. Ανεξαρτητοποιήθηκε απο την παράταξη του Δημάρχου και ο κ. Σούλης Παπαγιανόπουλος

Προς: κ Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου  Δήμου Ζωγράφου
            
Κοιν: κ Δήμαρχο Ζωγράφου

Δημοτικούς Συμβούλους ΔήμουΖωγράφου

Κύριε Πρόεδρε ,

Θέλω με αυτή τη δημόσια δήλωση μου, να σας ανακοινώσω την απόφασή  μου να ανεξαρτητοποιηθώ από την δημοτική παράταξη «Ζωγράφου αύριο».
   Η διαφωνία μου και η  αντιπαράθεσή μου για την τακτική και τις πρακτικές του επικεφαλής της παράταξης Δημάρχου Κ. Καλλίρη έχουν διατυπωθεί τόσο μέσα στην δημοτική ομάδα όσο και σε δημόσιες τοποθετήσεις μου και δεν θεωρώ σκόπιμο να τις επαναλάβω.
   Θα συνεχίσω από την θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου να  διεκδικώ και να παλεύω για ένα Δήμο σύγχρονο, αλληλέγγυο και φιλικό  για τους συνδημότες μου και τους κατοίκους του.

Σούλης Παπαγιαννόπουλος

.«Όχι» στην επέκταση διάρκειας του γάλακτος

Νέο «όχι» στην επέκταση της διάρκειας ζωής του γάλακτος, μέτρο που εξετάζει το υπουργείο ανάπτυξης μετά την σχετική εισήγηση του ΟΟΣΑ διατύπωσε απο το βήμα της βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος. «Εαν η διάρκεια ζωής του γάλακτος είναι η αιτία των υψηλών τιμών τότε γιατί το μακράς διαρκείας είναι ακριβότερο», διερωτήθηκε ο κ. Χαρακόπουλος επιμένοντας στην απόψη οτι έτσι και εφαρμοστεί το μέτρο ένας ολόκληρος κλάδος παραγωγής θα οδηγηθεί στην εξόντωση.

.Θωμάς Μαύρος: Είμαι υπερήφανος που ό,τι έπαθα ήταν για την ΑΕΚ

 «Είμαι υπερήφανος που ό,τι έπαθα ήταν για την ΑΕΚ», τόνισε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος άσος της Ενωσης και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Θωμάς Μαύρος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την Ευελπίδων, την στιγμή που αφέθηκε ελεύθερος από την ανακρίτρια. 

Ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου, που διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ για δύο μήνες, στην προσπάθειά του να βοηθήσει όσο ήταν εφικτό την ομάδα της καρδιάς του, συνελήφθη χτες και διανυκτέρευσε στο Αστυνομικό Τμήμα της Γλυφάδας για χρέη του συλλόγου προς το Δημόσιο. 

«Δεν μετανιώνω για ό,τι έκανα για την ΑΕΚ. Απλώς, κάποια πράγματα, κάποια πρόσωπα, ελάχιστα, με έχουν πικράνει και με έχουν θυμώσει», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένας από τους μεγαλύτερους άσους του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το μέλλον της ΑΕΚ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

.Ξεκινά το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Μέσα στο τελευταίο τετράμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Κοινωνικό Φροντιστήριο», όπως ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου. 

Όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, μια ιδέα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και βασική στόχευση είναι να στηριχθεί η οικογένεια που δοκιμάζεται.

Όπως εξήγησε ο κ. Κεδίκογλου, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά σε επιλεγμένες πόλεις, από φέτος, με στόχο να διευρυνθεί η εφαρμογή του στη συνέχεια. 

Ο στόχος είναι διπλός καθώς από τη μία θα απασχοληθούν νέοι άνεργοι εκπαιδευτικοί κάτω των 30 ετών αλλά και μακροχρόνια άνεργοι εκπαιδευτικοί και από την άλλη θα παράσχει διδακτική στήριξη σε μαθητές οικογενειών 

που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που βρίσκονται σε χαμηλούς κοινωνικούς δείκτες. Τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα θα εξειδικευθούν το επόμενο διάστημα και η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει από το ΕΣΠΑ.

.Στο λιμάνι του Πειραιά οι 16 μετανάστες που διασώθηκαν από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» έφθασαν στις 10 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά οι 16 μετανάστες, στην πλειοψηφία τους Αφγανοί, οι οποίοι διασώθηκαν από το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους στο οποίο επέβαιναν στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. 

Οι μετανάστες φιλοξενούντο τις προηγούμενες ημέρες στη Λέρο και ο αρμόδιος εισαγγελέας, αφού τους έδωσε το σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα προσωρινής διαμονής, τους άφησε ελεύθερους. 

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των μεταναστών για τον Πειραιά ανέλαβε μη κυβερνητική οργάνωση, ενώ στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Αθήνα τους υποδέχθηκαν στο λιμάνι. 

Σημειώνεται ότι το αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες εντοπίστηκε τη Δευτέρα τα ξημερώματα, από σκάφος του λιμενικού, ακινητοποιημένο στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου

.«Ήρθε η ώρα να αποχωρήσει η Τρόικα από την Ελλάδα»

Ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, δήλωσε πως:

«Ήρθε η ώρα να αποχωρήσει η Τρόικα και η Ελλάδα να αναλάβει την ευθύνη των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν στη χώρα».

«Έγιναν περιττές θυσίες, όμως δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Μπορούμε να σταματήσουμε τώρα και να στραφούμε στην ανάπτυξη και στη δημιουργία επενδύσεων και θέσεων εργασίας» επεσήμανε ο κ. Σβόμποντα σε ερώτηση ποιο θα είναι το αντίκρυσμα για τον ελληνικό λαό, που έκανε τεράστιες θυσίες, αν η έρευνα της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου δείξει ότι υπήρξαν λάθη από την Τρόικα.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της θέσης να ελέγχεται από το Ευρωκοινοβούλιο η δραστηριότητα της Τρόικας στην Ελλάδα, αλλά «σκοντάφτει» στην άρνηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που έχει την πλειοψηφία, και της Κομισιόν.

Σχολίασε, μάλιστα, και τη δήλωση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, ότι γίνεται διαπραγμάτευση της Τρόικας με την Ελλάδα και υπάρχει συμφωνία της στα μέτρα που επιβάλλονται, λέγοντας: «Ίσως γίνεται κάποια διαπραγμάτευση. Όταν έχεις το πιστόλι στο κεφάλι τους, τι θα κάνουν, θα συμφωνήσουν».

Αναφερόμενος στην πορεία της Ελλάδας τόνισε πως έγιναν ποσοτικές μεταρρυθμίσεις και τώρα πρέπει να γίνουν και ποιοτικές, δίνοντας έμφαση στις αλλαγές που πρέπει να συντελεστούν στη δημόσια διοίκηση.

.Ομιλία Βενιζέλου σε εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών

«Το ΠΑΣΟΚ ούτε διαλύεται, ούτε κρύβεται, ούτε αναθέτει την υπεράσπιση των θέσεων του, των προτάσεων του, του αγώνα και της αγωνίας του σε άλλους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, που πραγματοποιήθηκε στην Αποθήκη Γ΄ του ΟΛΘ. 

«Χωρίς ενότητα, με μικρούς κομματικούς πατριωτισμούς δεν ανταποκρινόμαστε στην υπόθεση των ιστορικών περιστάσεων», ήταν το μήνυμα που έστειλε, με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα πάρει μέρος το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, και πρόσθεσε: «Τιμάμε, ως ΠΑΣΟΚ, όλα τα πρόσωπα, όλες τις κινήσεις, όλες τις πρωτοβουλίες. 

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που πιστεύει, όμως, στην ενότητα και τη συσπείρωση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς της ευθύνης, της ευρύτερης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς. 

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει, βεβαίως, να ανταποκριθεί πλήρως στην εντολή που έλαβε στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Το ΠΑΣΟΚ, πρωτίστως οι βουλευτές του, που σηκώνουν ένα τεράστιο ηθικό και πολιτικό βάρος είναι ο εγγυητής της σταθερότητας και της καθαρής στρατηγικής πορείας της χώρας».

.Δεν τα κατάφερε το «τριφύλλι» στην Κωνσταντινούπολη

Στην πρώτη του ήττα στο Top 16 (αλλά και μετά από ένα σερί οκτώ νικών σε όλες τις διοργανώσεις) υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Κωνσταντινούπολη με 77-72.

Μετά το κακό τους πρώτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» παρουσίασαν το σύνηθες σκληροτράχηλο πρόσωπο, επέστρεψαν από το -14, πέρασαν ακόμη και με τρεις (64-67) λίγο πριν το τέλος, αλλά η αστοχία και κάποια φαλτσοσφυρίγματα με αποκορύφωμα ένα γκολ-φάουλ του Διαμαντίδη που χρεώθηκε απλό φάουλ χωρίς βολές με το παιχνίδι στο -1 έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Ομπράντοβιτς, που έκανε σεφτέ στις νίκες.

Κορυφαίοι Κάρι με 14 πόντους, Διαμαντίδης με 9 και 8 ασίστ, ο Μαυροκεφαλίδης με 11, καθώς και οι Λάσμε και Μπράμος με καλή δουλειά στην άμυνα. Μπογκντάνοβιτς και Πρέλτζιτς ξεχώρισαν από τη «Φενέρ», αλλά τα μεγάλα σουτ του Κλέιζα έκαναν τη διαφορά στο τέλος.

.Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αναστολή πλειστηριασμών α' κατοικίας

Διευκρινίσεις για το τι πρέπει να κάνουν οι οφειλέτες για να υπαχθούν στη ρύθμιση για την αναστολή πλειστηριασμών α' κατοικίας παρέχει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μέσω 16 ερωτήσεων - απαντήσεων. Ειδικότερα: 1. Για ποιο λόγο κρίθηκε αναγκαία η νομοθετική ρύθμιση; 

Η δυσμενής οικονομική συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας και έχει επιφέρει σημαντικές μειώσεις στα εισοδήματα των νοικοκυριών και αύξηση της ανεργίας, οδηγώντας σε ραγδαία αύξηση των καθυστερούμενων οφειλών και στον εγκλωβισμό των δανειοληπτών σε μακροχρόνιες διαδικασίες διευθέτησης οφειλών, κατέστησαν αν... περισσότερα »

.«Επιστρέφει μέσα στο επόμενο διάστημα η τρόικα στην Ελλάδα»

Η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα επιστρέψει μέσα στο «επόμενο διάστημα» στην Ελλάδα, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου Ουίλιαμ Μάρεϊ. 

«Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία. Θα επιστρέψουν όταν επιλυθούν τεχνικά ζητήματα. Αυτό αναμένεται το επόμενο διάστημα», δήλωσε ο κ. Μάρεϊ, κατά τη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, προσθέτοντας πως θα πρέπει να διευθετηθούν οι «διαφορές», οι οποίες αφορούν δημοσιονομικά και διαθρωτικά θέματα, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Σε αρκετές ερωτήσεις για το ελληνικό χρέος και κατά πόσο το ΔΝΤ εξακολουθεί να υποστηρίζει το «κούρεμα» και αν θα πρέπει να γίνουν νέες συζητήσεις επί του θέματος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε ότι το χρέος της Ελλάδας θα παραμείνει σε «υψηλά επίπεδα» για αρκετό διάστημα και επανέλαβε τη «δέσμευση» των Ευρωπαίων εταίρων για ελάφρυνση του χρέους στα επίπεδα του 124% του ΑΕΠ το 2020 και κάτω του 110% του ΑΕΠ το 2022, υπό την προϋπόθεση, όπως είπε, ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της.

.Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3% σε νέα δημοσκόπηση

Κατά 3% ποσοστιαίες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα το «Ποντίκι».

Τα στοιχεία της έρευνας επιβεβαιώνουν τα ευρήματα των γκάλοπ που δημοσιοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα και έδειξαν ότι σταδιακά διευρύνεται και παγιώνεται η διαφορά υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ αίσθηση προκαλεί ότι οι ψηφοφόροι εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της οικονομίας.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Pulse αποκαλύπτουν επίσης μία σημαντική ποιοτική διαφοροποίηση στις εκτιμήσεις των ψηφοφόρων: 

Πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να είναι το κόμμα το οποίο εμπιστεύονται οι περισσότεροι ψηφοφόροι για τη διαχείριση της οικονομίας. Στον τομέα αυτόν υπερτερούσε σταθερά μέχρι τώρα η ΝΔ, ανεξάρτητα από τα ποσοστά που συγκέντρωνε στην πρόθεση ψήφου.

Η διαχείριση του δημοσιονομικού προβλήματος και η πολιτική εξόδου από την οικονομική κρίση ήταν μέχρι τώρα το αδύνατο σημείο του ΣΥΡΙΖΑ...

Συγκεκριμένα το 28% των πολιτών πιστεύουν ότι καλύτερη κυβέρνηση για την οικονομία θα είναι μία με βάση το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 24% μια κυβέρνηση με βάση τη ΝΔ.

Στη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να κερδίζει περίπου 0,5% σε σχέση με τα αποτελέσματα της προηγούμενης δημοσκόπησης που διενήργησε η ίδια εταιρία τον Δεκέμβριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23% στην πρόθεση ψήφου, ενώ η Νέα Δημοκρατία παραμένει στο 20%.

Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 11% (-0,5%), ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 5,5%, ΑΝ.ΕΛΛ. 4,5% και ΔΗΜ.ΑΡ. 2,5% (-0,5%).

Η ποσοστιαία διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων διατηρείται και μετά την αναγωγή επί των εγκύρων απαντήσεων/ψήφων.

Με αναγωγή επί των εγκύρων ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 25% και η Ν.Δ. 22%. Ακολουθούν Χ.Α. με 12%, ΠΑΣΟΚ 6%, ΚΚΕ 5,5%, ΑΝ.ΕΛΛ. 5% και ΔΗΜ.ΑΡ. 3%. 

.«Η 17 Νοέμβρη τελείωσε, σκόρπισε...»

Την απόφαση του αδερφού του να εξαφανιστεί και να ξεκινήσει ένα νέο «αντάρτικο» σχολίασε ο φυλακισμένος εκτελεστής της «17 Νοέμβρη» Σάββας Ξηρός. 

«Ο Χριστόδουλος διατρέχει έναν θανάσιμο κίνδυνο, δεν μπορώ να πω τίποτα, δεν είναι σωστό να πω κάτι είναι ένα ζήτημα που με έχει πικράνει, δεν μπορώ να πω τους λόγους ούτε να κρίνω», δήλωσε ο Σάββας Ξηρός στον ALPHA 9,89. 

«Η οργάνωση δεν υπάρχει, υπάρχει το δεξί μου χέρι που δεν έχει συλληφθεί γιατί το ακρωτηρίασαν και το πέταξαν», δήλωσε ο Σάββας Ξηρός, και πρόσθεσε ότι «το παραμύθι αυτό τελείωσε, σκόρπισε, δεν υπάρχει αυτή η ομάδα που είχε μια συγκεκριμένη ψυχοσύνθεση».

Σχολιάζοντας τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της «17 Ν» και της «νέας» τρομοκρατίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τότε δεν ήταν οργάνωση λαϊκών τιμωρών που προσπαθούσε να αντικαταστήσει τη δικαιοσύνη, ήταν μια ένοπλη προπαγάνδα».

Η απώλεια ανθρώπινης ζωής εννοείται πως είναι έγκλημα», σημείωσε ο Σάββας Ξηρός, και ζήτησε να μην εκμεταλλεύονται τον πόνο της μητέρας του Θάνου Αξαρλιάν. «Και εγώ δεν είμαι αντίθετος με τη δημοκρατία, δεν ξεκίνησα από την άκρα αριστερά αλλά από το κατηχητικό», είπε μεταξύ άλλων.

.«Η Ελλάδα θα στηρίξει τις δύο πλευρές να προχωρήσουν στο μονοπάτι της ειρήνης»

Την πρόθεση της Ελλάδας, ως χώρας με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας με τον συριακό λαό, να στηρίξει και να ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να προχωρήσουν μπροστά στο μονοπάτι της ειρήνης, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλος κατά την παρέμβασή του στη Συνδιάσκεψη Γενεύη ΙΙ για τη Συρία που διεξάγεται στο Μοντρέ. 

Όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος «η απόφαση της Δαμασκού και του συνασπισμού της Συριακής αντιπολίτευσης να μετάσχουν στην "Γενεύη ΙΙ" είναι μια καθαρή ένδειξη ότι καταλαβαίνουν πλήρως το μέγεθος του διακυβεύματος για τη χώρα τους και το συρι... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.