.Βόμβες μέσα στη σύγχυση

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ 

Η Ρωσία έχει ξεκάθαρο στόχο στη Συρία – να στηρίξει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ – και όσα άλλα απορρέουν απ’ αυτή την επιλογή μπορεί να είναι εξίσου σημαντικά αλλά είναι δευτερεύοντα.

 Η Τουρκία έχει και αυτή ένα κύριο μέλημα – να αποδυναμώνει συνεχώς τους Κούρδους εντός και εκτός των εδαφών της. 

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε σύγχυση – θέλουν να καταστρέψουν το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, αλλά δεν μπορούν να επικεντρωθούν σε αυτό τον στόχο επειδή δεν θέλουν να ωφελήσουν τον Σύρο πρόεδρο, αλλά ούτε να δυσαρεστήσουν την Τουρκία με το να αξιοποιήσουν τους Κούρδους, οι ... περισσότερα »

.Ντάισελμπλουμ: Σε 15 χρόνια η ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους

Χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών για την νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ο επικεφαλής του Eurogroup κ. Γ. Ντάισελμπλουμ, με συνέντευξή του στο Reuters. 

Μετά τις αλλεπάλληλες αναφορές της κυβέρνησης για τη νέα ρύθμιση του χρέους αλλά και της στάσης που τηρεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο κ. Ντάισελμπλουμ του έδωσε το στίγμα των θέσεων της Ευρωζώνης. 

Ο επικεφαλής του Eurogroup υποστήριξε ότι η ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει να γίνει μέσω της επιβολής ενός πλαφόν στο ετήσιο κόστος εξυπηρέτησής του, προσθέτοντας ότι η πρόταση χαίρει ευρείας υποστήριξης μεταξύ των ευρωπαίων ετα...περισσότερα »

.Ως επείγον και με περισσότερα άρθρα τα προαπαιτούμενα

Σε σπριντ λίγων ημερών επιδίδεται η κυβέρνηση, προκειμένου να κλειδώσει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, τα οποία θα ξεκλειδώσουν την υποδόση ύψους 2 δισ. ευρώ. 

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα και να συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος και όχι του κατεπείγοντος, ενώ όλα δείχνουν ότι θα αποτελείται από περισσότερα του ενός άρθρα, μετά και τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν

. Η διαδικασία του επείγοντας περιλαμβάνει τρεις συνεδριάσεις στις επιτροπές και τρεις στην Ολομέλεια. Την επιλογή αυτή της κυβέρνησης επιβεβαίωσε και η κυβερνητική...περισσότερα »

.Έρχονται μεγάλα "γλέντια"! Η τρόικα απαιτεί μείωση στις τιμές των φαρμάκων. Σοκ στους Έλληνες φαρμακοβιομήχανους, τέλος στο ειδύλλιό τους με τον ΣΥΡΙΖΑ...

Μεγάλα "γλέντια" έρχονται με το θέμα των φαρμάκων καθώς άρχισαν οι προκαταρκτικές συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών που ζητούν νέο, σαρωτικό τρόπο τιμολόγησης! 
Το φάρμακο αποτελεί και πάλι τον κεντρικό στόχο των μέτρων της τρόικας στον τομέα υγείας, όπως προκύπτει από τον λογαριασμό των προαπαιτουμένων. 

Η πρώτη άτυπη συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας με τους αντίστοιχους τεχνοκράτες του υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκε χθες -την επομένη των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης- και η ατζέντα συμπεριέλαβε τα μέτρα περιστολής των δαπανών, αλλά και τις εισ... περισσότερα »

.Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια

Γιάννης Παντελάκη 

Παραδοσιακά η Δεξιά στη χώρα μας ακολουθούσε το τρίπτυχο «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια». Δεν ήταν και δεν είναι απλά τρεις λέξεις. Ήταν τρεις λέξεις που σηματοδοτούσαν μια ολόκληρη λογική, μια ιδεολογική προσέγγιση, μια κουλτούρα. Σε αυτές τις αξίες κινήθηκε η Δεξιά για πολλά χρόνια. 

Μάλιστα ακόμα και όταν αυτά θεωρήθηκαν παρωχημένα, ένα κομμάτι της παράταξης, ειδικά υπό τον Σαμαρά, τα διατήρησε στην προμετωπίδα. Αυτό προσδιορίστηκε και ως η «λαϊκή Δεξιά».Υπήρξαν βέβαια και οι λεγόμενες φιλελεύθερες δυνάμεις της συντηρητικής παράταξης, που δεν ακολούθησαν. Βλέποντας... περισσότερα »

.«Προεδρικοί» και «53» σε νέες μάχες -Εσωκομματικό «στρες τεστ» στον ΣΥΡΙΖΑ

Εντείνονται οι ζυμώσεις στη λεγόμενη «προεδρική πλειοψηφία» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στους «53», με το βλέμμα στραμμένο στη διεξαγωγή του συνεδρίου - το οποίο χρονικά τοποθετείται στα τέλη Φεβρουαρίου. 

Οι δυο τάσεις δίνουν ραντεβού στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Το μετεκλογικό σκηνικό, όπως και οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστο τον κομματικό μηχανισμό, την ώρα που η «ανθρωπογεωγραφία» στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πια εντελώς διαφορετική, μετά την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας του Π. Λαφαζάνη, καθώς και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.... περισσότερα »

.Εφοδος” της εφορίας σε μισθούς και συντάξεις για χρέη – Πως θα γίνονται οι κατασχέσεις

*Περισσότερο μισθό και σύνταξη θα μπορεί να κατασχέσει από σήμερα η εφορία από όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο.*

 Με εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκινά και τυπικά η εφαρμογή των μειωμένων ακατάσχετων ορίων από μισθούς συντάξεις και τραπεζικούς λογαριασμούς που θεσπίστηκαν με τον τελευταίο εφαρμοστικό νόμο στο πλαίσιο της συμφωνίας για το νέο μνημόνιο.

 Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι η “βελτίωση της εισπραξιμότητας” των απλήρωτων φόρων ξεκινά από μισθούς και συντάξεις και όχι από την ενεργοποίηση της διάταξης που έχει περάσει με το... περισσότερα »

.Γκουρού των επενδύσεων: Σε 15 χρόνια η ΕΕ θα διαλυθεί και θα έρθουν πόλεμοι

Ο Γκάι Χαντς, ένας από τους κυρίαρχους Βρετανούς επενδυτές (πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως «Βασιλιά των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στη Μ. Βρετανία), τείνει να γίνει ο μάντης κακών για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε συνέντευξή του στο Reuters δεν διστάζει να αποφανθεί πως: «Σε 15 χρόνια από τώρα η ΕΕ θα διαλυθεί». 

Οι βασικές αιτίες, κατά τον ίδιο, είναι ότι η έλλειψη σοβαρής ηγεσίας, η άνοδος του πολιτικού εξτρεμισμού και το αυξανόμενο πρόβλημα της μετανάστευσης θα οδηγήσουν την Ένωση, γύρω στο 2030, να «σπάσει» σε μικρά κομμάτια. «Δεν είμαι καθόλου βέβαιος αν σε 15 χρόνια από τώρα, η ΕΕ ... περισσότερα »

.Πότε κινδυνεύει με κατάσχεση ο μισθός ή η σύνταξή σας

Τα νέα ακατάσχετα όρια μισθών και συντάξεων για οφειλές προς το δημόσιο περιλαμβάνει εγκύκλιος της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για τα νέα ακατάσχετα όρια που ισχύει από 19 Αυγούστου βάση του εφαρμοστικού νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή. 

Αν και προς το παρόν οι κατασχέσεις έχουν παγώσει λόγο των capital controls, τα νέα όρια είναι τα ακόλουθα, όπως περιγράφονται στην εγκύκλιο: • το όριο του ακατάσχετου ποσού μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων των οφειλετών του Δημοσίου είναι 1.000 ευρώ από 1.500 ευρώ που ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς • για ποσά άνω τω... περισσότερα »

.Γκρεμίζονται τα ασφαλιστικά ταμεία με 327.000 αιτήσεις για σύνταξη στην αναμονή

Τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων τινάζουν στον αέρα το δημοσιονομικό σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου. Μόνο για τις πάνω από 300.000 συνταξιοδοτικές αιτήσεις που βρίσκονται σε αναμονή, η δαπάνη εκτιμάται σε 4 δισ. ευρώ. 

Ο χρόνος αναμονής κυμαίνεται από 12 έως και 24 μήνες, με ακραίες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης να αγγίζουν τα 3 ή ακόμη και τα 4 χρόνια. Συνολικά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) εκτιμά ότι οι αιτήσεις απονομής κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και εφάπαξ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αγγίζουν τις 327....περισσότερα »

.Ψυχρός πόλεμος ΔΝΤ – Βερολίνου για το χρέος με βόμβες Λαγκάρντ και Ντάισελμπλουμ

Την ευθεία σύνδεση της απομείωσης του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας επιφύλασσε από βήματος της Γενικής 

Συνέλευσης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα του Περού η Κριστίν Λαγκάρντ, αυξάνοντας τις πιέσεις στο Βερολίνο και τον ESM για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος της βιωσιμότητας του χρέους. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup της 5ης Οκτωβρίου είχε επιχειρήσει να παραπέμψει στις καλένδες τη συζήτηση για το χρέος, σημειώνοντας ότι οι όποιες συ... περισσότερα »

.Τα τρόφιμα αυξάνονται ενώ ο πληθωρισμός πέφτει

Σε συνθήκες αποπληθωρισμού κινήθηκε και τον Σεπτέμβριο η *ελληνική οικονομία*, καθώς ο πληθωρισμός μειώθηκε περαιτέρω κατά 1,7%, έναντι μείωσης 0,8% που είχε καταγραφεί τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Ωστόσο οι τιμές σε βασικά τρόφιμα διατροφής αυξήθηκαν κατά 3,7%.

 Συγκεκριμένα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν αυξήσεις των τιµών στο ψωµί και δηµητριακά, ψάρια, γαλακτοκοµικά και αυγά, έλαια και λίπη, νωπά φρούτα, νωπά λαχανικά, ζάχαρη- σοκολάτες- γλυκά- παγωτά, πατάτες νωπές, λοιπά τρόφιµα, καφές- κακάο- τσάι. *Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η εξέλιξη αυτή προήλθε κυρίως από τις ακόλουθες µεταβολ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.