.Τα καλά και συμφέροντα

Χθες βράδυ, σε δεξίωση του Ελληνο-Αυστραλια-νού Επιμελητηρίου μίλησα με ένα παλιό πολιτικό στέλεχος, πρώην υπουργό, της ΝΔ. Με σιγουριά που πήγαζε και από την τεράστια εμπειρία του μου είπε ότι «θα εκλεγεί Πρόεδρος τον Μάρτη». 

Το επιχείρημα ήταν ότι κανείς από όσους δεν πιστεύουν ότι πρόκειται να επανεκλεγούν δεν θα δεχθεί να χάσει τη σύνταξη, η οποία απονέμεται μόνο μετά από θητεία 48, και όχι 47 ή 46 μηνών. 
Προσθέτω και τα αρκετά χιλιάρικα που θα χαθούν σε μισθούς κ.λπ., αλλά η σύνταξη είναι σίγουρα η ιερή αγελάδα των Ελλήνων. Ο.ε.δ. όπως λέγαμε και στο γυμνάσιο. Φεύγοντας, σκέ...περισσότερα »

.Απαράδεκτες πρακτικές

*Μόνο* σκηνές από ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα ευρωπαϊκής χώρας δεν θύμιζαν τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στη διάρκεια της συνεδρίασης των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου της Αθήνας. 

Και δυστυχώς τίποτα δεν εγγυάται ότι αποκλεισμοί και προπηλακισμοί σαν τους χθεσινούς δεν θα επαναληφθούν, και μάλιστα σύντομα, από τη στιγμή που αυτή η μικρή μειοψηφία των φοιτητών δεν εννοεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η νέα πρυτανική αρχή είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία και να επιβάλει συνθήκες στοιχειώδους ασφάλειας στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις. *Φυσικά* το πρόβλημα... περισσότερα »

.«Συνεχίζουμε χωρίς νέο μνημόνιο και νέα δάνεια»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια κομματικής σύσκεψης, ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει στην πορεία με στόχο την επίτευξη του στόχου της ολοκλήρωσης του προγράμματος εξόδου της χώρας από το μνημόνιο και την αλλαγή σχέσης με την τρόϊκα, όπου το ΔΝΤ θα παρέχει μόνο τεχνική βοήθεια, όπως αναφέρουν πηγές της Χαρ. Τρικούπη. 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει στη θέση του ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, ούτε νέος δανεισμός από τον μηχανισμό στήριξης. Ο όποιος δανεισμός χρειαστεί η χώρα θα γίνει, είπε, από τις αγορές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίε... περισσότερα »

.«Δεν μπορούμε να καλλιεργούμε ανεδαφικές προσδοκίες για την ικανοποίηση αιτημάτων»

Τα 11,4 δισ. ευρώ «που βρίσκονται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την κεφαλαιακή στήριξη των τραπεζών, θα μπορούσαν να περιληφθούν - με τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων- στο "κεφαλαιακό απόθεμα" της χώρας για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των αγορών», στη μετά Μνημόνιο εποχή. 

Καθώς, αυτά τελικά δεν θα χρησιμοποιηθούν μετά και τα πρόσφατα θετικά αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών στα stress tests της ΕΚΤ. Στη σχετική προαναγγελία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σε ομιλία του, πριν από λίγο, στο πολυσυνέδριο Capital + Vision «Καινοτομία και επιχειρημα...περισσότερα »

.«Σήμερα βγαίνουμε οριστικά από την κρίση και από τα μνημόνια»

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΟΝΝΕΔ, δήλωσε πως σήμερα βγαίνουμε οριστικά από την κρίση και από τα μνημόνια. «Βγαίνουμε όχι για να γυρίσουμε πίσω αλλά για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης και να μην επιτρέψουμε ποτέ να ξανακυλήσει η χώρα στα ελλείμματα και στα χρέη. 

Βγαίνουμε συντεταγμένα και τίποτε δεν θα μας εμποδίσει και δεν θα αλλάξουμε τον βηματισμό μας, βγαίνουμε με ευημερία, ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Συνέχισε λέγοντας ότι βάζουμε πρώτα την ανταγωνιστικότητα, ... περισσότερα »

.Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Νίκος Δένδιας

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετακομίζει ο μέχρι σήμερα υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, καθώς τη Δευτέρα παραιτείται από τα καθήκοντά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για να πάει στην Κομισιόν. 

Στη θέση του Νίκου Δένδια καθήκοντα υπουργού Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας.

.Διορθώσεις στο... διορθωμένο ΕΝΦΙΑ

Τροποποιητική δήλωση αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να κάνουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Πρόκειται κυρίως για όσους ιδιοκτήτες κενών μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων δεν συμπεριλήφθηκε στο εκκαθαριστικό τους η έκπτωση του 20%, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε 620.000. Οι ιδιοκτήτες αυτοί έχουν κάνει λάθη κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων των ακινήτων τους στο Ε9.

 Το αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει σωστά η εκκαθάριση και ο υπολογισμός της έκπτωσης στον φόρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί φορολογούμενοι δεν έχουν συμπληρώσει, στη στήλη 32 του εντύπου Ε9, τον κωδικό 8 στον οποί... περισσότερα »

.Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη ορύγματος στην Αμφίπολη

Αίσθηση προκαλεί η νέα ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για την Αμφίπολη, καθώς βρέθηκε στον τέταρτο χώρο, δηλαδή στον τρίτο θάλαμο, ένα τεχνητό όρυγμα. 

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στην ανακοίνωση του υπουργείου είναι πως: «Κατά την αποχωμάτωση του τέταρτου χώρου διαπιστώθηκε η ύπαρξη τεχνητού ορύγματος επί του φυσικού σχιστολιθικού εδάφους, επιφάνειας, 4Χ2,10μ., το οποίο είναι επιχωμένο με ιλυώδη άμμο (όπως αλλωστε και η υπόλοιπη επίχωση του μνημείου). 

Ήδη έχει προχωρήσει η ανασκαφή, σε βάθος περίπου 1,40μ. από την επιφάνεια του κατωφλίου και η επίχωση συνεχίζεται».

Μάλιστα το γεγονός ότι είναι δάπεδο σφράγισης σημαίνει ότι κάτι ενδέχεται να υπάρχει από κάτω.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.