.Κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Πολιτικούς Αρχηγούς


Κάλαντα Χριστουγέννων άκουσαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο Πρωθυπουργός και οι Πολιτικοί Αρχηγοί.Ο Κάρολος Παπούλιας άκουσε τα κάλαντα αρχικά από την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και την Προεδρική Φρουρά. Ακολούθως τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έψαλαν η χορωδία του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Μεσογείων και Λαυρεωτικής και ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο η "Ελπίδα". 

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του Γεωργία άκουσαν κάλαντα από τους Βρακοφόρους της Κρήτης οι οποίοι αφιέρωσαν και μία μαντινάδα. 

Στην συνέχεια ο Πρωθυπουργός άκουσε τα κάλαντα από την Εύβοια που έψαλε ο σύλλογος "το Αλωνάκι", από την Χαλκίδα.Στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο είχαν ψάλλει τα κάλαντα μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Νοητική Υστέρηση "Μαρία Κόκκορη", το έργο των οποίων υποστηρίζει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και ο Παμποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ». 

Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έψαλε παραδοσιακά κάλαντα και μαντινάδες, χόρεψε κρητικούς χορούς με λύρες.Ο Παμποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ» έψαλε κάλαντα του Πόντου με ποντιακή λύρα και νταούλι, χόρεψε τον πυρρίχιο χορό.

Ο κ Καμμένος ευχήθηκε εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων «σε όλη την Ελλάδα, την Κρήτη και τον Πόντο, που ήλθαν σήμερα να μας ευχηθούν, Χρόνια Πολλά με Υγεία και Ευτυχία και Καλή Λευτεριά και λέμε ότι υπάρχει ελπίδα και η ελπίδα υπάρχει όσο υπάρχει λεβεντιά και όσο είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την ελευθερία μας». 

Οι Βρακοφόροι απο την Κρήτη έψαλαν τα κάλαντα και στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στον οποίο αφιέρωσαν μια μαντινάδα για την συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση.

.Θεαματική αποκλιμάκωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού


Θεαματική αποκλιμάκωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού καταγράφεται στο 11μηνο εφέτος, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 

Η εξέλιξη αυτή, είναι κυρίως αποτέλεσμα της σημαντικής μείωσης των δαπανών- και ως επί το πλείστον του μισθολογικού κόστους- σε συνδυασμό με την έως τώρα ιδιότυπη «στάση πληρωμών» του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Αντίθετα, στο σκέλος των εσόδων, παρά την αναθεώρηση των στόχων, καταγράφεται υστέρηση, λόγω της μείωσης των εισπράξεων από τον φόρο εισοδήματος και τον ΦΠΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το 11μηνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2012, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 12.852 εκατ. ευρώ (σημαντικά χαμηλότερο έναντι του στόχου για 15.045 εκατ. ευρώ) και το πρωτογενές έλλειμμα για την ίδια περίοδο σε 1.419 εκατ. ευρώ (έναντι στόχου 3.594 εκατ. ευρώ). 

Σημαντικά βελτιωμένο παρουσιάζεται, επίσης, τόσο το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού όσο και το πρωτογενές έλλειμμα και έναντι του 11μήνου του προηγούμενου έτους, κατά 8.646 εκατ. ευρώ και 4.538 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

 Έτσι, το ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού είναι μειωμένο κατά 40,2% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Οι προβλέψεις είναι ότι, σε επίπεδο Κεντρικής Κυβέρνησης, το πρωτογενές έλλειμμα το 2012 θα διαμορφωθεί σε χαμηλότερο ύψος από τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού.

.ΔΝΤ: Oι εντολές για τη φοροδιαφυγή - Κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών


Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή στη Ελλάδα με
την υψηλή εποπτεία του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν, αλλά και της ομάδας δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ.
Επιστρατεύοντας όλες τις εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων της τριμερούς και τα σημειώματα των αξιωματούχων, που έχουν πυκνώσει τελευταία, το οικονομικό επιτελείο μπαίνει με κεκτημένη ταχύτητα στην κατάρτιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. 
Ο προβλεπόμενος χρόνος υποβολής θεωρείται η άνοιξη του 2013 και ο αποκλειστικός στόχος των παρεμβάσεων είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η Τρόικα ζητάει:
- Να κατάσχονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί όσων χρωστούν στο Δημόσιο

- Να δημιουργηθεί σύστημα αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων για τους οφειλέτες του Δημοσίου

- Να συσταθεί ακόμα και τηλεφωνικό κέντρο (call center) που θα ειδοποιεί άμεσα τους οφειλέτες για τα χρέη τους

Οι λόγοι για τους οποίους αγρίεψαν οι δανειστές μας είναι γιατί διαπίστωσαν πως :

- Από τους 10 στόχους που έχουν τεθεί για την Ελλάδα το 2012 δεν επιτεύχθηκαν παρά μόνο οι πέντε, με κορυφαίο παράδειγμα τα ληξιπρόθεμα χρέη όπου στόχος ήταν να εισπραχθούν έως το τέλος του 2012 2 δις ευρώ και τελικά στα ταμεία μπαίνουν μόλις 1,1 δις ευρώ

- Είναι αναποτελεσματικός τόσο ο έλεγχος του υψηλού πλούτου εντός και εκτός Ελλάδας όσο και η πάταξη της φοροδιαφυγής στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες

Πάλι καλά που η τρόϊκα ζητάει και την ελάφρυνση των μικροεπιχειρήσεων όσον αφορά στο Φ.Π.Α.
Στην έκθεση τους συστήνουν τη θέσπιση ενός ελάχιστου ορίου για την υπαγωγή σε καθεστώς ΦΠΑ των μικροεπιχειρήσεων.

Λένε δηλαδή να εφαρμοσθεί ότι και στην Ευρωπαϊκή Ενωση όπου ο μέσος όρος ορίου υπαγωγής σε ΦΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι 25.000 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα η υπαγωγή σε ΦΠΑ των επαγγελματιών γίνεται από το πρώτο ευρώ.

.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με πληροφορίες, η ανατιπαραβολή της λίστας Λαγκάρντ που έφτασε πριν δύο μέρες στην Ελλάδα, με τη λίστα που υπήρχε εδώ και δύο χρόνια, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για τους καταθέτες στο... 
εξωτερικό. Στο στόχαστρο του εισαγγελέα βρίσκονται περίπου 2.000 κάτοχοι τραπεζικών λογαριασμών της HSBC στην Ελβετία για την πιθανότητα φοροδιαφυγής. Όπως μετέδωσε και το Dow Jones Newswires, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έλαβε την λίστα η οποία είχε διαρρεύσει το 2010 από υπάλληλο της ίδιας τράπεζας και διαβιβάστηκε στην Ελλάδα από την Κ. Λαγκάρντ. 

Αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι, η αρχική λίστα είχα χαθεί με αποτέλεσμα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας να ζητήσει από την Γαλλία να την στείλει εκ νέου. Οι οικονομικοί εισαγγελείς θα κάνουν την αντιπαραβολή για την πιθανότητα να έχει «πειραχθεί» η πρώτη λίστα, κι αν το αποτέλεσμα της έρευνας είναι τέτοιο ώστε να δικαιολογεί «λαθροχειρία» τότε θα ανοίξει νέος κύκλος ερευνών. 

Η υπεύθυνη δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, δήλωσε σχετικά για την έλευση της Λίστας Λαγκάρντ, τα εξής: «Έπρεπε να αποκαλυφθούν επ' αυτοφώρω οι πρωταγωνιστές της συγκάλυψης και να παρακολουθήσει το πανελλήνιο την ευτράπελη και συνένοχη εμφάνισή τους στη Βουλή και στα ΜΜΕ, για να φτάσει επιτέλους, με τόση καθυστέρηση, η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ στην επίσημη κατοχή του Ελληνικού Δημοσίου. Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα, αμείλικτα και αναπόδραστα: 

1) Η λίστα αυτή ταυτίζεται με τα αρχεία ή τα στοιχεία που χειρίσθηκαν προσωπικά και εν κρυπτώ ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Διώτης και ο κ. Καπελέρης; 

2) Από την καθυστέρηση αξιοποίησής της ποια ζημιά προέκυψε και ποια ευθύνη υπάρχει, με δεδομένο τον ορυμαγδό εξουθενωτικών μέτρων σε βάρος της Ελληνικής Κοινωνίας; Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου ανήκουν; 

3) Ποιο είναι τελικά το μυστικό της λίστας, λόγω του οποίου και ο νυν Υπουργός Οικονομικών καθυστέρησε τόσο αδικαιολόγητα την ανάκτηση της πρωτότυπης λίστας Λαγκάρντ; Ποια ήταν τα «τεχνικά προβλήματα» στα οποία αναφέρθηκε για να δικαιολογήσει την τόσο μεγάλη καθυστέρηση; Και γιατί με έμφαση και σημασία δηλώνει ότι η πρωτότυπη λίστα «δεν πέρασε καν από τα χέρια του Υπουργού;». 

4) Με τη λίστα στην κατοχή της, η Κυβέρνηση σκοπεύει να την αξιοποιήσει ως εργαλείο φορολόγησης ώστε να ανακουφισθεί από το εξοντωτικό φορολογικό νομοσχέδιο η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών; Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. θα ενεργοποιήσει κάθε νόμιμη διαδικασία για να λάμψει η αλήθεια και να υπάρξει δικαιοσύνη και διαφάνεια. 

Επισημαίνουμε ότι, με ευθύνη των συγκυβερνώντων κομμάτων, που και προχθές αποφάσισαν να σταματήσει η διερεύνηση ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η διαλεύκανση της υπόθεσης καθυστερεί αδικαιολόγητα, ενώ εξαντλούνται οι χρόνοι παραγραφής».

.ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ


Αρχίζει σήμερα η καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης με τιμή 0,28 ευρώ/λίτρο που αφορά στους δικαιούχους οι οποίοι έχουν καταθέσει τα σχετικά παραστατικά στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας... Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). 

Για καλύτερη εξυπηρέτηση και πληροφορίες σχετικά με το επίδομα κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 210 4803131, αλλά και να επισκέπτονται την ηλεκτρονική εφαρμογή στο site της ΓΓΠΣ www.gsis.gr.

.ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΓΙΑ 1.,100 ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ


Ξεκινά σήμερα η καταβολή του εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς δίνονται στο Ταμείο Πρόνοιας 40 εκατομμύρια ευρώ. Με αυτά τα χρήματα μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν εκδοθεί τα πρώτα εντάλματα πληρωμής για... 
1.100 άτομα, που περιμένουν περισσότερο από δύο έτη για να πάρουν το βοήθημα. 

Από τη δόση που πήρε η χώρα μας, περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία χορήγησης του εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων Νίκο Καλάκο, στόχος είναι μέσα στο 2013 να καταβληθεί το εφάπαξ σε 31.400 άτομα. 

Η έκδοση του εφάπαξ θα γίνεται με αυστηρή σειρά προτεραιότητας και τα πρώτα εντάλματα πληρωμής θα αφορούν όσους υπέβαλαν αίτηση τον Οκτώβριο του 2010. Εντός του 2013 θα έχουν εξοφληθεί 31.400 συνταξιούχοι. Για τον σκοπό αυτό διοχετεύτηκαν στο Ταμείο Πρόνοιας τα πρώτα 40 εκατ. ευρώ. 

Συνολικά θα του χορηγηθούν 1,2 δισ., ποσό που προέρχεται από τη δόση του δανείου. Ειδικότερα μέχρι τον Μάρτιο θα έχει ολοκληρωθεί η χορήγηση του εφάπαξ σε όσους δημοσίους υπαλλήλους κατέθεσαν τα χαρτιά τους μέσα στο 2010 και στη συνέχεια θα εξεταστούν οι αιτήσεις του 2011. 

Υπολογίζεται πως στο τέλος του 2013 θα έχουν δοθεί τα εφάπαξ σε όσους υπέβαλαν τα χαρτιά τους μέχρι και το Μάιο του 2012. Με βάση τον σχεδιασμό του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, τον Ιανουάριο θα βγουν 1.000 εντάλματα πληρωμής, τον Φεβρουάριο 1.900 και από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο από 3.200 τον μήνα. 

Το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου θα βγουν συνολικά 3.300 βοηθήματα (από 1.650 τον μήνα) και από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο θα επιστρέψουμε στα 3.200 εντάλματα πληρωμής τον μήνα. 
Στο πλαίσιο της προσπάθειας επιτάχυνσης των διαδικασιών χορήγησης του εφάπαξ, μέσα στην εβδομάδα ενισχύεται το Ταμείο Πρόνοιας με επιπλέον 25 υπαλλήλους, οι οποίοι προέρχονται από τον ΟΕΚ.

.ΚΕΔΗΖ: Νέα Δράση προς ανέργους και εργαζομένους


ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ & ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
(Stage, Ν.Θ.Ε., Ν.Ε.Ε., Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης)
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ:
ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟ) ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ή ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΑ ΜΕΛΗ (ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ & ΑΜΕΑ) ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ & ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΖΩΗΣ.
ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΣ: Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ή ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ή ΑΜΕΑ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ 03/05/2011 έως και 20/05/2011
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 8.00-15.00:
1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Χ.ΜΟΥΣΚΟΥ 18, Α.ΙΛΙΣΙΑ, ΤΗΛ 210 7486267, ΚΑΖΑΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
2. Β ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΓΡΑΜΜΟΥ 19, ΓΟΥΔΙ, ΤΗΛ 210 7777008, ΤΖΟΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.