.Εκδήλωση Εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Τη Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρες 17:00-20:00,  στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας, ο Δήμος Ζωγράφου τιμά τις γυναίκες με την πραγματοποίηση εκδήλωσης στον χώρο του σινεμά ΑΛΕΚΑ (Γ. Ορεινής Ταξιαρχίας 13). Το κοινό θα απολαύσει επιθεώρηση και σκετς από τον “Μαγευμένο Αυλό” του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ με ζωντανή ορχήστρα υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση  του Γιώργου Βασιλειάδη

.Την ιστορική συνέχεια από την εποχή Καραμανλή περιέγραψε ο Ε. Βενιζέλος


Τη βεβαιότητά του ότι «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα μας έλεγε σήμερα ότι είναι κοινή υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου να διασφαλίσουμε ένα ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης και πολιτικού πολιτισμού ως μιας από τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της πατρίδας μας μέσα σε συνθήκες εθνικής ενότητας και κοινωνικής συνοχής», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην εκδήλωση του ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, για τη συμπλήρωση 15 ετών από τον θάνατό του.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «η ολοκληρωμένη εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και η οριστική και ασφαλής έξοδος από την κρίση ώστε η Ελλάδα ως κανονικό κράτος να κατακτήσει την αυτοδυναμία και την ουσιαστική ισοτιμία της μέσα στην Ευρώπη, θα είναι και η ιστορική καταξίωση της Μεταπολίτευσης συνολικά, άρα θα είναι και μια καταξίωση του έργου του Κωνσταντίνου Καραμανλή». 

Επεσήμανε δε ότι μπορεί να υπήρξαν και να υπάρχουν πολλές διαφωνίες στους επιμέρους χειρισμούς, ωστόσο «άλλη στρατηγική επιλογή ούτε υπήρξε ούτε υπάρχει».

Αναφερόμενος στις μεγάλες θυσίες που έκανε ο λαός τα τελευταία τρία χρόνια, τις συχνά «ανυπόφορες» ανατροπές που υφίστανται στη ζωή τους οι Έλληνες, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «αν δεν κάναμε την κακή και δύσκολη επιλογή αλλά την φαινομενικά εύκολη και καταστροφική, θα ζούσαμε τώρα στην ‘εποχή των παγετώνων' και θα αναπολούσαμε απλώς το οικονομικό και κοινωνικό κεκτημένο της Μεταπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι οι τρεις βασικές ιστορικές εξελίξεις που συνδέονται με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, δηλαδή η δημοκρατική μετάβαση του 1974, η οριστική επίλυση του πολιτειακού και η ένταξη στην Ε.Ε., «έχουν προ πολλού και οριστικά καταστεί κοινό εθνικό κτήμα».

Ο κ. Βενιζέλος στάθηκε ιδιαίτερα στο δεύτερο ζήτημα, χαρακτηρίζοντάς το ως «ζήτημα εθνικής αυτογνωσίας» και σημείωσε, αναφορικά με την «επιπόλαια απαξίωση» της Μεταπολίτευσης που πολλοί θεωρούν, όπως είπε, ότι έφτασε στο τέλος της με το ξέσπασμα της τρέχουσας κρίσης, «είναι υποχρέωσή μας απέναντι στην μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή αλλά και του Ανδρέα Παπανδρέου να υπερασπιστούμε την ιστορική αλήθεια για την περίοδο της Μεταπολίτευσης». 

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι αυτή η περίοδος, «παρά τις προβλήματα και τις αντιφάσεις και τις υστερήσεις της είναι η καλύτερη και ευτυχέστερη περίοδος της σύγχρονης ιστορίας μας».

Επιπλέον, είπε πως ούτε ο παλαιοκομματικός κρατισμός, ούτε ο συντεχνιασμός, ούτε οι αθέμιτες σχέσεις οικονομίας και πολιτικής, ούτε ο λαϊκισμός μπορούν να μετατρέψουν σε αρνητικό το θετικό ισοζύγιο της Μεταπολίτευσης, στη θεμελίωση της οποίας, όπως τόνισε, ήταν καταλυτικός ο ρόλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. 

«Σε αυτή τη Μεταπολίτευση», συνέχισε, «πιστώνονται το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα, η εντυπωσιακή σωρευτική ανάπτυξη που άλλαξε ριζικά το επίπεδο ζωής και προσδοκιών, το κοινωνικό κράτος, η βαθιά πίστη στο κράτος δικαίου, η πολυφωνία και η ανεκτικότητα.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Βενιζέλος στον πολιτικό πολιτισμό που εγκαθιδρύθηκε στην περίοδο της Μεταπολίτευσης και στη συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή σε αυτό, αντιπαραβάλλοντας την περίοδο εκείνη με τη σημερινή, όπου, κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «η πολιτική διαφωνία μετατρέπεται σε θεσμικό και ηθικό πόλεμο και το δημοκρατικό μέτρο έχει χαθεί».

Ειδικότερα, είπε ότι η περίοδος της Μεταπολίτευσης άλλαξε τον πολιτικό πολιτισμό μας σε σχέση με την προδικτατορική και τη μετεμφυλιακή περίοδο, μας επέτρεψε να διακρίνουμε ανάμεσα στην πολιτική σύγκρουση και την δημοκρατική πολιτική δεοντολογία, κατέστησε εμφανές ότι ο πολιτικός αντίπαλος δεν είναι εσωτερικός εχθρός, κοινωνικά μισητός, ηθικά απαξιωμένος, εθνικά απόβλητος. 

«Η πατρίδα μας είχε υποστεί έναν κατά κυριολεξία εμφύλιο πόλεμο, μια μακρά μετεμφυλιακή ένταση, μια δικτατορία και δεν είχε ούτε περιθώρια ούτε διάθεση να ζήσει καταστάσεις μετωπικής σύγκρουσης και οιονεί εμφυλίου πολέμου. Στην υπέρβαση αυτή συνέβαλε καθοριστικά Ο κ Καραμανλής», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ασκώντας εμμέσως πλην σαφώς κριτική και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο έχει συχνά κατηγορήσει για «στρατηγική εφόδου», ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «δυστυχώς η κρίση οδήγησε όχι αυτόματα, αλλά κατ' επιλογή ορισμένων σε μια δραματική υποβάθμιση του πολιτικού και δημοκρατικού πολιτισμού» 

και πως «η στρατηγική της εφόδου στον όνομα μιας αντιμνημονιακής ψευδαίσθησης συνοδεύεται από μια δήθεν ριζοσπαστική αμφισβήτηση της κοινωνικής ευαισθησίας και των κινήτρων εκείνων που σήκωσαν εξαρχής ή από ένα σημείο και μετά, το πολιτικό βάρος των δύσκολων αποφάσεων».

.Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του προέδρου Ούγκο Τσάβες


Βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του προέδρου Ούγκο Τσάβες άνοιξε η Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα από τη μια μετά το μεσημέρι, ενώ συλλυπητήρια μηνύματα καταφθάνουν από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα.
«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Hugo Rafael Chavez Frias, μετά από μία παρατεταμένη ασθένεια» αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του προς τον αντιπρόεδρο της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαντούρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, για την απώλεια του Ούγκο Τσάβες. 
Τον «Σπουδαίο Επαναστάτη» Ούγο Τσάβες αποχαιρετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση που έκανε για τον θάνατο του ηγέτη της Βενεζουέλας.
 Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι ο Τσάβες "κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, μπόρεσε να οδηγήσει το λαό του και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής σε δρόμους δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας και κοινωνικής απελευθέρωσης". 
Και καταλήγει: «Ο Ούγκο Τσάβες εναντιώθηκε στην καταπίεση και υπεράσπισε τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Έδωσε μεγάλες μάχες, ώστε να εξαλειφθεί η φτώχεια και η κοινωνική εξαθλίωση. Γι' αυτό και έγινε σύμβολο για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού του.
 Οι άνθρωποι φεύγουν, η σπορά τους όμως μένει. Είμαι βέβαιος ότι ο λαός του Μπολίβαρ θα συνεχίσει να πορεύεται τον δρόμο της απελευθέρωσης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δρόμο που, αργά ή γρήγορα, θα πορευτούν και άλλοι λαοί, σε ολόκληρο τον κόσμο».
«Στη δύσκολη πορεία της χώρας του προς τον εκδημοκρατισμό, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο, η συμβολή του Ούγκο Τσάβες υπήρξε καταλυτική. Είναι κρίμα που ο πρόωρος θάνατός του ήλθε λίγο μετά την θριαμβευτική επανεκλογή του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στο λαό της Βενεζουέλας», αναφέρει σχετικό μήνυμα του ΠαΣοΚ.
Στο συλλυπητήριο μήνυμά της προς το λαό της Βενεζουέλας, η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι ο Τσάβες επιχείρησε με τον δικό του τρόπο και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και τις κοινωνικές ανισότητες στη χώρα του. 
Εκφράζει μάλιστα την ευχή «η Βενεζουέλα και μετά το θάνατό του να συνεχίσει και να επιβεβαιώσει την κατεύθυνσή της ως ένα σύγχρονο πλουραλιστικό κράτος βασισμένο στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας».
Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες απέστειλε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα προς την οικογένεια του, την κυβέρνηση, το κόμμα του και τον λαό της Βενεζουέλας στο οποίο αναφέρει:«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας που έδωσε σκληρή μάχη με την ανίατη ασθένεια. 
Ο Ούγκο Τσάβες εξέφρασε τη θέληση του λαού της Βενεζουέλας και εξελέγη πρόεδρος της χώρας του κερδίζοντας τρεις δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις το 1998, το 2006 και το 2012.
Πρωταγωνίστησε στην προώθηση πολιτικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της φτώχειας, την επίλυση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων, την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενάντια στην επιθετικότητα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και την ντόπια αντίδραση. 
Στάθηκε στο πλευρό της Κούβας και των λαών της Λατινικής Αμερικής. Με τη λαϊκή παρέμβαση και τη διεθνιστική αλληλεγγύη επανήλθε στη θέση του προέδρου μετά το πραξικόπημα των αντιδραστικών δυνάμεων που έλαβε χώρα τον Απρίλη του 2002. 
Το ΚΚΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του σε κάθε δύσκολη στιγμή του λαού της Βενεζουέλας και στην ίδια κατεύθυνση κινείται και σήμερα ενάντια σε κάθε προσπάθεια καταπάτησης της λαϊκής θέλησης».

.Συνάντηση Ε. Βενιζέλου - τρόικας αύριο το πρωί


Με τους επικεφαλής της τρόικας θα συναντηθεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αύριο το πρωί στις 10 στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος. 
Στη συνέχεια, στις 12, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση και συζήτηση με τριακονταμελή ομάδα νέων επιστημόνων που μετέχουν στο ερευνητικό πρόγραμμα "Babel Initiative: Gr?ce 2013" της Ανώτατης Σχολής Πολιτικών Επιστημών των Παρισίων.

.Αλ. Τσίπρας: Ο Κ. Καραμανλής ξεπέρασε τα όρια της παράταξής του


Την συνεισφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην θεμελίωση της δημοκρατίας στην Ελλάδα μετά την δικτατορία υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κ. Καραμανλής.

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Καραμανλής ήταν μια «ξεχωριστή προσωπικότητα της σύγχρονης Ελλάδας», και υπενθύμισε και μια αναφορά του Χαρίλαου Φλωράκη που είχε χαρακτηρίσει τον εν ζωή τότε Κωνσταντίνο Καραμανλή, ως ένα σημαντικό ηγέτη της τάξης του.

Με μια σύντομη αλλά περιεκτική αναφορά στην ιστορία, την παρουσία και τη δράση του ιδρυτή της ΝΔ ο κ. Τσίπρας  είπε ότι ο Κ. Καραμανλής ήταν ο πολιτικός εκείνος που κατάφερε μια σπάνια πολιτική και προσωπική υπέρβαση. Κατάφερε να υπερβεί τα ασφυκτικά όρια που είχαν επιβάλει τόσο στη χώρα όσο και στην παράταξή του, ο εμφύλιος και οι ξένοι προστάτες. 

Το καθεστώς του διαχωρισμού των Ελλήνων σε εθνικόφρονες και μη. Τις πρακτικές των διωγμών, της αστυνομικής ασυδοσίας και της κατάστασης πολιορκίας, που χαρακτήριζαν την Ελλάδα μέχρι το 1974. Με αποκορύφωμα, βέβαια, την εφτάχρονη δικτατορία.

.Στον εισαγγελέα το βίντεο με τις απειλές υποψήφιου βουλευτή της Χ.Α. κατά αλλοδαπών


Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, απέστειλε σήμερα το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής, το βίντεο χθεσινού ντοκιμαντέρ του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού Channel 4, στο οποίο εμφανίζεται υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής να απευθύνεται σε αλλοδαπούς, στην Ελλάδα, με απειλητικές φράσεις.
   
Το ντοκιμαντέρ έγινε προεκλογικά από Έλληνα κινηματογραφιστή και εμφανίζει τον υποψήφιο βουλευτή να βρίζει στον δρόμο αλλοδαπούς και να τους απειλεί με φράσεις όπως «είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους. 

Σαπούνια γιατί είναι και ωραίο», «Θα τα 'χουμε σαπούνια για τα αμάξια, σαπούνια να πούμε για τα πεζοδρόμια ...», «...κάνα λαμπατέρ να φτιάξουμε με το δέρμα τους...», «Τα δόντια να πάρουμε...».
   Για χρήση παρανόμως κτηθέντος τηλεοπτικού υλικού επικρίνει η Χρυσή Αυγή την ΕΛΑΣ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος «η άνευ προηγουμένου μεθόδευση της παραπομπής του βίντεο με ειρωνική απάντηση στις ανυπόστατες κατηγορίες περί ρατσισμού που έλαβε χώρα σε καφενείο, στον Εισαγγελέα, μέσω της νεότευκτης υπηρεσίας της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, συνιστά συνέργεια σε κακούργημα». 

Αναφέρεται επίσης σε παράνομη χρήση «μιας προφορικής συνομιλίας μεταξύ τρίτων χωρίς τη ρητή συναίνεση των κρυφά βιντεοσκοπούμενων συνομιλητών, προκειμένου να ενοχοποιήσουν με την «πολυπόθητη» κατηγορία της «ρατσιστικής συμπεριφοράς» υποψήφιο του κόμματός μας».-

.Ποινικές διώξεις σε βάρος Δούκα, Παπαντωνίου και Βουλγαράκη για το "πόθεν έσχες"


Παραβάσεις του νόμου περί «πόθεν έσχες» εντόπισε ο Εισαγγελέας Εφετών σε βάρος των πρώην υπουργών Γιάννου Παπαντωνίου, Γιώργου Βουλγαράκη και Πέτρου Δούκα σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις με κακουργηματικού βαθμού χαρακτήρα αυτήν που αφορά τον κ. Δούκα.

Η απαγγελία των κατηγοριών σε βάρος των τριών πολιτικών ασκήθηκε μετά την μελέτη των στοιχείων που έστειλε στην Εισαγγελία Εφετών η αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ερευνά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών.

Στην περίπτωση του Πέτρου Δούκα, που αντιμετωπίζει κακούργημα καθώς αυστηροποιήθηκε ο νόμος μετά το 2010, φέρεται να εντοπίζεται αδικαιολόγητη μείωση της περιουσίας του. 

Συγκεκριμένα τα εισοδήματά του εμφανίζονται μειωμένα κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις κατά το έτος 2010 σε σχέση με αυτά του 2009. 

Κατά την Εισαγγελική κρίση ο πρώην υπουργός δεν κατάφερε να δώσει πειστική εξήγηση για αυτήν την μεταβολή αν και ο ίδιος ο κατηγορούμενος πολιτικός φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα χρήματα αυτά μεταφέρθηκαν από καταθετικό λογαριασμό σε επενδυτικό.

Οι δύο άλλοι πρώην υπουργοί, Γιάννος Παπαντωνίου και Γιώργος Βουλγαράκης διώκονται καθώς στα αρχεία της λεγόμενης "λίστας Λαγκάρντ" φέρεται να εντοπίστηκαν περιουσιακά στοιχεία των συζύγων τους που δεν είχαν δηλωθεί.

.DNA αλόγου σε επτά δείγματα


Σε επτά ανέρχονται μέχρι στιγμής τα δείγματα τροφίμων στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΦΕΤ, Γιάννη Τσιάλτα, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρη, ο οποίος παρουσίασε του νέους προέδρους των εποπτευόμενων φορέων.

     Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, ελήφθησαν 167 δείγματα εκ των οποίων εξετάστηκαν τα 68 και βρέθηκαν θετικά τα 7, τονίζοντας παράλληλα πως τα θετικά δείγματα θα ελεγχθούν και για την ύπαρξη αντιβιοτικών και της αντιφλεγμονώδους ουσίας φαινυλοβουταζόνης. Ο κ. Τσιάλτας διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης.

.Ενστάσεις από την τρόικα για τη ρύθμιση δανείων


Στον "αέρα" βρίσκεται ακόμη το σχέδιο νόμου για τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αλλά και για την αναμόρφωση του νόμου Κατσέλη που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς η τρόικα και στη σημερινή συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης δήλωσε ότι διατηρεί τις ενστάσεις της για τις επιπτώσεις των αλλαγών στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 

Ενστάσεις, τις οποίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ελπίζει να κάμψει στη νέα πενταμερή συνάντηση που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τρόικας, της Τράπεζας της Ελλάδας, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Αναφορικά με το θέμα των πλειστηριασμών ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε μετά τη συνάντηση ότι «δεν τέθηκε το θέμα αυτό σε αυτή τη συζήτηση».

.Αποσύνδεση δήλωσης ΦΠΑ και εξόφλησης


Νέο σύστημα καταβολής του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις σχεδιάζει να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών, που θα προβλέπει τη βεβαίωση και πληρωμή του φόρου στο τέλος κάθε τριμήνου σε αντίθεση με το ισχύον σύστημα εξόφλησής του σε τρεις μηνιαίες δόσεις με την καταβολή της πρώτης δόσης 40%, κατά την υποβολή της δήλωσης.
Το νέο σύστημα θα προβλέπει, επίσης, μείωση των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής από 2% σήμερα σε 1%.

«Το νέο σύστημα είναι απλούστερο, επιτρέπει στη διοίκηση να ξέρει τα πραγματικά στοιχεία των δηλώσεων ΦΠ, βοηθάει τις επιχειρήσεις που σήμερα θέλουν να πληρώσουν και δεν το κάνουν λόγω ρευστότητας και απελευθερώνει ελεγκτές για να ασχοληθούν με ουσιαστικούς ελέγχους εκεί όπου η φοροδιαφυγή είναι μεγαλύτερη» λένε παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

Οι ίδιοι παράγοντες αναφέρουν ότι με το νέο σύστημα αποσυνδέεται η υποβολή της δήλωσης από την υποβολή του ποσού ( του 40% της πρώτης δόσης) κα προσθέτουν ότι οι αλλαγές θα συμβάλουν ώστε «το ελεγκτικό προσωπικό να μην απασχολείται με ήσσονος σημασίας τετριμμένους ελέγχους».

.Το ΙΝΚΑ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην προέλευση των προϊόντων


"Αρκετά προϊόντα, αναφέρουν στη συσκευασία τους πως είναι ελληνικά, όμως με μια πιο προσεκτική ματιά το ΙΝΚΑ, διαπίστωσε πως γράφουν ότι συσκευάζονται ή παρασκευάζονται από ελληνική εταιρεία, ενώ ταυτόχρονα δεν αναγράφεται η χώρα προέλευσης - παραγωγής".

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος - ΙΝΚΑ και υπενθυμίζει ότι ο νόμος ορίζει πως αν ένα προϊόν είναι από χώρα ΕΕ, μπορεί να αναγράφει την ένδειξη "Προϊόν ΕΕ", αλλιώς αν είναι από χώρα εκτός ΕΕ, να αναγράφει τη χώρα από την οποία προέρχεται.

Στο πλαίσιο της υποστήριξης των ελληνικών προϊόντων που επιδιώκουν οι καταναλωτές, το ΙΝΚΑ σημειώνει ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί στις επιλογές τους, εάν θέλουν να υποστηρίξουν προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας.

.Απεβίωσε ο Ούγκο Τσάβες


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας πέθανε την Τρίτη στο Καράκας, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ο αντιπρόεδρος της χώρας Νίκολα Μαντούρο.
 
«Πήραμε την πληροφορία για το πιο τραγικό γεγονός που έχουμε ανακοινώσει στο λαό μας. Στις 16:25 (20:55 GMT) σήμερα, 5 Μαρτίου, απεβίωσε ο κομαντάτε πρόεδρος Ούγκο Τσάβες», δήλωσε ο Μαντούρο. 

Ο ίδιος λίγο μετά το θάνατο του σοσιαλιστή ηγέτη Ούγκο Τσάβες ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα θέσει σε επιφυλακή το στρατό για να διασφαλιστεί η ειρήνη στη χώρα.
 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νίκολα Μαντούρο έχει επί τους παρόντος το γενικό πρόσταγμα στη χώρα καθώς ο Τσάβες πριν αναχωρήσει για το τελευταίο του ταξίδι στην Κούβα όπου και υποβλήθηκε στην τέταρτη χειρουργική επέμβαση τον είχε αναγορεύσει προσωπικά ως διάδοχό του.
 
Νωρίτερα, ο  αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας είχε ανακοινώσει πως απελάθηκε ο διπλωματικός ακόλουθος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντέιβιντ ντελ Μόνακο, τον οποίο κατηγόρησε ως υποκινητή μίας συνωμοσίας με τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας.
 
«Αυτός ο υπάλληλος επιδιδόταν στην αποστολή της εξεύρεσης εν ενεργεία στρατιωτικών στη Βενεζουέλα, αρχικά για να αντλεί πληροφορίες για την κατάσταση των ενόπλων δυνάμεών μας και εν συνεχεία για να τους προτείνει αποσταθεροποιητικά σχέδια», δήλωσε ο Μαντούρο στη διάρκεια της ομιλίας του, που μεταδιδόταν απευθείας.

Ο Τσάβες κυβερνούσε τη χώρα, παραγωγό πετρελαίου από το 1999, ενώ μόλις πριν από λίγους μήνες στις 7 Οκτωβρίου του 2012 κέρδισε την τρίτη εκλογική του νίκη και την επανεκλογή του στην ηγεσία της Βενεζουέλας.
 
Από τον Ιούνιο του 2011, υποβλήθηκε σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις στην Κούβα για να αντιμετωπισθεί ο καρκίνος.

Ο Τσάβες ήταν ένας χαρισματικός, υπερκινητικός και καθολικός θαυμαστής του απελευθερωτή Σιμόν Μπολιβάρ, και απολάμβανε σταθερά υψηλά επίπεδα δημοτικότητας, παρά την έντονη εχθρότητα που αντιμετώπιζε από τους πολιτικούς του αντιπάλους.
 
Το 2002 είχε καταφέρει να «επιβιώσει» από ένα πολιτικό πραξικόπημα εναντίον του.
 
Ο πρώην αντισυνταγματάρχης και αλεξιπτωτιστής γεννήθηκε το 1954, ήταν γιος δασκάλων και μεγάλωσε με τη γιαγιά του.
 
Μια απόπειρα πραξικοπήματος το Φεβρουάριο του 1992 τον οδήγησε στη φυλακή για δύο χρόνια. Το 1998, ως υποψήφιος του συνασπισμού των αριστερών κομμάτων, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές. 

Δύο χρόνια αργότερα, επικυρώθηκε από το λαό η πρόταση του για το νέο «Σύνταγμα της Μπολιβαριανής Επανάστασης » και ο ίδιος επανεξελέγη στην προεδρία.
 
Ήταν σφοδρός πολέμιος του όπως τον αποκαλούσε αμερικανικού ιμπεριαλισμού, αν και ποτέ δεν διέκοψε την παροχή πετρελαίου προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Ο Ούγκο Τσάβες «παρουσιάστηκε» στην ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής ως ο «κληρονόμος» του Φιντέλ Κάστρο και καλλιέργησε μια επαναστατική αλλά αμφιλεγόμενη εικόνα έχοντας πολιτική φιλία με προσωπικότητες, όπως ο Μουαμάρ Καντάφι της Λιβύης, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ του Ιράν και ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.