.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

22/12/2012
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ( ΓΑΡΔΕΝΙΑ )
11.00  ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ
           ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
            
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΙ ΣΕ SWING ΡΥΘΜΟΥΣ
         ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
            ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΤΟ
  ΤΜΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΟΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ
             ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ << ΑΜΠΑΡΤΖΑΛΟΥ >>

             ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

                                           
                ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΕΡΖΑΚΗ

 11.00    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
               ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

               ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ – ΜΠΑΛΟΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ
               ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

                ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ


24/12/2012

 11.00       ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΣΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
                . ΚΟΥΙΝΤΕΤΟ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΤΩΝ 
                .  ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ
                .  ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΣΑΞΟΦΩΝΩΝ  << ΣΥΝΩΔΗ >>
                .  ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ 10 ΜΕΛΗ ΜΠΑΝΤΑ


29/122012
                                    
                     ΠΛΑΣΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ  (ΓΑΡΔΕΝΙΑ)

 19.00        ΕΝΤΕΧΝΟ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟ ΓΛΕΝΤΗ ΑΠΟ 5ΜΕΛΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 


31/12/2012

11.00         ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
                .  ΚΟΥΙΝΤΕΤΟ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ 
                .  ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ
                .  ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΣΑΞΟΦΩΝΩΝ < ΣΥΝΩΔΗ >

.Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών


Μετά τη θετική απόφαση του Eurogroup και τη νέα αφετηρία για τη χώρα, το θέμα είναι η ανακοπή της ύφεσης, η αντιμετώπιση της ανεργίας, το θετικό πρόσημο, οι ρυθμοί ανάπτυξης και οι δημιουργία θέσεων εργασίας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών.

«Σε ιδιαίτερα θετική κατεύθυνση» εκτίμησε ότι βρίσκονται οι εξελίξεις για τη χώρα μας με την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης στο πρόσφατο Eurogroup, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του. 
Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι απομένει πια να μπει μπροστά η ανάπτυξη, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ υπογράμμισε ότι στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό συζητήθηκε ακόμα η αποτελεσματική λειτουργία και η συνεκτικότητα της κυβέρνησης.

Ο κ. Κουβέλης με κατηγορηματικό τρόπο ανέφερε ότι δεν συζητήθηκε θέμα ανασχηματισμού, ενώ ερωτηθείς για το φορολογικό είπε πως τα τρία κόμματα συμπίπτουν στα περισσότερα θέματα και ότι όπου υπάρχουν διαφορές θα συζητηθούν στην κοινοβουλευτική διαδικασία που ξεκινάει αύριο.
«Δεν εφησυχάζουμε. Ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, για τις εξελίξεις στην οικονομία και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για το αμέσως επόμενο διάστημα.

.Αναβάθμιση κατά έξι βαθμίδες από τον οίκο Standard & Poor's


Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε στη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας από «SD» (selective default) σε «Β-». Επίσης, ο οίκος αναβάθμισε και την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της χώρας σε «B» από «SD», δείχνοντας έτσι ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας εισέρχεται σταδιακά σε τροχιά ανάκαμψης.

Σύμφωνα με τον οίκο, το outlook παραμένει σταθερό. Παράλληλα, η S&P επισημαίνει ότι η αναβάθμιση οφείλεται στην ολοκλήρωση της επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων σε συνδυασμό με την έγκριση από το Eurogroup της εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα. 

"Βλέπουμε την απόφαση των χωρών της Ευρωζώνης να διαθέσουν ουσιαστική ταμειακή ανακούφιση στην Ελλάδα ως ενδεικτική της αποφασιστικότητάς τους να αποκαταστήσουν τη σταθερότητα στην οικονομία της Ελλάδας και να διατηρήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη", αναφέρει στην έκθεσή του ο οίκος.

Όσον αφορά τις προοπτικές της χώρας, αυτές κρίνονται σταθερές, και σύμφωνα με την Standard and Poor?s, οφείλονται και στη δέσμευση της κυβέρνησης για δημοσιονομικές και διαρθρωτικές προσαρμογές παρά τις οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις.
Πολύ σημαντική απόφαση χαρακτήρισε ο Γιάννης Στουρνάρας την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Ερωτηθείς αν ήρθε η ώρα να βγούμε στις αγορές απάντησε πως «είναι πολύ νωρίς».

.Οικονομική διευκόλυνση για 31 υπερχρεωμένους δήμους


Μία σημαντική διευκόλυνση για 31 υπερχρεωμένους δήμους, προβλέπεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), καθώς με αυτή συμψηφίζονται οι κύριες οφειλές τους προς το ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, μετά από σχετικό αίτημα που είχαν υποβάλλει.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, την οποία υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, συμψηφίζονται συνολικά 54.564.920 ευρώ, έναντι των εσόδων που θα είχαν από παρακρατηθέντες πόρους, σε εφαρμογή του νόμου 4047/2012. 

Σε αυτήν τη διάταξη περί συμψηφισμού εμπίπτουν οι δήμοι, Έδεσσας Ν. Πέλλας, Κοζάνης Ν. Κοζάνης, Λέσβου Ν. Λέσβου, Τοπείρου Ν. Ξάνθης Κορυδαλλού Ν. Αττικής, Αγ. Βαρβάρας Ν. Αττικής, Θεσσαλονίκης Ν. Θεσσαλονίκης, Μαλεβιζίου Ν. Ηρακλείου, Μυλοποτάμου Ν. Ρεθύμνης, Διδυμοτείχου Ν. Έβρου, Παιονίας Ν. Κιλκίς, Βύρωνα Ν. Αττικής, Μεσσήνης Ν. Μεσσηνίας, Μεταμόρφωσης Ν. Αττικής, Τρικκαίων Ν. Τρικάλων, Ασπροπύργου Ν. Αττικής, Ιστιαίας-Αιδηψού, Ν. Ευβοίας Άνδρου Ν. Κυκλάδων, Νοτίου Πηλίου Ν. Μαγνησίας, Γόρτυνας Ν. Ηρακλείου, Οιχαλίας Ν. Μεσσηνίας, Αγίου Νικολάου Ν. Λασιθίου, Περάματος Ν. Αττικής, Αχαρνών Ν. Αττικής, Χερσονήσου Ν. Ηρακλείου, Νισύρου Ν. Δωδεκανήσου, Αλμυρού Ν. Μαγνησίας, Κερατσινίου-Δραπετσώνας Ν. Αττικής, Φυλής Ν. Αττικής, Λαρισαίων Ν. Λαρίσης και Σουφλίου Ν. Έβρου.

.Ευ. Βενιζέλος: "Θέλουμε κυβέρνηση αξιόπιστη και με ορίζοντα τετραετίας"


«Το ΠΑΣΟΚ έχει σταθερές γραμμές από την πρώτη στιγμή. Κινούμαστε προτρεπτικά, υποστηρικτικά, ελεγκτικά, θέλουμε κυβέρνηση σταθερή, αξιόπιστη, αποτελεσματική, με ορίζοντα τετραετίας. Η χώρα και η κοινωνία χρειάζονται χρόνο, αλλά και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και ιδίως το ΠΑΣΟΚ», 
τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις ευρύτερου πολιτικού περιεχομένου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε για προτάσεις νόμου του Κινήματος που αφορούν στην Παιδεία. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι χρειάζεται χρόνος για να αποδώσουν οι πολιτικές και ότι αν και το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, «από την άλλη μεριά, έχουμε άλλο επίπεδο ασφάλειας και βεβαιότητας, έχουμε απόφαση για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη χωρίς αμφισβήτηση, έχουμε πρόγραμμα». 

Τόνισε δε ότι η Ελλάδα μπορεί να ξαναγίνει αυτοδύναμη και ισότιμη και πως γι' αυτό «χρειάζεται μια οριζόντια πανστρατιά». «Πρέπει να διαμορφώσουμε τη νέα ατζέντα, που είναι η ατζέντα της ανάπτυξης, της προοπτικής και της απασχόλησης, της ανταγωνιστικότητας και της ασφάλειας», συμπλήρωσε. 

Ερωτηθείς εάν θα τεθεί στη σύσκεψη θέμα αλλαγής εκλογικού νόμου, ανέφερε ότι δεν έχει διαμορφωθεί μια ατζέντα του 2013 ή του 2014 και πως σήμερα υπάρχει η ατζέντα της ημέρας και της συγκυρίας. Χαρακτηρίζοντας τον εκλογικό νόμο ως «δευτερογενές ζήτημα με τεράστια θεσμική σημασία», σημείωσε ότι αυτή η σημασία απορρέει από την ανάγκη για κυβερνητική σταθερότητα και αποφυγή της τεχνητής πόλωσης. 

«Άρα πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα που δεν λειτουργεί πολωτικά και με οξύτητες που είναι προσανατολισμένες σε κομματικά συμφέροντα και πρέπει η εκπροσώπηση να είναι γνήσια και να μπορεί να διαμορφωθεί κυβερνητικό σχήμα αξιόπιστο και λειτουργικό», τόνισε.

Σχετικά με το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ είπε ότι «ήταν μια επιβάρυνση που άνοιξε την πόρτα σε μια πολιτική συμφωνία, σε ένα πρόγραμμα στήριξης κολοσσιαίων διαστάσεων»,

 ότι ο νόμος δεν προβλέπει διακοπή της παροχής ρεύματος λόγω της μη καταβολής του ειδικού τέλους και πως οποιοσδήποτε μπορεί να ζητήσει η είσπραξη του τέλους να γίνει μέσω ΔΟΥ.

.Φωτοβολταϊκά συστήματα σε 50 κτίρια του δήμου Θεσσαλονίκης


Πενήντα φωτοβολταϊκά συστήματα, που θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, θα τοποθετήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε δώματα και στέγες σχολικών και δημοτικών κτιρίων. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1,65 εκατ. ευρώ, το οποίο θα δημοπρατηθεί τους πρώτους μήνες του 2013.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, ο στόχος της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης "είναι διπλός: προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονόμηση χρημάτων".

Τα 48 σχολικά και δύο δημοτικά κτίρια στα οποία θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά συστήματα έχουν επιλεγεί με βάση τη θέση και τον προσανατολισμό όσο και την ελεύθερη επιφάνεια του κτιρίου προκειμένου να εξασφαλιστούν οι βέλτιστες συνθήκες εγκατάστασεις και λειτουργίας των αντίστοιχων φωτοβολταϊκών.

.Από 10 έως 15 ευρώ το μήνα οι αυξήσεις στη ΔΕΗ


Αυξήσεις, από 1ης Ιανουαρίου, στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι οποίες θα κυμαίνονται από 10 έως 15 ευρώ, κατά μέσο όρο, τον μήνα προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αρθούρος Ζερβός.

Αναπτύσσοντας τα στρατηγικά σχέδια της επιχείρησης στην Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής, με αφορμή τον επαναδιορισμό του στη θέση του προέδρου, ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι, για κατανάλωση 800 κιλοβατορών, υπολογίζεται ότι η αύξηση θα είναι 10 ευρώ τον μήνα, ενώ για κατανάλωση από 1.400 έως 1.600 κιλοβατόρες που είναι και η μέση κατανάλωση των ελληνικών νοικοκυριών, η αύξηση θα είναι περίπου 15 ευρώ τον μήνα.

Οι αυξήσεις στη ΔΕΗ θα γίνουν σταδιακά σε τρεις φάσεις, προκειμένου μέχρι την 1η Ιουλίου του 2013 να έχουν φτάσει στο 48,7%. Και αυτό, όπως διευκρίνισε ο κ. Ζερβός γίνεται βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών αλλά και μνημονιακής υποχρέωση της χώρας, από το 2010.

Ο κ. Ζερβός ανέφερε ακόμα ότι η πρόταση της ΔΕΗ προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) είναι να μην υπάρξει καμία αύξηση στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, το οποίο αφορά περίπου 300.000 καταναλωτές ευπαθών ομάδων, όπως μακροχρόνια άνεργοι ή άτομα με ειδικές ανάγκες και πρόσθεσε ότι, σύμφωνα και με την πρόταση του αρμόδιου υπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, πρόθεση είναι να μειωθεί.

.Προωθεί αλλαγές στο σκεπτικό του, ο οίκος Moody's, μετά τις επικρίσεις


Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's ζητεί απόψεις για τις αλλαγές που προωθεί στην αξιολόγηση του αξιόχρεου κρατών, προκειμένου να ενισχύσει τη διαφάνεια, μετά την κριτική που δέχθηκε για τη μεθοδολογία του, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Σε ανακοίνωση του, ο οίκος σημειώνει ότι με τις προτεινόμενες αλλαγές ο οίκος θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη και τους προβλεπόμενους κινδύνους για τις χώρες, προσθέτοντας ότι το σύστημα (αξιολόγησης) θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στη θεσμική και δημοσιονομική ισχύ των χωρών.

Οι τροποποιήσεις «αποσκοπούν στην περαιτέρω αύξηση της διαφάνειας και της στραμμένης στο μέλλον προσέγγισης που ακολουθεί σήμερα ο Moody's» αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του.

Ο Moody's διευκρίνισε ότι θα δέχεται απόψεις έως την 1η Φεβρουαρίου 2013 και ότι δεν αναμένει να υπάρξει οποιαδήποτε αναθεώρηση των αξιολογήσεων που έχει κάνει, όταν εφαρμοσθούν οι αλλαγές στη μεθοδολογία αξιολόγησης.

Το περασμένο έτος, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης υπέστησαν κριτική για τις υποβαθμίσεις του αξιόχρεου που έκαναν, εξαιτίας των οποίων η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα θεωρούν ότι οδηγήθηκαν στην προσφυγή τους σε προγράμματα διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Οι επενδυτές αγνόησαν σε ποσοστό 56% τις αλλαγές στην αξιολόγηση που έκανε εφέτος ο Moody's, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

.«Εκατοντάδες εκατ. ευρώ θα χάσει το κράτος αν αποσυνδεθεί το "χαράτσι" από τη ΔΕΗ»


«Το ποσό των εσόδων που κινδυνεύει να χάσει το κράτος το επόμενο διάστημα υπολογίζεται σε τουλάχιστον 700 εκατ. για το 2012, για τις εισπράξεις μέχρι και τον Φεβρουάριο και για το 2013 είναι περίπου ίδιο ή και λίγο παραπάνω. 

Εναλλακτικός τρόπος πρέπει να βρεθεί» δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χ. Θεοχάρης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ληφθεί απόφαση στον Άρειο Πάγο που θα αποσυνδέει την είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι ήδη αναζητούνται εναλλακτικοί τρόποι είσπραξης και πρόσθεσε: «Αν υπάρξουν προβλήματα, το ισοδύναμο γι αυτό το ποσό, θα πρέπει να βρεθεί με άλλον τρόπο. Αυτές τις μέρες προσπαθούμε να βρούμε μια διαδικασία, η οποία δεν θα ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο. 

Το πιο εύκολο να πει κάποιος είναι να πάνε οι πολίτες με το ενοικιαστήριο ή το πωλητήριο στη ΔΕΗ και να δηλώσουν τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τότε εμείς θα έχουμε όλα τα στοιχεία. Αυτό έχει πολλά πρακτικά προβλήματα και θα ταλαιπωρηθεί όλη η Ελλάδα. 

Γι' αυτό ψάχνουμε μεθοδολογίες πρακτικά εφαρμόσιμες. Βέβαια, όλα αυτά θα εξαρτηθούν από τον χρόνο που θα μας δοθεί. Αν πρέπει να κοπεί η είσπραξη αύριο, εμείς πρέπει μέσα ή μετά τις γιορτές να έχουμε τελειώσει. Θα είναι διαφορετικό από το να έχουμε τη δυνατότητα μέχρι τον Μάρτιο να το ψάξουμε», επισήμανε.

.Έξυπνα κινητά με ανθρώπινες αισθήσεις!


Φανταστείτε το κινητό σας να βλέπει ότι δεν μπορείτε να δείτε, να μυρίσει ότι δεν μπορεί να αισθανθεί η μύτη σας και να ακούσει ήχους που είναι αδύνατο να «πιάσουν» τα αυτιά σας.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα της αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας και λογισμικού IBM, σε μια πεντετία από σήμερα, δηλαδή έως το 2017, τα κινητά τηλέφωνα θα έχουν υποκαταστήσει τις πέντε ανθρώπινες αισθήσεις.
 Θα μπορούν να βλέπουν, να γεύονται, να μυρίζουν, να ακούν, ακόμη και να «χαρτογραφούν» επιφάνειες και αντικείμενα, υποκαθιστώντας την ανθρώπινη αφή.

 Όπως δημοσιεύει η διαδικτυακή πύλη cnet.com, εδώ και αρκετά χρόνια, η ερευνητική ομάδα της IBM, στο τέλος κάθε έτους, προχωρά σε μια πρόβλεψη για πέντε τεχνολογικά επιτεύγματα και εξελίξεις που αναμένει να συμβούν μέσα στην επόμενη πενταετία. Η έκθεση φέρει τον τίτλο «5 σε 5».

Κατά το παρελθόν, η ομάδα της IBM είχε, μεταξύ άλλων, προβλέψει την κυκλοφορία συσκευών κινητής τηλεφωνίας με ενσωματωμένες φωνητικές εντολές, καθώς επίσης και μεταφραστή φωνής σε ζωντανό χρόνο.
Μόνο το μέλλον θα δείξει εάν τελικώς οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν και μάλιστα εντός της επόμενης πενταετίας.

.Ευ. Βενιζέλος: "Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει ουρά της ΝΔ"


Προσπάθεια να πείσει το ακροατήριό του που αποτελούνταν από νομαρχιακά στελέχη, ότι η χώρα δεν μπορούσε να αποφασίσει να ακολουθήσει άλλο δρόμο την προηγούμενη τριετία, κατέβαλε στη δευτερολογία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος κλείνοντας τις εργασίες της πρώτης συνεδρίασης της ΝΟΕΣ Δυτικής Αθήνας.

Την αφορμή έδωσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ένα από τα στελέχη που πήραν το λόγο και το οποίο δεν συμφώνησε με την πρωτολογία του κ. Βενιζέλου που εμφάνισε ως υποχρεωτικές τις επιλογές του 2010, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να κάνει άλλα πράγματα. 

Απαντώντας ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο ίδιος δεν είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κάνει άλλα πράγματα, αλλά ότι η χώρα, εκ των πραγμάτων, δεν είχε άλλη επιλογή. 

Και παρότρυνε το συγκεκριμένο στέλεχος αλλά και τα άλλα να κοιτάξουν προς τη ΝΔ η οποία ξεκίνησε ως σημαιοφόρος του αντιμνημονίου και κατέληξε εκφραστής της «υπεύθυνης ευρωπαϊκής πολιτικής».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει ουρά της ΝΔ εν ονόματι της συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ που αυτοπροβάλλεται ως η νέα κεντροαριστερά.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.