.Συνεδριάζει την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου

Με τρέχοντα θέματα και συγκρότηση Επιτροπών, συνεδριάζει την Πέμπτη στις 8:30 μ.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα: *ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ* 

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την παροχή ή μη στοιχείων για τον επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων εργαζομένων σε αορίστου χρόνου (άρθ. 4 Ν. 4250/2014). 

2. Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου. 

3. Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ Μουσείο Γουναρόπουλου. 4. Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΑΞΙΑΔΗΖ ΑΕ ΟΤΑ. 5. Ορισμός επιτροπής τροποποίηση... περισσότερα »

.Την πολιτική και το όραμα της Ελλάδας για το κλίμα παρουσίασε ο Ευ. Βενιζέλος

«Ορόσημο στον δρόμο για την επίτευξη μιας φιλόδοξης και νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για το κλίμα, τον επόμενο χρόνο στο Παρίσι», χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τη σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή που συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν, στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού. 

Κατά την ομιλία του από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για συλλογική δράση, σε όλα τα επίπεδα, ώστε να αντιμετωπιστεί η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, μία πρόκληση που «καμία χώρα, ανεξαρτήτως μεγέθους, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα όσον αφορά τους στόχους της Ελλάδας για την κλιματική αλλαγή, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την υιοθέτηση ενεργειακών πολιτικών που ενισχύουν την ανάπτυξη και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, μειώνοντας, την ίδια στιγμή, το υψηλό κόστος της ενέργειας. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι η Ελλάδα, στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2014 που είχε την προεδρία της ΕΕ, εστίασε την προσοχή της στην αποδοτική χρήση της ενέργειας, καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Επίσης, αναφέρθηκε στις τεράστιες δυνατότητες των ελληνικών νησιών για την παραγωγή ηλιακής και αιολικής ενέργειας, συμβάλλοντας έτσι στους συνολικούς στόχους της ΕΕ όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

.Στο σφυρί μέσω ίντερνετ τα κατασχεμένα ακίνητα

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ απόφαση της γγ Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών Κ. Σαββαΐδου, για την ηλεκτρονική δημοσίευση σε δικτυακό τόπο της ΓΓΔΕ, των στοιχείων περιλήψεων προγραμμάτων πλειστηριασμού κινητών και ακινήτων, που εκδίδονται από το Δημόσιο. 

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή (ΠΟΛ 1210/2014 ΦΕΚ Β' 2530/23.9.2014), θα αναρτώνται στο διαδίκτυο περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμού που επισπεύδονται σε βάρος οφειλετών με συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή (συμπεριλαμβανομένων κάθε είδους επιβαρύνσεων) άνω των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ. Όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση,... περισσότερα »

.Μειώνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης

Τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στην κηροζίνη, από τα 330 ευρώ/χιλιόλιτρο στα 230 ευρώ, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. 

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, «με τη μείωση των συντελεστών ΕΦΚ κατά 30%, αποσκοπείται η φορολογική ελάφρυνση των καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης και φωτιστικού πετρελαίου, με απώτερο στόχο την αύξηση της κατανάλωσης των εν λόγω προϊόντων και την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης, λόγω χρήσης υποκατάστατων προϊόντων που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα». Η... περισσότερα »

.Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει δεκάδες ληστείες

Με ορμητήριο την Αθήνα και χώρο δράσης σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα, θεωρούταν μια από τις πιο σκληρές εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν στη χώρα. Οι έρευνές των αστυνομικών, ωστόσο, έβαλαν τέλος στη δράση της σπείρας των Αλβανών που έχει διαπράξει, τουλάχιστον, εννέα ληστείες, 25 κλοπές και μια απόπειρα κλοπής. 

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν τρείς Αλβανοί, 20, 24 και 26 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητούνται άλλοι τρείς ομοεθνείς τους, ως μέλη της σπείρας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει, εγκληματική οργάνωση με συνεχή δράση και διακ... περισσότερα »

.Το 7ετες ομόλογο «ανοίγει» την πόρτα εξόδου στο ΔΝΤ

Την αισιοδοξία ότι εάν η έκδοση του 7ετούς ομολόγου λήξης 2021 εξελιχθεί ομαλά η Ελλάδα θα κάνει ένα πρώτο και καθοριστικό βήμα για την απεμπλοκή της από την στενή επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εκφράζουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Τα εν λόγω στελέχη αναφέρουν πως η απόφαση για απεμπλοκή από τη στενή εποπτεία της τρόικας ουσιαστικά άρχισε να αποκρυσταλλώνεται ήδη από τον Μάιο όταν η Ελλάδα εξέδωσε το 5ετές ομόλογο και ενισχύθηκε τον Ιούλιο με την έκδοση του 3ετούς ομολόγου.

Κατά τα ίδια στελέχη η δήλωση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ότι «η Ελλάδα κατά την άποψη μας και σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις και τα δικά μας στοιχεία, μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση» είναι μια επεξεργασμένη πρόταση την οποία αναμένεται να επιβεβαιώσει και η τρόικα.

Πάντως, κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η επιτυχής έκδοση του 7ετούς ομολόγου λήξης 2021 μέσω της οποίας η Ελλάδα θα δανεισθεί μέσα στο επόμενο διάστημα 3 δισ. ευρώ. 

Αυτό διότι με τα χρήματα αυτά το Δημόσιο θα έχει σχηματίσει ένα μαξιλάρι ασφαλείας τουλάχιστον 8 δισ. ευρώ, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιεί ως εφεδρεία στην περίπτωση που προκύπτουν χρηματοδοτικές ανάγκες. Αυτές οι χρηματοδοτικές ανάγκες αναμένεται να είναι πιο έντονες στο πρώτο τετράμηνο του 2015.

Τα ίδια στελέχη τονίζουν πως εάν η καμπύλη επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων αποκτήσει ρευστότητα σε όλες της διάρκειες από τους 3 μήνες έως τα 30 χρόνια εκτιμάται πως θα επέλθει μια σημαντική μείωση του κόστος δανεισμού του δημοσίου που θα οδηγήσει μεσοπρόθεσμα το επιτόκιο του 10ετους ομολόγου χαμηλότερα του 4,5%. Μια τέτοια εξέλιξη εκτιμάται πως υπό προϋποθέσεις θα οδηγήσει και στην πιστοληπτική αναβάθμιση της Ελλάδας.

.Οδικός χάρτης εξόδου από το μημόνιο

Εντείνονται οι προετοιμασίες ενόψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα με την κυβέρνηση να επιδιώκει την γρήγορη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. 
Τηλεδιάσκεψη με την τρόικα θα έχουν σήμερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, εν αναμονή της οποίας υπήρξε σύσκεψη στο Μαξίμου ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Γκίκα Χαρδούβελη. Η κυβέρνηση διαμορφώνει πλέον το σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο με έναν οδικό χάρτη για την επόμενη ημέρα.
Κύρια σημεία, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, το όχι σε νέο δάνειο, η αποχώρηση του ΔΝΤ χωρίς η Ελλάδα να πάρει τα υπόλοιπα χρήματα που επρόκειτο να εκταμιευθούν έως το 2016 και η υλοποίηση της δέσμευσης της ευρωζώνης για ρύθμιση του χρέους, με μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση του χρόνου λήξης των ομολόγων. 
Τακτική  υψηλού ρίσκου το να μην πάρουμε άλλο δάνειο από τους εταίρους, τόνισε στον Α984 και τη Νόνη Καραγιάννη ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος. 
Παράλληλα, άφησε αιχμές ότι η κυβέρνηση Σαμαρά από τις εκλογές και μετά έχει χάσει πολύτιμο χρόνο και δεν έχει πάρει κανένα μέτρο που να βοηθά τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, αλλά αντίθετα το να προσυπογράφει την παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ολέθριο πολιτικό λάθος. 

.Νέα σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Οι αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο που χειρίζεται ζητήματα Εφοδιαστικής (σχεδιασµός, υλοποίηση και έλεγχος της ροής αγαθών και εμπορευμάτων) προκάλεσαν μια νέα σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με πρωταγωνιστή τον Άδωνι Γεωργιάδη. 

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης αποσκοπεί στην ανάπτυξη του κλάδου της Εφοδιαστικής (logistics), δεδομένων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η Ελλάδα προκειμένου να αποτελέσει κόμβο του διακομιστικού εμπορίου. 
Η αξιωματική αντιπολίτευση, διά του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Θοδωρή Δρίτσα, έκανε λόγο γ... περισσότερα »

.«Οι επιδρομές κατά του ΙΚ θα συνεχιστούν»

«Η μόνη γλώσσα την οποία καταλαβαίνουν οι δολοφόνοι αυτού του είδους είναι η γλώσσα της ισχύος» διαμήνυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αναφερόμενος στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και προανήγγειλε ότι οι επιδρομές κατά του «δικτύου του θανάτου», όπως είπε, θα συνεχισθούν. Ο Ομπάμα κάλεσε παράλληλα να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να μην δοθεί χώρος στους εξτρεμιστές, μέσω του Διαδικτύου. 

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές των Αμερικανών και των Αράβων συμμάχων τους εναντίον θέσεων  των τζιχαντιστών στη Συρία - με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι σε μία από αυτές έχασε τη ζωή του  και ο ηγέτης μιας ομάδας βετεράνων της αλ Κάιντα η οποία είναι γνωστή ως «Ομάδα Χορασάν».

Επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσε και ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι συγκαλείται εκτάκτως την Παρασκευή η Βουλή των Κοινοτήτων για να συζητήσει τη συμμετοχή της Βρετανίας σε αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ, κατόπιν αιτήματος της Βαγδάτης. 

Με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις του Ιράκ και με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας πρόκειται να συμμετάσχει η Ελλάδα, έπειτα και από σχετική εισήγηση του ΓΕΕΘΑ, στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, τη συγκρότηση του οποίου χαιρετίζει, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. 

.Βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Γάλλου ομήρου

Το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του 55χρονου ορειβάτη Ερβέ Γκουρντέλ, που απήχθη την Κυριακή στην Αλγερία, δημοσίευσε σήμερα μία οργάνωση που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, η Τζουντ αλ Χαλίφα (Στρατιώτες του Χαλιφάτου). 

Το βίντεο με τίτλο «Αιματηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση της Γαλλίας» έρχεται μετά την απειλή της οργάνωσης την περασμένη Δευτέρα ότι θα εκτελούσε το Γάλλο όμηρο, εάν η Γαλλία δεν τερμάτιζε «σε διάστημα 24 ωρών» τις αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ. Το τελεσίγραφο απέρριψε χθες ο Φρανσουά Ολάντ.To βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοτόπους τζιχαντιστών, ξεκινά με πλάνα ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.