.Η γκαρσονιέρα

Δημήτρης Καμπουράκης 

Τον καιρό που πίστευα ακραδάντως ότι κρατούσα τον ανώτατο θρησκευτικό άρχοντα της υφηλίου από τους όρχεις, τριγύριζε στον χώρο της δουλειάς μου ένας σκοτεινός τυπάκος ακαθόριστης ηλικίας που φορούσε παλιομοδίτικα σακάκια και δεν μιλούσε ποτέ. Ήταν μια άχρωμη σκοτεινή υποπροσωπικότητα, κοντός και κλειστός σαν αναδιπλωμένο στρείδι, με μάτια χωμένα βαθιά μέσα στις κόχες τους. 

Κανένας δεν ήξερε τι ακριβώς δουλειά έκανε στην επιχείρηση, λαθροβιούσε αόριστα στις παρυφές της πολυπρόσωπης αυλής του λαμπερού αφεντικού. Ένα μεσημέρι, παρακολουθώντας από απόσταση μια ... περισσότερα »

.Η αλήθεια και το ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ

Υπάρχει πραγματικά ανθρωπιστική κρίση και κάθε επίκληση του success story από την κυβέρνηση είναι προσβλητική για όσους υποφέρουν. Η αξιωματική αντιπολίτευση πολύ σωστά επέλεξε έγκαιρα ποιο είναι στη δική της ιεράρχηση το μεγαλύτερο πρόβλημα και είναι η εξαθλίωση όλο και περισσότερων που είτε μένουν άνεργοι, είτε εργάζονται χωρίς να πληρώνονται είτε έχουν τόσο χαμηλά εισοδήματα που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, είτε συντηρούν άλλους ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας. Και έχει μεγάλη σημασία η έμφαση που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτοφανή ... περισσότερα »

.Οι τρελοί και οι φοβισμένοι

Με τη σχεδόν *ειλημμένη απόφαση της ΕΕ να συμμετάσχουν και οι καταθέτες στη διάσωση των τραπεζών με υποχρεωτικό «κούρεμα» αναδεικνύεται μια νέα διαχωριστική γραμμή στην Ευρώπη. Από τη μια οι τρελοί και από την άλλη οι φοβισμένοι. 
Στο στρατόπεδο της τρέλας πρωταγωνιστούν οι Γερμανοί, μαζί με ορισμένους συνοδοιπόρους όπως ο Γάλλος Επίτροπος Μπαρνιέ, ο οποίος πανηγυρίζει γιατί «σώζονται» οι «μικροκαταθέτες». 

Αρα, ένας καταθέτης με 120.000 ευρώ, όσο δηλαδή ένα καλό εφάπαξ και οι κόποι μιας καλοπληρωμένης δουλειάς, μπορεί να θεωρείται ένας «μικρός Σόρος», η αποταμίευσή του επενδυτικ... περισσότερα »

.Σε σωστό δρόμο

Η εξέλιξη *είναι ευχάριστη. Και αποδεικνύει ότι οι δανειστές μας συνεκτιμούν επιτέλους τόσο τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα των τελευταίων μηνών όσο και τις ευαίσθητες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της παρατεταμένης λιτότητας. Ηταν κάτι που άργησε να συμβεί, αλλά πλέον αποτελεί γεγονός. 

Η απειλή *των πλειστηριασμών για τις κύριες κατοικίες των οποίων οι ιδιοκτήτες αδυνατούν ν΄ ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις δείχνει να εκλείπει οριστικά. Τ ο πάγωμα των τραπεζικών πλειστηριασμών θα ισχύσει και το 2014 και η κυβέρνηση προωθεί τη σχετική... περισσότερα »

.Γιαννιώτης, Νικολαΐδου, Σάντος και Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου οι κορυφαίοι του 2013

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, η ετήσια εκδήλωση του ΠΣΑΤ, από την οποία αναδείχθηκαν κατόπιν ψηφοφορίας των μελών του Συνδέσμου, οι κορυφαίοι του Αθλητισμού για το 2013. Ενας θεσμός που φέτος έκλεισε 60 χρόνια ζωής.

Κορυφαίος αθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε ο Σπύρος Γιαννιώτης, κορυφαία αθλήτρια η Κατερίνα Νικολαΐδου, κορυφαία ομάδα η εθνική ανδρών ποδοσφαίρου και κορυφαίος προπονητής ο Φερνάντο Σάντος. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

.«Σπαρτιάτικη» προεδρία ετοιμάζει η Ελλάδα

Σχεδόν 18 μήνες από την εποχή που συζητούνταν ακόμη και η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η Αθήνα ετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό να δείξει ότι ανακάμπτει, σύμφωνα με το Reuters.

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο εκτιμά ότι η Ελλάδα, που αναλαμβάνει την προεδρία την 1η Ιανουαρίου, έχει τη φήμη του πιο προβληματικού παιδιού της Ευρώπης και αναμένεται να διαπραγματευτεί αυτό το διάστημα μείωση του χρέους της.

Η θέση αυτή απαιτεί από την Αθήνα να διοργανώσει σειρά υπουργικών συναντήσεων και διαπραγματεύσεων για θέματα στρατηγικής, γεγονός που θα της δώσει την ευκαιρία να διαμορφώσει την ατζέντα, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες.

Η προεδρία αποτελεί για την Ελλάδα μία ευκαιρία και μία πρόκληση: Μία ευκαιρία να δείξει ότι επιστρέφει στο σωστό δρόμο και να διοργανώσει μία αποδοτική προεδρία και τον κίνδυνο δεχτεί κριτική αν δεν πάει καλά.

Επίσης, είναι ευκαιρία να συνεργαστεί στενά με τη Γερμανία και τις άλλες μεγάλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία προσπάθεια να τις πείσει ότι είναι σοβαρή και ότι αξίζει μία ακόμη ευκαιρία, λέει το Reuters, εννοώντας κούρεμα του χρέους

.Ένα εκατομμύριο ευρώ εφάπαξ για τον Δημήτρη Τσουκαλά!

Δύο τραπεζικούς λογαριασμούς ύψους 350.000 ευρώ και 650.000 ευρώ δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς, στη δήλωσή του για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011), ποσά τα οποία δηλώνει ως «αποζημίωση συνταξιοδότησης».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε συνολικά εισοδήματα ύψους 840.831 ευρώ το 2012, 529.538 ευρώ το 2011 και 102.670 ευρώ το 2010. 

Όσο για την ακίνητη περιουσία του, ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε έξι διαμερίσματα και καταστήματα με την σύζυγό του και δικαιώματα σε οκτώ ακόμα ακίνητα.

Ο ίδιος έχει, επίσης, στην κατοχή του τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα και δύο μοτοσυκλέτες.

.«Τα ΕΑΣ δεν κλείνουν και δεν προχωρούν σε απολύσεις»

«Με σκληρή διαπραγμάτευση και επιμονή καταλήξαμε στη σημερινή συμφωνία. Τα ΕΑΣ δεν κλείνουν, δεν μπαίνουν σε εκκαθάριση, δεν προχωρούν σε απολύσεις και εξασφαλίζεται ο εξαγωγικός τους χαρακτήρας. Με τη συμφωνία αυτή καλύπτουμε τις ανάγκες της Εθνικής Άμυνας και την ασφάλεια του εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων» δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στη συμφωνία για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Πρόσθεσε ότι «όπως είχαμε δεσμευθεί, προχωράμε σε αναδιάρθρωση με την εταιρεία σε λειτουργία, χωρίς να πληρώνει πλέον ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, ούτε ένα ευρώ. Με προστασία πολλών θέσεων εργασίας και εθελουσία έξοδο για όσους αποχωρήσουν».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά «είναι στο χέρι μας, το Δεκέμβριο του 2014 η εταιρεία να αποδείξει ότι είναι βιώσιμη και έχει σοβαρές προοπτικές. Αρκεί να μη χάσουμε ούτε μια ημέρα. Θα σταθούμε στο πλάι της διοίκησης και των εργαζόμενων. Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί» κατέληξε.

.Ενέκρινε το Euro Working Group την εκταμίευση της δόσης

Την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ενέκρινε πριν λίγη ώρα στις Βρυξέλλες το Euro Working Group, δίνοντας το «πράσινο φως» στο σχέδιο που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών.

Η τρόικα κατέθεσε θετική γνωμοδότηση συμμόρφωσης της Ελλάδας με τα προαπαιτούμενα του Ιουλίου και έτσι ξεκλείδωσε η εκταμίευσης της δόσης.

Πλέον αναμένεται η τυπική έγκριση του Eurogroup σήμερα το απόγευμα, αλλά και η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο το οποίο και θα αποφασίσει την αποδέσμευση του 1 δισ. ευρώ.

.Τελείωσε μια δύσκολη φάση για την Ελλάδα»

Την ικανοποίησή του για την έγκριση της δόσης του 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα από την Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (Euroworking Group) εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

«Τελείωσε μια δύσκολη φάση για την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, σημειώνοντας ότι αυτή τη φορά τα προαπαιτούμενα ήταν «πρωτόγνωρα» για τη χώρα, με δυσκολότερο όλων τα ΕΑΣ. Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε, επίσης, ότι σημαντικό ρόλο για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων έπαιξε η άριστη συνεργασία με όλα τα υπουργεία.

Συνεχίζοντας, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η Τρόικα αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα μεταξύ 10-20 Ιανουαρίου, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας πριν από το Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την έγκριση της επόμενης δόσης, ύψους 4,9 δισ. ευρώ. 

Σημείωσε ότι έχουν γίνει «βήματα σύγκλισης» σχεδόν σε όλα τα θέματα που αφορούν στην τέταρτη αξιολόγηση, παραδέχθηκε ωστόσο ότι πολλά από αυτά παραμένουν ανοιχτά.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τα ΕΑΣ, ο κ. Στουρνάρας εξήγησε ότι ήταν ένα σύνθετο θέμα, λόγω και των κρατικών ενισχύσεων ύψους 1,1 δισ. ευρώ που είχε λάβει η εταιρεία, αλλά και επειδή έπρεπε να πεισθεί η Τρόικα ότι τα ΕΑΣ πρέπει να παραμείνουν ζωντανά. 

«Νομίζω ότι καταλήξαμε σε συμφωνία, η οποία καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της Εθνικής Άμυνας, είναι συμβατή με τους κανόνες ανταγωνισμού και απαντά στην ανάγκη νοικοκυρέματος και μη διατήρησης ελλειμμάτων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Για την ώρα τουλάχιστον, κερδίσαμε το στοίχημα για τα ΕΑΣ, όμως η εταιρεία θα κριθεί αν είναι βιώσιμη το Δεκέμβριο του 2014».

Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, η τελική συμφωνία με την Τρόικα για τα ΕΑΣ προβλέπει αναδιάρθρωση που επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας τους με 3 εργοστάσια ως το τέλος του 2014 και τη δυνατότητα εξαγωγών. 

Το σχέδιο που συμφωνήθηκε προβλέπει τη διάσπαση της εταιρείας, έως το Μάιο, σε πολιτικό και σε στρατιωτικό σκέλος. Το πολιτικό θα οδηγηθεί σε άμεση εκκαθάριση, ενώ το στρατιωτικό θα συνεχίσει να λειτουργεί. 

Επιπλέον, συμφωνήθηκε πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης (από περίπου 800 υπάλληλοι θα παραμείνουν οι 500), το κλείσιμο ενός εργοστασίου και η μετεγκατάσταση ενός δεύτερου χωρίς απολύσεις. Αν ως το τέλος Δεκεμβρίου 2014 κριθεί ότι η εταιρεία δεν είναι βιώσιμη, τότε θα ακολουθήσει τη λύση ΕΛΒΟ, δηλαδή εκκαθάριση εν λειτουργία.

.Ο ρόλος των «καλών» γειτόνων και η ιστορία που επαναλαμβάνεται...

Διαβάζουμε εδώ και μήνες για τις... «δύσκολες» διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται με τους «σκληρούς» Ρώσους για τις τιμές του φυσικού αερίου, το οποίο προμηθεύεται η χώρα μας από το «αδίστακτο μονοπώλιο» του βορρά. Διαβάζουμε ακόμη για την αδιάκοπη πάλη του «Καλού», δηλαδή των Ευρωπαίων Εταίρων μας, με το «Κακό», δηλαδή (και πάλι) των Ρώσων της Gazprom, ώστε να επιβληθούν επιτέλους οι κανόνες του Ευρωπαϊκού παιχνιδιού στην ενεργειακή σκακιέρα και να προστατευθούν και να απεγκλωβιστούν οι ευάλωτοι Ευρωπαίοι καταναλωτές και οι Ευρωπαϊκές βιομηχανίες από το βρόγχο του «άρπαγα» προμηθευ... περισσότερα »

.Πώς η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον Μιχάλη Λιάπη

Μία βόλτα με το τζιπ του είχε πάει ο Μιχάλης Λιάπης σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. 

Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τυχαία το αυτοκίνητο να παραβιάζει στοπ και τον σταμάτησαν για έλεγχο. Εκεί διαπίστωσαν ότι φέρει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας καθώς και ότι έχει ανασφάλιστο όχημα. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταθέσει τις πινακίδες του τον Οκτώβριο.

Μετά τον έλεγχο που του έγινε, ο Μιχάλης Λιάπης οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, οδηγούσε εκείνος το αυτοκίνητό του και τον συνόδευαν περιπολικά. Κατά την είσοδό του στο αστυνομικό τμήμα, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους και πριν από λίγη ώρα ο διοικητής του Τμήματος αφαίρεσε τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του. 

.Επανεξελέγη στην καγκελαρία η Μέρκελ με συντριπτική πλειοψηφία

Ολοκληρώθηκε η ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας του γερμανικού Κοινοβουλίου, προκειμένου να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού υπό την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία εξελέγη σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία από τους βουλευτές καγκελάριος της Γερμανίας για τρίτη φορά, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ Νόρμπερτ Λάμερτ.

Η Μέρκελ, η οποία αρχίζει μια νέα τετραετή θητεία στην καγκελαρία, θα διευθύνει ένα «μεγάλο συνασπισμό» αποτελούμενο από τις χριστιανικές Ενώσεις (τη Χριστιανοδημοκρατική, CDU, και τη Χριστιανοκοινωνική της Βαυαρίας, CSU) και τους σοσιαλδημοκράτες.

Η Μέρκελ, η οποία θεωρείται η ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη και κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στα τέλη Σεπτεμβρίου, έλαβε 462 ψήφους επί 621 ψηφισάντων – η Μπούντεσταγκ αριθμεί 631 βουλευτές – στη μυστική αυτή ψηφοφορία ενώ η νέα πλειοψηφία της αριθμεί 504 έδρες. Έλαβε έτσι το 74% των ψήφων.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση που ανακοινώθηκε από τον Λάμερτ, 150 βουλευτές ψήφισαν εναντίον της και εννέα ψήφισαν λευκό.

«Αποδέχομαι την ψήφο και σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας.

Ντυμένη μ' ένα μαύρο ταγέρ με παντελόνι και χαμογελώντας συγκρατημένα, η Άνγκελα Μέρκελ δέχθηκε ένα μπουκέτο λουλουδιών.

Χρειάσθηκαν σχεδόν τρεις μήνες – χρόνος ρεκόρ – για να συσταθεί η νέα κυβέρνηση της πρώτης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Το κόμμα της Μέρκελ, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και το βαυαρικό αδελφό της κόμμα, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), αριθμούν 311 έδρες μετά τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), με το οποίο συνήψε μια συμφωνία κυβερνητικού συνασπισμού, 193 έδρες.

Η καγκελάριος πρόκειται να μεταβεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος πρόκειται να της δώσει επισήμως εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Μπούντεσταγκ για να ορκισθεί.

Η νέα κυβέρνηση, η οποία θα πραγματοποιήσει το πρώτο υπουργικό της συμβούλιο στις 17:00 (18:00 ώρα Ελλάδας) στην καγκελαρία αφού προηγουμένως ορκισθεί επίσης, έχει συμφωνήσει σ' ένα κοινό πρόγραμμα που προβλέπει, μεταξύ άλλων σημαντικών μέτρων, τη θέσπιση ενός γενικού κατώτατου μισθού 8,50 ευρώ την ώρα.

.Συνεδριάζουν την Πέμπτη οι πρόεδροι των κατά τόπους συλλόγων γιατρών

Τη συνέχιση της απεργίας τους μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στη συνέλευσή τους, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσουν και οι πρόεδροι των κατά τόπους συλλόγων γιατρών του Οργανισμού προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Στις κοινωνικές επιπτώσεις που έχει η απεργία των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, αναφέρεται η διοίκηση του Οργανισμού, η οποία καλεί τους γιατρούς να προσέλθουν σε διάλογο με το υπουργείο Υγείας για να συζητήσουν τη λειτουργία του ενιαίου πυλώνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Ο Οργανισμός κάνει ακόμη μια έκκληση στους ιατρούς να ξεκινήσουν άμεσα τη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), των Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών Ανικανότητας (αναρρωτικές άδειες, εγκυμοσύνης κ.λ.π.) και των Επιτροπών Φαρμάκου Υψηλού Κόστους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή «αν θέλουν οι γιατροί να επιστρέψουν στο διάλογο».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.