.ΙΝΕ - ΓΣΕΕ : ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟ 2017 ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...

Η έκθεση εκτιμά ότι η στρατηγική της δημοσιονομικής προσαρμογής με κύριους άξονες τη λιτότητα και την εσωτερική ... υποτίμηση έχει αποτύχει σε όλους τους βασικούς στόχους διευρύνοντας το αναπτυξιακό κενό της ελληνικής οικονομίας από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο 

Αβέβαιη η προοπτική δημιουργίας συνθηκών ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή παραμένει και για το 2015, σύμφωνα με τα πορίσματα της φετινής ετήσιας έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΙΝΕ - ΓΣΕΕ), για την οικονομία και την απασχόληση. Η έκθεση εκτιμά ότι η στρατηγική της δημοσιονομικής προσαρμογής...περισσότερα »

.Περί «θεσμικής δυσαρμονίας»... Εξευτελισμός της δημοκρατίας και της λειτουργίας των κοινοβουλευτικών θεσμών

Το πρόβλημα που λέγεται «θεσμική δυσαρμονία» όπως αυτό διατυπώθηκε από τον Τσίπρα για τη στάση της πρόεδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι ένα το κρατούμενο για τη σημερινή κατάντια της λειτουργίας του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος. 

Όμως πίσω από την κόντρα μεταξύ της Κωνσταντοπούλου και του Τσίπρα που παίρνει και χαρακτήρα αντιπαράθεσης μεταξύ εκπροσώπων των θεσμών της δημοκρατίας και μάλιστα ανάμεσα στους δεύτερο και τρίτο τη τάξη ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της χώρας που ανήκουν και στο ίδιο κόμμα μάλιστα, κρύβονται πολύ πιο σοβαρά ζητήματα για τη λειτουργία της ίδι... περισσότερα »

.«Πόρτα» στη Ζωή από αρχηγούς κομμάτων και Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Πόρτα» από σύσσωμη την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία έφαγε η Ζωή Κωνσταντοπούλου που διοργάνωσε την... δική της γιορτή στο προαύλιο της Βουλής για την 41η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. 

Το θέμα της πρωτοφανούς πρωτοβουλίας της Προέδρου της Βουλής, συζητήθηκε και στο γεύμα των πολιτικών αρχηγών που διοργάνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

. Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης που... περισσότερα »

.Το θέμα των πρόωρων εκλογών στο «μενού» των πολιτικών αρχηγών

Το θέμα των πρόωρων εκλογών τέθηκε στο γεύμα των πολιτικών αρχηγών. 

Οι πολιτικοί αρχηγοί ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να μην γίνουν εσπευσμένα εκλογές, αν δεν θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος και δεν ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τη διαμόρφωση οδικού χάρτη για την ρύθμιση του χρέους, σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές. Κατά τις ίδιες πηγές ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε.

 Στον κ. Τσίπρα επισημάνθηκε πώς μπορεί να αξιοποιήσει τη μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 230 βουλευτών για να ψηφιστούν νομοσχέδια σημαντικών μεταρρυθμίσεων και να μην αιφνιδιάσει η κ... περισσότερα »

.εμπλοκή με την έλευση της τρόικας στην Αθήνα

Προβλήματα ανέκυψαν με την άφιξη των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να έρθουν σήμερα οι εκπρόσωποι, της τρόικας. 

Ο λόγος αφορά την γνωστοποίηση από πλευράς του ΔΝΤ ότι δεν θα αποστείλει εκπρόσωπο καθώς δεν έχει λάβει αίτημα από την ελληνική πλευρά και οι άλλες δύο πλευρές θα περιμένουν ωσότου διευθετηθεί το ζήτημα για να έρθουν όλοι μαζί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά έστειλε σήμερα αίτημα προς το Δ.Ν.Τ και όπως όλα δείχνουν το αίτημα θα γίνει δεκτό κι έτσι θ’ ανοίξει ο δρόμος για την έλευση των τροϊκανών στην Ελλάδα. Στ... περισσότερα »

.Οι αποφάσεις για τις εισαγωγές και τα capital controls

Να χαλαρώσει έστω και οριακά τα capital controls για την εισαγωγή προϊόντων και πρώτων υλών επιχειρεί η κυβέρνηση, καθώς η μεγαλύτερη μερίδα των ελληνικών επιχειρήσεων οδηγείται στην απομόνωση. 

Αυτή τη στιγμή οι εγκρίσεις για μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό για εισαγωγές δίνονται με το... σταγονόμετρο και τα προβλήματα στην αγορά δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει μαζικό κύμα λουκέτων και ανεργίας. 

Η κυβέρνηση για την ώρα βρίσκεται ακόμη στο στάδιο που εξετάζει τη μεταφορά των αποφάσεων για έγκριση των εισαγωγών, στις εμπορικές τράπεζες, προκειμένου να εξομα... περισσότερα »

.Τι ισχύει για τις αναλήψεις εν μέσω capital controls από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής

Από αύριο Σάββατο και κάθε Σάββατο από εδώ και πέρα και μέχρι να αρθούν τα capital controls θα ξεκινά η τραπεζική εβδομάδα αναλήψεων που δίνει το δικαίωμα στους καταθέτες να τραβούν 60 ευρώ την ημέρα, ή έως 420 ευρώ σωρευτικά την εβδομάδα. 

Όσοι δεν έχουν εξαντλήσει το όριο των 60 ευρώ ανά ημέρα ή των 300 ευρώ που δικαιούνται ως συνολική ανάληψη για αυτή την εβδομάδα μπορούν να το κάνουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. 

Αν όμως κάποια ή κάποιες μέρες έκαναν αναλήψεις έως 60 ευρώ ημερησίως, τότε μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής δικαιούνται να σηκώσουν μόνον το υπόλοιπο ποσό μέχρ... περισσότερα »

FT: Eurogroup στις 11 Αυγούστου για την έγκριση του τρίτου προγράμματος

FT: Eurogroup στις 11 Αυγούστου για την έγκριση του τρίτου προγράμματος

Reuters: Οι διαπραγματεύσεις καθυστερούν γιατί οι Έλληνες αναζητούν πού θα «κρύψουν» τους τροϊκανούς

Reuters: Οι διαπραγματεύσεις καθυστερούν γιατί οι Έλληνες αναζητούν πού θα «κρύψουν» τους τροϊκανούς

(Πατήστε επάνω )

Η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές τακτικής και από αριστερά παιχνίδια

Η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές τακτικής και από αριστερά παιχνίδια: Έχει ανάγκη από μια σταθερή αναπτυξιακή πορεία μακριά από ανοησίες και λάθη

(Πατήστε ΕΠΑΝΩ)

Ποιος φοβάται... τη Ζωή;

Ποιος φοβάται... τη Ζωή;: Πρόταση μομφής τώρα γιατί η κ. Πρόεδρος είναι παντελώς ακατάλληλη να ελέγξει τη Βουλή και να δώσει ένα κλίμα σύμπνοιας στους δύσκολους δρόμους που βρίσκεται η χώρα

(Πατήστε ΕΠΑΝΩ)

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.