.Κλείνουν έξι νοσοκομεία τον Αύγουστο

Σε πλήρη εξέλιξη θα βρεθεί εντός του επόμενου μήνα το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας για την κατάργηση-συγχώνευση νοσοκομείων, ενώ είναι ήδη έτοιμο το σχέδιο για να ενταχθούν σε κινητικότητα διοικητικοί και ιατρικό προσωπικό (1.342 εργαζόμενοι από σύνολο 1.867)

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, οι ριζικές τομές στο σύστημα Υγείας θα εφαρμοστούν αρχικά σε έξι νοσοκομεία της Αττικής και συγκεκριμένα στα εξής:

- Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών)
- Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων
- Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο (Η Αγία Ελένη)
- Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Πολυκλινική)
- Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφαλείας της Εργασίας
- Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Αμαλία Φλέμινγκ)

Τα συγκεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα είτε θα καταργηθούν είτε θα αλλάξουν χαρακτήρα, είτε θα συγχωνευτούν με άλλα, έτσι ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα που είχε συναποφασίσει η τρόικα με την κυβέρνηση Παπαδήμου. 

Στο Λοιμωδών θα παραμείνουν οι 90 από τους 395 εργαζομένους και θα μετατραπεί σε πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ. 

Το Σπηλιοπούλειο θα μετατραπεί σε Παθολογικό Ξενώνα ανακουφιστικής φροντίδας. 

Το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων θα καταργηθεί. Το ίδιο προβλέπεται και για το Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος. 

Για το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών προβλέπεται η μετατροπή του σε ιατρεία μίας στάσης που θα εξυπηρετούν πολίτες για έκδοση πιστοποιητικών υγιεινής φύσεως. 

Τέλος, το Αμαλία Φλέμινγκ θα συγχωνευτεί με το «Σισμανόγλειο» και το Παίδων Πεντέλης. 

.Β. Σόιμπλε: Η ανταγωνιστικότητα, το "κλειδί" για μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη

"H Γερμανία δεν μπορεί να παράσχει περαιτέρω δάνεια αν υπολογίζει ότι δεν θα της επιστραφούν" διαμηνύει ο Β. Σόϊμπλε, μέσω της εφημερίδας "Βήμα της Κυριακής" σε όσους θέτουν θέμα νέου κουρέματος του χρέους. 

"Ένα κούρεμα σε δημόσια δάνεια θα σήμαινε ότι η ευρωζώνη δεν θα πάρει πίσω τα δάνεια που παρείχε ως βοήθεια στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάτι τέτοιο θα βοηθούσε τη χώρα. 

Η ανασφάλεια θα αυξανόταν. Για τη Γερμανία ένα κούρεμα των δανείων δεν θα ήταν δυνατόν και για λόγους που άπτονται του δημοσιονομικού δικαίου. Νομικά δεν μπορούμε να παρέχουμε περαιτέρω δάνεια, αν υπολογίζουμε ότι δεν θα μας επιστραφούν. 
Ένα ενδεχόμενο κούρεμα δεν θα είχε εξάλλου τα επόμενα χρόνια σχεδόν καμία επίδραση στην κατάσταση ρευστότητας της Ελλάδας , εφόσον οι τόκοι είναι ήδη σαφώς μειωμένοι και έχουν λάβει εν μέρει παράταση" λέει χαρακτηριστικά στο Βήμα της Κυριακής. 
Εξάλλου, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σε πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων η "Sueddeutsche Zeitung", ο κ. Σόιμπλε τονίζει ότι «δεν θέλουμε μια γερμανική Ευρώπη» και, αναφερόμενος στην σημερινή εικόνα της Ευρώπης τρία χρόνια μετά την αρχή της κρίσης, εκτιμά ότι η εικόνα είναι ανάμικτη. 

Υπάρχουν πολλά ενθαρρυντικά σημάδια από τις χώρες που έχει πλήξει η κρίση, αλλά και μια άλλη, αρνητική πλευρά, με την ανεργία και την ανασφάλεια των πολιτών, υποστηρίζει ο κ. Σόιμπλε.

.Αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ λόγω ΕΤΜΕΑΡ

Σε επιβάρυνση της τάξης των 18 ευρώ ανά τετράμηνο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για ένα μέσο καταναλωτή (1.600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο) οδηγεί η αύξηση του τέλους χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ), που αποφάσισε χθες η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Η μεσοσταθμική τιμή του ΕΤΜΕΑΡ καθορίστηκε σε 14,96 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 9,3 ευρώ που ήταν στο πρώτο εξάμηνο (προκύπτει δηλαδή μέση αύξηση 60%). Έγιναν ωστόσο και μειώσεις για τις βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης.

Αναλυτικά οι νέες τιμές για το ΕΤΜΕΑΡ ισχύουν για το δεύτερο εξάμηνο του έτους έχουν ως εξής, ανά κατηγορία πελατών:

-Υψηλής Τάσης 1,79 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 3,55, μείωση 49%).
-Αγροτικής χρήσης (Μέση Τάση) 6,97 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 5,57, αύξηση 25%).
-Λοιπές χρήσεις Μέσης Τάσης (βιομηχανίες, εμπορικές αλυσίδες) 8,87 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 7,76, αύξηση 14%).
-Αγροτικής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 7,33 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 6,48, αύξηση 13%)
-Οικιακής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 9,53 αύξηση 118%)

-Λοιπές χρήσεις Χαμηλής Τάσης (γραφεία, καταστήματα κ.λπ.) 21,77 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 14,91, αύξηση 46%).

.Πολιτικές ευθύνες σε Καραμανλή και Παπαθανασίου αποδίδει το πόρισμα για το έλλειμμα του 2009

Πολιτικές ευθύνες στην «πολιτική ηγεσία της ΝΔ», καθώς ως κυβέρνηση την επίμαχη περίοδο «είχε πλήρη εικόνα της δυναμικής εκτροχιασμού του ελλείμματος δεν έλαβε αποτελεσματικά μέτρα, ως όφειλε, παρά το χρόνο που είχε στη διάθεσή της» και ονομαστικά στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ι. Παπαθανασίου, καταλογίζονται στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερεύνησε την υπόθεση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009. 
Παράλληλα, Παράλληλα, δικαιώνει τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξε από πλευράς του τ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.