.«Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε για να βγει ο τόπος από την κρίση»

 Με την τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στον νεοεκλεγέντα Προκόπη Παυλόπουλο ολοκληρώθηκε η αλλαγή φρουράς στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ. Παπούλιας, υποδέχθηκε με θερμή χειραψία τον νέο Πρόεδρο στη είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου και οι δύο άνδρες αφού άκουσαν τον εθνικό ύμνο από το προεδρικό άγημα κατευθύνθηκαν στο γραφείο του απελθόντος Προέδρου.

«Είμαι βέβαιος ότι θα είστε ένας εξαιρετικός Πρόεδρος... Υπηρετήσατε σε σημαντικά υπουργεία, υπήρξατε ένας εξαιρετικός δάσκαλος... Αναλαμβάνετε σε μια δύσκολο περίοδο, τα προβλήματα είναι πολλά και τα διακυβεύματα πολλά, πρωτίστως της εθνικής συνεννόησης. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε ό,τι μπορείτε να να δημιουργηθεί ένα στέρεο έδαφος εθνικής συμφιλίωσης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπούλας προσφωνόντας τον νέο Πρόεδρο.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος αντιφώνησε ότι αποτελεί «εξαιρετική τιμή που σας διαδέχομαι», τόνισε πως «οφείλω να σας αναγνωρίσω ότι ασκήσατε τα καθήκοντα κατά τρόπο άψογο, ιδίως κατά την τελευταία δύσκολη περίοδο» και είναι «εξαιρετικά σημαντικό να φεύγει κανείς από την προεδρία με αυτά τα εφόδια, αυτή τη υστεροφηφία».

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, επίσης, ότι «οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε να βγει ο τόπος από τη βαριά κρίση», «να καταπολεμήσουμε τις δύο μάστιγες, τη φτώχεια και την ανεργία και κυρίως την ανεργία νέων», και έκανε λόγο για έναν δύσκολο αγώνα, κοινό όλων των πολιτικών δυνάμεων, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη.

.Οι μυστικοί διάλογοι Σόιμπλε Βαρουφάκη στο Eurogroup

Υπέρ μίας συμφωνίας για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και όχι υπέρ της εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων εταίρων φαίνεται πως είχε ταχθεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας *Αγορά* ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια κατ ιδίαν συνάντησης που είχε με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο περιθώριο του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, πρότεινε την έξοδο της χώρας από τη νομισματική ένωση. 

Η συνάντηση φέρεται να διήρκησε μισή ώρα και να διεξήχθη σε καλό κλίμα, σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ. «Θέλουμε να... περισσότερα »

.Το Spiegel υπέρ της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων

Το πρώτο του άρθρο τιτλοφορείται «Χρήματα για τα θύματα, αλλά όχι για τον Τσίπρα» «Ναι» στις γερμανικές αποζημιώσεις λέει το γερμανικό περιοδικό Spiegel στο πρωτοσέλιδό του δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι είναι ηθικά και πολιτικά σωστό. 

Στο κεντρικό άρθρο του περιοδικού, που τιτλοφορείται «Χρήματα για τα θύματα, αλλά όχι για τον Τσίπρα», το Spiegel αναλύει μία διαφορετική προσέγγιση στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, το οποίο έχει κλιμακώσει την κόντρα μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου τις τελευταίες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρώτο γερμανικό Μέσο και μάλιστα τ... περισσότερα »

.Σαμαράς: Κόψτε το θέατρο γιατί ανεβαίνει ο λογαριασμός

«Όσο συνεχίζεται η αβεβαιότητα, ο λογαριασμός ανεβαίνει για τον ελληνικό λαό. Διότι ως τώρα δεν είναι μόνον ότι έπαιζαν "θέατρο", έχαναν χρόνο», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «*Αγορά*», ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επαναλαμβάνει πως η κυβέρνηση δεν είχε ποτέ πρόγραμμα και πως το λεγόμενο της «Θεσσαλονίκης» ήταν ένα ευχολόγιο που το έχει εγκαταλείψει προ πολλού. 

Χαρακτηρίζει «λαϊκισμό» το «να τάζει» -όπως λέει- «κανείς στους πάντες τα πάντα» και διαβλέπει ότι η νέα κυβέρνηση ξαναπάει τη χώρα σε δανεισμό, δηλαδή σε μνημόνιο -«και για την επόμενη τουλάχιστο... περισσότερα »

.Καταιγίδα φορορυθμίσεων για ρευστότητα στο Δημόσιο

Με μπαράζ φορο-ρυθμίσεων επιχειρεί η κυβέρνηση να κλείσει τις «τρύπες» στα ταμεία. Πρόκειται για τη ρύθμιση-εξπρές μέχρι τις 27 Μαρτίου, τον διακανονισμό των χρεών στους δήμους, τα κίνητρα για τα «κρυφά» εισοδήματα και την έκπτωση για εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος, όπως αναφέρει το *Έθνος*. 

«Τονωτικές ενέσεις» στα δημόσια έσοδα με καταιγισμό νέων φορο-ρυθμίσεων επιχειρεί η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να κλείσει τις τρύπες στα κρατικά ταμεία και να αποτρέψει δημοσιονομικό εκτροχιασμό, που θα οδηγήσει στην ανάγκη επιβολής νέων μέτρων. Η αρχή του σχεδίου ανόρθωσης των εσόδων,...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.