.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ..."Διακοπές στο σχολείο"...να ήταν κι άλλο!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Διακοπές στο Σχολείο» που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Ζωγράφου και τη μη κυβερνητική οργάνωση «ΕΛΙΞ». 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Ζωγράφου, το πρόγραμμα προσέφερε σε περίπου 230 παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, από τις 25 Ιουνίου μέχρι και τις 19 Ιουλίου, ένα διαφορετικό καλοκαίρι στην πόλη, με τη υποστήριξη έμπειρων παιδαγωγών της ΕΛΙΞ και ομάδα εθελοντών από διαφορετικές χώρες. 

«Μετά το πέρας της δράσης νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά : 1) Την ομάδα εθελοντών που βοήθησαν για την υλοποίηση των δράσεων απα... περισσότερα »

.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...Με αργία απειλείται ο Γ. Καζάκος

Στα «χέρια» τριών εφετών βρίσκεται η υστεροφημία του Γιάννη Καζάκου, ο οποίος απειλείται να τεθεί σε αργία, σύμφωνα τουλάχιστον με τα πορίσματα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τις παράνομες προσλήψεις στην ΚΕΔΗΖ. Η υπόθεση έχει εισαχθεί στο πινάκιο του Πειθαρχικού Συμβουλίου, η πρώτη συνεδρίαση, όμως, του οποίου έχει προσδιοριστεί για τον Σεπτέμβριο. 

Από πηγές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής πιθανολογείται ότι η τελική απόφαση θα είναι σύμφωνη με την πρόταση των Επιθεωρητών, φαίνεται δε ότι στο «πνεύμα» αυτής της εκτίμησης κινήθηκαν και πρόσφατα δημοσιεύματα, προεξοφλών...περισσότερα »

.ΝΠΔΔ Αθλητισμού Πολιτισμού Δήμου Ζωγράφου : 27οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 27οι ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ. 
Το Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου διοργανώνει τους 27ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, από 7-14 Σεπτεμβρίου 2013, με ελεύθερη είσοδο,στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου ( Γ. Ζωγράφου 17, είσοδος από πλατεία Αγ. Γεωργίου).

.Μαρτυρίες - σοκ για το δρομολόγιο του θανάτου

Ο 19χρονος Θανάσης Καναούτης με την κοπέλα του σε ευτυχισμένες στιγμές. «Το παιδί μου σκοτώθηκε για ένα εισιτήριο», δήλωσε στο «Εθνος» ο πατέρας του.

Μαρτυρία που φέρεται να έχει στη διάθεσή της η οικογένεια του άτυχου νεαρού αναφέρει ότι αυτά ήταν τα λόγια του ελεγκτή εισιτηρίων στον 19χρονο Θανάση Καναούτη.

Η οικογένεια εκτιμά ότι ο ελεγκτής ήταν παλιός «γνώριμος» του 19χρονου, αφού έναν χρόνο πριν, σε .....
έλεγχο στη συγκεκριμένη γραμμή, οι δυο τους είχαν διαπληκτιστεί ξανά. Φαίνεται πως ο σωματότυπος του νεαρού, αλλά και το ίδιο το περιστατικό ήταν τόσο «ξεχωριστό», που ο ελεγκτής δεν το είχε ξεχάσει. Η προχθεσινή τους συνάντηση έμελλε να γράψει την τελευταία σελίδα της «γνωριμίας» τους, αλλά και της ζωής του 19χρονου μαθητή επαγγελματικού λυκείου Περιστερίου...

Την ίδια στιγμή, φωτιές άναψε στο Διαδίκτυο ο χαρακτηρισμός «τζαμπατζής» της Λένας Διβάνη προς τον 19χρονο νεαρό. Σε ανάρτησή της στο Twitter, η συγγραφέας και καθηγήτρια έγραψε: «Συμπέρασμα: οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό».

Αμέσως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από εκατοντάδες σχόλια χρηστών που εξέφραζαν την οργή τους. Στο πλευρό της τάχθηκαν οι συγγραφείς Π. Τατσόπουλος και Χρ. Χωμενίδης, που δέχθηκαν επίσης τα πυρά των χρηστών. (Αναλυτικά, βλ. τελευταία σελίδα).
«Το παιδί μου σκοτώθηκε για ένα εισιτήριο. Αυτό έχει σημασία για μένα και την οικογένειά μας. Ολα τα άλλα θα τα δείξει η Δικαιοσύνη», δήλωσε στο «Εθνος» ο Γιάννης Καναούτης, πατέρας του Θανάση. «Το αντιλαμβάνεστε ότι ένα παιδί 19 ετών έχασε τη ζωή του για 1,20 ευρώ;», επιμένει..
.
Το θλιβερό περιστατικό συνέβη γύρω στις 10 το βράδυ της Τρίτης, μέσα στο τρόλεϊ που εκτελούσε το δρομολόγιο Ζάππειο-Α. Ιερόθεος.
Ο Θανάσης Καναούτης επιβιβάστηκε στο όχημα στη στάση του Αγίου Αντωνίου, με κατεύθυνση προς Ανθούπολη. Στην επόμενη στάση που βρίσκεται επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, στο τρόλεϊ μπήκαν ελεγκτές για έλεγχο.
Σύμφωνα με την εκδοχή του οργανισμού Οδικών Συγκοινωνιών ΑΕ (ΟΣΥ), ο επιβάτης κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εισιτήριο και ο ελεγκτής ζήτησε τα στοιχεία του για να του κόψει το επιβαλλόμενο νόμιμο πρόστιμο. «Ο επιβάτης αρνήθηκε, άρχισε να φωνάζει και να υβρίζει και αμέσως και όλως αιφνιδίως επετέθη στον ελεγκτή, χειροδικώντας με γροθιές και κλωτσιές.

.«Φωτιά» στις τσέπες των φορολογούμενων

«Μαζικά» αρχίζουν να αποστέλλονται τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, βάζοντας φωτιές στις τσέπες των φορολογούμενων.

Μέσα στις επόμενες μέρες ταχυδρομείται μία ακόμη «φουρνιά» η οποία περιλαμβάνει συνολικά 1,5 εκατ. σημειώματα εκ των οποίων τα 500.000 αφορούν τον ΦΑΠ του 2012. 

Ο συνολικός φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων φθάνει τα 500 εκατ. ευρώ ή 1.000 κατά μέσο όρο. 

Να σημειωθεί ότι ο ΦΑΠ του 2012 είναι μόνο η αρχή. Εκτός από τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2011 που έχει ήδη αποσταλεί και το χαράτσι της ΔΕΗ στα ακίνητα, η σειρά έπεται με τον ΦΑΠ του 2013. 

Επίσης, το 2014 θα κάνει «ντεμπούτο» με τον ενιαίο φόρο και τον λογαριασμό - «τέρας» για τα ακίνητα που θα κληθούν να πληρώσουν 5,6 εκατ. ιδιοκτήτες.

Οι συνολικά 1.500.000 φορολογούμενοι που έλαβαν τα χρεωστικά εκκαθαριστικά μπορούν να πληρώσουν τους φόρους που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα σε τρεις δόσεις, την πρώτη εκ των οποίων θα πρέπει να εξοφλήσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου, τη δεύτερη έως το τέλος Οκτωβρίου και την τρίτη μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Οι υπόλοιποι 2.500.000 φορολογούμενοι που περιμένουν την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης θα πληρώσουν τον φόρο σε 2 διμηνιαίες δόσεις ή ακόμα και εφάπαξ.

.Έκρυθμη η κατάσταση στην Αίγυπτο

Στους 525 ανέβασαν οι επίσημες αρχές της Αιγύπτου τον αριθμό των νεκρών από τη χθεσινή αιματηρή διάλυση των διαδηλωτών υπέρ του Μόρσι στο Κάιρο και τα βίαια επεισόδια που επεκτάθηκαν στη συνέχεια σε όλη τη χώρα. Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, από τη μεριά τους, αναφέρουν ότι ο απολογισμός των νεκρών είναι οκτώ ή εννέα φορές μεγαλύτερος από τον επίσημο. 

Τουλάχιστον επτά είναι οι στρατιωτικοί οι οποίοι σκοτώθηκαν από τα πυρά αγνώστων ενόπλων κοντά στην πόλη Ελ Αρίς σήμερα. Σε άλλη επίθεση, επίσης στην περιοχή του βόρειου Σινά, όπου οι αρχές δεν είναι σε θέση να ασκήσουν αποτελεσματικό έλεγχο, τραυματίστηκαν άλλοι πέντε στρατιωτικοί.

Νωρίτερα, εκατοντάδες υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου έβαλαν  φωτιά στην έδρα της διοίκησης μιας επαρχίας του Καίρου, ενώ  εκατοντάδες υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων πραγματοποίησαν πορεία στην Αλεξάνδρεια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, για να διαμαρτυρηθούν για τη βίαιη διάλυση των καταυλισμών διαμαρτυρίας που είχαν στήσει στο Κάιρο.

"Θα επιστρέψουμε ξανά για χάρη των μαρτύρων μας", φώναζαν οι διαδηλωτές, αναφερόμενοι στους σχεδόν 500 οπαδούς των Αδελφών Μουσουλμάνων που σκοτώθηκαν στα χθεσινά βίαια επεισόδια. Πολλοί κρατούσαν φωτογραφίες του ηγέτη τους και πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε τον περασμένο μήνα από το στρατό έπειτα από λαϊκές διαδηλώσεις.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και οι σύμμαχοί τους δέχθηκαν ένα "πολύ ισχυρό πλήγμα" από την κατασταλτική επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον τους, έχει χαθεί ο κεντρικός συντονισμός τους και εξαιτίας της αιματοχυσίας η οργή είναι τώρα "εκτός ελέγχου", δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός τους.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή στην αστυνομία να χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά για να αμύνεται σε περίπτωση που δέχεται επίθεση ή σε περίπτωση που σημειώνονται επιθέσεις εναντίον δημοσίων κτιρίων και δημόσιας περιουσίας. 

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου παράλληλα διεμήνυσε ότι είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει «τρομοκρατικές ενέργειες» στις οποίες προβαίνουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, επέκρινε σθεναρά τη βία στην Αίγυπτο, καταδικάζοντας τη στρατιωτική καταστολή στη χώρα της Μέσης Ανατολής κι ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνησή του ακύρωσε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια τα οποία επρόκειτο να διεξαχθούν τον επόμενο μήνα.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ είναι πιθανό να συνεδριάσουν την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν το θέμα της Αιγύπτου.

.Κ. Παπούλιας: Ελπίζω και εύχομαι να απαλλαγεί ο λαός από τα βάρη

Την ευχή και την ελπίδα, η μεγάλη μέρα της γιορτής της Παναγίας, να γίνει και η αφετηρία της απαλλαγής του ελληνικού λαού από τα βάρη του, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τη Λευκάδα.
Ο κ. Παπούλιας αμέσως μετά το τέλος της θείας λειτουργίας την οποία παρακολούθησε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νυδρί της Λευκάδας, δήλωσε:
«Χρόνια πολλά σε όλους, σε όλους μας. Είναι μια μεγάλη ημέρα, μια μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία.

 Ελπίζω και εύχομαι, να είναι και η αφετηρία της απαλλαγής του ελληνικού λαού από τα βάρη, που δυστυχώς για αρκετό χρόνο βαστάζει».
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν στο Νυδρί ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας και ο δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και έψαλλε τον Εθνικό Υμνο.
 
Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο, όπου βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του, γιόρτασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την κορυφαία Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία, μαζί με πλήθος πιστών, παρακολούθησε σήμερα το πρωί τη Θεία Λειτουργία και τη δοξολογία στη μνήμη της Μεγαλόχαρης, στον ιερό ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.

Στο προαύλιο του ναού υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και φίλοι του, τους οποίους αφού χαιρέτισε κατευθύνθηκε στον ναό, προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας και παρακολούθησε τη Θεία λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Αμέσως μετά, ο Αντώνης Σαμαράς αντάλλαξε τις καθιερωμένες ευχές, για καλή Παναγιά και χρόνια πολλά, με συμπατριώτες του και κατευθύνθηκε στην πλατεία της Πύλου με τα μεγάλα πλατάνια, όπου μαζί με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας, συμπατριώτες και φίλους του απόλαυσε τον καφέ του με χαλαρή συζήτηση.

Ο πρωθυπουργός αύριο το απόγευμα θα παραστεί σε εκδήλωση του δήμου Πύλου- Νέστορος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυλίων "Το Ναυαρίνο", στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής στήλης για τον ναυτικό Βελισσάριο Καραβία, ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του, στις 23 Φεβρουαρίου 1980, έσωσε 29 ναυτικούς από το δεξαμενόπλοιο IRENES SERENADE, στο οποίο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά.

«Μπορούμε όλοι μαζί με εθνική ομοψυχία, ενότητα και αλληλεγγύη να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές και να βάλουμε πάλι την Ελλάδα πρωτοπόρα, δηλαδή στη θέση που της αρμόζει» ήταν το μήνυμα που έστειλε από την εορτάζουσα Τήνο, όπου βρέθηκε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, 

ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μνημονεύοντας την ιστορική επέτειο του τορπιλισμού της Έλλης στο λιμάνι του νησιού κι ευχόμενος στους πιστούς καλή δύναμη και χρόνια πολλά, με την ευκαιρία του Δεκαπενταύγουστου.

Η μέρα της Παναγίας γιορτάσθηκε και φέτος στην Τήνο με την παρουσία πλήθους πιστών απ΄άκρου σ΄άκρο της Ελλάδας και όχι μόνον.

.Ο Δεκαπενταύγουστος των πολιτικών αρχηγών

Παραμονή Δεκαπενταύγουστου και η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας, ετοιμάζεται να γιορτάσει την Κοίμηση της Θεοτόκου.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας επέλεξε να εκκλησιαστεί, φέτος τον Δεκαπενταύγουστο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Νυδρίου Λευκάδας.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κάνει ολιγοήμερες διακοπές στη Μεσσηνία. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στη Σκόπελο, για ολιγοήμερη ανάπαυλα με αφορμή τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται ήδη στην Κέρκυρα, όπου θα περάσει και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο Ημαθίας.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του, την Ικαρία. Αύριο, θα παρακολουθήσει τη δοξολογία του Δεκαπενταύγουστου στην Ιερά Μονή Μουντέ.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας θα βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στη Λειβαδιά, Βοιωτίας.

Στις μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν: στην Τήνο, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, ο υπουργός Μακεδονίας -Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου και στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ο υφυπουργός Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου.

.Χρόνο για την Ελλάδα ζήτησε η Άγγελα Μέρκελ

«Πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα λίγο χρόνο, ώστε τα πράγματα να μπορέσουν να εξελιχθούν»  δήλωσε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Phoenix και περιέγραψε το περιεχόμενο της έκθεσης οικονομολόγων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, στην οποία περιγράφονται κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία, ως «τίποτα νέο».  Αναφέρθηκε δε στο γεγονός ότι για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης επετεύχθη πρωτογενές πλεόνασμα στον ελληνικό προϋπολογισμό. 

«Η Μπούντεσμπανκ επισήμανε κινδύνους που σχετίζονται με το ελληνικό πρόγραμμα, οι οποίοι δεν αποτελούν κάτι καινούργιο», δήλωσε η κυρία Μέρκελ αναφερόμενη στην έκθεση που διέρρευσε στο περιοδικό «Der Spiegel» και πρόσθεσε ότι «κάποια πράγματα στην Ελλάδα εξελίχθηκαν πιο αργά από ό,τι επιθυμούσαμε, από την άλλη πλευρά άλλα στοιχεία είναι αρκετά θετικά». 

Υπάρχει πάντα η προσπάθεια να προβλέψεις πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα την επόμενη ή την μεθεπόμενη χρονιά, συνέχισε η καγκελάριος, για να τονίσει: «Πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα λίγος χρόνος ώστε να μπορέσουν τα πράγματα να εξελιχθούν.

 Όπως είπα, υπάρχουν και θετικά μηνύματα, όπως ακούσαμε χθες τα νέα στοιχεία για την ανάπτυξη, η οποία είναι ακόμη αρνητική, αλλά για πρώτη φορά επετεύχθη πρωτογενές πλεόνασμα. Δεν μπορώ όμως να ακόμη να διατυπώσω τελικό συμπέρασμα. Πιστεύω ότι οι Γερμανοί  καταλαβαίνουν ότι το ευρώ για μας ως εξαγωγική χώρα αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα». 

.ΟΑΕΔ: Από αύριο οι αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού

Αύριο , 14 Αυγούστου , ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013- 2014».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο αριθμός των ωφελουμένων από το νέο πρόγραμμα ανέρχεται στα 110.000 άτομα.

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας έως έξι ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 16η Σεπτεμβρίου του 2013 έως την 31η Ιουλίου του 2014 σε τουριστικά καταλύματα που έχουν συμπεριληφθεί στο μητρώο παρόχων του ΟΑΕΔ. 

Η επιδότηση θα πραγματοποιηθεί με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού στους δικαιούχους που θα επιλεγούν κατόπιν διαδικασίας μοριοδότησης.

Οι δικαιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως αυτές ορίζονται στη δημόσια πρόσκληση, θα υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής για αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12η μεσημβρινή.

.«Θέμα χρόνου η παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα»

«Απλώς, θέμα χρόνου» θεωρεί η Sueddeutsche Zeitung την παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, δεδομένου ότι, όπως επισημαίνει σε ανάλυση που δημοσιεύει στις οικονομικές σελίδες της, το χρέος παραμένει υψηλό, ενώ οι ρυθμοί ανάπτυξης πολύ χαμηλοί και οι στόχοι υπερβολικά φιλόδοξοι.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η εφημερίδα, πάντως, επισημαίνει ότι «η Ελλάδα φαίνεται να είναι στον σωστό δρόμο» και αναφέρεται στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά και στην αποκλιμάκωση της ύφεσης.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το ζήτημα πιθανόν θα επανέλθει στην ατζέντα των συζητήσεων μετά τις γερμανικές εκλογές και θέτει τα βασικά ερωτήματα γύρω από την ελληνική κρίση: «Πώς πάει η ελληνική οικονομία;», «Θα υπάρξει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους;», «Εξανεμίστηκε το πρώτο "κούρεμα";», «Πόσο μεγάλη ήταν η ως τώρα βοήθεια;», «Πότε θα καταστεί αναγκαία νέα βοήθεια;» και «Πώς αντιδρούν οι διεθνείς αγορές;».

Επιχειρώντας να απαντήσει, τονίζει ότι το ζήτημα της αναδιάρθρωσης είναι πολιτικά διαφιλονικούμενο καθώς το «κούρεμα» θα έπληττε τους Ευρωπαίους φορολογούμενους και εκτιμά ως πιθανότερο να υπάρξει νέα δανειακή βοήθεια, να γίνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και, παράλληλα, μείωση των επιτοκίων.

Στην ανάλυσή της, η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ακόμη ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται οποιαδήποτε κίνηση μέχρι τις γερμανικές εκλογές (22 Σεπτεμβρίου) και, επικαλούμενη το εσωτερικό έγγραφο της Μπούντεσμπανκ που διέρρευσε προχθές στο «Σπίγκελ», τοποθετεί χρονικά τη συζήτηση στις αρχές του 2014.

Σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank, Γιεργκ Κρέμερ υπολογίζει το ελληνικό χρηματοδοτικό κενό στα 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ για το τρέχον έτος και στα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2014, ενώ θεωρεί ότι ένα «κούρεμα» δεν θα αποσταθεροποιούσε την Ευρωζώνη.

.Κυνήγι για χρέη άνω των 10.000 σε Δημόσιο-ΙΚΑ

Κυνήγι σε όσους χρωστούν πάνω από 10.000 ευρώ στο Δημόσιο ή στο ΙΚΑ ξεκινούν οι Αρχές. 

Η εντολή του υπουργείου Οικονομικών είναι, είτε υπαγωγή στις σχετικές ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα είτε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο γ.γ. Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, έχει αποστείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες λίστα με τα στοιχεία περίπου 150.000 φορολογούμενων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 10.000 ευρώ, ζητώντας να προχωρήσουν στη διασταύρωση των στοιχείων.

Μάλιστα η εντολή είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Αυγούστου. 

Σημειώνεται ότι από τη λήψη αναγκαστικών μέτρων κινδυνεύουν, όχι μόνο όσοι δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους, αλλά και εκείνοι που δεν πληρώνουν τις δόσεις από ρυθμίσεις που έχουν ήδη κάνει.

.Τα «τέρατα» του χρηματιστηρίου

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Στην Ιαπωνία υπάρχουν τα Studio Ghibli, τα οποία μεταξύ άλλων έχουν ανεβάσει τα Spirited Away και My Neighbor Totoro, κινούμενα σχέδια με... τερατάκια. Ως εδώ όλα καλά. Γιατί, όμως, μια παραγωγή τους να αποτελεί είδηση και, ειδικά, για τις παγκόσμιες αγορές; Γιατί να τρέμουν όλοι οι χρηματιστές;
Απλώς, γιατί κάθε φορά που προβάλλεται κάποια παραγωγή των Studio Ghibli γίνεται ο κακός χαμός στους δείκτες.
Την περασμένη Παρασκευή, το Nippon Television Network προέβαλε παραγωγή των Studio Ghibli. Βράδυ Παρασκευής στο Τόκιο, πρωί στην Ουάσινγκτον. Στις οχτώ από τις εννιά προηγούμενες φορές που έχει γίνει κάτι τέτοιο, η γενική τάση είναι πτωτική στα χρηματιστήρια. 
Σε επτά περιπτώσεις το δολάριο σφυροκοπά το γεν και οι χρηματιστές χτυπούν το κεφάλι τους. Τον Ιούλιο του 2011, όταν οι τηλεοράσεις έπαιζαν το Kiki’s Delivery Service, οι συναλλαγές κυμάνθηκαν 86% κάτω από το αναμενόμενο και το δολάριο έπεσε 1,2%.
Προτού αποφασίσετε να τζογάρετε στα διεθνή χρηματιστήρια, όσοι το κάνετε τέλος πάντων, καλό είναι να κάνετε ένα ζάπινγκ στα ιαπωνικά τηλεοπτικά κανάλια.

.Η χρεοκοπία των ταμείων

Τάκης Μίχας * 

Μετά το PSI το επόμενο βήμα θα είναι η ολοκληρωτική χρεοκοπία των ασφαλιστικών ταμείων. Μια χρεοκοπία που αναδεικνύει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τη δυσλειτουργία ενός ασφαλιστικού συστήματος του οποίου o ιδεολογικός εμπνευστής ήταν η Αριστερά και διαχειριστές η Δεξιά και το Κέντρο. 

Όπως είναι γνωστό υπάρχουν δυο είδους ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά συστήματα: Το πρώτο είναι το λεγόμενο «αναδιανεμητικό», το αγαπημένο παιδί της αριστεράς. 

Αυτό ήταν το σύστημα που εφαρμοζόταν στην Ελλάδα. Στο σύστημα αυτό το κράτος ιδιοποιείται την υπεραξία των εργαζομένων και τη μοιράζει...περισσότερα »

.Οι νεκροί συνταξιούχοι του Δημοσίου

Στην Ελλάδα πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά από καιρό και η σύνταξη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, το Δημόσιο κατέβαλε συντάξεις σε 2.260 νεκρούς για διάστημα που ήταν μεγαλύτερο από τους έξι μήνες μετά την αποδημία τους σε τόπο χλοερό με πλήρεις συνταξιοδοτικές απολαβές.
Συνολικά το ελληνικό Δημόσιο έδωσε συντάξεις ύψους 35 εκατ. ευρώ σε ασφαλισμένους που είχαν πεθάνει, αλλά οι συγγενείς τους κατάφεραν να αποκρύψουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες το θλιβερό γεγονός. Με τον εντοπισμό τους το Δημόσιο εξοικονομεί σχεδόν 900.000 ευρώ τον μήνα.
Το θέμα βέβαια αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις έτσι και συνυπολογιστεί το σύνολο των συντάξεων που εδόθησαν παρανόμως σε ανθρώπους που, υπό συνθήκες νομιμότητας, δεν θα μπορούσαν να πλησιάσουν το ταμείο για να εισπράξουν. 

Ανάπηροι που τρέχουν και τυφλοί που βλέπουν άνοιξαν μεγάλες τρύπες στα ασφαλιστικά ταμεία. Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να μάθουμε και τη συμμετοχή τους στην περικοπή συντάξεων και επιδομάτων. Κοινώς πώς θα ήταν τα ταμεία αν δεν είχαν χιλιάδες περιπτώσεις εκτός πλαισίου νομιμότητας;

.Πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό

Στα 1,917 δισ. ευρώ ανήλθε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το επτάμηνο Ιανουάριος- Ιούλιος 2013, παρουσιάζοντας σημαντική μείωση σε σχέση τόσο με πέρυσι, όσο και με τον στόχο του προϋπολογισμού. 

Την ίδια περίοδο ο προϋπολογισμός παρουσίασε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,567 δισ. ευρώ έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 3,083 δισ. ευρώ το αντίστοιχο επτάμηνο πέρυσι και στόχο για πρωτογενές έλλειμμα 3,141 δισ. ευρώ το φετινό επτάμηνο.
 Πρόκειται για εξέλιξη που συνδυάζεται με ανάκαμψη της πορείας των εσόδων τον Ιούλιο και επιβεβαιώνει σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χ...περισσότερα »

.Κωδικός 19 Αυγούστου για την κυβέρνηση

Μετά τις ολιγοήμερες διακοπές και το «τριήμερο που όλοι δικαιούντα黬, με αφορμή την αργία του Δεκαπενταύγουστου, ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαμηνύσει ότι επιθυμεί να βρίσκονται όλα τα κυβερνητικά στελέχη στα πόστα τους την παραπάνω ημερομηνία και μέχρι το τέλος του μηνός, να έχουν ολοκληρώσει εκκρεμότητες και υποχρεώσεις ενόψει της άφιξης της τρόικας το Σεπτέμβριο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», εκτιμούν ότι οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου και το έκδηλο μήνυμα στήριξης του Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με το «αδιέξοδο» της πολιτικής μονομερούς λιτότητας που επιβάλλει η Γερμανία, ενισχύουν το οπλοστάσιο της χώρας μας απέναντι στις πιέσεις των δανειστών και ευελπιστούν ότι η θετική εικόνα που «συνόδευσε» τον κ. Σαμαρά στις επαφές του τόσο στην Ουάσινγκτον, όσο και στη Νέα Υόρκη αποτελούν «ελκυστικό» μήνυμα στους επενδυτές.

Στο εσωτερικό πεδίο και μέχρι την επιστροφή των κυβερνητικών στελεχών, η κυβέρνηση επιχειρεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους που προκαλούν οι πιέσεις των δανειστών να αρθεί αδιακρίτως η απαγόρευση για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, το ζήτημα θα επανεξεταστεί το Σεπτέμβριο, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι η απαγόρευση των πλειστηριασμών δεν μπορεί να αρθεί.

Σε κάθε περίπτωση, στην κυβέρνηση αναμένουν τις κατ' ιδίαν συναντήσεις με την τρόικα για να εκτιμήσουν από κοντά τις πραγματικές πιέσεις των δανειστών.

.ΠΑΣΟΚ: Να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε Δήμους και Δημόσιες Υπηρεσίες για 50.000 άνεργους να προκηρυχθεί σε κάθε περίπτωση μέσα στον Σεπτέμβριο και να αρχίσει να υλοποιείται άμεσα, από τον Οκτώβριο, ζήτησε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση που είχε με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Θόδωρο Αμπατζόγλου. 

Στη συνάντηση, η αντιπροσωπεία του Κινήματος, σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε - και όπου σημειώνεται ότι το πρόγραμμα έχει νομοθετηθεί από τον Απρίλιο και ότι έχει συμφωνηθεί με την τρόικα και πρέπει το ταχύτερο πια να προκηρυχθεί - επεσήμανε ότι η όλη διαδικασία πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και να υπάρχουν διαφανή και σαφή κριτήρια μοριοδότησης. 

.Η ΔΗΜΑΡ για την κυβερνητική συνοχή

 «Οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση αύξησε τη συνοχή της, μαρτυρά τη λάθος πολιτική κατεύθυνση αυτής της συνοχής», εκτιμά η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της.


«Αλήθεια ποιο το όφελος για τη χώρα και τους πολίτες, αν αυτή η συνοχή ισοδυναμεί με δογματική προσήλωση στην εφαρμογή των απαιτήσεων της Τρόικας, συνέχιση της πολιτικής λιτότητας που παράγει ύφεση και αναπαράγει την κρίση, αδράνεια για θέματα κοινωνικής προστασίας, αποδοχή της διατήρησης μέτρων που αποδείχθηκαν εκτός από επαχθή και αναποτελεσματικά καθώς και προώθηση της διοικητικής απορρύθμισης; 
Πόσο αυτή η κυβερνητική συνοχή και η πολιτική που ασκείται υπηρετεί την κοινωνική συνοχή; Αυτό είναι το ερώτημα και το πολιτικό ζητούμενο», προσθέτει η ΔΗΜΑΡ.

.Ταξιτζής για μια μέρα ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας

Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας εργάσθηκε μυστικά για μία ημέρα ως οδηγός ταξί στο κέντρο του Οσλο τον περασμένο Ιούνιο, αφήνοντας τους επιβάτες του να αναρωτιούνται αν άλλαξε επάγγελμα.
Φορώντας στολή οδηγού ταξί και γυαλιά ηλίου, ο Γενς Στόλτενμπεργκ οδήγησε επί ώρες στο κέντρο της πρωτεύουσας μεταφέροντας τους πελάτες του στους προορισμούς του, επιβεβαιώνοντας την ταυτότητά του μόνο όταν οι "πελάτες" του καταλάβαιναν ποιος είναι.

Το "χάπενινγκ", το οποίο οργανώθηκε από διαφημιστική εταιρεία στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για την επανεκλογή του, κινηματογραφήθηκε από κρυφές κάμερες. 

Βίντεο από το γεγονός δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα VG και στο προφίλ του νορβηγού πρωθυπουργού στο Facebook.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ λέει ότι ήθελε να ακούσει τις ειλικρινείς γνώμες των πολιτών για τα πολιτικά πράγματα.

.Πρωτογενές πλεόνασμα 2,5 δισ. ευρώ στο επτάμηνο

Στα 1,917 δισ. ευρώ ανήλθε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το επτάμηνο Ιανουάριος- Ιούλιος 2013, παρουσιάζοντας σημαντική μείωση σε σχέση τόσο με πέρυσι, όσο και με τον στόχο του προϋπολογισμού. Την ίδια περίοδο ο προϋπολογισμός παρουσίασε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,567 δισ. ευρώ έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 3,083 δισ. ευρώ το αντίστοιχο επτάμηνο πέρυσι και στόχο για πρωτογενές έλλειμμα 3,141 δισ. ευρώ το φετινό επτάμηνο.

Πρόκειται για εξέλιξη που συνδυάζεται με ανάκαμψη της πορείας των εσόδων τον Ιούλιο και επιβεβαιώνει σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα τη βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας που καθιστά όλο και πιο εφικτό τον στόχο για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του έτους.

Σημειώνεται ότι το περυσινό επτάμηνο το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού ανέρχονταν σε 13,216 δισ. ευρώ ενώ ο φετινός στόχος επταμήνου ήταν έλλειμμα 7,528 δισ. ευρώ.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ο ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 30,799 δις  ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,303 δις ευρώ ή 8,1% έναντι του στόχου του επταμήνου 2013.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 26,862 δισ. ευρώ, 746 εκατ. ευρώ ή 2,9%, υψηλότερα έναντι του στόχου του επταμήνου. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.