.Στη Βουλή το φορολογικό


Το μίνι φορολογικό αναμένεται να κατατεθεί το αργότερο έως αύριο, προκειμένου να συγκεντρωθούν 3 δισ. τα επόμενα δύο χρόνια, όπως προβλέπει το τρίτο μνημόνιο. Το φορολογικό ήταν το αντικείμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι το φορολογικό κατατίθεται στη Βουλή με ευθύνη της Κυβέρνησης και ότι το ΠΑΣΟΚ επιφυλάσσεται κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου να αναδείξει τυχόν πτυχές του με τις οποίες δεν συμφωνεί.

.Στην εφαρμογή του νόμου για τη διαθεσιμότητα, προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Στην εφαρμογή του νόμου για τη διαθεσιμότητα, προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά την άρνηση ορισμένων διευθύνσεων προσωπικού (υπολογίζονται σε 30 με 40 δήμους) να αποστείλουν τα απαραίτητα στοιχεία των υπαλλήλων που εντάσσονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας κι ενώ είχε εκπνεύσει η προθεσμία που είχε τεθεί από το υπουργείο.

Έτσι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τα στοιχεία των υπαλλήλων αντλούνται από τη Βάση Δεδομένων της Απογραφής και τίθενται σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι Διοικητικού Κλάδου, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και μετά την εξέταση των αριθμητικών φίλτρων, που περιελάμβανε ο νόμος.


 Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, δεν υπήρχε δυνατότητα εξέτασης των ποιοτικών κριτηρίων (οικογενειακά κ.λπ), καθώς δεν μπορούσαν να εξετάσουν τους φακέλους των υπαλλήλων, μετά την άρνηση των συγκεκριμένων διευθύνσεων προσωπικού να αποστείλουν τα στοιχεία.

 Όπως τονίζεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι υπάλληλοι που δεν εντάσσονται, σύμφωνα με τον νόμο, σε διαθεσιμότητα, θα επανέλθουν στην πρότερη υπαλληλική τους κατάσταση και θα τους δοθούν τα χρήματα που δεν τους καταβλήθηκαν μετά την αποστολή των στοιχείων τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες προσωπικού.

Οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα προκάλεσαν την αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής για αύριο το πρωί

.Με γρήγορους ρυθμούς ο διάλογος για το σχέδιο «Αθηνά»


Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα ο υπουργός Παιδείας με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) των ΤΕΙ (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) και τους προέδρους των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. 

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το σχέδιο «Αθηνά», δηλαδή οι συγχωνεύσεις, καταργήσεις και μετονομασίες σχολών και τμημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός επισήμανε στους προέδρους των ΤΕΙ ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει διά της συμμετοχής και όχι διά της επιβολής. 

Συγχρόνως, τους ενημέρωσε για τα κριτήρια που τίθενται και τα οποία θα είναι αριθμητικά (ανάλογα με το μέγεθος κάθε ιδρύματος, τον αριθμό σπουδαστών και την αναλογία των εκπαιδευτικών). 

Θα είναι αναπτυξιακά, δηλαδή οι αλλαγές θα είναι σε συνάρτηση με την τοπική ανάπτυξη και το κατά πόσο είναι σχετικά με την αγορά τα γνωστικά αντικείμενα.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν εξαρχής ότι είναι απαραίτητος ο ακαδημαϊκός, επιστημονικός και αναπτυξιακός εξορθολογισμός των ιδρυμάτων.

.Παρέμβαση του πρωθυπουργού για το ζήτημα του ΕΟΠΥΥ ζητούν οι φαρμακοποιοί


Την  παρέμβαση του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών ζητούν οι φαρμακοποιοί για την οριστική  επίλυση του προβλήματος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

«Εάν δεν χρηματοδοτηθεί ο οργανισμός, το πρόβλημα θα συνεχίσει να διογκώνεται», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θόδωρος Αμπατζόγλου, προσθέτοντας ότι «το μόνο που ζητάμε είναι η εφαρμογή των νόμων και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας».

Σήμερα οι φαρμακοποιοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το  υπουργείο Υγείας, όπου και διαμαρτυρήθηκαν για τις εξαγγελίες του Ανδρέα Λυκουρέντζου, περί απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, σύναψη ατομικών συμβάσεων με τον ΕΟΠΠΥ και για το γεγονός ότι ο Οργανισμός εξακολουθεί, όπως είπαν, να μην προχωρά στην εξόφληση των χρεών, βάσει του χρονοδιαγράμματος που είχε υποσχεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

 Αύριο το μεσημέρι  συνεδριάζει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο  του ΠΦΣ προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου, ενώ οι  Φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, με εισηγήσεις των εκπροσώπων τους για 48ωρες κυλιόμενες απεργίες.

.Παραιτήθηκε ο Χρήστος Ζώης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες


Την παραίτησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπέβαλε ο Χρήστος Ζώης, παραθέτοντας απόσπασμα από δήλωσή του στις 19 Μαρτίου 2012, για τους λόγους που τον οδήγησαν στην ένταξή του στο κόμμα και προσθέτοντας ότι «εάν είχα μια ελαχιστότατη επιφύλαξη μετά τις χθεσινές εξελίξεις στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής, 

σήμερα το πρωί, ακούγοντας τη συνέντευξη του προεδρεύοντος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ραδιοφωνικό σταθμό, εγκατέλειψα κάθε ελπίδα. Κανείς δεν μπορεί να συνομιλήσει με το «χάος», την αφερεγγυότητα, την υποκρισία και την πολυγλωσσία».

Στη δήλωσή του ο κ. Ζώης ευχαριστεί και εύχεται καλό κουράγιο στους συνεργάτες του «με τους οποίους δούλεψα 24 ώρες το 24ωρο σε συνθήκες πολιτικά και τεχνικά δύσκολες». 

.Απαιτούνται ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης 3- 3,5% ώστε να αποφύγουμε τα νέα μέτρα, εκτιμά ο Δ. Δασκαλόπουλος


Για να μην απαιτηθούν νέα επώδυνα οριζόντια μέτρα και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού, η οικονομία μας πρέπει να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 3%- 3,5% τον χρόνο, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων, με θέμα «Κτίζοντας τη νέα Ελλάδα».

Χαρακτήρισε δε το εγχείρημα πολύ δύσκολο, καθώς όπως είπε, το κράτος χρεοκόπησε και δεν μπορεί πια να εγγυηθεί την ανάπτυξη, η οποία μπορεί να προέλθει σήμερα μόνο από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε ότι με τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup, υπάρχει η ρεαλιστική προοπτική να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα και μας δίνεται μια ακόμα ευκαιρία να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της εξάρτησης από την εκάστοτε δόση των δανεικών.

Όμως, τόνισε, δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε κι άλλη βοήθεια από τους εταίρους μας και η μπάλα είναι στο δικό μας γήπεδο. 

«Δική μας ευθύνη είναι να ξαναστήσουμε στα πόδια του το τραπεζικό μας σύστημα, να ολοκληρώσουμε με κοινωνικά δίκαιους όρους τη δημοσιονομική προσαρμογή, να υλοποιήσουμε τις χρονίζουσες μεταρρυθμίσεις, να ξαναβάλουμε με τις δικές μας αποφάσεις, με τις δικές μας δυνάμεις, την Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά».

.Βαθαίνει η κρίση στους Ανεξάρτητους Έλληνες


Για «Δούρειους Ίππους» στο κόμμα του μίλησε ο Πάνος Καμμένος κατηγορώντας τους «επαγγελματίες πολιτικούς» ότι ήθελαν να μετατρέψουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες «σε υποκατάστημα της ΝΔ». 

Ο Π. Καμμένος μιλώντας στο ραδιοσταθμό real και αναφερόμενος στον Γιάννη Μανώλη είπε χαρακτηριστικά: «ήταν επαγγελματίας συνδικαλιστής -ο οποίος πληρωνόταν και ζητούσε μάλιστα, επειδή έχασε την έδρα του, να τον εξασφαλίσουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες- βγήκε και έκανε μια δημόσια επίθεση». 

Ο κ. Καμμένος πάντως απέφυγε να αναφερθεί στους κυρίους Μαρκόπουλο και Ζώη λέγοντας πως μόνο ο Γιάννης Μανώλης έχει φύγει από το κίνημα, ωστόσο, άφησε να εννοηθεί πως στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας κάποιοι είχαν σχεδόν οργανώσει να τινάξουν τον αέρα τη συζήτηση για τη διοργάνωση του συνεδρίου. 

Ο Π. Καμμένος έστειλε μήνυμα προς όλους λέγοντας: «'Οποιοι δεν αντέχουν να παραμείνουν σ' ένα κίνημα που δεν θα είναι κεντροδεξιό, θα είναι ένα κίνημα πολιτών από όλους τους χώρους, πατριωτικό. 

'Οποιοι δεν αντέχουν να είναι σ' ένα κίνημα που δεν θα μετατραπεί σε κόμμα παλαιοκομματικό με συνδικαλισταράδες και αρχηγούς να κάνουν κουμάντα σε ομάδες εργαζομένων. 

'Οποιοι δεν αντέχουν ότι θα είναι ένα κίνημα το οποίο δεν θα έχει μεγαλοχρηματοδότες και σχέσεις με τα συμφέροντα που θα πληρώνουν για να ασκούμε πολιτική, μπορούν να φύγουν», είπε ο κ. Καμμένος.

Από την πλευρά του, ο Γ. Μανώλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

.«Ιδιαίτερα δύσκολες οι προοπτικές απασχόλησης στην Ευρώπη το α΄ τρίμηνο του 2013»


Οι προοπτικές απασχόλησης θα συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα δύσκολες στο πρώτο τρίμηνο του 2013 για το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης, σύμφωνα με την έρευνα απασχόλησης της αμερικανικής εταιρείας ManpowerGroup.

Από τις 42 συνολικά χώρες σε όλο τον κόσμο, στις οποίες διεξάγεται η έρευνα της εταιρείας, αναμένεται επιδείνωση της αγοράς εργασίας σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2012 στις μισές (21) και βελτίωση μόνο σε 11 χώρες. 

Οι χώρες με τις λιγότερες ευκαιρίες για όσους αναζητούν εργασία αναμένεται να είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία και η Ολλανδία.

Ωστόσο, παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στην Ευρώπη, η Βρετανία καταγράφει την καλύτερη επίδοση της τελευταίας 4ετίας και οι προοπτικές απασχόλησης στη Γερμανία βελτιώθηκαν ελαφρά.

Οι χώρες με τις καλύτερες προοπτικές απασχόλησης είναι η Ταϊβάν, η Ινδία, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Κολομβία και ο Παναμάς.

Μεταξύ των 11 χωρών που αναμένουν βελτίωση της αγοράς εργασίας είναι και οι ΗΠΑ, όπου το 17% των εργοδοτών εκτιμούν ότι θα προχωρήσουν σε νέες προσλήψεις έναντι ενός ποσοστού 8% που θεωρούν ότι θα μειώσουν το προσωπικό τους. Η απασχόληση στην Κίνα αναμένεται να μείνει σταθερή. Η έρευνα της Manpower βασίζεται σε συνεντεύξεις με 65.000 διευθυντές προσλήψεων.

."ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ"!


ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΤΑ "ΔΟΛΑΡΙΑ" ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ.
Σίγουρος ότι "τις επόμενες ώρες θα βγουν και άλλα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θα καταγγείλουν τον πρόεδρο Π. Καμμένο", εμφανίστηκε πριν από λίγο ο Γ. Μανώλης, ο οποίος επέμεινε στις καταγγελίες για το non paper "που... 
παρέδωσε ο Καμμένος στον Κ. Παπούλια". Ο Γ. Μανώλης ειρωνεύτηκε τον Καμμένο σχετικά με την πρόταση περί δολαρίου στην Ελλάδα(!), ενώ ερωτηθείς για τις απειλές των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί αγωγών και μηνύσεων, ο Γ. Μανώλης απάντησε ότι "αυτά συνηθίζει να τα λέει ο Καμμένος"...
 

.ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ


Στο χορό των κινητοποιήσεων εναντίον εξαγγελιών της κυβέρνησης μπαίνουν και οι αγρότες που αντιδρούν στις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών για τη φορολόγηση των εισοδημάτων τους. Οι κινητοποιήσεις έχουν ήδη... 
ξεκινήσει με τους αγρότες της Καρδίτσας να πραγματοποιούν συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ). 

Τη σκυτάλη παίρνουν οι αγρότες της Λάρισας, οι οποίο διοργανώνουν συλλαλητήριο την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου διαμαρτυρόμενοι για τα νέα «βάρβαρα», όπως τα αποκαλούν, αντιαγροτικά μέτρα του τρίτου Μνημονίου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας: «το κράτημα λογιστικών βιβλίων και η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ θα οδηγήσει σε άγρια φορολόγηση τους αγρότες από το πρώτο ευρώ ενώ θα υλοποιηθεί και η φορολόγηση των χωραφιών σε όλους τους αγρότες».

.Κεντρώες παρατάξεις παρακινούν τον Μόντι να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές


Ο Μάριο Μόντι βρίσκεται σε συζητήσεις με κεντρώες παρατάξεις της ιταλικής πολιτικής σκηνής που τον παρακινούν να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές του Φεβρουαρίου, τη στιγμή που αυξάνεται η πίεση από τις αγορές, τους ευρωπαίους εταίρους αλλά και παράγοντες της ιταλικής εκκλησίας προς τον τεχνοκράτη πρωθυπουργό να παραμείνει για να διαφυλάξει την οικονομική του πολιτική, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

Στελέχη του ιταλικού κέντρου θεωρούν ότι ο Μάριο Μόντι θα δώσει την απάντησή του για το θέμα σε μερικές μερες. Εάν αποφασίσει να είναι υποψήφιος, αναμένεται να κάνει επίσημη δήλωση αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα.

"Σε αυτό το στάδιο δεν εξετάζω αυτό το ζήτημα. Ολες οι προσπάθειές μου είναι αφιερωμένες στην ολοκλήρωση τη θητείας της παρούσας κυβέρνησης, που μού φαίνεται ότι θα είναι σύντομη, αλλά απαιτεί ακόμη όλη μου την ενέργειά ", δήλωσε ο ίδιος ο Μάριο Μόντι χθες στο Οσλο.

Η ισχυρή ιταλική εκκλησία , δια στόματος του Αρχιεπισκόπου Σίλβιο Μπανιάσκο, επέκρινε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπονόμευση της κυβέρνησης Μόντι. 
"Προκαλεί αγανάκτηση η ανευθυνότητα όσων σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους, όταν καίγεται το σπίτι", 
δήλωσε στην Corriere della Sera προειδοποιώντας ότι θα ήταν σφάλμα να μη χρησιμοποιηθούν στο μέλλον εκείνοι που συνέβαλαν με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας.  

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το κεντρο-αριστερό Δημοκρατικό Κόμμα εξασφαλίζει το 30%, έπεται το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και το κεντρο-δεξιό κόμμα του Μπερλουσκόνι . Τα κεντρώα κόμματα συγκεντρώνουν 15%-25% των ψήφων.

Την ίδια στιγμή, ο Μπερλουσκόνι άρχισε προεκλογική εκστρατεία από τα μέσα ενημέρωσης που τού ανήκουν επαναφέροντας στην ιταλική πολιτική ζωή το συνηθισμένο γι΄αυτόν ύφος και τόνους.

.Αυξήσεις 25% σε τρεις δόσεις ζητά η ΔΕΗ


Αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού σε τρεις δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου ζητάει η ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες, με τα στοιχεία κόστους που υπέβαλε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Η ΔΕΗ επικαλείται, μεταξύ άλλων, την άνοδο του κόστους αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, την αύξηση του κόστους αγορών ηλεκτρικής ενέργειας από τη χονδρεμπορική αγορά, τις φορολογικές επιβαρύνσεις στην ενέργεια και τη μνημονιακή υποχρέωση, τα τιμολόγια λιανικής να αντανακλούν το κόστος το αργότερο ως την 1η Ιουλίου του 2013 οπότε και απελευθερώνονται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αυξήσεις σωρευτικά (σύμφωνα πάντα με το αίτημα της ΔΕΗ) διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στο 25%, θα είναι ωστόσο υψηλότερες στις κατηγορίες τιμολογίων που διαμορφώνονται τώρα σε επίπεδα κάτω του κόστους και χαμηλότερες στις περιπτώσεις που υπήρχαν υπερχρεώσεις.

Το τελικό ποσοστό θα εξαρτηθεί ωστόσο από τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ και την τελική απόφαση θα λάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

.Τα φώτα των Χριστουγέννων ανάβουν απόψε στην πλατεία Συντάγματος


Μουσική, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα, κάλαντα, κλόουν, ακροβάτες, ζογκλέρ, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, χορό, ξωτικά και παραμύθια, κουκλοθέατρο και το γνωστό μίμο Ρολαν Ζε (Roland Zee) που έχει μυηθεί στην τέχνη της μιμικής από τη σχολή του Μαρσέλ Μαρσό, επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα ο δήμος Αθηναίων σε μικρούς και μεγάλους.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα με τη φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος.  Μια σύνθεση 16 χριστουγεννιάτικων δένδρων, που δημιούργησαν σπουδαστές της ΑΚΤΟ, πάνω σε σιδερένια πλατφόρμα, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της κεντρικής πλατείας της πρωτεύουσας.
Μπροστά από τη σύνθεση θα στηθεί ένα παγοδρόμιο 200 τ.μ., που θα λειτουργεί δωρεάν, καθημερινά την περίοδο των εορτών.

Η πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτελεί το Κέντρο της Μουσικής με 20 συγκροτήματα που θα παίζουν από τις 21 έως τις 29 Δεκεμβρίου.
Στο Μοναστηράκι ομάδες χορού και μουσικοί θα δημιουργήσουν ατμόσφαιρα γιορτής από τις 22 έως τις 29 Δεκεμβρίου.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο δήμος Αθηναίων θα υποδεχθεί το νέο χρόνο από τον πεζόδρομο του Αποστόλου Παύλου με τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων και τους «Μπλε».

Από την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου, 550 μουσικοί θα διασκεδάζουν τον κόσμο σε 30 πλατείες και Λέσχες Φιλίας της πρωτεύουσας. (Το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του δήμου Αθηναίων).

Οι παιδικές εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου με χριστουγεννιάτικα εργαστήρια. Από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί καθημερινά στην πλατεία Συντάγματος 12.00-14.00 εργαστήρι κατασκευής παιχνιδιών.

Στην πλατεία Συντάγματος, από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου (εκτός από τις 25 και 26 Δεκεμβρίου), ο Ρολάν Ζε θα διασκεδάζει με το κοινό και θα εισάγει μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο της παντομίμας 12.00-16.00.

Οι εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος κορυφώνονται από τις 22 Δεκεμβρίου και έως τις 5 Ιανουαρίου με θεατρικά παιχνίδια, εργαστήρια και αφήγηση παραμυθιών.

.Στη δημοσιότητα τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών


Από σήμερα το πρωί στις 11, θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της Βουλής όλες οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των υπόχρεων πολιτικών, για το οικονομικό έτος 2011 τα οποία θα παραμείνουν στο διαδίκτυο για ένα μήνα και συγκεκριμένα μέχρι το πρωί της 11ης Ιανουαρίου 2013.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων, Αθανάσιου Νάκου στα «πόθεν έσχες» που θα αναρτηθούν συμπεριλαμβάνονται:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο εθνικό ή ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, οι βουλευτές και ευρωβουλευτές καθώς και όσοι διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων.

Υπόχρεοι για δήλωση πόθεν έσχες είναι και όλοι οι πρώην πολιτικοί που έληξε η θητεία τους τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης θα αναρτηθούν στην διεύθυνση:

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.