.Να βοηθήσει την Ελλάδα υποσχέθηκε η ηγεσία του SPD


Ως ένα «πολύ σημαντικό μήνυμα» χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενζιέλος την «ξεκάθαρη» θέση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) υπέρ της «οριστικής θέσης» της Ελλάδας μέσα στο οικοδόμημα της ευρωζώνης, όπως αυτή εκφράστηκε τόσο με τις δηλώσεις των ηγετικών στελεχών τους μετά τις συναντήσεις που είχε μαζί τους στο Βερολίνο, όσο και κατά την διάρκεια των συνομιλιών τους. Υποσχέθηκαν να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για γερμανική οικονομική και επενδυτική βοήθεια προς την Αθήνα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα τόνισε ότι στις επαφές που είχε συνηγόρησε υπέρ του αιτήματος της Κύπρου για την παροχή οικονομικής στήριξης, προσπαθώντας να κάμψει τις επιφυλάξεις που εκφράζει για το θέμα αυτό το SPD.

«Όπως ακούσατε και από τον ίδιο τον κ. Στάινμπρουκ, η θέση του SPD είναι πάρα πολύ καθαρή. Η Ελλάδα έχει μία οριστική θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ευρωζώνη, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό ως μήνυμα γιατί διευκολύνει την επάνοδό μας στις αγορές, διευκολύνει την επάνοδο της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. 

Βεβαίως, το πρώτο καθήκον που έχουμε όλοι μας, όλοι οι Ευρωπαίοι, είναι να βοηθήσουμε την πολιτική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα. Να δώσουμε απάντηση στις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας, να αντικρούσουμε τον εκφασισμό της κοινωνίας και την άνοδο της ακροδεξιάς και των φιλοναζιστικών δυνάμεων», τόνισε 

.Ο Φεβρουάριος της διοικητικής μεταρρύθμισης


Μήνας εξελίξεων θα είναι ο Φεβρουάριος για τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο, καθώς ολοκληρώνονται όλα τα διαδικαστικά, για την προώθηση της αξιολόγησης των δομών των υπουργείων, της μετακίνησης των 2.000 υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς και της αξιολόγησης των ικανοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων. 
Ειδικότερα, στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου (θα το καθορίσει το Μέγαρο Μαξίμου), θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, προκειμένου να εγκριθεί το δεύτερο κύμα αξιολόγησης των δομών των υπουργείων (έξι με εννέα υπουργεία). Μέχρι το τέλος του μήνα, θα εγκριθούν και τα οργανογράμματα των υπόλοιπων υπουργείων. 
Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, άμεσα θα ξεκινήσει και η εφαρμογή των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων, των οποίων οι δομές αναμένεται να μειωθούν γύρω στο 50 τοις εκατό.
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης θα ανακοινώσει τις κενές θέσεις στο δημόσιο τομέα, για τις οποίες οι 2.000 υπάλληλοι, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, θα μπορούν να δηλώσουν την προτίμησή τους και να ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα κινητικότητας στο δημόσιο. 
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι κενές θέσεις είναι πάνω από 10.000 και η τριμελής επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι από το ΑΣΕΠ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, θα καθορίσει ποιες απ' αυτές θα είναι διαθέσιμες για τους «διαθέσιμους» υπαλλήλους.
Επίσης, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ο κ. Μανιτάκης θα δώσει στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου που θα αφορά την εφαρμογή των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων, ενώ ταυτόχρονα θα ολοκληρώνεται ή θα έχει ολοκληρωθεί η μεθοδολογία αξιολόγησης ικανοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και η ακριβή διαδικασία για τη «χαρτογράφηση των ικανοτήτων» τους.
Υπενθυμίζεται δε, ότι η αξιολόγηση των υπαλλήλων θα διεξαχθεί σε τρία βασικά επίπεδα: Το πρώτο αφορά στον προσωπικό φάκελο των υπαλλήλων με την καταγραφή πτυχίων, σεμιναρίων, δεξιοτήτων (χρήση Η/Υ, ξένες γλώσσες κλπ), τα οποία θα ελεγχθούν ενδελεχώς τόσο για τη νομιμότητά τους όσο και για ην επικαιροποίησή τους. 
Γι' αυτό το λόγο θα υπάρξει και ειδική μηχανογραφημένη φόρμα που θα συμπληρώσουν οι υπάλληλοι. Το δεύτερο αφορά στον επαγγελματισμό των υπαλλήλων και το τρίτο η αποδοτικότητά τους, στη μέτρηση παραγωγικότητας. Μία μέτρηση που θα γίνεται κάθε χρόνο προκειμένου να εξακριβωθεί η επίτευξη των στόχων που θα τεθούν ανά υπάλληλο και οργανική μονάδα. 
Πάντως, από το υπουργείο διαμηνύεται, ότι η αξιολόγηση των υπαλλήλων θα υλοποιηθεί με κριτήρια στα μέτρα των υπαλλήλων, δεδομένου, ότι αλλιώς θα αξιολογηθεί ένας διοικητικός υπάλληλος και αλλιώς ένας καθηγητής πανεπιστημίου ή πολιτικός μηχανικός.
Τέλος, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνεται, ότι παραλλήλως με την αξιολόγηση των υπαλλήλων θα εφαρμοστεί πιστά και ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, 
προκειμένου να εντοπιστούν και να απομονωθούν ή και να απολυθούν υπάλληλοι που θα διαπιστωθεί ότι απουσιάζουν αδικαιολογήτως από την εργασία τους, για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάλληλοι που έχουν προσκομίσει πλαστά έγγραφα και όσοι έχουν καταδικαστικές αποφάσεις από δικαστήρια, για σημαντικά αδικήματα, σύμφωνα με το νέο πειθαρχικό δίκαιο.

.Ι. Στουρνάρας: Κανένας νέος φόρος στα ακίνητα


Απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων στα ακίνητα, πέραν όσων έχουν ήδη θεσμοθετηθεί, ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας στη διάρκεια παρέμβασής του στο τηλεοπτικό δελτίο του Mega.

«Ό,τι παίρναμε θα παίρνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά καθιστώντας σαφές ότι το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης με τα κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση για την εξεύρεση της δικαιότερης λύσης σχετικά με τη φορολογία ακινήτων και επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχουν ακόμη οριστικές αποφάσεις στο ζήτημα αυτό.

«Δεν υπάρχει κανένας νέος φόρος στα ακίνητα», πάντως, τόνισε.

Ακόμη προανήγγειλε αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, λέγοντας ότι αυτές θα εναρμονιστούν με τις εμπορικές ώστε να αντικατοπτρίζουν ό,τι ισχύει σήμερα στην ελληνική αγορά ακινήτων. 

.ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία στις 20 Φεβρουαρίου


Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

 Σαν αιχμή των αιτημάτων της απεργίας η ΓΣΕΕ θέτει, «την υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας» και τη λήψη «ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ανακούφιση των ανέργων».

.Τον Φεβρουάριο στην Αθήνα κλιμάκιο της τρόικας


Προς τα τέλη Φεβρουαρίου κλιμάκιο της τρόικας θα επισκεφθεί την Αθήνα για την επιθεώρηση του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις.

Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα παραμείνουν στην Αθήνα μέχρι τα μέσα Μαρτίου για να εξετάσουν την πρόοδο στην εφαρμογή των μέτρων και των διαρθρωτικών αλλαγών, όπως ανέφερε ο κ. Ράις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές αρχές είναι δεσμευμένες για την υλοποίησή τους. 

Στο μεταξύ, το ΔΝΤ, για μία ακόμη φορά, παραδέχθηκε ότι έκανε κακή εκτίμηση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και δεν προέβλεψε σωστά τις επιπτώσεις του προγράμματος σκληρής λιτότητας. όπως δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις.

."Σύγχρονο κόμμα, ανοιχτό στους πολίτες"


Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα τα κείμενα που θα αποτελέσουν τη βάση του εσωκομματικού διαλόγου, ενόψει του 9ου Συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί στο διάστημα 28 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου.

 Όπως προκύπτει από τα κείμενα και ειδικότερα από το κείμενο για το Καταστατικό, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί πολλά από τα βασικά του ιδρυτικά χαρακτηριστικά. 

Αναφέρεται ότι είναι «πατριωτικό, λαϊκό, προοδευτικό, ριζοσπαστικό» αλλά απουσιάζει το «σοσιαλιστικό» χαρακτηριστικό, όπως επίσης απουσιάζει το γνωστό τετράπτυχο της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, «Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση, Δημοκρατική Διαδικασία» ενώ παραμένει το «πιστό στις παρακαταθήκες που του κληροδότησε ο Ανδρέας Παπανδρέου».

 Το ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρεται, είναι ένα «σύγχρονο, θεσμικό κόμμα συλλογικό, δημοκρατικό οργανωτικά  συγκροτημένο, ανοιχτό στους πολίτες». Επίσης είναι «γνήσια συλλογικό, συμμετοχικό, ανοιχτό και δημοκρατικό. 

Δεν είναι ένα προσωπικό ή αρχηγικό κόμμα. Αρνείται τα εσωκομματικά πελατειακά δίκτυα και τις προσωπολατρικές πρακτικές. Δίνει ευκαιρίες και κίνητρα ουσιαστικής συμμετοχής στα μέλη και τους φίλους του, τους καθιστά συνδιαμορφωτές των θέσεων του».

.Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα


Δεν θα ξεπεράσει το 4% η μείωση του αριθμού των εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, με την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, δίνοντας το σχέδιο στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, θα μειωθούν κατά 94 τα τμήματα στο φετινό μηχανογραφικό των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Πέρυσι ήταν 480 και τώρα θα είναι 386.

Σύμφωνα με τον κ. Αρβανιτόπουλο, στην Αθήνα θα λειτουργεί ένα ομοσπονδιακού τύπου πανεπιστήμιο, κατά τα πρότυπα της Βρετανίας και Γαλλίας, με την επωνυμία «Αδαμάντιος Κοραής» στο οποίο εντάσσονται το Γεωπονικό, το Οικονομικό, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Χαροκόπειο.

Οι πόλεις που δεν θα έχουν κανένα τμήμα ή σχολή είναι 12. Πρόκειται για την Ιεράπετρα, τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, το Αίγιο, την Αμαλιάδα, τη Λευκάδα, το Αργοστόλι, τη Ναύπακτο, τη Λειβαδιά, τα Μουδανιά, τη Βέροια, την Έδεσσα και τη Νάουσα.

Στην Αθήνα δημιουργείται Ομοσπονδοτεχνολογικό Ίδρυμα, στο οποίο υπάγονται τα ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά και η ΑΣΠΑΙΤΕ, ενώ, αναβαθμίζεται το Διεθνές Πανεπιστήμιο και θα συνδεθεί με τμήματα Ελληνικών Σπουδών πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Τα πανεπιστήμια με διοικούσες επιτροπές ή λιγότερα από τέσσερα τμήματα της περιφέρειας απορροφώνται από άλλα πανεπιστήμια. Για παράδειγμα, το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος, χωρίζεται στα δύο και τα τμήματα της Λαμίας μεταφέρο

νται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ ένα τμήμα απορροφάται από το Πάντειο. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συγχωνεύεται με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ, δύο τμήματά του μεταφέρονται στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας απορροφάται από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

.Συγκρατημένα αισιόδοξος για την οικονομία ο Γ. Ζανιάς κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Παπούλια


Τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την επανάκαμψη της ηρεμίας και της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα ώστε αυτό να συμβάλει στις αναπτυξιακές προσπάθειες της χώρας, εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γ. Ζανιάς.

Ο κ. Ζανιάς, στην ερώτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας "πώς πάνε οι τράπεζες;" απάντησε ότι επιστρέφουν οι καταθέσεις, προχωράει η ανακεφαλαιοποίηση και το οικονομικό κλίμα σιγά- σιγά αλλάζει. Οι τράπεζες, πρόσθεσε, "σύντομα θα μπουν στην καρδιά της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας".

Ο κ. Παπούλιας ανέφερε πως περιμένει να "μπουν μπροστά, σύντομα, τα μεγάλα έργα, τα οποία μαζί με τις συναφείς εργασίες προβλέπεται να απασχολήσουν έως και εκατό χιλιάδες ανθρώπους".

Από την πλευρά του, ο κ. Ζανιάς σημείωσε, πως σιγά- σιγά γίνονται τοποθετήσεις κεφαλαίων στην Ελλάδα, σε ρευστό επί του παρόντος, και ήδη τα "περιβόητα σπρέντ" που έως τον Ιούλιο ήταν στις 3.000 μονάδες, σήμερα είναι 850-900 μονάδες και ο δείκτης του Χρηματιστηρίου στην Αθήνα είναι τετραψήφιος.

Επισήμανε στον κ. Παπούλια ότι, όπως αναφέρει και ο ευρωπαϊκός Τύπος, τον τελευταίο καιρό έχει τοποθετηθεί στην ευρωπαϊκή οικονομία ποσό 100 δισ. ευρώ.

.Ι. Βρούτσης : «Δεν ήταν μια απλή κατάληψη. Ήταν βιαιοπραγίες»


Δεν ήταν μια απλή κατάληψη, αλλά βιαιοπραγίες, ανέφερε για τα χθεσινά επεισόδια στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στη Σταδίου, ο Γιάννης Βρούτσης. Ο υπουργός, που προσήλθε- κατά δήλωσή του- στη Βουλή, προκειμένου να «καταγγείλει τα έκτροπα», κατηγόρησε όσους διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, η οποία συνίσταται στο ότι το υπουργείο Εργασίας είναι αφύλακτο, φιλειρηνικό και δεν υπάρχουν εμπόδια στο να μπει κάποιος μέσα.

«Όλο αυτό το διάστημα, δεν υπήρξε κοινωνική ομάδα που να μην συζήτησα» είπε ο υπουργός, περιγράφοντας ότι, χθες το πρωί, μια ομάδα 35 ατόμων μπήκε στο κτίριο του υπουργείου, οργανώθηκε στον έβδομο όροφο και ξαφνικά εισέβαλε στο γραφείο του, παραβιάζοντας τα πάντα. 

«Μπήκαν μέσα ξαφνικά, χωρίς να έχουν ζητήσει να με συναντήσουν, χτυπώντας την αστυνομική μου φρουρά, σπρώχνοντας τις κοπέλες στη γραμματεία, καταστρέφοντας και αναποδογυρίζοντας δημόσια περιουσία» προσέθεσε ο κ. Βρούτσης. 

Σχολίασε μάλιστα και τις δηλώσεις της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα με τις οποίες ζήτησε το βίντεο από την εισβολή των ΜΑΤ στο γραφείο του υπουργού, λέγοντας: «Ενημερώνω την κ. Παπαρήγα ότι δεν υπάρχει βίντεο στο υπουργείο. Χθες όμως, κατά την εισβολή των 35 ατόμων στο γραφείο μου, υπήρχε μαζί και βίντεο και φωτογράφος. Και ζητάω να κατατεθεί αυτό το υλικό στη Βουλή». 

Αναρωτήθηκε δε, ο υπουργός: «Πώς αντιλαμβάνεται η κ. Παπαρήγα, το ενδεχόμενο ομάδες που δεν συμμερίζονται τις δικές της απόψεις να πάνε στον Περισσό και να καταλάβουν το γραφείο της;»

«Εύχομαι να είναι το τελευταίο γεγονός αυτό που συνέβη χθες. Αυτό δεν ήταν απλά μια κατάληψη, αλλά ήταν βιαιοπραγίες και έκτροπα. Αυτή είναι η αλήθεια. Ας αναρωτηθούμε επιτέλους αν αυτές οι βιαιοπραγίες είναι προς όφελος των εργαζομένων» συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΚΚΕ, αναρωτήθηκε αν πρέπει σήμερα να στείλει την επιταγή για τις ζημίες στο ΚΚΕ.

«Ο υπουργός Εργασίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο, που έφτασε να πει ότι οι συντάξεις των 300, των 400 και των 500 ευρώ είναι ρουσφετολογικές» αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ο οποίος αρνήθηκε ότι «έγινε έφοδος στον έβδομο όροφο του υπουργείου» και κατήγγειλε ότι ο υπουργός είχε αρνηθεί να δει τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και έφυγε από το υπουργείο.

.Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες


Στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες, ενώ ολοένα και περισσότεροι συνάδελφοί τους ενισχύουν τις δυνάμεις στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε διάφορα κομβικά σημεία σε όλη την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να δημιουργείται κανένα πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.
 
Στον Νομό Ημαθίας, το μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, ενισχύεται διαρκώς με αγρότες από Πέλλα και Πιερία.

Οι αγρότες της Λάρισας, που συνεδρίασαν στον Πλατύκαμπο, αποφάσισαν να ενισχύσουν και με δικές τους δυνάμεις το μπλόκο της Νίκαιας και ήδη έχουν αρχίσει να προσέρχονται με γεωργικά μηχανήματα στην περιοχή. 

Μπλόκα υπάρχουν στον οδικό άξονα Νέας Ζίχνης - Αμφίπολης, στην διασταύρωση του Δραβίσκου, στη διασταύρωση Μεσοράχης και στον κόμβο των Κερδυλλίων, επί της Εθνικής οδού Σερρών Καβάλας.

Τρακτέρ έχουν παραταχθεί και στις κεντρικές πλατείες των χωριών του νομού Σερρών.

Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής. Ανάλογο είναι και το κλίμα σε Έβρο και Ροδόπη.

.Στο Βερολίνο ο Ευ. Βενιζέλος, για επαφές με την ηγεσία του SPD


Στο Βερολίνο βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά επαφών με την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).
Ο κ. Βενιζέλος είχε ήδη πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ενώ θα συναντηθεί ακόμη με τον πρόεδρο του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον υποψήφιο καγκελάριο Πέερ Σταινμπρουκ, αλλά και με τον εκλογικό υποψήφιο των Πρασίνων Γιούργκεν Τριτίν.

Κεντρικό σημείο της επίσκεψης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αποτελεί η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνει το Ίδρυμα Friedrich Ebert του SPD, με αντικείμενο την Ελλάδα, τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, την Ευρώπη και το ευρώ. 

Στη συζήτηση συμμετέχουν, επίσης, ο εισηγητής ευρωπαϊκών θεμάτων του SPD Μίχαελ Ροτ, αξιωματούχοι των υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας και του προέδρου της Γερμανίας, αλλά και εκπρόσωποι της Βουλής, εργατικών σωματείων, δεξαμενών σκέψης και του ακαδημαϊκού χώρου.

Ο κ. Βενιζέλος θα έχει ακόμη σειρά επαφών με στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, όπως τον γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του SPD και γενικό γραμματέα του PES 'Αχιμ Ποστ, την αντιπρόεδρο της ΚΟ και μέλος της Επιτροπής Ελληνογερμανικών Σχέσεων Έλκε Φέρνερ, τον αντιπρόεδρο της ΚΟ και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Σχέσεων Γιοάχιμ Πος και τον ειδικό εισηγητή του SPD για την Ελλάδα 'Αχιμ Μπάρχμαν.

Τον κ. Βενιζέλο συνοδεύουν στο Βερολίνο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και η γραμματέας του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος Χριστίνα Μανωλοπούλου.

.Οι χρήστες του facebook συνδέονται μέσω «έξυπνων» κινητών και tablets


Για πρώτη φορά, οι χρήστες που συνδέονται καθημερινά με το κοινωνικό δίκτυο Facebook μέσω φορητών συσκευών, όπως τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές- ταμπλέτες, ξεπέρασαν εκείνους που συνδέονται μέσω του παραδοσιακού ηλεκτρονικού υπολογιστή γραφείου, σύμφωνα με το CNN.

Η εφαρμογή του Facebook για λογισμικό iOS και Android, που χρησιμοποιούν τα περισσότερα «έξυπνα» κινητά παγκοσμίως, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς διεθνώς. 

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, στο Facebook διαθέτουν ενεργό λογαριασμό 1,06 δισ. άνθρωποι. «Το 2012, φέραμε σε επαφή πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους» δήλωσε πρόσφατα ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Η αυξημένη κίνηση που παρουσιάζουν οι εφαρμογές του Facebook για «έξυπνα» κινητά έχουν «ευεργετικά» αποτελέσματα στα κέρδη του οργανισμού. Όπως ανακοινώθηκε, μέσω διαφημίσεων το Facebook αντλεί το 84% των ετήσιων εσόδων του. 

Οι διαφημίσεις σε εφαρμογές για «έξυπνα» κινητά αντιστοιχούν στο 23% των συνολικών εσόδων από διαφημίσεις, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012. Στο τρίτο τρίμηνο πέρσι, τα έσοδα από διαφημίσεις σε εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα αντιστοιχούσαν στο 14% των συνολικών εσόδων από διαφημίσεις στο δίκτυο.

.Αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων


Στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να υπάρξει σύγκλιση με τις αγοραίες τιμές τους, οι οποίες, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σήμερα, βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα λόγω της κρίσης.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, συγκροτείται επιτροπή που θα υποβάλει τις προτάσεις της έως τις 28 Φεβρουαρίου καθως θα πρέπει να σημειωθεί οτι η σύγκλιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών αποτελεί δέσμευση που έχει αναληφθεί με το μνημόνιο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αναπροσαρμογή θα οδηγήσει σε μείωση των σημερινών αντικειμενικών τιμών των ακινήτων στα χαμηλότερα επίπεδα που βρίσκονται οι εμπορικές τιμές τους, με αποτέλεσμα στις περιοχές αυτές να προσαρμοστούν ανάλογα και οι φόροι που καταβάλλονται σήμερα στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Σημειώνεται ότι οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων θα αποτελέσουν τη βάση επι της οποίας θα υπολογισθεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εφαρμοσθεί απο το δεύτερο εξάμηνο του 2013, μέτρο το οποίο προβλέπεται επίσης στο μνημόνιο. 

Οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων θα επεκταθουν σε όλη τη χώρα αφού με το νέο φόρο θα επιβαρύνονται πλέον και τα αγροτεμάχια.

.Σε απεργιακούς ρυθμούς η χώρα


Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα, καθώς πολλοί κλάδοι εργαζομένων προχώρησανν σε κινητοποιήσεις.

Προβλήματα αντιμετωπίζει, εκ νέου, το επιβατικό κοινό στην Αττική, αφού είναι ακινητοποιημένα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας.  

Επίσης, ακινητοποιημένα είναι ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα του ΟΣΕ, αφού απεργία κήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Παράλληλα, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο. 


Σε ό,τι αφορά, τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ) λειτουργούν κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι τους τελούν σε καθεστώς επίταξης. 

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια, μετά την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από σήμερα στις 6 το πρωί, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» στο οποίο επέρχονται σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά των ναυτικών και στον κλάδο της ακτοπλοΐας. 

Στο μεταξύ, με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ. Επίσης, σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχώρησαν οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.