.Η Κωνσταντοπούλου θα ελέγχει τι πουλάει το κυλικείο της Βουλής!

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή με πρωταγωνίστρια για μια ακόμα φορά την Πρόεδρο Ζωή Κωνσταντοπούλου. Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσαν κατηγορίες εναντίον της ότι δεν κλήθηκαν στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου κι εκείνη τους απείλησε ότι «αν συνεχίσετε με αυτό τον τρόπο θα ελέγξω τι διακινεί το καφενείο της Βουλής». 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αντώνης Σαμαράς κατήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν εκλήθη στην Επιτροπή, ενώ το ίδιο ισχυρίστηκε με ανακοίνωσή του και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η κ. Κωνσταντοπούλου εξέφρασε την απορία της, υποστηρίζοντας ότι κλήθηκε όλο το Προεδρείο τη... περισσότερα »

.Επεισόδια στα Εξάρχεια

Άγνωστοι έκαψαν τέσσερα αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Στουρνάρη και στην οδό Τοσίτσα και έσπασαν τζαμαρίες. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους ταραξίες, οι οποίοι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ. Τα επεισόδια ξεκίνησαν, λίγο πριν τις 9 το βράδυ, μετά από πορεία αντιεξουσιαστών. 

.Τι θα μπει στο μικροσκόπιο της Εξεταστικής Επιτροπής για το μνημόνιο

Μετά την υπερψήφιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με 156 «υπέρ» από τη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σε μία θυελλώδη συνεδρίαση με μετωπική σύγκρουση Τσίπρα - Σαμαρά, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πλέον έρχεται το υπό εξέταση αντικείμενο. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Εξεταστική θα διερευνήσει ουσιαστικά τέσσερις χρονικές περιόδους, από τις οποίες συνάγονται και τα υπό εξέταση πολιτικά πρόσωπα. · Οκτώβριος 2009 - Μάιος 2010 Υπήρξε η περίοδος κατά την οποία η χώρα μπήκε στο καθεστώς του μνημονίου από την κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία υπέγραψε κα... περισσότερα »

.Αυστηρές συστάσεις και διορία έως τις 24 Απριλίου στην Αθήνα

Διαδοχικές συναντήσεις με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδιο για τις Διεθνείς Υποθέσεις, Νέιθαν Σιτς και με τη σύμβουλο σε θέματα εθνικής ασφάλειας του προέδρου Ομπάμα, Καρολάιν Άτκινσον, είχε σήμερα στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν αυστηρές συστάσεις από τους Αμερικανούς να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις της Ελλάδας και να επιταχυνθεί το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης. 

Το ΔΝΤ και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι απηύθυναν σαφείς συστάσεις προς την Ελλάδα, να προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ι... περισσότερα »

.Σφοδρή σύγκρουση με φόντο μνημόνια και Εξεταστική.... εκατέρωθεν κατηγορίες για ποινικές ευθύνες

Κατακόρυφα ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την ψηφοφορία της πρότασης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για σύσταση Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής για τα μνημόνια και τους χειρισμούς οι οποίοι ενδεχομένως να οδήγησαν τη χώρα σε αυτά. 

Η πρόταση πέρασε με 156 ψήφους σε σύνολο 250 και την καταψήφιση των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ενώ «παρών ψήφισαν ΚΚΕ και Ποτάμι. Η συζήτηση στη Βουλή ολοκληρώθηκε με εκατέρωθεν βολές για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών από τη μία για τα μνημόνια και από την άλλη για το ενδεχόμενο να «πάει η χώρα στα βράχια». Μετά από πρότα... περισσότερα »

.Καμμένος: Πάμε σε Ινδία, Κίνα, Ρωσία αν δεν έχουμε συμφωνία... Το εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση αποτυχίας

Αν οι δανειστές αρνηθούν τα συμφωνηθέντα που συμπεριλαμβάνουν την καταβολή των δόσεων στη χώρα, τότε δεν θα πληρώνουμε τις δόσεις και θα φροντίσουμε να αναπτύξουμε την ελληνική οικονομία όπως μπορούμε, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε χθεσινή του συνέντευξη σε εκπομπή του Star. 

Αυτό σημαίνει πως «εκείνοι επιλέγουν το αδιέξοδο» σημείωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος αν προκύψουν διλήμματα που θέτουν σε αμφισβήτηση τη βούληση του ελληνικού λαού. Ανέφερε ακόμη ότι τους τελευταίους οκτώ μήνες η χώρα δεν έχει πάρε... περισσότερα »

.Φρένο στις μετεγγραφές φοιτητών στα Πανεπιστήμια βάζει το ΣτΕ

Φρένο στις εκτός ελέγχου μετεγγραφές των φοιτητών στα Πανεπιστήμια βάζει με απόφαση της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνοντας αντισυνταγματικό το νομοθετικό πλαίσιο του περασμένου έτους που ρύθμιζε το θέμα. 

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν πως οι μετεγγραφές πρέπει να γίνονται με πλαφόν το οποίο θα καθορίζεται από τις Σχολές και δεν θα ξεπερνά το 10% για κάθε ακαδημαϊκό έτος.

 Μάλιστα, όπως υπογραμμίζουν οι δικαστές οι μετεγγραφές θα αφορούν αυστηρά και μόνο δυο κατηγορίες φοιτητών: όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και εκείνους που έχουν ανυπέρβλητη οικονομικ...περισσότερα »

.Όλες οι αλλαγές στους μισθούς... Σε δύο δόσεις η αύξηση του κατώτατου μισθού

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα μετά το Πάσχα ξεκινά ο κοινωνικός διάλογος για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και την αύξηση του κατώτατου μισθού, με τον υπουργό Εργασίας να έχει έτοιμη επιστολή 20 σημείων προς τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ). 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «*Εφημερίδας των Συντακτών*», ο κ. Σκουρλέτης απέστειλε την επιστολή στους κοινωνικούς εταίρους, η οποία θα αποτελέσει το πλαίσιο διαλόγου για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Πρόθεση του υπουργού φέρεται να είναι να έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος Απριλίου το νομοσχ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.