Ελληνικό μουσικό καλοκαίρι προ των πυλών με ονόματα όπως Lady Gaga, Bob Dylan και Placebo

Την Ελλάδα ψήφισαν και πάλι, πασίγνωστα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που θα εμφανιστούν στη χώρα μας φέτος το καλοκαίρι. Πλούσιο προβλέπεται και φέτος το καλοκαιρινό μουσικό πρόγραμμα, το οποίο καλύπτει το ευρύτερο φάσμα των μουσικόφιλων της χώρας μας, με πολλές από τις εμφανίσεις που θα αποτελέσουν τα συναυλιακά γεγονότα της χρονιάς. 

Το ΑΠΕ- ΜΠΕ συγκέντρωσε τις πιο «θορυβώδεις» προτάσεις - που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής- και τις παρουσιάζει: *Gogol Bordello- 8 Μαΐου* Μια από τις πιο ρυθμικές μπάντες, οι gypsy punk rockers «Gogol Bordello», πιστοί στο ραντεβού τους μ...περισσότερα »

.Ανοίγει το ζήτημα του χρέους, στο Euro Working Group

Το ζήτημα της έναρξης της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να «ανοίξει» το υπουργείο Οικονομικών αύριο, έστω και σε τεχνικό επίπεδο, κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (Euro Working Group), στις Βρυξέλλες. 

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η περίσταση είναι ευνοϊκή για τις ελληνικές κινήσεις, καθώς η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μια ημέρα μετά από την επικύρωση από τη Ευρωστατιστική Υπηρεσία του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 (αναμένεται στα 3,4 δισ. ευρώ σύμφωνα με τη μεθοδολογία της Eurostat, ή στο 1,5 δισ. ευρώ κατά την τρόικα). 

 Άλλωστε, η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης θα προετοιμάσει την ατζέντα για την Ευρωομάδα (Eurogroup) της 5ης Μαΐου, κατά την οποία, αναμένεται να υπάρξει πολιτική παρέμβαση από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για το θέμα της ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους, στη βάση της απόφασης της Ευρωομάδας της 27ης Νοεμβρίου 2012, με  δεδομένο, ότι η κυβέρνηση εκτιμά πως η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος. 

Όπως, για παράδειγμα, την εκπλήρωση στο επίπεδο του 90%, των στόχων του Προγράμματος (compliance rate).  Εξάλλου, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί παράγοντες, η έγκριση από την Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης της δόσης των 6,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, αυτό ακριβώς θα έχει πιστοποιήσει: την τήρηση του Προγράμματος σε ποσοστό που κινείται στην περιοχή του 90%. 

.«Κάποιοι λυπούνται για το πρωτογενές πλεόνασμα»

Κριτική στην αντιπολίτευση για τα σχόλιά της μετά την ανακοίνωση της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα άσκησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, «με το πλεόνασμα και την επιστροφή στις αγορές, βγαίνουμε από την κρίση και επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Κάποιοι, όμως, λυπούνται αντί να χαίρονται».

«Αυτά συνδέονται με την ανεργία και με το εισόδημα του πολίτη. Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι εντυπωσιακά χαμηλό και το επόμενο βήμα είναι η επισημοποίηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους» απάντησε ο κ. Βενιζέλος σε ερώτηση δημοσιογράφων», ανέφερε ακόμη.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «όλοι όσοι ήταν εναντίον όλης αυτής της στρατηγικής θα πιεστούν από τα αποτελέσματα των εκλογών».

.Η «καρδιά» του «βασιλιά»

Ε, όχι και ξεγραμμένος. Ο Ολυμπιακός απέδειξε στη Ρεάλ πως θα χρειαστεί πολύ κόπο και ιδρώτα για να τον βγάλει από το θρόνο της Ευρώπης που στρογγυλοκάθεται την τελευταία διετία. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας σαν πραγματικοί πρωταθλητές Ευρώπης θριάμβευσαν με 71-62 και ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά. Πλέον την Παρασκευή (21:45) στη Μαδρίτη θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν μία επική κι ανεπανάληπτη ανατροπή.

Κορυφαίος και ξανά MVP της αγωνιστικής ο Μπράιαντ Ντάνστον με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ, καθοριστικοί Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πρίντεζης και Μάντζαρης.

.Εφτά σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο

Nέα αντίληψη εισάγει η κυβέρνηση στην αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού των δημοσίων υπηρεσιών. Οι σωρευτικές απομακρύνσεις δίνουν τη θέση τους σε διαδικασίες με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στις αλλαγές περιλαμβάνεται και η επιλογή προϊσταμένων με γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ. 

Σε νέα τροχιά μπαίνει η κρατική μηχανή με την εφαρμογή εφτ σημαντικών μεταρρυθμίσεων που έχει προγραμματιστεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να υλοποιηθούν εντός του έτους. Οι επτά αλλαγές που προωθούνται έως το τέλος του 2014 ώστε άμεσα να ξεκινήσει η εφαρμογή τους είναι ...περισσότερα »

.«Στοπ στην καταστροφή»

«Οι μάσκες έπεσαν. Θα πρέπει να σταματήσουμε την καταστροφή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σήμερα στο Λασίθι, όπου βρέθηκε συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Κρήτη. Ο κ. Τσίπρας, αφού επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση, ανέφερε ότι ΣΥΡΙΖΑ έχει όραμα και αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Κρήτη, ώστε να τη μετατρέψει σε πυλώνα παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου. Τον Αλέξη Τσίπρα, που συνοδευόταν από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης Μιχάλη Κριτσωτάκη και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Λασιθίου, καθώς και τον βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Δερμιτζάκη,... περισσότερα »

.Απομακρυνόμαστε σιγά, σιγά από την κρίση

«Η σημερινή επίσημη ανακοίνωση του πλεονάσματος πιστοποιεί τη μεγάλη στροφή που πετυχαίνει η ελληνική οικονομία χάρη στις θυσίες όλων των Ελλήνων. Απομακρυνόμαστε σιγά, σιγά απο την κρίση και θεμελιώνουμε το μέλλον της νέας Ελλάδας». 
Αυτό τόνισε σε δήλωση του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με αφορμή και τις επίσημες ανακοινώσεις της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα. 
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, επισήμανε ότι μετά απο τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια η Ελλάδα στάθηκε στα πόδια της και ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Παράλληλα υπογράμμισε με αφορμή την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Κομισιόν, πως η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους θα ξεκινήσει τονίζοντας οτι σημασία έχει οτι πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα και πηγαίνουμε πολύ καλά και όλα τα άλλα προβλέπονται σε συμφωνίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, επισήμανε οτι μετά απο 4 πολύ δύσκολα χρόνια η Ελλάδα στάθηκε στα πόδια της
Ερωτηθείς σχετικά με δήλωση αξιωματούχου της Κομισιόν για την λήξη των συζητήσεων για το χρέος στο β' εξάμηνο του 2014, ο κ. Στουρνάρας είπε: «Θα ξεκινήσει η συζήτηση και θα δούμε πότε θα τελειώσει. Σημασία έχει ότι πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα. Όλα τα άλλα, είναι κανονισμένα στις συμφωνίες που έχουμε κάνει»

.ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο Αχμέτ Κουρτ

Νέος πονοκέφαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Παραιτήθηκε και αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Αχμέτ Κουρτ, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση περιφερειακού συμβούλου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του με τον ηγέτη του της εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο Αχμέτ Κουρτ, που ανήρτησε τις φωτογραφίες στις 26 Δεκεμβρίου, δηλώνει και θαυμαστής του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (DEB), το οποίο ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδίκ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.