.Δεν αντέχουν άλλο οι λαοί

Κι όμως, η απαίτηση της Μέρκελ για δημοσιονομική αυστηρότητα δεν ικανοποιήθηκε. Ο Ντράγκι αγνόησε τις πιέσεις της και προτίμησε να ανταποκριθεί στις κραυγές απόγνωσης των λαών της Ευρώπης. 

*Είναι* καθοριστικής σημασίας οι χθεσινές αποφάσεις του κεντρικού τραπεζίτη. Δείχνουν ότι η δημοσιονομική χαλάρωση τείνει να αποτελέσει την επίσημη πλέον πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τον μηχανισμό μέσω του οποίου η Ευρώπη θα εισέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά και θα απαλλαχθεί από τον δίδυμο εφιάλτη των προβληματικών οικονομιών και των ανεξέλεγκτων κοινωνικών ανατροπών. *Νωπό* εί...περισσότερα »

.Μείωση του φόρου στο πετρέλαιο, διορθώσεις σε ΕΝΦΙΑ και αύξηση δόσεων για χρέη

Συγκρατημένες εξαγγελίες διορθωτικού τύπου έκανε ο Αντώνης Σαμαράς στη ΔΕΘ. Μοναδική συγκεκριμένη εξαγγελία είναι η μείωση κατά 30% του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Για τον ΕΝΦΙΑ το τοπίο παραμένει θολό για τα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, καθώς δεν ανακοινώθηκε συγκεκριμένη μείωση. 

Ανάλογη είναι η εικόνα για τη ρύθμιση των χρεών σε εφορία και ταμεία, αλλά και για την μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης που πηγαίνουν για το μέλλον. Πετρέλαιο θέρμανσης Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ο φόρος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Θα υπάρξει μείωση κατά 30% και θα κρατηθούν τα επι...περισσότερα »

.«Πρέπει να τελειώσει στην Ελλάδα η "κατασ-τρόικα"»

Στην οικονομική κρίση και στις εναλλακτικές, που μπορεί να έχει η Ευρώπη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του, σήμερα, στο οικονομικό Φόρουμ του Ιδρύματος Αμπροζέττι, που είναι σε εξέλιξη στην βόρεια Ιταλία. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «το ελληνικό πρόγραμμα της τρόικας έχει αποτύχει», αναφέροντας ότι το ΑΕΠ παρουσιάζει συνολική πτώση 25%, η ανεργία, στην Ελλάδα βρίσκεται στο 28% και το δημόσιο χρέος στο 175%. «Δικαίως, όλο και περισσότεροι, στην Ευρώπη, λένε ότι η τρόικα πρέπει να καταργηθεί, η "καταστρόικα" πρέπει να τελειώσει», σημείωσε... περισσότερα »

.Σε 1,15 με 1,2 ευρώ το λίτρο θα διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Στα 10 με 12 λεπτά το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η μείωση στη λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με την περικοπή κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που εξήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός. Έτσι, η λιανική τιμή αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,15 με 1,2 ευρώ το λίτρο, από 1,25 με 1,3 ευρώ, που θα ήταν, αν ο φόρος παρέμενε στα περυσινά επίπεδα. 

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο διαμορφώνεται σήμερα στα 33 λεπτά το λίτρο, δηλαδή η μείωση κατά 30% σημαίνει ότι ο φόρος θα πέσει στα 23 λεπτά. Μαζί με το ΦΠΑ (που επιβάλλεται και επί του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης) η τελικ...περισσότερα »

.Στο ζενίθ η αγωνία για τις ανακοινώσεις για την Αμφίπολη

Κορυφώνεται η αγωνία για τα αποτελέσματα των αρχαιολογικών ανασκαφών στον τύμβο Καστά, τα οποία όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή θα γίνουν γνωστά την Κυριακή.

Με τη φράση «θα μιλήσει το ίδιο το μνημείο, όχι τα σενάρια», ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας συνέστησε υπομονή σε ό,τι αφορά την πορεία του ανασκαφικού έργου στην Αμφίπολη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο των εγκαινίων της έκθεσης "Μακεδονικοί Θησαυροί" στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

«Η Αμφίπολη μέχρι στιγμής είναι αυτό που βλέπουμε. Κι αυτό που βλέπουμε, αυτό που καμαρώνει ο ελληνικός λαός είναι ένα ταφικό μνημείο, σημαντικών, πρωτοφανών διαστάσεων και σημαντικής καλλιτεχνικής φροντίδας. Από εκεί και πέρα, θα μιλήσει το ίδιο το μνημείο, όχι τα σενάρια. Έτσι γίνεται πάντα στην αρχαιολογία. Δεν θα αποτελέσει η Αμφίπολη εξαίρεση», τόνισε ο υπουργός.

Υπογράμμισε, δε, ότι «η αρχαιολογική επιστήμη είναι μια επιστήμη, η οποία κατά κανέναν τρόπο δεν συναρτάται με την αδημονία» αλλά «με την υπομονή, με τη δεοντολογία και συναρτάται και με τη χαρά που μας δίνει, με τα ευρήματα που διαχρονικά έχει» και πρόσθεσε πως οι επόμενες ανακοινώσεις για την πορεία του ανασκαφικού έργου θα γίνουν, κατά πάσα πιθανότητα, την προσεχή Κυριακή.

.Ολοκληρώθηκαν χωρίς επεισόδια τα συλλαλητήρια στη ΔΕΘ

Ολοκληρώθηκαν, χωρίς επεισόδια, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, τα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν και φέτος στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ. 

Οι πορείες ξεκίνησαν από τρία διαφορετικά σημεία, τις πλατείες Αριστοτέλους και Αγίας Σοφίας και την Καμάρα, και οι διαδηλωτές κατέληξαν έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια διαλύθηκαν. 

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε και η πορεία που πραγματοποίησε νωρίτερα το ΠΑΜΕ με τερματισμό στο λιμάνι.

Αυτή την ώρα παραμένουν κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μικρές ομάδες διαδηλωτών και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαθίσταται σταδιακά. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.