.Ανακοίνωση του Δημάρχου Ζωγράφου Κωνσταντίνου Καλλίρη για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης

Η βαθιά και παρατεταμένη ύφεση οδηγεί σε κοινωνική κρίση με απρόβλεπτες διαστάσεις. Ολόκληρες ομάδες πληθυσμού πλήττονται γεγονός που προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στο σύνολο της κοινωνίας. Παράλληλα θεσμοί και θεσμικές κατακτήσεις ετών αμφισβητούνται και τελικά καταργούνται. 

Ένας κορυφαίος θεσμός, η τοπική αυτοδιοίκηση, με τις πρόσφατες αποφάσεις απομείωσης του ανθρώπινου δυναμικού της, με την κατάργηση υπηρεσιών μεγάλης κοινωνικής οφέλειας και προστασίας των πολιτών, όπως αυτές της δημοτικης αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, οδηγείται βαθμιαία σε ακύρωση του κοινωνικού χαρακτήρα και ρόλου της. 

Οι άδικες και παράλογες οριζόντιες περικοπές αφυδατώνουν την αυτοδιοίκηση και την περιορίζουν σε ένα ρόλο παθητικού αποδέκτη και διεκπεραιωτή γραφειοκρατικών μόνο υποθέσεων.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι καμία πολιτική οικονομίας κλίμακας ,καμία λογιστική αλχημεία που μετατρέπει τους ανθρώπους σε απλούς αριθμούς, όση εξοικονόμηση κι αν προκαλέσει , δεν είναι δυνατό να ισοσκελίσει την απώλεια του τεράστιου κοινωνικού κεφαλαίου που χάνει το κοινωνικό σύνολο από τη συρρίκνωση της αυτοδιοίκησης.
Διαφωνώ με κάθε απόφαση που υποσκάπτει τα θεμέλια της αυτοδιοίκησης και αμφισβητεί τον βαθιά κοινωνικό της χαρακτήρα. Καλώ την ύστατη ώρα την πολιτεία να αναλογιστεί τις ιστορικές και κονωνικές της ευθύνες. 
Να πάρει πίσω τις άδικες αποφάσεις κατάργησης ολόκληρων αυτοδιοικητικών δομών και να επιδείξει την ευαισθησία και τη φρόνιση που επιβάλλουν οι περιστάσεις για όλους μας.
Παράλληλα καταδικάζω την επίθεση και τον προπηλακισμό του Δημάρχου Αθηναίων κου Καμίνη από παράνομους και ύποπτους κύκλους που τελικά επιβουλεύονται την ίδια την αυτοδιοίκηση, τον δημοκρατικό διάλογο και τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας.

Κωνσταντίνος Καλλίρης
Δήμαρχος Ζωγράφου

.Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που περιέχει τα προαπαιτούμενα για την τμηματική είσπραξη της δόσης των 6,8 δισ. ευρώ μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο.

Στις διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προβλέπει τη δυνατότητα κατάργησης θέσεων, κλάδων ή ειδικοτήτων στο Δημόσιο και τη δυνατότητα σύστασης θέσεων. 
Η κατάργηση ή σύσταση θέσεων, όπως αναφέρεται, θα γίνεται με απόφαση του υπ. Δ. Μεταρρύθμισης και του οικείου υπουργού, σε εκτέλεση σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, ύστερα από τεκμηρίωση που στηρίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, μετά την κατάργηση της οργανικής τους θέσης, διενεργείται μετά από αποτίμηση και μοριοδότηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους. 
 Στις διατάξεις τουυπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνεται η εφαρμογή του φόρου πολυτελείας στα ΙΧ αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού άνω των 1.929 κυβικών, των σκαφών αναψυχής και των δεξαμενών κολύμβησης (πισίνες). 

Επίσης το νομοσχέδιο περιλαμβάνει το νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος που είχε τεθεί σε διαβούλευση, καθώς και τις διορθώσεις που έγιναν μετά το δημόσιο διάλογο. Προβλέπει ακόμη την αύξηση από 2 τοις χιλίοις σε 3,5 τοις χιλίοις του φόρου συναλλαγών στο χρηματιστήριο από 1 Αυγούστου 2013. Μεταξύ άλλων σύμφωνα με το νομοσχέδιο:

- Διατηρείται η έκπτωση 1,5% στην εφάπαξ καταβολή φόρου γεγονός που σημαίνει ότι δεν αυξάνεται η παρακράτηση φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους.
- Παραμένει επίσης στο 55% η προκαταβολή φόρου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ΟΕ και ΕΕ.

- Επανέρχεται η απαλλαγή από το τεκμαρτό εισόδημα της δωρεάν παραχώρησης κατοικίας μέχρι 200 τμ από γονείς προς τα παιδιά και το αντίστροφο.
- Και οι φοιτητές ηλικίας ως 25 ετών θα θεωρούνται προστατευόμενα μέλη των φορολογούμενων γονιών τους, ενώ απαλλάσσεται από τη φορολογία η διατροφή που καταβάλλεται για τα παιδιά.

- Στις περιπτώσεις διαφορών μεταξύ δηλωθέντος και τεκμαρτού εισοδήματος οι διαφορές αυτές θα φορολογούνται με βάση τα ισχύοντα κλιμάκια και συντελεστές στην κατηγορία που ανήκει ο φορολογούμενος.
- Καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος στα εισοδήματα από ενοίκια. 

Παράλληλα αυξάνεται από 10% στο 11% ο συντελεστής του πρώτου κλιμακίου φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια (για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ).
- Δεν προβλέπεται η συλλογή αποδείξεων από τους φορολογούμενους.
- Μειώνεται στο 15% από 20% ο φόρος υπεραξίας για ακίνητα
- Διατηρείται η ισχύουσα κλίμακα φορολόγησης για τις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης.

Στο πλαίσιο της κινητικότητας επιτρέπεται η μετάταξη μονίμων υπαλλήλων, η μεταφορά υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, η μεταφορά υπαλλήλων που διατηρούν τη δημοσιοϋπαλληλική τους ιδιότητα των Ν.Π.Δ.Δ..
 
Σε ό,τι αφορά τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για το υπουργείο Εργασίας, προβλέπεται ότι από το 2017 ο κατώτατος μισθός θα διαμορφώνεται με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, έπειτα από διαβούλευση και εισήγηση του υπουργού Εργασίας.
 
Επίσης, προβλέπεται η ενοποίηση της διαδικασίας είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών οργανισμών με τη δημιουργία Ενιαίου Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
«Οι εκπαιδευτικοί που δύνανται να τεθούν σε διαθεσιμότητα δεν υπερβαίνουν τους 2.000 σε συγκεκριμένους κλάδους και ειδικότητες» ανέφεραν απόψε πηγές του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με το θέμα της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο. 

Πηγές του υπουργείου Παιδείας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το αν οι λεγόμενοι «λουφαδόροι» εκπαιδευτικοί είναι η αιτία να μπουν στη διαθεσιμότητα άλλοι συνάδελφοι τους, απάντησαν: κανείς λουφαδόρος δεν γίνεται αιτία για να μπει στη διαθεσιμότητα κάποιος άλλος εκπαιδευτικός, κάποιος από τους εκπαιδευτικούς που θα βρίσκονται στη λίστα.

.Σε καταλήψεις προχωρά η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, με καταλήψεις δημαρχείων και άλλων υπηρεσιών. 

Συγχρόνως, για αύριο έχει συγκληθεί γενική συνέλευση στις 10 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή και την έκταση των κινητοποιήσεων. 

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα καλύπτει τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίζονται από τους κατά τόπους συλλόγους εργαζομένων.

Το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Σύνταγμα.

Συγχρόνως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ πρόκειται να προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο. 

Το ίδιο καλεί να κάνει η ΚΕΔΕ αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου, τις οποίες καλεί να συμμαχήσουν όλες μαζί σε ένα κοινό μέτωπο.

.Σύντομα οι μειώσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ στη μέση τάση

Πολύ σύντομα η ΔΕΗ θα υπογράψει νέες, μειωμένες συμβάσεις με τους μεγάλους καταναλωτές στη Μέση Τάση, ενώ οριστικοποιείται η δυνατότητα διακοψιμότητας για την Υψηλή Τάση, με την οποία επιτυγχάνουμε μεγάλη εξοικονόμηση και ενίσχυση της παραγωγής από την μεγάλη βιομηχανία.


Αυτό επεσήμανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά. 

Ο κ. Παπαγεωργίου εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μετά την πρόσφατη απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαμηλή Τάση, δεν υπήρξε καμία απολύτως αύξηση για τους καταναλωτές. 

Ο υφυπουργός παρουσίασε επίσης τις αλλαγές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ειδικότερα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που προωθεί η κυβέρνηση και επεσήμανε ότι στόχος είναι να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση, η ελληνική βιομηχανία, και φυσικά η ΔΕΗ που είναι πυλώνας της αγοράς ενέργειας, αλλά και να τονωθεί ο ανταγωνισμός στην παραγωγή και την προμήθεια ηλεκτρισμού.

.Περιουσιακά στοιχεία και δαπάνες θα ελέγχει η εφορία

Αναλυτικά στοιχεία για όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία και για τις δαπάνες διαβίωσής τους θα πρέπει να υποβάλλουν στην εφορία οι φορολογούμενοι, επιτηδευματίες ή μη που θα ελέγχονται με βάση τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου.

Εγκύκλιος του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Χάρη Θεοχάρη παρέχει οδηγίες προς τις εφορίες σχετικά με την διαδικασία των ελέγχων. 

Έτσι όπως διευκρινίζεται οι φορολογούμενοι θα καλούνται με επιστολή της εφορίας να συμπληρώσουν δύο έντυπα.

Το πρώτο είναι το έντυπο με όλα τα διαθέσιμα περιουσιακά τους στοιχεία. Θα παρέχουν αναλυτική κατάσταση των στοιχείων αυτών καθώς και τα αποδεικτικά στοιχεία των δαπανών που σχετίζονται με αυτά. 
Και το δεύτερο είναι το ερωτηματολόγιο με τον τρόπο διαβίωσή τους και των υποχρεώσεων τους (δαπάνες κ.ά).

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο αν οι ελεγχόμενοι δεν συνεργάζονται με την εφορία θα πληρώνουν πρόστιμο από 1.000 ως 50.000 ευρώ.
 Με άλλη εγκύκλιο του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων ορίζεται ότι θα γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος στο το 2% των δηλώσεων που υπέβαλαν οι επαγγελματίες το 2012 και αφορούν τα εισοδήματα του 2011.
 

.Σύλληψη τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ που ζήτησαν «φακελάκι» 25.000 ευρώ από επιχειρηματία

Τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ συνελήφθησαν κατηγορούμενοι ότι ζητούσαν «φακελάκι» 25.000 ευρώ από καταστηματάρχη της Θεσσαλονίκης για να μην βεβαιώσουν σε βάρος του υποτιθέμενη παράβαση, το ύψος της οποίας μπορεί να έφτανε ακόμη και το ποσό των 100.000 ευρώ. 

Πρόκειται για έναν 60χρονο τμηματάρχη και δύο ελεγκτές (ηλικίας 554 και 37 ετών), οι οποίοι υπηρετούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας. Μαζί τους συνελήφθη μία 50χρονη, που είχε αναλάβει τα λογιστικά του επιχειρηματία.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ήδη στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και σε βάρος τους η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Σύρμω Κακάλη, άσκησε ποινική δίωξη, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, παθητική δωροδοκία από κοινού, άμεση συνέργεια στην προηγούμενη πράξη και υπεξαγωγή εγγράφων, ενώ παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην Ε' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

.Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση «θα πέσει με πάταγο»

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση «θα πέσει και μάλιστα με πάταγο και τότε θα έρθει η ώρα που μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, θα καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους που δίνουν ασυλία στο μεγάλο κεφάλαιο και θα προστατεύσει την εργασία», έκανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στο εργατικό κέντρο Χαλκίδας.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις, ιδιαίτερα στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης -Τρόικας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους άνεργους ως μια στατιστική. «Έρχονται οι κυνικοί τρομοκράτες και τεχνοκράτες της τρόικας και ζητάνε απολύσεις με τη σέσουλα, λες και μετράνε στραγάλια, όχι ανθρώπους. 

Ζητάνε ανθρωποθυσίες που σε τίποτα δεν θα συμβάλουν στο να αντιμετωπίσουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και να βγούμε από την κρίση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Επίσης ο κ. Τσίπρας είπε ότι «πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλοι βράζουμε σε ένα καζάνι. Δεν υπάρχει πια διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτούς που είναι στο δημόσιο ή τον ευρύτερα δημόσιο τομέα και σε αυτούς που είναι στον ιδιωτικό τομέα».

Επικρίνοντας έντονα τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «έχουμε έναν πρωθυπουργό που μαζί με τη νέα του συνιστώσα, το μνημονιακό κόμμα του κ. Βενιζέλου, ως άλλοι Νέρωνες κάθονται από μακριά και βλέπουν την καταστροφή». 

Δεν παρεμβαίνουν, πρόσθεσε, «παρά μονάχα οργανώνουν φιέστες για να βαφτίσουν το ψάρι κρέας, να μετατρέψουν αυτή την ιστορία της αποτυχίας και της καταστροφής σε ιστορία επιτυχίας. Αλλά έχουν φτάσει σε ένα σημείο παραλογισμού».

.Προϋποθέσεις θέτει η ΔΗΜΑΡ για να δώσει θετική ψήφο για την ΕΡΤ και το Πολυνομοσχέδιο

Στην κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα ζητεί την άρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για το κλείσιμο της ΕΡΤ, το δε νέο σχήμα να είναι καθολικός διάδοχος της παλιάς Δημόσιας Τηλεόρασης σ΄όλα τα επίπεδα και τις διεθνείς υποχρεώσεις και συμβάσεις, προσανατολίζεται η ΔΗΜΑΡ.

Το θέμα συζητήθηκε στην ωριαία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, νωρίς το μεσημέρι και από την αποδοχή που θα έχει από την κυβέρνηση θα καθοριστεί και η τελική στάση της ΔΗΜΑΡ στη ψηφοφορία.

Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ πρόκειται να ζητήσει, το υπό κατάθεση Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, που αποφάσισε χθες το Eurogroup, να μην είναι ένα άρθρο, αλλά περισσότερα, ώστε να δώσει θετική ψήφο.

.Εκτιμήσεις ΙΟΒΕ για ύφεση στο -4,8% με -5% και ανεργία στο 27,8%

Στην περιοχή του 4,8-5%, θα διαμορφωθεί το 2013 η ύφεση της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) οριακά υψηλότερη από ότι αναμενόταν στα τέλη της περασμένης χρονιάς και στις αρχές του 2013.

Όπως αναφέρθηκε σήμερα, στη διάρκεια της παρουσίασης της τριμηνιαίας έκθεσης του ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία, η συγκεκριμένη εκτίμηση για την ύφεση είναι ελαφρώς δυσμενέστερη από τις τελευταίες προβλέψεις διεθνών και εγχώριων φορέων (ΕΕ-ΔΝΤ:-4,2%, ΟΟΣΑ:-4,8%).

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η υψηλή ύφεση και στα επόμενα τρίμηνα του 2013 θα επιφέρει συνέχιση της ανόδου της ανεργίας, μάλλον με χαμηλότερο ρυθμό από ότι στο πρώτο τρίμηνο φέτος. 

Τη διεύρυνσή της θα συγκρατήσει, ενδεχομένως και να ανακάμψει τους καλοκαιρινούς μήνες, η αυξημένη εποχική απασχόληση σε τουριστικές επιχειρήσεις λόγω της υψηλότερης σε σχέση με πέρυσι τουριστικής κίνησης από το εξωτερικό. 

.Το πλαίσιο κινητικότητας και απολύσεων στη Δημόσια Διοίκηση

Ανακοινώθηκε, επισήμως, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η σύνθεση του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης που θα μπει σε καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος του μήνα, οι αριθμοί των υπαλλήλων που θα μπουν σε κινητικότητα έως το τέλος του χρόνου και ο αριθμός των υπαλλήλων που θα απολυθούν τη διετία 2013- 2014.

Όπως ανακοινώθηκε, εξασφαλίστηκε παράταση στην ολοκλήρωση του πρώτου κύματος της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2013, με την πρόβλεψη ότι η κινητικότητα 4.200 θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου 2013. 

Ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο καθεστώς της κινητικότητας περιορίζεται  από τους 12 μήνες που είναι σήμερα, σε οκτώ μήνες.

.Οι προτάσεις της κυβέρνησης στη συνάντηση με τους εργαζομένους της ΕΡΤ

Στις προτάσεις που δόθηκαν από τον υφυπουργό δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή στους εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση αναφέρεται πως για τον υπολογισμό της αποζημίωσης θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τη μη εφαρμογή του ορίου αποζημίωσης που ισχύει για το Δημόσιο (εξαίρεση από α.ν. 173/1967).

Στο ερώτημα των εργαζομένων αν η αποζημίωση θα υπολογιστεί με βάση τη συνολική προϋπηρεσία του καθενός από την πρώτη ημέρα απασχόλησης στην ΕΡΤ, ανεξαρτήτως είδους σύμβασης και ανεξαρτήτως του αν η προϋπηρεσία αυτή είχε αναγνωριστεί για μισθολογική εξέλιξη, διευκρινίζεται πως υπογράφηκε χθες τροποποίηση της ΚΥΑ, ώστε ο υπολογισμός των αποζημιώσεων να γίνεται κατ΄ εφαρμογή του ν. 4024/2011 και για δημοσιογράφους της ΚΥΑ 2/17805/0022.

.Σοβαρό ζήτημα με τις μυστικές υπηρεσίες απειλεί την ηγεσία του Ζ. Κ. Γιούνκερ

Ένα σκάνδαλο με τις υπηρεσίες πληροφοριών, συγκλονίζει την κυβέρνηση συνασπισμού του Λουξεμβούργου και απειλεί την κυριαρχία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά από 18 χρόνια στην κεφαλή της πολιτικής του δουκάτου.
«Αυτή είναι μία από τις τελευταίες εμφανίσεις μου στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο», είπε ο 58χρονος Γιουνκερ σε σχολική εκδήλωση όπου παραβρέθηκε. 

Ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός, ο μακροβιότερος δημοκρατικά εκλεγμένος επικεφαλής της κυβέρνησης στον κόσμο, έχασε την υποστήριξη των κοινωνικών εταίρων του συνασπισμού του την περασμένη Παρασκευή.

Η απόσυρση ήρθε μετά από μια κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή, που έχει συσταθεί πριν από έξι μήνες, και η οποία αποφάνθηκε ότι ο Γιούνκερ έπρεπε να αναλάβει την «πολιτική ευθύνη» για χρόνια αμέλειας καθώς εγκαλείται πολιτικά ότι δεν είχε δώσει τη δέουσα προσοχή σε σοβαρά ζητήματα της υπηρεσίας πληροφοριών. 
Ο Γιούνκερ βετεράνος των μεγάλων πολιτικές μάχες στην ευρωπαϊκή σκηνή, δεν αναμένεται πάντως να πέσει χωρίς μάχη. 

Έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να μιλήσει συζήτηση στο κοινοβούλιο την Τετάρτη. Ωστόσο, αναμένεται ότι ο συνασπισμός θα πέσει, αναγκάζοντας τον αρχηγός του κράτους, Δούκα Ανρί να διαλύσει το κοινοβούλιο και να καλέσει σε εκλογές οι οποίες πιθανολογείται ότι θα γίνουν στις 20 Οκτωβρίου.

Ο αρχηγός των Σοσιαλιστών ήδη έχει ζητήσει ένα "νέο ξεκίνημα" στην πολιτική του Μεγάλου Δουκάτου, ενώ και άλλοι πολιτικοί ζήτησαν την παραίτηση Γιούνκερ.

.Κλειστοί και σήμερα οι δήμοι της χώρας - Σε 24ωρη απεργία οι δημοτικοί αστυνομικοί

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στο κέντρο της Αθήνας από την πορεία που πραγματοποιεί η ΠΟΕ - ΟΤΑ, σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.
 
Οι εργαζόμενοι στους δήμους που αντιδρούν στην κινητικότητα των υπαλλήλων που προωθεί η κυβέρνηση συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. 

 Από τη νέα 24 ωρη απεργία εξαιρούνται και πάλι οι υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων. Επίσης, σε εικοσιτετράωρη απεργία βρίσκονται οι δημοτικοί αστυνομικοί.

«Είναι σημαντικό να προχωρήσει η αξιολόγηση των δομών των δήμων» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης,  μετά την πρωινή συνάντηση με την ΚΕΔΕ. 

Εξάλλου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι νέα συνάντηση μεταξύ της ΚΕΔΕ και της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών και Δ. Μεταρρύθμισης, προκειμένου να επιλυθούν μια σειρά ζητήματα που προκύπτουν από τη διαθεσιμότητα των 2.200 σχολικών φυλάκων και των 3.500 δημοτικών αστυνόμων. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.