.Στ. Δήμας: Οι προσεχείς εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ελλάδος

«Οι προσεχείς εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ελλάδος. Ίσως πολύ πιο κρίσιμες από ό,τι η οξύτητα του δημόσιου λόγου επέτρεψε στην κοινή γνώμη να αντιληφθεί» δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Δήμας, μετά την ολοκλήρωση της τρίτης άκαρπης ψηφοφορίας και πρόσθεσε:

«Όλες, λοιπόν, οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις έχουν, τώρα, υπέρτατο χρέος να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια και νηφαλιότητα, με υπευθυνότητα και με πρόθεση συναίνεσης τις πραγματικές οικονομικές και διεθνοπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω ότι αυτό που μας ενώνει είναι υψηλότερο, ισχυρότερο και διαρκέστερο, από οτιδήποτε άλλο. Είναι η Ελλάδα».

Ο κ. Δήμας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους βουλευτές που τον ψήφισαν, οι οποίοι «αποτελούν καθαρή πλειοψηφία της εθνικής Αντιπροσωπείας, παρότι δεν συμπληρώθηκε ο προβλεπόμενος από το Σύνταγμα αριθμός των 180», καθώς και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο που πρότειναν την υποψηφιότητά του.

.«Ετοιμαστείτε για ένα νέο ελληνικό δράμα»

Την οριστική απάντηση στο δίλημμα «Πρόεδρος ή κάλπες» που έδωσαν οι βουλευτές στη σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ερμηνεύουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

Το CNN σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του με τον τίτλο: «Ετοιμαστείτε για ένα νέο ελληνικό δράμα», επισημαίνει ότι η χώρα «κινδυνεύει με δυσάρεστες επιπτώσεις για την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα». 

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο, το ελληνικό χρηματιστήριο μετά τα αποτελέσματα της τρίτης αποτυχημένης ψηφοφορίας κατέγραψε απώλειες 8,5%, ενώ σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον Σ...περισσότερα »

.«Να διαφυλάξουμε τη συνοχή και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ»

Κατά της δημιουργίας κόμματος από το Γιώργο Παπανδρέου, χωρίς να το αναφέρει ευθέως, αλλά να το υπονοεί σαφώς, τάσσεται με δήλωσή του ο Κώστας Λαλιώτης.

Και υποστηρίζει ότι κάθε απόφαση που οδηγεί σε διάσπαση, την οποία χαρακτηρίζει «ολέθριο λάθος», έχει ως συνέπεια έναν «παρατεταμένο εσωκομματικό εμφύλιο».

Η δήλωση του κ. Λαλιώτη έχει ως εξής:

«Όλοι έχουμε χρέος, ιστορικό και πολιτικό, σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την χώρα, την κοινωνία και τη δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, να διαφυλάξουμε την συνοχή και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και να διαμορφώσουμε μια αυτόνομη στρατηγική ώστε να μην είναι προσάρτημα κανενός. Κάθε επιλογή και κάθε απόφαση, που οδηγεί στη διάσπαση είναι ένα ολέθριο λάθος και μετά έπονται ένας παρατεταμένος εσωκομματικός "εμφύλιος" και μύρια, μοιραία λάθη».

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Λαλιώτης επικοινώνησε τις προηγούμενες ημέρες με τον κ. Παπανδρέου, στον οποίο εξέφρασε τη διαφωνία του με την ίδρυση κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό.

.Εκλογικό ξεκαθάρισμα στις 25 Ιανουαρίου

Επιβεβαιώθηκε το σενάριο που ήθελε τον κυβερνητικό συνασπισμό να αποτυγχάνει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με 168 «ναι» στον Σταύρο Δήμα και 132 «παρών» ολοκληρώθηκε η τρίτη και τελευταία ψηφοφορία και παρά τις προσπάθειες από πλευράς κυβέρνησης, ο μαγικός αριθμός των 180 βουλευτών δεν συγκεντρώθηκε, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για πρόωρες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου.

Κατά το Σύνταγμα, ο Κάρολος Παπούλιας θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του έως την αντικατάστασή του, η δε κυβέρνηση οφείλει να κηρύξει δια του Προέδρου της Δημοκρατίας και εντός δέκα ημερών, τη λήξη των εργασιών της Βουλής, προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές και να εκλεγεί Πρόεδρος από τη νέα τη σύνθεση του κοινοβουλίου.

.«Οι Έλληνες κρατούν τη μοίρα τους στα χέρια τους»

Σε «εκβιασμό των θεσμών που επιβλήθηκε από την αντιπολίτευση με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής» απέδωσε τη διάλυση της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή. 

«Η χώρα οδηγείται σε εκλογές, η οικονομία σε αβεβαιότητα και αστάθεια με τη σύμπλευση όχι μόνο των ετερόκλητων δυνάμεων της αντιπολίτευσης που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο αλλά και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αυτό είναι όνειδος για τη δημοκρατία που ελπίζω να μην έχει βαθύτερες επιπτώσεις», είπε. Ο κ... περισσότερα »

.Η «βουτιά» του Χρηματιστηρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Grexit ξανά στο προσκήνιο

Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, η «βουτιά» του Χρηματιστηρίου Αθηνών, οι ανησυχίες για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά και η νέα ελληνική περιπέτεια μετά την αποτυχία του κοινοβουλίου να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, βρίσκονται στο επίκεντρο της επισκόπησης του διεθνούς Τύπου, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να μην διστάζουν να επαναφέρουν την κινδυνολογία και το Grexit. 

Bloomberg: Ποιο το πολιτικό κόστος για τον Τσίπρα στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών Το πολιτικό κόστος για τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά στις πρόωρες εκλογές καταγράφει το πρακτορείο *Bloomberg*. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ... περισσότερα »

.Σαμαράς: Μια μειοψηφία σέρνει τη χώρα σε εκλογές

Ο κύβος ερρίφθη από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις 25 Ιανουαρίου, ο οποίος έθεσε και το δίλημμα των εκλογών, κάνοντας λόγο για «σταθερότητα και ασφάλεια ή ΣΥΡΙΖΑ». «Κάναμε ότι μπορούσαμε για να εκλέξει Πρόεδρο η σημερινή Βουλή και να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές που περικλείουν σοβαρούς κινδύνους. 

Οι περισσότεροι ανεξάρτητοι άκουσαν τη φωνή του εθνικού συμφέροντος και ψήφισαν την υποψηφιότητα Δήμα» τόνισε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς μία μειοψηφία 132 βουλευτών μέσα στους οποίους συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή, σέρνουν τη... περισσότερα »

.«Παρελθόν τα μνημόνια της λιτότητας, παρελθόν η κυβέρνηση Σαμαρά»

«Από σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά, αποτελεί παρελθόν. Σε λίγες ημέρες θα είναι παρελθόν και τα μνημόνια λιτότητας», δήλωσε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος του κοινοβουλίου, μετά την ολοκλήρωση της τρίτης και τελικής ψηφοφορία για Πρόεδρο Δημοκρατίας. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγω για ιστορική ημέρα για την ελληνική δημοκρατία, σημειώνοντας ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν εκβιάζονται. 

«
Η κυβέρνηση Σαμαρά που επί 2,5 χρόνια λεηλάτησε την κοινωνία και που είχε δεσμευτεί για νέα μέτρα, αποτελεί παρελθόν. Το μέλλον ξεκίνησε. Να είστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι», 

.«Παγώνει» το ΔΝΤ τις συνομιλίες μέχρι να εκλεγεί νέα κυβέρνηση

«Οι συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές σχετικά με την ολοκλήρωση της έκτης αξιολόγησης του προγράμματος που υποστηρίζεται από ένα εκτεταμένο διακανονισμό, θα συνεχιστούν μόλις αναλάβει μια νέα κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι «η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει άμεσες ανάγκες χρηματοδότησης».

.Οκτώ νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι...

Οκτώ είναι, πλέον, οι νεκροί, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο πλοίο Norman Atlantic. Χθες είχε ανακοινωθεί ο θάνατος του Έλληνα Γιώργου Ντούλη, που στην προσπάθειά του να μπει σε σωστική λέμβο, εγκλωβίστηκε σε «γλίστρα» του πλοίου και έχασε τη ζωή του. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία ταυτοποίησης από τις ιταλικές αρχές με βάση τη λίστα επιβατών και συνεχίζονται οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου, καθώς εκφράζονται φόβοι για αρκετούς αγνοούμενους, εγκλωβισμένους στο γκαράζ του πλοίου. Η είδηση ότι άλλοι τρεις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στο «Norman Atlantic», πυροδοτεί φόβους ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.