.Δήλωση παραίτησης αντιδημάρχου και ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη «Ζωγράφου Αύριο»

Προς: κ. Δήμαρχο Ζωγράφου, κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κοιν: Δημοτικούς Συμβούλους *Θέμα:Δήλωση παραίτησης αντιδημάρχου και ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη «ΖωγράφουΑύριο»* ΚύριεΔήμαρχε, κύριε Πρόεδρε, Mετην επιστολή μου αυτή δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του ΑντιδημάρχουΝεότητας, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, καθώς και την ανεξαρτητοποίηση μου από τηνπαράταξη «Ζωγράφου Αύριο». 

Ωστόσο, θα παραμείνω ενεργός δημοτικός σύμβουλος καιθα επιστρέψω στο τεχνικό μου γραφείο συνεχίζοντας την επαγγελματική μου πο... περισσότερα »

.Τα παράδοξα του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου

Όλοι όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική και ασχέτου πολιτικής τοποθετήσεως, είχαμε πάντοτε την άνεση του κριτικού λόγου, είτε μέσα στο ίδιο το κόμμα που ανήκαμε, είτε σε αντίθετο από αυτό που πιστεύαμε. Αυτό που συμβαίνει με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είτε σε τοπικό επίπεδο είτε σε κεντρικό, είναι πρωτοφανές. 

Τι εννοούμε: Όταν γίνεται κάποια αντιπολιτευόμενη κριτική για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από μη ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ οι δεχόμενοι την κριτική εξανίστανται, γιατί κάποιος «τόλμησε» να κοινολογήσει καταστάσεις και γεγονότα τα οποία συμβαίνουν μέσα στους κόλπους της παράταξης, χαρακτηρίζοντας τους ως «μυθ... περισσότερα »

.Στους 40 οι νεκροί από τη γρίπη στην Ελλάδα

Στους 40 έχουν φτάσει οι νεκροί από τη γρίπη Η1Ν1 στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και στους 57 οι οι νοσηλευόμενοι σε σοβαρή κατάσταση στην Εντατική.

Συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) 145 άτομα και σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ στο σύνολό τους πρόκειται για άτομα με υποκείμενα νοσήματα, τα οποία δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της γρίπης.

Οι επιδημιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καλούν όλους όσοι έχουν συμπτώματα γρίπης να απευθύνονται αμέσως στον γιατρό και να λαμβάνουν προληπτική θεραπεία.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι κατά την περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντιικών σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία ανεξαρτήτως παραγόντων κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη, χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης

«Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων»

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ (Tanjug) δήλωσε πως η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν ένθερμος υποστηρικτής τής διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στηρίζει την ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων. 

Επίσης υπενθύμισε ότι η Ελλάδα κάθε φορά που ασκούσε την Προεδρία στην ΕΕ έδινε νέα δυναμική στην ευρωπαϊκή πορεία των βαλκανικών χωρών. Ο κ. Βενιζέλος, από αύριο, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, έως και την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις πρωτεύουσες των χωρών των Δυτικ... περισσότερα »

.«Όποιος πιστεύει ότι η τραγωδία είναι επιτυχία ας επιλέξει τον Σαμαρά»

Τον πολιτικό χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, που για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δημοψήφισμα «για τα μνημόνια, την τρόικα, τις απάνθρωπες πολιτικές της λιτότητας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στην εκδήλωση στο κατάμεστο θέατρο Ακροπόλ, κηρύσσοντας την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του. 

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι εκλογές θα είναι μια μάχη που θα κρίνει το αύριο, ενώ ειδικά για τις ευρωεκλογές είπε ότι θα είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μια εκλογική αναμέτρηση με το... περισσότερα »

.Επιστρέφει μέχρι το τέλος της εβδομάδας η τρόικα

Το κλιμάκιο της τρόικας πρόκειται να επιστρέψει στην Αθήνα έως το τέλος της εβδομάδας, το αργότερο την Κυριακή, με στόχο να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο επί της αξιολόγησης του προγράμματος πριν από την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 10 Μαρτίου, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup και ερωτηθείς σχετικά για το ύψος της δόσης που θα εκταμιευθεί, ο υπουργός οικονομικών τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρξει απόφαση «για τα οφειλόμενα του 2013 και την πρώτη δόση του 2014» ώστε να καλυφθούν οι δανειακές ανάγκες που υπάρχουν στα μέσα Μαΐου για την αποπληρωμή ομολόγων που ανέρχονται σε περίπου 8,8 δισ. ευρώ. 

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχει υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις με την τρόϊκα, επεσήμανε ωστόσο ότι κατά την επανάληψη του ελέγχου υπάρχει ακόμη σημαντική δουλειά να γίνει, υπογραμμίζοντας πάντως ότι είναι «πολύ δύσκολο να μην τα βρούμε».

Αναφερόμενος στις εκκρεμότητες που υπάρχουν είπε ότι η Ελλάδα έχει ήδη εκπληρώσει το 78% των υποχρεώσεων της στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί να προωθήσει, ενώ από τα βασικά ζητήματα που απομένουν είναι η μείωση κατά 3,9% στις ασφαλιστικές εισφορές, ορισμένοι φόροι υπέρ τρίτων και το μεγαλύτερο μέρος της "εργαλειοθήκης" του ΟΟΣΑ. 

Σε ότι αφορά το αίτημα της τρόικας για ομαδικές απολύσεις, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι ο υπουργός απασχόλησης Γιάννης Βρούτσης έχει αποστείλει στην τρόικα σχέδιο συμβατό προς τους σχετικούς κοινοτικούς κανονισμούς

.Στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ «οχυρώνονται» οι γιατροί

Αρνούνται να παραδώσουν τα κτίρια που στεγάζονται τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί με αποτέλεσμα το κλίμα στον τομέα της Υγείας να γίνεται πολεμικό. 
Η διορία που έχει δώσει εντολή η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την καταγραφή του υλικού και του εξοπλισμού των πολυιατρείων καθώς και για το σφράγισμά τους εκπνέει σήμερα, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης τα πολυιατρεία θα ανοίξουν έπειτα από έναν μήνα ως Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου για όλους τους πολίτες. 
Η αρχή έγινε από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ Δάφνης - Αγίου Δημητρίου οι οποίοι αποφάσισαν να μην παραδώσουν το κτίριο στη διοίκ... περισσότερα »

.Οι φόροι που γονατίζουν έναν ολόκληρο λαό!

To «ρεκόρ» φόρων στα ακίνητα το 2014 έχει σημάνει... συναγερμό σε ιδιοκτήτες ακινήτων και έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση. 

Φέτος οι φόροι στα ακίνητα θα πιάσουν «ταβάνι» καθώς 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο ο καθένας 715 ευρώ, αναφέρει το «Έθνος» σε σημερινό του δημοσίευμα.

Σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα ο φόρος έχει σχεδόν επταπλασιαστεί αφού ήταν 105 ευρώ το 2009. Ωστόσο, από το 2015 οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν λιγότερα ποσά καθώς δεν θα υπάρχουν αναδρομικοί φόροι όπως το 2013, αλλά και τους πρώτους φετινούς μήνες (τρεις ΦΑΠ, χαράτσι της ΔΕΗ, ΕΝΦΙΑ).

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο «Βήμα», σε ταμειακή βάση η μείωση φόρου για τα ακίνητα θα φτάσει το 38% το 2016

.Ανώτατοι διπλωματικοί και κρατικοί υπάλληλοι στην απάτη των 9 εκατ. μέσω ΜΚΟ

Ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι σε καίριες θέσεις του υπουργείου Εξωτερικών και άλλων υπουργείων, την περίοδο 2000- 2004, κάποιοι από τους οποίους εξακολουθούν να είναι σήμερα στην ενεργό υπηρεσία και μάλιστα ακόμα σε θέσεις κλειδιά, καθώς και πρόσωπα που κινούνταν στο περιβάλλον της κυβέρνησης την ίδια εποχή, κατηγορούνται για συμμετοχή στην κακουργηματική απάτη - μαμούθ, με βιτρίνα ΜΚΟ, σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. 

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το ύψος της απάτης υπολογίζεται γύρω στα εννέα εκατομμύρια ευρώ και η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Οικονομική Υπηρεσία, μετά από έρευνες που κρά... περισσότερα »

.«Το πλεόνασμα δεν δημιουργήθηκε με μαγικές συνταγές Ζαππείου»

Σφοδρή επίθεση εναντίον εκείνων που μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα και ταυτόχρονα επικρίνουν την πολιτική της διετίας 2010-11, «επιχειρώντας να αποδώσουν όλα τα δεινά στη συγκεκριμένη διετία για να εμφανιστούν, οι ίδιοι, άμωμοι και άσπιλοι ενόψει εκλογών», εξαπολύει, με σχόλιό του, ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σε θέματα Τύπου, Γιώργος Ελενόπουλος.

Τους ειρωνεύεται, μιλώντας για τον «πόνο τους, που δεν είναι άλλος από τα δεινά της διετίας 2010-11», στην οποία οφείλεται, όπως λέει, εν πολλοίς, το πρωτογενές πλεόνασμα για το οποίο υπερηφανεύονται, και το οποίο, «δεν δημιουργήθηκε με μαγικές συνταγές Ζαππείου».

Ο κ. Ελενόπουλος υποστηρίζει ότι το μεγάλο έλλειμμα, που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μειώθηκε δραστικά εκείνη τη διετία και ζητεί από τους επικριτές της να θυμηθούν ποια ήταν τα πρώτα μέτρα του μνημονίου και ποια μέτρα πήραν οι ίδιοι μετά το δεύτερο μνημόνιο.

 Όπως επίσης και σε πόσα δισεκατομμύρια υπολογίζονταν τα μέτρα που απαιτούνταν το Νοέμβριο του 2011 και σε πόσα τελικά ανήλθαν. Επιπλέον, κάνει λόγο και για τον χρόνο που χάθηκε μέχρι τις εκλογές, «στο βωμό μικροκομματικών ή και προσωπικών σκοπιμοτήτων», για την ικανοποίηση των οποίων «έπεσε μια εκλεγμένη κυβέρνηση».

Αφήνει αιχμές και για τη στάση και συμπεριφορά στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι οι «σκοπιμότητες διεμβόλισαν τα όρια της παράταξης». Αναφέρει επίσης ότι στο όνομα των σκοπιμοτήτων αποδυναμώνονται οι μεταρρυθμίσεις της περιόδου 2010-11, για τις οποίες η χώρα κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

Προειδοποιεί τέλος ότι «την επόμενη φορά που θα επιχειρήσουν να κρυφτούν πίσω από μια κυβέρνηση που θυσιάστηκε, για να παίζουν ανερυθρίαστα τα παιχνίδια τους, θα τους το θυμίσουμε εμείς»

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ????


.«Στη χειρότερη φάση της» παρέλαβε την Αθήνα ο Καμίνης

Με σκαιότητα εκφράστηκε για την διοίκηση του Νικήτα Κακλαμάνη στον Δήμο Αθηναίων ο σημερινός δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ είπε: «Παρέλαβα την πόλη στη χειρότερη φάση της μετά τη γερμανική κατοχή και την κράτησα όρθια».
Αναφορικά με την υποψηφιότητα του Άρη Σπηλιωτόπουλου, ο Γιώργος Καμίνης αρκέστηκε στο να παρατηρήσει με νόημα πως «ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι παρά πολύ παλιός στην πολιτική ζωή».
«Τα τελευταία χρόνια τα κόμματα φέρουν τεράστια ευθύνη για το πώς κατάντησαν τη χώρα» σχολίασε σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης ο Γιώργος Καμίνης,
Κληθείς να σχολιάσει τις τρεις δημοσκοπήσεις που τού δίνουν προβάδισμα είπε ότι «αυτό είναι μια καλή αφετηρία», αλλά έσπευσε να προσθέσει: «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας». Σημείωσε πως δεν φοβάται, αλλά και δεν υποτιμά από τους αντιπάλους του.
Για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη είπε τον καλοδέχεται στον προεκλογικό αγώνα, συμπλήρωσε όμως ότι δεν συμφωνεί με τη θέση του για τον περιορισμό της αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης.
«Η ανάπτυξη της αστυνομίας πρέπει να είναι ισόρροπη, και τα τελευταία χρόνια η αστυνομία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της» είπε ο Γιώργος Καμίνης και σχολίασε για τον νεαρό υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Το θέμα της νεότητας δεν είναι η βιολογική ηλικία αλλά το τι νέο κομίζεις».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.