.Χωρίς γραβάτα...

Γιάννης Παντελάκης 

Στις 14 Οκτωβρίου του 2013, ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε γιατί δεν φοράει γραβάτα. Η απάντησή του, ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενη: «Κουβαλάω το βάρος του ότι αν ποτέ φορέσω, θα θεωρηθεί ότι είναι μια μετατόπιση προς τον συμβιβασμό, σημειολογική μετατόπιση προς τον συμβιβασμό». Πέρασαν δυο χρόνια από τότε.

 Ο Τσίπρας εξακολουθεί να μην φοράει γραβάτα, προφανώς για τους ίδιους λόγους. Τον έβλεπα στις φωτογραφίες με τον Ολάντ. Στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, στο δείπνο, στις συναντήσεις, στις συζητήσεις. Ο Τσίπρας πάντα χωρίς γραβάτα. Ο Τσίπρας είναι π...περισσότερα »

.Ραγδαίες εξελίξεις: Τέλος στο τραπεζικό απόρρητο της Ελβετίας για τους πολίτες της Ε.Ε

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) υπερψήφισε την Τρίτη 27 Οκτωβρίου τη θέση του επί της συμφωνίας με την Ελβετία για την άρση του τραπεζικού απορρήτου των πολιτών της ΕΕ, κάτι που θα καταστήσει δυσκολότερη την απόκρυψη χρηματικών ποσών από τις φορολογικές αρχές.* 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ΕΕ και η Ελβετία θα ξεκινήσουν την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των κατοίκων τους, αρχής γενομένης από το 2018. “Δεν θα ανεχτούμε απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων από πρόσωπα ή εταιρείες με σκοπό την αποφυγή πληρωμής φόρων. Κάθε φορά που κάποιος διαπρ... περισσότερα »

.Τα ψέματα και οι παλινωδίες της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό δεν έχουν όρια»

*«Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης προς τους πολίτες δεν έχει όρια», σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επιτίθεται στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αφορμή το τελευταίο σενάριο που διακινείται για το ασφαλιστικό και την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.* 

«Με στόχο δήθεν την διάσωση των χαμηλών συντάξεων αυξάνουν τις εισφορές εργαζομένων και αγροτών», επισημαίνει το Κίνημα και συνεχίζει: «Ερωτώμενοι όμως οι Υπουργοί της Κυβέρνησης διαψεύδουν τον εαυτό τους λέγοντας ότι ούτε οι συντάξεις μέχρι 1.000€ είναι εξασφαλισμένες». «Εξάλλου πρόσφατη είναι η νομοθέτηση για την οριζόντια μείωση όλων ανεξαιρέτ... περισσότερα »

.Κούρεμα του ελληνικού χρέους μέχρι και 200 δισ. ευρώ «βλέπει» η Deutsche Bank

Αναπόφευκτο θεωρεί το κούρεμα του ελληνικού χρέους έως το τέλος του έτους η Deutsche Bank, όπως γράφει η γερμανική λαϊκή εφημερίδα Bild. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που -κατά την Bild- στηρίζεται σε εσωτερικό απόρρητο έγγραφο της Deutsche Bank, το κούρεμα του χρέους πρέπει να είναι της τάξεως των 200 δισεκατομμυρίων Ευρώ. 

«Το κούρεμα χρέους για την Αθήνα θα έρθει και θα είναι ακριβό», αναφέρει η Bild σε μεταμεσονύκτια δημοσίευση στην ιστοσελίδα της, επικαλούμενη τις εκτιμήσεις αναλυτών της Deutsche Bank, που η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της. Το έγγραφο της γερμανικής...περισσότερα »

.Εφιάλτης στην κυβέρνηση και αγώνας δρόμου για να αποφευχθεί το κούρεμα καταθέσεων

Κατακόρυφα ανεβαίνει η αγωνία για το μέλλον των τραπεζών και των καταθέσεων καθώς το Σάββατο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των stress tests για τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ενώ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, έχοντας απορρίψει χθες το σενάριο αποσύνδεσης της αξιολόγησης από την ανακεφαλαιοποίηση (την σχετική πρόταση κατέθεσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι) στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, σήμερα μετά το τετ α τετ που είχε με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα υπογράμμισε πως η ανακεφαλαιοποίηση πρέπει να ... περισσότερα »

.Καρότο και μαστίγιο από τον Ντομπρόφσκις στη συνάντηση με τον Τσίπρα

Προ των δεσμεύσεών της επιχείρησε να επαναφέρει την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα. 

Στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ντομπρόφσκις έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πιστή τήρηση των συμφωνηθέντων άμεσα, ώστε να περάσει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά μέσα από την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων που απορρέουν από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου. 

Κυβερνητικοί κύκλοι υπογράμμιζαν το θετικό και φιλικό κλίμα στη συνάντηση των δύο στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια της ... περισσότερα »

.Εξώσεις και έντιμος «συμβιβασμός» στα κόκκινα δάνεια


Εικόνες εξώσεων ενδέχεται να εμφανιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα εφόσον περάσουν σκληρές θέσεις για τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια. Η κυβέρνηση δείχνει να οδηγείται σε έναν νέο «έντιμο συμβιβασμό» με την τρόικα και τους δανειστές στο θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων. 

Αν και το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξε σύγκρουση για τα κόκκινα δάνεια και η κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω και η χώρα δεν θα γίνει αρένα πλειστηριασμών, πλέον ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλάει για έναν έντιμο συμβιβασμό. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. ...περισσότερα »

.Λουκέτο διαρκείας στα φαρμακεία

Σε λουκέτο διαρκείας οδηγούνται οι φαρμακοποιοί μετά το αδιέξοδο στη συνάντηση που είχαν με τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό το μεσημέρι της Δευτέρας.

 Όπως σημείωναν χαρακτηριστικά μετά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για αλλαγές στην υπουργική απόφαση που ετοιμάζεται και αφορά -μετά από συνεννόηση με τους θεσμούς- το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, προαναγγέλλοντας συνέχιση των κινητοποιήσεων διαρκείας.

 Όπως τονίζουν, εάν η υπουργική απόφαση δίνει τελικώς τη δυνατότητα να ανοίγουν φαρμακεία και μη φαρμακοποιοί τό... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.