Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κωνσταντίνος Καλλίρης... (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

«Γιορτάζουμε και εφέτος το ηρωικό καθολικό «ΟΧΙ» του λαού μας στον φασισμό και το ναζισμό την 28η Οκτωβρίου 1940.
Ένα «ΟΧΙ», στηριγμένο στις διαχρονικές και πάντα επίκαιρες Αρχές και Αξίες του Έθνους και του Λαού των Ελλήνων. Η εθνική Υπερηφάνεια, η Φιλοπατρία, η προάσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας, η βαθειά πίστη στη Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη.

Οι ίδιες Αρχές και Αξίες, ενέπνευσαν και γιγάντωσαν ένα από τα πιο μαζικά και αποτελεσματικά σε ολόκληρη της Ευρώπη Κινήματα Αντίστασης απέναντι στην στρατιωτική αλλά και οικονομική κατοχή της Πατρίδας μας από τις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού.
Είναι πέρα για πέρα αληθινή η ρήση ότι «όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει».

Είμαι βέβαιος ότι και κατά την σημερινή κρίσιμη ιστορική στιγμή για το Έθνος και το λαό μας, διατηρείται επίκαιρη και ζωντανή η συλλογική Ιστορική Μνήμη.
Φάρος και οδηγός για να γράψουμε όλοι μαζί νέες σελίδες εθνικών και δημοκρατικών αγώνων που θα στηρίζονται στις Αξίες, τις Αρχές και τα Ιδανικά του Ελληνισμού».


 

.Επιτέλους νίκη για ΑΕΚ


Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η ΑΕΚ η οποία επικράτησε με 1-0 του Πλατανιά Χανίων στο ΟΑΚΑ. Το γκολ για τους κιτρινόμαυρους πέτυχε στο 66ο λεπτό ο Ταξιάρχης Φούντας.
Η Ένωση παραμένει τελευταία αλλά σε απόσταση ενός πόντου από τέσσερις ομάδες. Επόμενοι αντίπαλοι για τον δικέφαλο οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.
ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Βλάχος, Φέτσης, Λαγός, Κορδέρο, Παπαδημητρίου (59’ Γκερέιρο), Φούντας (84’ Αρκούδας), Φουρτάδο (77’ Παυλής)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Κανακούδης, Ποτουρίδης, Τζανής, Αργυρόπουλος (72’ Παληγεώργος), Ουκάρ, Κάλαϊτζιτς (58’ Γκονζάλες), Μαραγκουδάκης, Αγκιλέρα, Ουντότζι, Αναστασάκος

.Γ. Στουρνάρας: Διαπραγμάτευση έως την τελευταία στιγμή για τα εργασιακά


Θα διαπραγματευτούμε έως την τελευταία στιγμή, για τα εργασιακά, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συζητήθηκαν οι προαπαιτούμενες δράσεις και οι λεπτομέρειες του πολυνομοσχεδίου. 

Βγαίνοντας ο κ. Στουρνάρας δήλωσε: "Τελειώσαμε τον συντονιαμό για τα προαπαιτούμενα. Όσον αφορά στο εργασιακό η τρόικα ήταν αρνητική και για το επίδομα γάμου και για την επεκτασιμότητα της σύμβασης.

 Για το μεν πρώτο λέει ότι είναι κάτι που έχει ψηφιστεί ενώ το δεύτερο δεν ισχύει σε κανένα μέρος του κόσμου. Η τρόικα αρνήθηκε και την κύρωση από την βουλή των ιδιωτικοποιήσεων και  σωστά, κατά την άποψή μου, αφού δεν θα ερχόταν κανένας επενδυτής αν έπρεπε η κάθε ιδιωτικοποίηση να περάσει από την Βουλή". 

Από την πλευρά του, λίγο νωρίτερα, ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι έγινε γενική συζήτηση για τα προαπατούμενα και πρόσθεσε ότι πάνε όλα καλά και ότι σύντομα εντός των προσεχών ημέρων θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση στην Βουλή. 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, εντός των προσεχών ημέρων τα αρμόδια υπουργεία θα αποστείλουν τις ρυθμίσεις στην γραμματεία της κυβέρνησης που θα ενοποιήσει το κείμενο του πολυνομοσχεδίου. Το πακέτο των μέτρων θα έλθει προς ψήφιση στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα, στις 5 Νοεμβρίου. 

Θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος μέχρι τις 7 του μήνα. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να φέρει το σύνολο των ρυθμίσεων σε ένα άρθρο.

Νωρίτερα, στις 31 Οκτωβρίου, θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός που περιλαμβάνει και το τμήμα των 13,5 δισ. που αφορά το 2013. 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες ώστε το Γιούρογκρουπ της 12 Νοεμβρίου να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. και να μπουν τα ποσά στον λογαριασμό στις 16 του ίδιου μήνα.
 

.Νέα Υόρκη: Εντολή για απομάκρυνση 375.000 ανθρώπων, ενώ πλησιάζει ο τυφώνας Σάντι


Εντολή για την απομάκρυνση 375.000 κατοίκων της Νέας Υόρκης, οι οποίοι διαμένουν σε ζώνες που μπορεί να πλημμυρίσουν, έδωσε ο δήμαρχος της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ, καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Σάντι.

"Είναι ένας σοβαρός και επικίνδυνος τυφώνας. Ωστόσο, πιστεύω ότι θα περάσει", σημείωσε ο Μπλούμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, διευκρινίζοντας ότι η εντολή για την απομάκρυνση αφορά τους Νεοϋορκέζους που ζουν στη Ζώνη Α, η οποία καλύπτει τις παράκτιες περιοχές.

     Ο δήμαρχος της πόλης έδωσε επίσης εντολή να κλείσουν αύριο τα δημόσια σχολεία.

Η πόλη της Νέας Υόρκης θα διακόψει τη λειτουργία των δημόσιων μέσων μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου του μετρό, σήμερα από τις 19:00 τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδος) για προληπτικούς λόγους εν αναμονή της άφιξης του τυφώνα Σάντι, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου.

Εκτός από το μετρό, οι αρχές της πόλης αποφάσισαν επίσης να κλείσουν τα πάρκα, οι παιδικές χαρές και οι πλαζ σήμερα το απόγευμα.  

Τα δημόσια μέσα μεταφοράς αναμένεται να ξαναρχίσουν να λειτουργούν περίπου 12 ώρες μετά το τέλος της καταιγίδας.

.Spiegel: 150 νέες μεταρρυθμίσεις προτείνει η τρόικα


Νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά με συμμετοχή των επίσημων πιστωτών, αλλά όχι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, 150 νέες μεταρρυθμιστικές προτάσεις, μέτρια αξιολόγηση της μέχρι τώρα μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, προτάσεις για κυρώσεις και κοστολόγηση της διετούς επιμήκυνσης στα 30 δισεκατομμύρια (κατά την Κομισιόν και την ΕΚΤ) και στα 38 δισεκατομμύρια (κατά το ΔΝΤ), περιείχε μεταξύ άλλων η ενδιάμεση έκθεση της τρόικας, η οποία παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο Euro Working Group, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel». 

Όπως υποστηρίζει το περιοδικό, το οποίο κυκλοφορεί αύριο, «η τρόικα ανέφερε ότι η Αθήνα ξεκίνησε μόνο το 60% των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, για 20% επί του παρόντος διαβουλεύεται, ενώ 20% εκκρεμούν». 

Επιπλέον, στο έγγραφο της τρόικας απαριθμώνται 150 νέες μεταρρυθμιστικές προτάσεις, τις οποίες πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα, μεταξύ των οποίων η χαλάρωση των μέτρων προστασίας από απόλυση, η υποχώρηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση ορισμένων επαγγελματικών προνομίων.

Η τρόικα, σύμφωνα με το Spiegel, πρότεινε αναδιάρθρωση του χρέους για τον δημόσιο τομέα, γεγονός που, εάν συνέβαινε, διευκρινίζει το περιοδικό, «θα κόστιζε για πρώτη φορά πραγματικά χρήματα στους φορολογούμενους». 

Η πρόταση συνάντησε ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, την αντίδραση της γερμανικής πλευράς, αλλά και άλλων κρατών, οι εκπρόσωποι των οποίων δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να χάσουν τα χρήματα που έχουν διαθέσει για την χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας.

."Δεν μπορούμε να ζητάμε περισσότερα από ένα λαό που τα έχει δώσει όλα"


«Πρέπει να βγούμε γρήγορα από την κρίση, διότι δεν μπορείς να ζητάς περισσότερα από αυτόν τον λαό που τα έχει δώσει όλα», δήλωσε αμέσως μετά τη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Η παρέλαση διεξήχθη υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και αποτέλεσε την κορύφωση των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για τον πολιούχο της Θεσσαλονίκης, την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους και το ιστορικό ΟΧΙ τις οποίες λάμπρυνε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

.Μ. Ντράγκι: Οι αποφάσεις της ΕΚΤ για αγορά ομολόγων δεν αφορούν την Ελλάδα


«Το πρόγραμμα (ενν. αγοράς ομολόγων των υπερχρεωμένων κρατών της Ευρωζώνης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) δεν αφορά καθόλου την Ελλάδα, καθώς απευθύνεται αποκλειστικά σε χώρες, οι οποίες εξακολουθούν χρηματοδοτούνται από τις αγορές κεφαλαίων», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί, αύριο, στο περιοδικό Der Spiegel.
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Ντράγκι υπεραμύνεται της απόφασης της ΕΚΤ για αγορά ομολόγων από τις υπερχρεωμένες χώρες του ευρώ, υποστηρίζοντας ότι 

«τα επιτόκια σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες περιείχαν πρόσθετη επιβάρυνση για εικασίες σχετικά με ενδεχόμενη κατάρρευση της Ευρωζώνης, άρα, επειδή αυτές οι εικασίες ήταν αδικαιολόγητες, έπρεπε να δράσουμε για να τις καταπολεμήσουμε». 

Τονίζει, επίσης, ότι δεν περιμένει απώλειες για τους φορολογούμενους από αυτές τις ενέργειες της ΕΚΤ: «Το εντελώς αντίθετο: Μέχρι τώρα είχαμε και κέρδη από τις αγορές ομολόγων, που εισέρρευσαν στις εθνικές τράπεζες». 

Αν οι κυβερνήσεις της νοτίου Ευρώπης συνεχίσουν την επιτυχή μεταρρυθμιστική πολιτική τους των τελευταίων μηνών, αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον, επισημαίνει.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.