προσεχής εκλογική αναμέτρηση πιθανόν θα οξύνει την κατάσταση... περισσότερα »

.Η αντιμνημονιακή τύφλωση

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίθεται από κάποιον υποψήφιό του. Προ του κ. Θόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος ανακοινώθηκε ως υποψήφιος του κόμματος για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, υπήρξε και ο κ. Ιφικράτης Αμυράς ο οποίος το 2012 αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας. Βεβαίως είναι διαφορετικά τα πολιτικά κρίματα των δύο. Ο κ. Αμυράς καλούσε διαδικτυακά σε ένοπλο αγώνα (έδινε και το «σχέδιο μάχης») «κατά της Χούντας του ΔΝΤ και τους ελληνόφωνους δωσίλογους όπως ο κ. Παπανδρέου» και καλούσε για λαϊκές αυτοδικίες: «όσ... περισσότερα 

.Μάχη «στήθος με στήθος» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει νέα δημοσκόπηση

 Μάχη «στήθος με στήθος» δίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «Μέτρησις» που δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα «Παραπολιτικά». Διαφορά μόλις 0,3% στις εθνικές εκλογές και 0,8% στις ευρωεκλογές υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η Μέτρησις, με τους ερωτώμενους να πιστεύουν ότι τις επόμενες εκλογές θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά.
Στο ερώτημα εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, οι ερωτηθέντες αναφέρουν ΣΥΡΙΖΑ 20,4%, ΝΔ 20,1%, ΧΑ 8,5%, ΚΚΕ 4,8%, ΑΝΕΛ 4,5%, ΠΑΣΟΚ 4,0%, άλλο κόμμα 3,8%, ΔΗΜΑΡ 2,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 31,3%.
Στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, οι ερωτηθέντες αναφέρουν ΣΥΡΙΖΑ 44,7%, ΝΔ 27,1%, δεν ξέρω /δεν απαντώ 22,7% και άλλο 5,5%.
Στο ερώτημα εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε ευρωεκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, οι ερωτηθέντες αναφέρουν ΣΥΡΙΖΑ 21,0%, ΝΔ 20,2%, ΧΑ 8,2%, ΚΚΕ 4,6%, ΑΝΕΛ 4,0%, ΠΑΣΟΚ 4,2%, άλλο κόμμα 3,5%, ΔΗΜΑΡ 3,3% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 31,0%.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες ευρωεκλογές, οι ερωτηθέντες αναφέρουν ΣΥΡΙΖΑ 36,7%, ΝΔ 29,4%, δεν ξέρω /δεν απαντώ 27,9% και άλλο 6,0%.

.Αντισυνταγματικό κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο το πρώτο «χαράτσι»

 Αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) κρίθηκε από το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου το πρώτο "χαράτσι" (το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών) το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το Δ΄ Τμήμα με πλειοψηφία 3 υπέρ και 2 κατά τάχθηκε με την υπ΄ αριθμ. 293/2014 απόφασή του, υπέρ της αντισυνταγματικότητας του χαρατσιού και λόγω της διαφοράς μίας ψήφου αναγκαστικά παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια για οριστική κρίση.
 
Ειδικότερα, οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι το χαράτσι επιβάλλεται με βάση το κάθε ακίνητο (τετραγωνικά, κ.λπ.) και όχι σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση του κάθε φορολογούμενου, ο οποίος  έχει δεχθεί μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, αλλά  και μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις. Επιβαρύνσεις  οι οποίες θίγουν την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των πολιτών, όπως και το επίπεδο της αξιοπρεπούς  διαβίωσης τους. 

Αλ. Τσίπρας: Να δοθεί ουσιαστική απάντηση στην κρίση στην Ευρώπη

 «Ευχαριστώ τον Πάολο Φερέρο, που πρώτος έσπειρε την ιδέα της υποψηφιότητάς μου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», τόνισε πριν λίγο ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας ενώπιον ηγετικών στελεχών του κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε με την επίσκεψή του αυτή και τη συνομιλία με τον κ. Φερέρο, γραμματέα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, την τριήμερη επίσκεψή του στην Ιταλία.

Μιλώντας στα στελέχη και μέλη του ιταλικού αριστερού κόμματος για την υποψηφιότητά του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διευκρίνησε ότι δεν θέλει, απλώς, να φορέσει το κουστούμι του Μπαρόζο, αλλά να δοθεί μια ουσιαστική απάντηση στην κρίση που δημιούργησε ο νεοφιλελευθερισμός στην Ευρώπη

.Γ. Προβόπουλος: Είμαι αισιόδοξος ότι η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη είναι καθ' οδόν

 «Οι θυσίες (του ελληνικού λαού) πλέον αποδίδουν καρπούς. Είμαι αισιόδοξος ότι η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη -το Grecovery- είναι καθ' οδόν». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος σε ομιλία του στο Φόρουμ Νομισματικών και Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων (OMFIF) στο Λονδίνο, με θέμα: «Η ελληνική κρίση: Από το Grexit στο Grecovery».

Ο κ. Προβόπουλος εκτίμησε ότι το 2014 η ελληνική οικονομία θα επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, αν και όπως σημείωσε «αρχικά, με δειλά βήματα». Επιχειρηματολογώντας πάνω σε αυτό, υπογράμμισε ότι βασίζεται σε τρεις παράγοντες: 

Πρώτον στο ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και προϊόντων έχουν συμβάλει σημαντικά στην πρόοδο της ανταγωνιστικότητας, η οποία με τη σειρά της έχει βελτιώσει τις εξαγωγές. Δεύτερον, στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, η οποία και αυτή με την σειρά της θα στηρίξει την αύξηση της κατανάλωσης και των επενδύσεων. 

Τρίτον, στο ότι η δημοσιονομική απορρόφηση θα είναι σημαντικά μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Παράλληλα, μίλησε για τη σημαντική πρόοδο που σημειώνει η ελληνική οικονομία για την αντιμετώπιση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και την προώθηση μεταρρυθμίσεων, απαραίτητων για τον μετασχηματισμό της σε μια εξωστρεφή οικονομία. 

.Αντ. Σαμαράς : Το Κυπριακό, κορυφαίο εθνικό θέμα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας

Κορυφαίο εθνικό θέμα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, είναι το Κυπριακό επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος σημείωσε ότι έγινε μια ενδελεχής συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ειδικότερα για το ζήτημα της επανεκκίνσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων. 

.Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης στο Σότσι

 Τον ουρανό του Σότσι στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας φωτίζει από απόψε μέχρι και τις 23 Φεβρουαρίου η Ολυμπιακή Φλόγα των 22ων Χειμερινών Αγώνων, που διοργανώνει για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ρωσία, με τη συμμετοχή άνω των 2.900 αθλητών/τριών από 85 χώρες εκ των οποίων οι 7 Έλληνες.

Με τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης που έγινε απόψε, παρουσία και του Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, η νύκτα έγινε μέρα με τα χιλιάδες πυροτεχνήματα που ρίχτηκαν από τους διοργανωτές πάνω από το στάδιο «Fisht». Την τελετή παρακολούθησαν 40.000 θεατές.

.«Οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων είχαν αποφασιστεί από τη Βουλή από το 2007»

«Οι αυξήσεις των διοδίων που ανακοινώθηκαν είναι αυτές που προβλέπονται από τις αρχικές συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων το 2007, που έχουν ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή και όσοι το έχουν ξεχάσει ας το θυμηθούν», δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη Τύπου.

Υπήρχε, προσέθεσε, μια αδικία για τους κατοίκους της Βορειανατολικής Αττικής, αλλά αυτή αντιμετωπίστηκε καθώς δεν θα πληρώσουν την αύξηση της τιμής των διοδίων. 

Η τιμή διέλευσης από τα διόδια Αφιδνών για τους κατοίκους της Βορειονατολικής Αττικής και του δήμου Ωρωπού θα παραμείνει στα 2,10 ευρώ για τα ΙΧ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση από τον δήμο, τη ΔΕΗ ή άλλον φορέα που να πιστοποιεί τον τόπο μόνιμης κατοικίας.

«Όποιος εμποδίζει την ομαλή διέλευση από τα διόδια στρέφεται εις βάρος του ελληνικού λαού», τόνισε ο υπουργός

.Δεύτερος καλύτερος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας ο Σπανούλης

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τον καλύτερο ευρωπαίο μπασκετμπολίστα του 2013 έδωσε στη δημοσιότητα η FIBA. Τον τίτλο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς κατέκτησε ο Τόνι Πάρκερ, που οδήγησε την Εθνική Γαλλίας στο χρυσό μετάλλιο του Ευρωμπάσκετ. Ο 31χρονος σούπερ σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς, άφησε δεύτερο τον Βασίλη Σπανούλη του Ολυμπιακού και τρίτο τον Μαρκ Γκασόλ των Μέμφις Γκρίζλις. 

Στην ψηφοφορία, ο Πάρκερ συγκέντρωσε 24.976 ψήφους, ενώ πήρε και 987 από τους προπονητές και δημοσιογράφους. Τον ακολούθησε ο Βασίλης Σπανούλης ο οποίος συγκέντρωσε 15.162 ψήφους στην ψηφοφορία του κοινού και 356 βαθμούς από τους …ειδικούς, ενώ ο τρίτος Μαρκ Γκασόλ, είχε 10.951 ψήφους από τον κόσμο και 263 από την ειδική ομάδα της FIBA Europe. 

.Απετράπη αεροπειρατεία στην Κωνσταντινούπολη

Αεροσκάφος της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus που αναχώρησε από το Χάρκοβο της Ουκρανίας αναγκάστηκε σήμερα το απόγευμα από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία να προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από απόπειρα αεροπειρατείας από έναν Ουκρανό επιβάτη, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το αεροσκάφος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νέο αεροδρόμιο της πόλης, χωρίς ωστόσο να έχουν καταφέρει οι αρχές να μπουν μέσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ουκρανός αεροπειρατής, ο οποίος απειλούσε να πυροδοτήσει βόμβα αν οι πιλότοι δεν κατηύθυναν το αεροσκάφος στο Σότσι, σκόπευε να ρίξει το αεροπλάνο στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Ο κυβερνήτης ειδοποίησε τις Αρχές και τουρκικά μαχητικά καθήλωσαν το αεροπλάνο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.