.Ο Καζάκος και άλλοι πέντε στο εδώλιο

Δικάζονται την Δευτέρα ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Καζάκος και άλλοι πέντε για την υπόθεση μετακίνηση το 2009 επτά εργαζομένων από εταιρείες του Δήμου. Αναδημοσιεύουμε το σχετικό ρεπορτάζ από το *Ζω2* Στο Γ΄ Τριμελές Εφετείο Πλημ/των Αθηνών θα βρεθούν τη Δευτέρα το πρωί στις 29 Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης Καζάκος, ο Δημήτρης Ρήγας, η Έλλη Κουτσογιάννη, η Αναστασία Μπότου, η Κωνσταντίνα Τσόγκα και η Χρυσούλα Παππά, ως κατηγορούμενοι για τη μεταφορά το 2009 των 7 ατόμων από τη ΔΕΑΔΗΖ και τις δυο αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες του Δήμου Ζωγράφου στην Κοινωφελή (ΚΕΔΗΖ), αλλά και την κήρυξη ... περισσότερα »

.Πρώτη ήττα του Ολυμπιακού

Φλύαρος και δίχως την κατάλληλη συγκέντρωση παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο και το πλήρωσε με την πρώτη του ήττα για το φετινό πρωτάθλημα.
Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν ένα εκρηκτικό διάστημα που είχαν από το 20' έως και το 29', όταν με σκόρερ τον Καραμάνο (δανεικός από την ομάδα του Πειραιά) πέτυχαν ένα τέρμα που αποδείχθηκε χρυσό καθώς το κράτησαν μέχρι το τέλος μαζί με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Και όλα αυτά στο ντεμπούτο του Σα Πίντο στον πάγκο της ομάδας, με τον Πορτογάλο να ζει έντονα την αναμέτρηση και να πανηγυρίζει στο τέλος του ματς.
Από την άλλη ο Ολυμπιακό είχε την μπάλα στα πόδια του αλλά δίχως κανένα απολύτως αντίκρισμα. Στις λιγοστές ευκαιρίες τους οι Πειραιώτες ήταν άστοχοι, ενώ και ο Τσέναμο βρέθηκε σε καλή μέρα. Πάντως ο Ολυμπιακός σε κανένα σημείο του ματς δεν άσκησε μεγάλη πίεση στον Ατρόμητο και στην ουσία δεν βρήκε τρόπο αντίδρασης μετά το γκολ που δέχθηκε.

.Απάντηση Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, που σχολίασε ως "μνημόσυνο" την εκδήλωση στη Χαλκιδική για την επέτειο των 40 χρόνων της Ν.Δ,. έδωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, με παρέμβαση του στο κλείσιμο των εργασιών της εκδήλωσης για τα 40 χρόνια Νέας Δημοκρατίας. 

Αναρωτήθηκε αν είναι έλλειψη σεβασμού, έλλειψη γνώσης, έλλειψη πολιτικής ηθικής, είπε ότι η δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει καλό ούτε στον ίδιο, ούτε στη χώρα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν εκφράζει ούτε καν εκείνους που ψηφίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η παρέμβαση του κ. Σαμαρά έχει ως εξής: «Τώρ...περισσότερα »

.Μείωση φόρων και αντικειμενικών στα ακίνητα

Έτοιμη να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις, φέρεται να είναι η κυβέρνηση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, επεξεργάζεται διάταξη, η οποία είναι πιθανό να κατατεθεί και εντός της προσεχούς εβδομάδας και θα προβλέπει την εφαρμογή του «πόθεν έσχες» όχι στην αντικειμενική αξία του ακινήτου, όπως ισχύει σήμερα, αλλά στην πραγματική τιμή πώλησης. 
Στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των αντικειμενικών αξιών να κυμαίνεται κατά μέσο όρο 15%, από τις αρχές του επόμενου έτους.
Παράλληλα εξετάζεται η μείωση στα τεκμήρια των ΙΧ κατά 30 έως 40% και μάλιστα από τη χρήση 2014. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών η υπερφορολόγηση λόγω τεκμηρίων, έχει οδηγήσει σε μειωμένα έσοδα από τον κλάδο του αυτοκινήτου.

.«Συνεργασία με ημερομηνία λήξης»

"Η κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ έχει ημερομηνία λήξης και αυτή είναι οι εθνικές εκλογές", δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Realnews.
"Η μοναδική επιλογή που ενέχει ρίσκο για τη χώρα μας είναι η επιστροφή στις πρακτικές της μεταπολίτευσης που έστρωσαν το χαλί για το Μνημόνιο" αναφέρει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Τάσσεται υπέρ της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου ενώ για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας αναφέρει ότι "για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχουν πολλά πρόσωπα και όχι κατ΄ανάγκη από τον χώρο της ενεργού πολιτικής".
Σε ότι αφορά την αντιπαράθεση με την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου σημειώνει πως "όταν η ΝΔ παραδέχεται με γενναιότητα ότι επί δικών της ημερών έγιναν παράνομοι διορισμοί, είναι αδιανόητο να βρίσκει αντίπαλο την Αριστερά".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

.«Δύσκολα θα αποφύγουμε εκλογές»

"Με δεδομένη την κοινωνική και πολιτική πόλωση, η εκτίμηση μου είναι ότι δύσκολα θα αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο" δηλώνει στην realnews ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
Τονίζει πως σε μια προοδευτική διακυβέρνηση, "δεν χωρούν οι συντηρητικές πολιτικές και η ΝΔ" ενώ τάσσεται υπέρ μιας κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας "θα αναζητήσουμε συμπτώσεις με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της συλλογικότητες της πολιτικής οικολογίας και τη ριζοσπαστική Αριστερά".
Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως "αν απεγκλωβιστεί από τις ασκούμενες πολιτικές που σήμερα συνυπηρετεί, μπορεί να γίνει μέρος της προοδευτικής διακυβέρνησης".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.