.«Η Ουκρανία έχει καταληφθεί από εθνικιστές και φασίστες»

Ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς υποστήριξε σήμερα ότι «δεν ανατράπηκε» και υποσχέθηκε να συνεχίσει «τη μάχη για το μέλλον της Ουκρανίας», στη διάρκεια της πρώτης του δημόσιας εμφάνισης μετά την αποπομπή του το περασμένο Σάββατο.

Ο Γιανουκόβιτς σημείωσε ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ουκρανία αφού δέχθηκε απειλές για τη ζωή του, ενώ υπογράμμισε ότι την εξουσία στη χώρα έχουν καταλάβει «εθνικιστές, νεαροί φασίστες που αποτελούν την απόλυτη μειονότητα», στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τη ρωσική πόλη Ροστόφ επί του Ντον, κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Για την κρίση στην Ουκρανία κατηγόρησε τη Δύση, η οποία «υποστήριξε» τους διαδηλωτές που επιθυμούσαν την ανατροπή του. 

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανεύθυνης πολιτικής της Δύσης, η οποία υποστήριζε τους διαδηλωτές της Μαϊντάν», υπογράμμισε ο Γιανουκόβιτς αναφερόμενος στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που είχαν βγει στους δρόμους του Κιέβου τους τελευταίους τρεις μήνες.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ανομία και το χάος ακολούθησαν τη συμφωνία την οποία υπέγραψε την προηγούμενη Παρασκευή με τους ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης, έπειτα από διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι είχε στόχο να τερματίσει την κρίση.

Ο αποπεμφθείς πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη από τους Ουκρανούς «για το γεγονός ότι δεν είχα αρκετή δύναμη να διατηρήσω τη σταθερότητα και επειδή επέτρεψα αυτό το χάλι».

.Έπεσε ηρωικά ο Ολυμπιακός

Σαν παλικάρι στάθηκε ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Παρά την απουσία του Σπανούλη και τα διαιτητικά λάθη σε βάρος τους, οι πρωταθλητές Ευρώπης διεκδίκησαν μέχρι τέλους τη νίκη, αλλά τελικά υποτάχθηκαν με 78-74 πληρώνοντας κυρίως την κακή τους άμυνα και κάποια «νεκρά» διαστήματα στο δεύτερο μέρος.

Πάντως υπερασπίστηκαν τη διαφορά του ΣΕΦ και υπερτερούν της Φενέρ, με την οποία ισοβαθμούν στο 4-4, μαζί επίσης με Παναθηναϊκό και Μάλαγα.

Συγκινητικοί Περπέρογλου και Σλούκας που είχαν από 17 πόντους, δήμιοι των «ερυθρόλευκων» ο παλιόφιλος Κλέιζα με 21 κι ο ΜακΚάλεμπ με 20 πόντους.

.Μπάρκας: Ο Σαμαράς θα έχει το τέλος του Γιανουκόβιτς

«Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να έχει το τέλος του Γιανουκόβιτς, αλλά η Ελλάδα δε θα έχει το τέλος της Ουκρανίας», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας από το βήμα της Βουλής.

«Καταλάβατε τώρα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε αυτό το επίπεδο, αλλού για αλλού είναι οι συνάδελφοι σας», απάντησε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, αναφερόμενη στα όσα είπε σήμερα ο κ. Μπάρκας στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά τα λυντσαρίσματα και τα γουναράδικα, σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπάρκας προσθέτει στην εμφυλιοπολεμική ρητορική του κόμματός του τον Γιανουκόβιτς και την Ουκρανία… Μέχρι πού θα φτάσετε κ. Τσίπρα;»

.Βενιζέλος: Κάποια κόμματα υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια

Κάποια κόμματα υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια, αγωνιζόμενα να κρατήσουν στην Ελλάδα το Μνημόνιο και την τρόικα, επισημαίνει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποδίδει ευθύνες σε όλη την αντιπολίτευση, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά ένα περιορισμένο τμήμα του συνόλου της αντιπολίτευσης», και σημειώνει πως «φαινόμαστε περίεργοι στα μάτια των δανειστών με αυτόν τον εσωτερικό διχασμό, οποίος φαίνεται ανιστόρητος, επιπόλαιος και αδιέξοδος».

Εκτιμά, επίσης, ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο δάνειο, και στην ερώτηση εάν φοβάται ότι χωρίς τρόικα θα επιστρέψουν οι παθογένειες του συστήματος απαντάει: «Αυτό πια είναι το σύνδρομο του "θυρωρού της νύκτας", ότι ερωτεύομαι τον "βασανιστή" μου, τον επιτηρητή μου. Μπορούμε να το κάνουμε, αρκούν οι γενικοί μηχανισμοί επιτήρησης». 

Σχετικά με τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά, επισημαίνει πως «οι πολίτες που ενδιαφέρονται για το μέλλον του χώρου αυτού (σ.σ ΠΑΣΟΚ - Ελιά) και, κυρίως, καταλαβαίνουν ότι αν δεν σταθεί ο χώρος αυτός, δεν στέκεται η χώρα, μπορούν να πιέσουν αποτελεσματικά μέσω της ψήφου τους στις ευρωεκλογές». 

«Υπάρχει μια δυσανάλογα αυστηρή μεταχείριση του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με άλλους χώρους στην Ελλάδα, και αυτή η μετατροπή του σε "μαύρο" πρόβατο ή σε "αμνόν αίροντα τας αμαρτίας του κόσμου", είναι η εύκολη λύση για όσους κρύβονται επικοινωνιακά και πολιτικά», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος και σημειώνει πως «οι εκλογές του Μαΐου είναι ενδιάμεσες εκλογές και θεσμικά δευτερεύουσες, δεν είναι βουλευτικές εκλογές». 

Τέλος, για τους "58" δηλώνει ότι «δεν συνιστούν κίνηση ή κόμμα, ώστε να μετέχουν οργανωτικά στις εκλογές ως συλλογική οντότητα..., ο καθένας μπορεί να μετέχει ως άτομο».

.Σαμαράς: Φέτος επιστρέφουμε στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα επιστρέφει από φέτος στην ανάπτυξη υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Γιούρκι Κατάινεν, τονίζοντας ότι επιβεβαιώθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις και μπήκαν οι βάσεις για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. 

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι βασική αρχή της ελληνικής Προεδρίας είναι να φέρουμε την ΕΕ και τους θεσμούς της πιο κοντά στον Ευρωπαίο πολίτη. Επ´αυτού ανέφερε ο πρωθυπουργός, ότι αντάλλαξαν με τον κ. Κατάινεν απόψεις για τα θέματα της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, ενώ είπε ότι η Ελλάδα αγωνίζεται καθημερινά για να τελειώσει η τραπεζική ένωση, ει δυνατόν πριν τις ευρωεκλογές.

«Με τη Φινλανδία, μας ενώνει το γεγονός ότι η χώρα αυτή πέρασε σοβαρή δοκιμασία σαν τη δική μας και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε οδυνηρές θυσίες που απέδωσαν και σύντομα αναδείχθηκε σε υπόδειγμα ανάπτυξης» επισήμανε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως οι Φινλανδοί καταλαβαίνουν τη δοκιμασία που περνά η Ελλάδα.

.Οριακό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση

Οριακές διαφορές στην πρόθεση ψήφου για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται, τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις εθνικές εκλογές, καταγράφει δημοσκόπηση της METRON ΑΝALYSIS για το ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 17,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,8% , το ΠΑΣΟΚ 4,4%, οι ΑΝ.ΕΛΛ 3,6%, η Χρυσή Αυγή 6,1%, η ΔΗΜΑΡ 2,9%, το ΚΚΕ 5,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 36,5%.

Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 27,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 29,7%, το ΠΑΣΟΚ 6,9%, οι ΑΝ.ΕΛΛ 5,7%, η Χρυσή Αυγή 9,6%, η ΔΗΜΑΡ 4,6%, το ΚΚΕ 8,2% και άλλα κόμματα 7,6%.

Σε ότι αφορά τις βουλευτικές εκλογές, η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής: ΝΔ 19,8%, ΣΥΡΙΖΑ 20,3%, ΠΑΣΟΚ 4,5%, ΑΝ.ΕΛΛ 4,1%, Χρυσή Αυγή 6,8%, ΔΗΜΑΡ 3,2%, ΚΚΕ 6%, ΑΛΛΟ 4,8% ΚΑΙ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 30,5%.

Στην εκτίμηση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, τα ποσοστά που συγκεντρώνουν είναι: ΝΔ 28,5%, ΣΥΡΙΖΑ 29,2%, ΠΑΣΟΚ, 6,4%, ΑΝ.ΕΛΛ 5,9%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,7%, ΔΗΜΑΡ 4,7%, ΚΚΕ 8,7%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 6,9%.

Όμως, ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με 36%, έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται 10 μονάδες (47% έναντι 37%).

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ΚΚΕ εμφανίζει δημοσκοπική έκρηξη, καθώς τον Ιανουάριο το ποσοστό του ήταν 5%, ενώ σήμερα προσεγγίζει το 8,7%.

.Προβάδισμα Καμίνη για τον δήμο Αθηναίων

Σαφές προβάδισμα έχει ο Γ. Καμίνης έναντι των ανθυποψηφίων του για τον δήμο Αθηναίων. 

Σε δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ ΑNALΥSIS που δημοσιεύει το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής», ο κ. Καμίνης συγκεντρώνει 23%, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος 14%, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης 13%, ο Ηλίας Κασιδιάρης 11%, ο Νικήτας Κακλαμάνης 9%, ο Νίκος Σοφιανός 6%, ο Βασίλης Καπερνάρος 5% και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος 3%.

.Εισβολή 2.000 ρώσων στρατιωτών στην Κριμαία καταγγέλλει ο Τουρτσίνοφ

Ο ασκών χρέη προέδρου της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ, κατηγόρησε απόψε τη Ρωσία για «ένοπλη εισβολή» στην Κριμαία και κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν «να σταματήσει τις προκλήσεις».

Ο Τουρτσίνοφ υποστήριξε ότι η Ρωσία επεξεργάζεται για την Ουκρανία ένα σενάριο παρόμοιο με εκείνο που είχε θέσει σε εφαρμογή πριν από την εισβολή της στη Γεωργία, τον Αύγουστο του 2008.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ουκρανίας 2.000 Ρώσοι στρατιώτες μεταφέρθηκαν με μεταγωγικά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, της πρωτεύουσας της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας όπου έχει τη βάση του ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα.

«Σήμερα παρακολουθούμε μια εισβολή του ρωσικού στρατού (. . .). Ο εναέριος χώρος (της Κριμαίας) έχει κλείσει λόγω του μεγάλου αριθμού προσγειώσεων ρωσικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων», είπε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας στην Κριμαία, Σεργκέι Κουνίτσιν, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ART.

.Τεταμένο κι πάλι το κλίμα στην πλατεία Συντάγματος


Τεταμένο κι πάλι το κλίμα στην πλατεία Συντάγματος με την αστυνομία, κάνοντας χρήση χημικών, να εμποδίζει σχολικούς φύλακες και καθηγητές να πλησιάσουν στο υπουργείο Οικονομικών όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη-τρόικας για απολύσεις και διαθεσιμότητα. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ περιφρουρούν το υπουργείο Οικονομικών.
Ένταση σημειώθηκε και νωρίτερα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας η οποία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών απωθώντας τους σχολικούς φύλακες και τους καθηγητές και εμποδίζοντάς τους να πλησιάσουν στο υπουργείο Οικονομικών.

Αντιμέτωπος με ομάδα διαδηλωτών βρέθηκε στην πλατεία Κολωνακίου ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος. Εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα, συνομίλησαν για περισσότερη από μισή ώρα με τον κ. Γιακουμάτο, ο οποίος πάντως διέψευσε κατηγορηματικά ότι έπεσε θύμα προπηλακισμού.

 
"Και ξύλο να μου ρίχνανε, όμως, θα είχαν δίκιο. Τους εξαπατήσαμε, τους κοροϊδέψαμε, τους διαβεβαιώσαμε ότι δεν θα απολυθεί κανείς", είπε πριν από λίγο ο βουλευτής σε δημοσιογράφους, στη Βουλή.
Το πρωί, οι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με την αστυνομία έξω που ενεπλάκησαν σε επεισόδια τα ξημερώματα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την ατζέντα σήμερα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα να περνά στα θέματα των απολύσεων και της διαθεσιμότητας.
Εφεδρικό πακέτο μέτρων, αν οι δικαστικές αποφάσεις ανατρέψουν το δημοσιονομικό σχεδιασμό, απαιτεί η τρόικα, σύμφωνα με τα ΝΕΑ. Επιμένει στην πλήρη απελευθέρωση της αγοράς των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και του γάλακτος. 

.Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Υγεία, Φορολογία, Αύξηση της φτώχειας, η πιθανή ασυλία των δημάρχων και η κατάσταση στην Ουκρανία κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Παρασκευής. Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής: *ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ*: "Τανάλια στα εισοδήματα!" Η εφημερίδα τονίζει "στο μικροσκόπιο περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις! Αυστηρή αντιπαραβολή εσόδων - εξόδων.
 
Πρέπει να δηλώνονται τώρα τα έργα τέχνης και τα κοσμήματα". *ΕΘΝΟΣ*: "Οι... αγνοούμενοι των δημοτικών επιχειρήσεων". Η εφημερίδα γράφει ότι "σε καθεστώς απόλυτης αδιαφάνειας λειτουργούν εκατοντάδες αυτοδιοικητικές εταιρείε... περισσότερα »

.ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΙ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ


Από την ερχόμενη Παρασκευή 7 Μαρτίου θα αρχίσουν εκ νέου οι καταβολές εφάπαξ στους συνταξιούχους του Δημοσίου. Μετά από δύο χρόνια αναμονής, το Ταμείο Πρόνοιας του Δημοσίου έστειλε ήδη τα πρώτα 2.410 εντάλματα...
πληρωμής στην Εθνική Τράπεζα.

Όπως μετέδωσε το Mega, η καταβολή του εφάπαξ, που είχε παγώσει τους 2 τελευταίους μήνες, θα δοθεί με βάση τον αριθμό προτεραιότητας των δικαιούχων και οι συνταξιούχοι θα πάρουν τα χρήματα με τον παλιό τρόπο υπολογισμού, δηλαδή θα δουν το εφάπαξ «ψαλιδισμένο» κατά 38,14%.

Ο μέσος όρος του εφάπαξ ανέρχεται στις 29.000 ευρώ και θα πληρωθούν όσοι βγήκαν στη σύνταξη την άνοιξη του 2012 και κατέθεσαν αιτήσεις το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς. Να σημειωθεί ότι σήμερα στο Ταμείο Πρόνοιας του Δημοσίου εκκρεμούν συνολικά 43.000 αιτήσεις.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η μαζική φυγή χιλιάδων υπαλλήλων του Δημοσίου που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ταμείου Πρόνοιας, τον Ιανουάριο κατατέθηκαν 3.276 αιτήσεις και τον Φεβρουάριο 1.406 αιτήσεις. Το Ταμείο, μάλιστα, εκτιμά ότι φέτος θα αποχωρήσουν περίπου άλλες 18.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Όπως επισημαίνουν στελέχη του Ταμείου, όσοι κάνουν αιτήσεις για εφάπαξ από το καλοκαίρι του 2014 και μετά θα χρειαστεί να περιμένουν 3 έως 4 χρόνια για να το πάρουν.

.ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ


Έμμεση πρόταση αναζήτησης φόρμουλας συνεργασίας, έκανε απόψε ο επικεφαλής της «Ένωσης για την Πατρίδα» Βύρων Πολύδωρας στον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου του...
στενού συνεργάτη του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Γιαννέλλη - Θεοδοσιάδη, «Café Napolitano» στην ΕΣΗΕΑ, στην οποία συμμετείχαν αμφότεροι.
Ο Βύρων Πολύδωρας στην τοποθέτησή του είπε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν είναι σκοπός της ύπαρξής μου η εφεύρεση πολιτικών διαφορών, αλλά η εφεύρεση σημείων ενότητας και ένωσης» και πρόσθεσε:
«Με τον Πάνο Καμμένο είμαστε αγαπημένοι φίλοι και συμμαχητές από παλιά. Το μυστικό ψευδώνυμο που του αφιερώνω είναι Αλ Γκορ, γιατί ήταν ο υπαρχηγός μου όταν έβαζα υποψηφιότητα για την αρχηγία της ΝΔ. Δεν το ξεχνώ».
Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος ο οποίος πήρε το λόγο στη συνέχεια απέφυγε να αναφερθεί στα όσα είπε ο κ.Πολύδωρας, αναφέρθηκε εκτενώς στο βιβλίο και τον συγγραφέα, και είπε, μεταξύ άλλων:
«Δεν είναι τυχαίο που είμαστε σήμερα εδώ στο πάνελ φίλοι του Γιάννη Γιαννέλη, από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Κάποτε μαζί πολλοί από εμάς, κάποτε χώρια. Πολλοί είστε που γνωρίζετε τον Γιαννέλη.
 
Ο Γιάννης Γιαννέλης είναι στενός μου συνεργάτης, είναι ένας ευγενής».
Για το βιβλίο μίλησαν, επίσης, ο καθηγητής, πρώην Υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς και ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.