.Χριστουγεννιάτικες Εορταστικές Εκδηλώσεις 2012 ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


24/12/2012
11:00
·              Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στις πλατείες της πόλης μας από:
·              Κουïντέτο Χάλκινων Πνευστών της «ΑΣΟΝ»
·              Κουαρτέτο Χάλκινων Πνευστόν «PHALANX BRASS»
·              Κουαρτέτο Σαξοφώνων «ΣΥΝΩΔΗ»
·              Κάλαντα από 10μελή μπάντα

29/12/2012
Πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια)
19:00 Έντεχνο και λαïκό γλέντι από 5μελές συγκρότημα


31/12/2012
11:00
·              Πρωτοχρονιάτικες μελωδίες στις πλατείες της πόλης μας από:
·              Κουïντέτο Χάλκινων Πνευστών της «ΑΣΟΝ»
·              Κουαρτέτο Χάλκινων Πνευστόν «PHALANX BRASS»
·              Κουαρτέτο Σαξοφώνων «ΣΥΝΩΔΗ»

.Εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ για τα παραδείγματα Βραζιλίας και Αργεντινής


Πολύ δύσκολα ο Αλέξης Τσίπρας και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, απολαμβάνοντας τη θέα της Μπραζίλια, σ’ ένα από τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά δημιουργήματα του Όσκαρ Νίεμαϊερ, θα έχουν εικόνα της απήχησης στην ημεδαπή του ταξιδιού τους στη Λατινική Αμερική.

Αν είχαν, πάντως, ίσως και να μην το είχαν επιχειρήσει. Η αλήθεια είναι πως πολλά γράφτηκαν και πολλά ειπώθηκαν για το εν λόγω ταξίδι. Άλλα στα πλαίσια της καλόπιστης κριτικής και άλλα στο πλαίσιο των επιθέσεων, που συχνά πυκνά δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τα «ΜΜΕ της διαπλοκής», όπως τα στελέχη του τα αποκαλούν.

Το Σάββατο είδαμε ένα δείγμα γραφής για το πώς θέλουν το ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον οι διαπλεκόμενοι, έλεγε χαρακτηριστικά ένα από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Το παράδειγμα της διαχείρισης της βραζιλιανικής κρίσης από τον Λούλα δημιουργεί αντιπαραθέσεις

Τι γράφτηκε; Ότι, όταν το καλοκαίρι του 2002 η Βραζιλία βάδιζε προς εκλογές, οι πάντες ήξεραν ότι είχε έρθει η ώρα της βραζιλιάνικης Αριστεράς. Ήταν όμως και η ώρα της χειρότερης κρίσης για τη βραζιλιάνικη οικονομία. Τότε, η απερχόμενη φιλελεύθερη Κυβέρνηση Καρντόσο χτύπησε ξανά την πόρτα του ΔΝΤ για άλλο ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης.

Το πρόγραμμα -γύρω στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια- το διαχειρίστηκε ο Λούλα, προκαλώντας μάλιστα την «ιερή οργή των αριστερών συνιστωσών του Κόμματος Εργαζομένων», γιατί όχι μόνο το αποδέχθηκε αλλά και το τήρησε. Έχουμε και λέμε: σαφές το μήνυμα, σαφής και ο αποδέκτης του.

Άκαιρη η αναφορά στην Αργεντινή

Όσο για την Αργεντινή, στην οποία βρίσκεται ήδη από το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, συγκλονίστηκε από εκτεταμένα επεισόδια, στα οποία σκοτώθηκαν δύο άτομα, την ώρα που στο χειμερινό θέρετρο Μπαριλότσε της Παταγονίας πολίτες επιδίδονταν σε οργανωμένο πλιάτσικο στο κατάστημα Chango Mas (Walmart).

Αντίστοιχα επεισόδια είχαν σημειωθεί την Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ στην κεντρική πόλη Ροζάριο και σε άλλες περιοχές στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Προφανώς, η ρητορική για την Αργεντινή, που κατάφερε να βγει από την κρίση, χωρίς τις συνταγές λιτότητας του ΔΝΤ, αν δεν είναι άστοχη, είναι τουλάχιστον άκαιρη.

Δημοσιεύματα για το υψηλό κόστος του ταξιδιού

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υπήρξαν το Σάββατο δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «τσουχτερή» για την ΕΡΤ περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Λατινική Αμερική, η οποία κόστισε στην κρατική τηλεόραση το συνολικό ποσό των 25.745 ευρώ. 

Το τελευταίο βέβαια μάλλον αγγίζει τα όρια της υπερβολής, αν αναλογιστεί κανείς πόσα ξόδεψε και ξοδεύει η ΝΕΤ για να καλύπτει ταξίδια υπουργών, υφυπουργών και άλλων αξιωματούχων ανά τον κόσμο, τονίζουν στην Κουμουνδούρου.

.Εισαγγελική παρέμβαση για την έλλειψη φαρμάκων


Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες παρενέβη στο ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων, ενώ την ίδια στιγμή μορφή χιονοστιβάδας προσλαμβάνουν οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των αποφάσεων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τις οποίες προβλέπεται  η συνταγογράφηση των φαρμάκων, τιμολογούνται τα φάρμακα, απαγορεύθηκε η εξαγωγή εννέα φαρμακευτικών προϊόντων, υποχρεώνονται οι φαρμακοποιοί να παρέχουν στα φαρμακεία πίστωση τουλάχιστον δύο μηνών, κ.λπ.

Ειδικότερα, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Κουρουμπλή στη Βουλή, αλλά και την επίσκεψή του στον κ. Τέντε, ο τελευταίος παρήγγειλε στους εισαγγελείς Εφετών της χώρας να διενεργήσουν έρευνες, για το εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της έκθεσης σε βάρος ασθενών, λόγω αθέμιτης άρνησης διάθεσης φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Στην έννοια της άρνησης, διευκρινίζει ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, συμπεριλαμβάνεται και η συγκαλυμμένη άρνηση, αυτή της μη παροχής νόμιμης πίστωσης, αλλά και αυτή της τεχνητής έλλειψης φαρμάκων, με οποιονδήποτε τρόπο και αν αυτή γίνεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουρουμπλής σε ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας, θέτει ζητήματα σχετικά με το εάν υπάρχει το ενδεχόμενο τεχνητής έλλειψης φαρμάκων από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

.Πολύνεκρη αεροπορική επίθεση σε αρτοποιείο στη Συρία


Πάνω από εξήντα πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα όταν η πολεμική αεροπορία βομβάρδισε ένα σημείο κοντά σε μια ουρά εκατοντάδων ανθρώπων που περίμεναν μπροστά σε ένα αρτοποιείο για να αγοράσουν ψωμί στην πόλη Χαλφάγια, στην επαρχία Χάμα της κεντρικής Συρίας, όπως ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο τελικός απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αποδειχθεί ακόμη βαρύτερος, καθώς τουλάχιστον 50 από τους δεκάδες τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, πρόσθεσε η ίδια ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο και βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών σε όλη τη συριακή επικράτεια.

Η αντιπολιτευόμενη οργάνωση Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού είχε κάνει λίγο νωρίτερα λόγο για τουλάχιστον 90 νεκρούς από τον βομβαρδισμό αυτόν. Κατήγγειλε μια «σφαγή που διαπράχθηκε από τις δυνάμεις του καθεστώτος» και τόνισε ότι η Χαλφάγια βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική κρίση, αφού υπάρχει μεγάλη έλλειψη τροφίμων λόγω της πολιορκίας των κυβερνητικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, δεκάδες κάτοικοι περίμεναν μπροστά στο αρτοποιείο διότι δεν είχαν προμηθευτεί ψωμί εδώ και πολλές ημέρες.

.«Ανοίγει τα χαρτιά του» ο Μόντι


Σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία αναμένεται να προσδιορίσει τη στάση που πρόκειται να τηρήσει ο ίδιος ενόψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης στις 24-25 Φεβρουαρίου, ο παραιτηθείς τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι δήλωσε πως η χώρα του ξεπέρασε μία δραματική κατάσταση χωρίς να απαιτηθεί εξωτερική δανειακή στήριξη.
 «Η Ιταλία ξεπέρασε μια δραματική κατάσταση. Σήμερα είναι εύκολο να ξεχάσουμε την δραματικότητα εκείνων των στιγμών. 

Μέσα σε έναν χρόνο, πιστεύω, οι πολίτες της μπορούν και πάλι να βαδίζουν με ψηλά το κεφάλι και καταφέραμε να βγούμε από την δύσκολη κατάσταση χωρίς να προσφύγουμε σε έκτακτες βοήθειες από την Ευρώπη ή το ΔΝΤ» δήλωσε ο Μάριο Μόντι, στην συνέντευξη τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η παράλληλη μοίρα χωρών που δεν τα κατάφεραν μόνο με τις δυνάμεις τους ενισχύουν την πεποίθηση ότι πράξαμε ορθώς» εξήγησε ο Μόντι,.
 «Ήμασταν πάντα αμερόληπτοι, παραιτήθηκα λόγω των θέσεων που έλαβε η μπερλουσκονική κεντροδεξιά», πρόσθεσε ο Μόντι.
Ο Μάριο Μόντι δήλωσε πως « κάποιες φορές δυσκολεύεται να παρακολουθήσει την πορεία της σκέψης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι».
 «Πρώτα μού ζήτησε να ηγηθώ της συντηρητικής παράταξης, και στη συνέχεια κατέκρινε τους φόρους που επέβαλλα», εξήγησε ο Μόντι.

Σε σχέση με το πολιτικό πρόγραμμά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός εξήγησε ότι είναι προσβάσιμο μέσω διαδικτύου και έχει τίτλο «Να αλλάξει η Ιταλία και να Αναμορφωθεί η Ευρώπη». 

Κύρια σημεία θα αποτελέσουν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που αξιώνει η Ευρώπη και η διατήρηση της μέχρι τώρα πορείας, προκειμένου να αποφευχθούν οπισθοχωρήσεις.
 «Ο φόρος ακίνητης περιουσίας είναι αδύνατο να καταργηθεί. Μετά από ένα χρόνο θα τον επιβάλλαμε, αναγκαστικά διπλάσιο», τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης

.Χριστούγεννα με...καύσωνα στην Αυστραλία


Κύμα καύσωνα πλήττει τις νότιες πολιτείες της Αυστραλίας παραμονές Χριστουγέννων.
Σε πολλές περιοχές απαγορεύεται αυστηρά το άναμμα φωτιάς γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών. Ιδιαίτερα πλήττονται από τον καύσωνα η Βικτώρια και η Νότια Αυστραλία. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει, πάντως, πως ο καιρός θα είναι δροσερός την ημέρα των Χριστουγέννων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.