.«Ο Σεπτέμβριος θα είναι καθοριστικός μήνας για τις εξελίξεις»

Ο Σεπτέμβριος θα είναι καθοριστικός μήνας για τις εξελίξεις, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας απόψε σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, χωρίς, πάντως, να προσδιορίσει τους τομείς στους οποίους θα υπάρξουν εξελίξεις και τι είδους θα είναι αυτές. 

Από το σύνολο της ομιλίας του κ. Βενιζέλου, ωστόσο, συνάγεται ότι οι εξελίξεις αφορούν τόσο στη χώρα όσο και στη δημοκρατική παράταξη. Πρωτίστως αφορούν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και εξελίξεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, στα λεγόμενα εθνικά θέματα, για τα οποία ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ... περισσότερα »

.Καραμανλικοί απειλούν τις εύθραυστες κυβερνητικές ισορροπίες

Μία μάχη που παραπέμπει περισσότερο στην πενταετία 2004-2009 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το απόγευμα της Τρίτης, με αφορμή τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου και το έλλειμμα. Συγκεκριμένα ΠΑΣΟΚ και η καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ έχουν ξεθάψει το τόμαχοκ του πολέμου με χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και εκατέρωθεν κατηγορίες. 

Η νέα κόντρα, για την οποία εκφράζονται φόβοι μη γενικευθεί, συμπαρασύροντας σε νέους ισχυρούς τριγμούς τον κυβερνητικό συνασπισμό, έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης κυβερνητικής κρίσης με αφορμή την αξιολόγηση και τη δέσμευση της χώρας για 6.500 απολύσεις δημοσί...περισσότερα »

.«Αιματηρά» πρόστιμα για το πόθεν έσχες

Πρόστιμα μαμούθ προβλέπονται για όσους δεν έχουν υποβάλλει ή έχουν υποβάλλει ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες από το 2015. Τυχόν παράλειψη ή ανακριβής υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η «*Ημερησία*» τιμωρείται πλέον και ποινικά, πέρα από το πρόστιμο, καθώς προβλέπεται ποινή φυλάκισης και πρόστιμο έως 100.000 ευρώ. 

Σε περίπτωση όπου ο υπόχρεος τελεί το αδίκημα με σκοπό την απόκρυψη περιουσιακού στοιχείου που απέκτησε επωφελούμενος της ιδιότητάς του, το πρόστιμο ξεκινά από τα 10.000 και φτάνει τα 500.000 ευρώ. Αν μάλιστα η περιουσία που «εξαφανίστηκε» από το ...περισσότερα »

.Πάνω από 1.200 νεκρούς και 7.000 τραυματίες μετρά η Γάζα

Εικοσιπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας στη Γάζα, Ασράλ αλ-Κέντρα. Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Τζαμπαλίγια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μεταξύ των οποίων και ένας νοσηλευτής. Σαράντα άτομα επίσης τραυματίστηκαν, καθώς η πόλη έχει πληγεί έντονα από οβίδες ισραηλινών τεθωρακισμένων οχημάτων. 

Δώδεκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς του ισραηλινού πυροβολικού σε περιοχές στο βόρειο, ανατολικό και νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του αλ-Κέντρα. Το υ... περισσότερα »

.Σχέδιο για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Αργεντινής

Ένα σχέδιο της τελευταίας ώρας επεξεργάζονται τράπεζες της Αργεντινής επεξεργάζονται για να βοηθήσουν τη χώρα να αποφύγει μία νέα χρεοκοπία, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος. 

Το σχέδιο, το οποίο δεν έχει συζητηθεί λεπτομερώς μεταξύ των μελών της Ένωσης Τραπεζών Αργεντινής (Adeba), προβλέπει την εξαγορά από τις τράπεζες της νομικής απαίτησης που έχουν πιστωτές (σ.σ.: κερδοσκοπικά ταμεία) μετά την προσφυγή τους σε αμερικανικά δικαστήρια για την πλήρη πληρωμή των ομολόγων τους από τη χώρα. Οι αργεντινές τράπεζες θ... περισσότερα »

.Ισόπαλος 0-0 κόντρα στην Σταντάρ ο Παναθηναϊκός

Είχε τη δυνατότητα –και τις ευκαιρίες- για να φύγει θριαμβευτής, αλλά κάτι η αστοχία, κάτι η ατυχία δεν το επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό!

Οι «πράσινοι» παρουσίασαν πολύ καλό πρόσωπο στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν τις φάσεις τους –με αποκορύφωμα το δοκάρι του Σίλντενφελντ- κι έμειναν στο 0-0 με τη Σταντάρ Λιέγης, μέσα στο Βέλγιο.

Ένα αποτέλεσμα που αφήνει… ορθάνοιχτο το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Champions League, εφόσον την προσεχή Τρίτη στο... καμίνι της Λεωφόρου, η ομάδα του Αναστασίου κάνει το καθήκον της και επιβεβαιώσει με γκολ πως είναι καλύτερη απ’ την αντίπαλό της!

.Σε τρεις συνεδριάσεις η συζήτηση

Σε τρεις συνεδριάσεις, θα διεξαχθεί η συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε σήμερα στη βουλή. Η πρώτη θα διεξαχθεί το απόγευμα της προσεχούς Τρίτης και οι άλλες δύο, μια πρωινή και μια απογευματινή, την Τετάρτη 6 Αυγούστου σύμφωνα με απόφαση της διάσκεψης των προέδρων της βουλής . 

«Το κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της τρόικας συνεχίζει την κατεδάφιση των συντάξεων», επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και Αλέξης Μητρόπουλος

.«Όχι σε νέο μνημόνιο»

«Όχι σε νέο μνημόνιο, όχι σε νέα μέτρα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας σε στελέχη του κόμματος του. Ζήτησε επίσης την επάνοδο της χώρα μας στην κανονική κατάσταση ενός κράτους μέλους της ευρωζώνης, χωρίς αποκλίσεις και υβρίδια, όπως η τρόικα που ταπεινώνουν -όπως είπε- το φρόνημα των Ελλήνων.

Αναφερόμενος στη δημόσια διοίκηση τόνισε ότι «πρέπει να  ενεργοποιήσουμε όλο το προσωπικό και πως αρνούμαστε κάθε προσπάθεια απαξίωσης του στελεχιακού δυναμικού της».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.