.Μητρόπουλος: «Ανέφικτος ο έντιμος συμβιβασμός» - Λαφαζάνης: «Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές»!

Όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και περισσότερο σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας παίζουν με τη φωτιά και με τις τύχες της χώρας.

 Όσο και να διαψεύδουν τα όσα γράφονται στο διεθνή τύπο για χρεοκοπία, για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και για εκλογές, τόσο το οικονομικό αδιέξοδο και η αδυναμία της κυβέρνησης να κινηθεί με βάση τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου που έχει υπογράψει κάνει τα πράγματα πιο επικίνδυνα. 

Σήμερα το πρωί ο Αλέξης Μητρόπουλος είπε ευθέως ότι «είναι ανέφικτος ένας έντιμος συμβιβασμός» εξαιτίας της στάσης των εταίρων στις διαπραγματεύσεις. Αυτό ... περισσότερα »

.Σώσον Κύριε τον λαόν Σου... Αυτός ο ξαφνικός «έρωτας» της «Αριστεράς» με τη θρησκεία πράγματι προκαλεί συγκίνηση..

Με ιδιαίτερη... συγκίνηση διαβάσαμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με την οποία τον ευχαριστεί για την πρόταση που έκανε ο τελευταίος να αξιοποιηθεί η εκκλησιαστική περιουσία προς όφελος της χώρας. 

Αυτός ο ξαφνικός «έρωτας» της «Αριστεράς» με τη θρησκεία πράγματι προκαλεί συγκίνηση και ενδιαφέρον παρά το γεγονός ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζουν την Εκκλησία για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

 Ο Ιερώνυμος τη δουλειά του πάει να κάνει η οποία είναι αφενός το πολύ σημαντικό φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας να συνεχιστεί κ... περισσότερα »

..Αλ. Τσίπρας: Αισιοδοξία για συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα

«Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σκληρά σε όλα τα επιμέρους πεδία διαπραγμάτευσης, τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Αθήνα, προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση, ένας έντιμος συμβιβασμός με τους εταίρους μας. 

Ένας συμβιβασμός που θα σέβεται τόσο τη πρόσφατη λαϊκή εντολή, όσο όμως και το πλαίσιο λειτουργίας της Ευρωζώνης» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Reuters. 

Πρόσθεσε δε ότι «τα σημεία σύγκλισης και επαφής των δύο πλευρών είναι ήδη πάρα πολλά και συγκροτούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η συμφωνία μας». Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη σταθερή αισιοδοξία του ... περισσότερα »

.Επεισόδια και φωτιές στα Εξάρχεια

«Μπαρούτι» μυρίζει τα τελευταία λεπτά η κατάσταση στα Εξάρχεια όπου επέστρεψε ένα μεγάλο κομμάτι από την πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική.

Στην Εμ. Μπενάκη, στη Θεμιστοκλέους αλλά και στην πλατεία Εξαρχείων έχουν ανάψει πύρινα οδοφράγματα ενώ την ίδια στιγμή ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ αλλά και πολλοί μοτοσικλετιστές της ομάδας «Δ» πραγματοποιούν διαδοχικές εφορμήσεις προκειμένου να αναχαιτίσουν την δράση των αναρχικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής έχουν γίνει και τουλάχιστον δυο προσαγωγές ενώ ανά διαστήματα οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχωρούν σε ρίψη χημικών, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης.

.Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να φέρει αποτέλεσμα εάν θέλει την εκταμίευση της δόσης

Η Ελλάδα πρέπει να φέρει αποτέλεσμα εάν θέλει την εκταμίευση της δόσης, όχι σε βαθμό 100% αλλά τουλάχιστον σε γενικές γραμμές, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε εκδήλωση του ινστιτούτου Brookings στην Ουάσιγκτον. 

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη σε περίπτωση με επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους έως τις 30 Ιουνίου, ο κ. Σόιμπλε απάντησε ότι εναπόκειται στην Ελλάδα να αποφασίσει το τί θα συμβεί. «Η μεγαλύτερη πρόκληση δεν είναι η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, αλλά η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της. Η ελληνική κυβέ...περισσότερα »

.Σφίγγει η θηλιά εν μέσω ανοιχτών απειλών για χρεοκοπία

Στο κόκκινο βρίσκεται πλέον η κατάσταση στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους να απειλούν ανοιχτά για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Μπαράζ δηλώσεων κι δημοσιευμάτων κλιμακώνει την πολεμική ενάντια στους χειρισμούς της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για μεταρρυθμιστική απροθυμία. 

Την ίδια ώρα από το Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για «κλιμάκωση των επικοινωνιακών πιέσεων» και επαναβεβαιώνουν ότι υπάρχουν προτάσεις από την ελληνική πλευρά, αλλά οι «κόκκινες» γραμμές δεν τίθενται σε διαπραγμάτευση. Το σκηνικό σύγκρουσης αποκάλυψε με δηλώσεις του ο Γερμανός υ... περισσότερα »

.Απειλές για ρήξη, δημοψήφισμα και χρεοκοπία εντός ευρώ

Μαύρα σύννεφα μαζεύονται και πάλι πάνω από την Αθήνα, καθώς όλα δείχνουν ότι οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές βρίσκονται πάλι στο μηδέν και ουσιαστικά έχουν παγώσει.

 Οι απειλές από όλες τις πλευρές είναι ξεκάθαρες. Τα γερμανικά μέσα μιλούν για χρεοκοπία μέσα στο ευρώ - κάτι που δεν διαψεύστηκε αν και ρωτήθηκε σχετικά - από τη γερμανική κυβέρνηση, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου παίζει το χαρτί του δημοψηφίσματος και της ρήξης με τους δανειστές ποντάροντας στις επιπτώσεις που θα έχει κάτι τέτοιο στην Ευρωζώνη.
 Ωστόσο η απάντηση ήρθε μέσω του Β. Σόιμπλε από τη Νέα Υόρκη που εκτίμησε ότι ο... περισσότερα »

.ΝΔ: Η κυβέρνηση εξαγγέλλει μέτρα που είναι ήδη νομοθετημένα

*Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις εξαγγελίες της για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, εξαπέλυσε την Τετάρτη η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για μια ακόμη κίνηση λαϊκισμού.* 

Σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, τονίζει πως η κυβέρνηση, «με μια ακόμα κίνηση λαϊκισμού εξαγγέλλει μέτρα για την κοινωνία όταν αυτά τα μέτρα είναι ήδη νομοθετημένα και ενταγμένα στον τρέχοντα προϋπολογισμό». 

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ και τα κοινωνικά παντοπωλεία ήδη υπάρχουν, τα ... περισσότερα »

.Λαγκάρντ: Δε θα υπάρξουν αναβολές των πληρωμών της Ελλάδας

Δε θα υπάρξουν αναβολές των πληρωμών της Ελλάδας προς τους πιστωτές της, δήλωσε σήμερα η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Είναι σαφώς ένας δρόμος που δεν θα ήταν ο κατάλληλος ούτε αυτός που θα συνιστούσα», δήλωσε η Κ. Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου κατά την έναρξη της κοινής συνεδρίασης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ είχε ερωτηθεί σχετικά με δημοσιογραφικές πληροφορίες που έκαναν λόγο περί ελληνικού αιτήματος να αναβληθούν οι πληρωμές που πρέπει να πραγματοποιήσει η Αθήνα στους πιστωτές της. 

Η Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε πως οι αναβολές των πληρωμών αποτελούν εξαιρέσεις στην ιστορία του ΔΝΤ «και ουδέποτε είχαν παραγωγικά αποτελέσματα».

Σύμφωνα με την Κ. Λαγκάρντ, τέτοιες αναβολές δεν δόθηκαν ποτέ σε προηγμένες οικονομίες και δίνονταν πάντα σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Η γενική διευθύντρια διευκρίνισε στη συνέχεια πως το ΔΝΤ το είχε υπενθυμίσει στη διάρκεια συνομιλιών με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για να συμμετάσχει στη σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.