.Εντολή Θεοχάρη για σφράγισμα 26 επιχειρήσεων για διάστημα 1 μήνα

Στο σφράγισμα 26 επιχειρήσεων για διάστημα 1 μήνα προχωρεί ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης.

Σημειώνεται πως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μπορεί από τον νόμο να αναστέλλει τη λειτουργία καταστημάτων για διάστημα ενός μήνα, κάθε φορά που διαπιστώνονται σοβαρές παραβάσεις, καθώς και όταν παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών.

Επειδή, στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ και τα Ειδικά Συνεργεία Ελέγχων των ΔΟΥ για την πάταξη της φοροδιαφυγής, έχουν παρατηρηθεί τελευταία έντονες αντιδράσεις φορολογουμένων, οι οποίες στοιχειοθετούν την ανωτέρω παράβαση,

 ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη εκδώσει 12 σχετικές αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για διάστημα ενός μηνός και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθούν 14 ακόμη όμοιες αποφάσεις για κλείσιμο καταστημάτων σ' όλη την επικράτεια.

Οι διαδικασίες, εφόσον προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις, περιλαμβάνουν την προηγούμενη ακρόαση του φορολογουμένου και συνεπώς η έκδοση των σχετικών πράξεων λαμβάνει χώρα τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την πραγματοποίηση της παράβασης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εφαρμογή του μέτρου αυτού θα συνεχιστεί στο πλαίσιο της φορολογικής συμμόρφωσης και της τήρησης της νομιμότητας.

Εξέαλλου, σε έλεγχο που διενήργησε χθες η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδίου και σε εκτέλεση ειδικής εντολής του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στ. Στασινόπουλου διαπιστώθηκε επιχείρηση εστίασης στην πόλη της Χίου δεν είχε εκδώσει 24 αποδείξεις .

Οι ελεγκτές σε εκτέλεση της εντολής ελέγχου προχώρησαν στην σφράγιση της επιχείρησης για 48 ώρες, ενώ θα ακολουθήσει η σύνταξη έκθεσης ελέγχου για την επιβολή προστίμου.

.Χώρα των συνταξιούχων και των ανέργων η Ελλάδα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «Ήλιος» η Ελλάδα αριθμεί 2.707.727 συνταξιούχους. 

Το ποσοστό των συνταξιούχων ως προς το νόμιμο πληθυσμό της χώρας (απογραφή του 2011) ανέρχεται σε 27,34%. Σχεδόν 3 στους 10 Έλληνες είναι συνταξιούχοι. Παράλληλα ο αριθμός των ανέργων ανέρχεται σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία στο 1337621 άτομα δηλαδή αντιπροσωπεύουν το 12,37% του πληθυσμού. Άνεργοι και συνταξιούχοι αποτελούν σχεδόν το 40% του πληθυσμού της Ελλάδας. 

Με βάση τα στοιχεία των κυρίων συντάξεων υπολογίσαμε το ποσοστό των συνταξιούχων σε κάθε νομό της Ελλάδας. Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Αττική καθώς το 34,34% του νόμιμου πληθυσμού είναι συνταξιούχοι. Λασίθι, Θεσσαλονίκη και Καβάλα έχουν ποσοστό συνταξιούχων που ξεπερνά το 30%. 

.Από τη Δημόσια Τηλεόραση το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, στο οποίο θα συμμετάσχουν πολλοί Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, και το οποίο θα διεξαχθεί στη Μόσχα, θα μεταδώσει η Δημόσια Τηλεόραση.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, θα υπάρξει πλήρης κάλυψη από την έναρξη των αγώνων το Σάββατο 10 Αυγούστου, μέχρι την τελετή λήξης, την Κυριακή 18 του μηνός. Οι ώρες μετάδοσης θα είναι καθημερινά από 8:30 μέχρι 13:00 και από 17:00 μέχρι 21:00.

Η μετάδοση των αγώνων θα γίνει μέσω των κυκλωμάτων της European Broadcasting Union (EBU).

."Όργιο" φοροδιαφυγής αποκάλυψε έφοδος του ΣΔΟΕ σε συναυλία

Άγνοια για την ύπαρξη των 916 αθεώρητων εισιτηρίων που διατέθηκαν για την παρακολούθηση μουσικής συναυλίας γνωστού καλλιτέχνη στην Αλεξανδρούπολη, δήλωσε, κατά την απολογία του, ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης, ο πρόεδρος ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού συλλόγου της ακριτικής πόλης, που φέρεται ως διοργανωτής της συγκεκριμένης συναυλίας. 

Όπως ισχυρίστηκε, τα αθεώρητα εισιτήρια δεν πουλήθηκαν έξω από το στάδιο "Φώτης Κοσμάς", όπου έλαβε χώρα το μουσικό "χάπενινγκ", αλλά από σημεία προπώλησης κι ως εκ τούτου δεν μπορούσε ο ίδιος να γνωρίζει εάν ήταν θεωρημένα ή όχι. 

Μάλιστα, για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του, επικαλέστηκε την ύπαρξη των υπόλοιπων εισιτηρίων (περί τα 1500), που εντόπισαν κατά την "έφοδό" τους οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, τα οποία - σύμφωνα με τον κατηγορούμενο - είχαν πουληθεί έξω από τον συναυλιακό χώρο και ήταν σφραγισμένα από την Εφορία.   

Ωστόσο, ο 65χρονος ποδοσφαιρικός παράγοντας δεν έπεισε το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για φοροδιαφυγή και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετή αναστολή, ενώ τού επέβαλε επιπλέον χρηματικό πρόστιμο, ύψους 12.000 ευρώ. 

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο 65χρονος άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.

.Λουκέτο ενός μήνα σε καταστήματα για σοβαρές παραβάσεις

Λουκέτο ενός μήνα θα βάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στα καταστήματα όταν διαπιστώνονται σοβαρές παραβάσεις, καθώς και όταν παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών.

 Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με αφορμή τα κρούσματα βίας και απειλών από ιδιοκτήτες καταστημάτων που αντέδρασαν στον έλεγχο του ΣΔΟΕ. Σε πρώτη φάση λουκέτο εντός μήνα, για το λόγο αυτό, θα μπει σε 26 καταστήματα.

Όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία επειδή στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Σ.Δ.Ο.Ε. και τα Ειδικά Συνεργεία Ελέγχων των Δ.Ο.Υ. για την πάταξη  της φοροδιαφυγής, έχουν παρατηρηθεί τελευταία έντονες αντιδράσεις φορολογουμένων, 


οι οποίες στοιχειοθετούν την ανωτέρω παράβαση, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη εκδώσει 12 σχετικές αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για διάστημα ενός μηνός και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθούν 14 ακόμη όμοιες αποφάσεις για κλείσιμο καταστημάτων σ' όλη την επικράτεια.

.Την Παρασκευή στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο

Ως την Παρασκευή το απόγευμα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα, προκειμένου να τεθεί σε διαβούλευση, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο και τις αλλαγές που θα ισχύσουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. 

«Υπήρξαν ορισμένες επί μέρους διαφωνίες, αλλά μπορώ να πω ότι έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Δ. Νικηφόρος, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο με τον υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο. 

Το νομοσχέδιο βρίσκεται στην τελική φάση της επεξεργασίας του. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, με το νέο σύστημα τα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων θα μειωθούν από έξι σε τέσσερα, ενώ αντίστοιχα τα επιστημονικά πεδία θα μειωθούν σε τέσσερα από πέντε. 

.Υπογράφηκε το μνημόνιο συναντίληψης Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στους τομείς της ενέργειας και των υδάτινων πόρων

Καθοριστική στιγμή για τη συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, χαρακτήρισε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης το μνημόνιο συναντίληψης για τη συνεργασία των τριών χωρών στους τομείς της ενέργειας και των υδάτινων πόρων, που υπογράφηκε το μεσημέρι στη Λευκωσία.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης δήλωσε ότι η συνεργασία των τριών χωρών εισέρχεται σε μια σημαντική και δημιουργική φάση και έκανε λόγο για ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης Κύπρου και της Ελλάδας και για σημαντικό παράγοντα ως προς τη σταθερότητα στη Μεσόγειο.

Ιστορική χαρακτήρισε τη συμφωνία των τριών χωρών ο υπουργός Υδάτινων και Ενεργειακών Πόρων του Ισραήλ Σιλβάν Σαλόμ, ο οποίος αναφέρθηκε και σε μείωση του κόστους του ηλεκτρισμού για την Κύπρο και σε άλλα κοινά έργα που θα ακολουθήσουν.

Οι τρεις υπουργοί εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο σχέδιο ενεργειακής σύνδεσης EuroAsia Interconnector, το οποίο θα συνδέει τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, με την πόντιση καλωδίου μεταφορικής ισχύος δύο χιλιάδων Μεγαβάτ.

Το έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016, εντάχθηκε στα έργα Κοινού Ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες Κύπρου και Ελλάδας.

Το κόστος του αναμένεται να φτάσει στο 1,5 δισ. ευρώ.

.Προθεσμία 4 μηνών για διορθώσεις στο εκκαθαριστικό του ΦΑΠ

Περιθώριο τεσσάρων μηνών από την ημέρα της εκκαθάρισης της δήλωσης, έχουν οι φορολογούμενοι, ιδιοκτήτες ακινήτων, για να διορθώσουν ενδεχόμενα λάθη στο εκκαθαριστικό σημείωμα του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη «για τα έτη 2011, 2012 και 2013, οι διορθώσεις που πραγματοποιούνται μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του τέταρτου μήνα από την ημερομηνία έκδοσης της δήλωσης- εκκαθαριστικού σημειώματος ΦΑΠ, θεωρούνται ότι πραγματοποιήθηκαν λόγω υπαιτιότητας της υπηρεσίας και εκκαθαρίζονται ως τέτοιες, χωρίς την επιβολή πρόσθετων φόρων ή προστίμων».

."Όργιο" φοροδιαφυγής αποκάλυψε έφοδος του ΣΔΟΕ σε συναυλία στην Αλεξανδρούπολη

Το εύρος και την ένταση της φοροδιαφυγής σε νυχτερινά κέντρα με ζωντανό πρόγραμμα αλλά και υπαίθριους συναυλιακούς χώρους, όπου κάνουν "γκεστ" εμφανίσεις διάφοροι καλλιτέχνες του λαϊκού πενταγράμμου, αποκάλυψε άλλη μία έφοδος του ΣΔΟΕ. Αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη, όπου σε στάδιο της ακριτικής πόλης, διοργανώθηκε, χθες το βράδυ, συναυλία από τοπικό αθλητικό σωματείο, με δημοφιλή τραγουδιστή, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Η έφοδος των ελεγκτών της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποκάλυψε "όργιο" φοροδιαφυγής από τους διοργανωτές, με συνέπεια να συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία ο πρόεδρος του αθλητικού σωματείου, ο οποίος οδηγείται στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η αυτοψία των ελεγκτικών αρχών "έδειξε" ότι "είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 916 μη νόμιμα εισιτήρια, με αναγραφόμενη τιμή 15 ευρώ".

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, τα εισιτήρια ήταν "μαϊμού". Από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν προέκυψαν ευθύνες σε βάρους του καλλιτέχνη, ωστόσο οι αρχές αναμένεται να κάνουν "φύλλο και φτερό" τα συμφωνητικά συνεργασίας που συνυπέγραψαν ο τραγουδιστής και οι διοργανωτές.

Το νέο αυτό κρούσμα έρχεται λίγες μέρες μετά την έρευνα που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ σε νυχτερινό μαγαζί της Καλλιθέας Χαλκιδικής, όπου εμφανιζόταν άλλος γνωστός καλλιτέχνης κι όπου διαπιστώθηκε πλήθος παραβάσεων σχετικά με τη μη έκδοση αποδείξεων.

Το ΣΔΟΕ, σφράγισε σήμερα και κατάστημα εστίασης στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο ελέγχων στο νησί.

.Σε εξέλιξη έλεγχοι μηχανικών σε κτίρια, μετά τον σεισμό

Ελέγχους σε κατασκευές πραγματοποιούν και σήμερα μηχανικοί του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας, όπου σημειώθηκε χθες ο ισχυρός σεισμός των 5,1 Ρίχτερ.
Από τα έως τώρα στοιχεία, δύο σπίτια έχουν καταρρεύσει στο χωριό Δρυμαία, ενώ 80 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στο χωριό Ρεγγίνι. 

Οι μηχανικοί υπολογίζουν ότι σε όλη τη Φθιώτιδα τα κτίρια με ζημιές ίσως είναι πάνω από 300.
Από σήμερα, ελέγχους στα κτίρια πραγματοποιούν μηχανικοί από το Τεχνικό Επιμελητήριο Στερεάς Ελλάδας και της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων.
Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και υποστηρίζουν ότι από χθες το βράδυ η σεισμικότητα παρουσιάζει φθίνουσα πορεία αφού σημειώνονται μετασεισμοί έως 3,6 Ρίχτερ.

.Φονικός καύσωνας στην Κίνα

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από θερμοπληξία στη διάρκεια ενός κύματος καύσωνα ρεκόρ που πλήττει τη Σανγκάη, αναφέρουν σήμερα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.
Οι θερμοκρασίες έφθασαν χθες τους 40,8 βαθμούς Κελσίου, σπάζοντας το ρεκόρ των 40,6 βαθμών που είχε σημειωθεί στην πόλη πριν από δύο εβδομάδες.
Οι αρχές εξέδωσαν σήμερα μια έκτη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες, προβλέποντας άλλη μια ημέρα με θερμοκρασίες γύρω στους 40 βαθμούς, ανέφερε η εφημερίδα "Σανγκάη Ντέιλι".

Χθες ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που η πόλη γνώρισε δύο διαδοχικές ημέρες με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς, πρόσθεσε η εφημερίδα.
Σύμφωνα με τις προγνώσεις, το κύμα καύσωνα θα συνεχισθεί ως το Σαββατοκύριακο, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Άλλες περιοχές της Κινας έχουν πληγεί επίσης από τη ζέστη, καθώς θάνατοι από θερμοπληξία αναφέρθηκαν στην επαρχία Χουνάν και το δήμο Τσονγκτσίνγκ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

.Απόψε η συνάντηση Σαμαρά - Ομπάμα στον Λευκό Οίκο

Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν την άποψη ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ γίνεται σε μια ιδιαίτερα θετική για τη χώρα μας συγκυρία.

Παράλληλα, μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας κάνουν λόγο για αναβάθμιση, από την πλευρά των ΗΠΑ, της επίσκεψης της Έλληνα πρωθυπουργού, με αφορμή τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι και τη σύνθεση της αμερικανικής αντιπροσωπείας κατά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο, σήμερα στις 22:00 ώρα Ελλάδος.

Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, θα συμμετάσχουν ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Ντένις Μακ Ντόναφ και ο Γουίλιαμ Μπέρνς, δεύτερος στην ιεραρχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
 
Η αμερικανική αντιπροσωπεία στη συνάντηση θα αποτελείται ακόμη από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιού, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σμιθ, τη σύμβουλο Ασφαλείας Σούζαν Ράις, τη σύμβουλο για θέματα διεθνούς οικονομίας και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Κάρολι Άτκινσον και τα στελέχη του Λευκού Οίκου για ευρωπαϊκά ζητήματα, Κάρεν Ντόνφριντ και Μάικλ Σέσαμς.

Στο μεταξύ, οι επενδυτικές προοπτικές που δημιουργούνται στη χώρα μας  βρέθηκαν στο τραπέζι του δείπνου που είχε στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με 20 ανώτατα στελέχη επενδυτικών ομίλων οι οποίοι διαθέτουν συνολικά επενδυτικά κεφάλαια 850 δισ. ευρώ.  

Επίσης, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία της «Washington Post», όπου συναντήθηκε με το δημοσιογραφικό επιτελείο της αμερικανικής εφημερίδας. Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με δεκαπέντε σημαίνοντα πρόσωπα του think tank CSIS (Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών).

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.