.Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου για τους σχολικούς φύλακες 21/3/2014

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου 
Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Ζωγράφου Ζωγράφου, 18/3/2014* Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Με την επιστολή μας αυτή, ζητάμε στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής21/3/2014, να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων και να καταλήξουμε σε ένα ψήφισμα συμπαράστασης προκειμένου να αναδείξουμε τα δίκαια αιτήματά τους και να ισχυροποιήσουμε τη θέση τους, στεκόμενοι δίπλα τους, στον αγώνα που δίνουν για να αποτραπούν οι απολύσεις και η διάλυση των δημοσίω... περισσότερα »

.Οι πρώτοι υποψήφιοι σύμβουλοι του "Μαζί"

ΕΠΩΝΥΜΟ - ΟΝΟΜΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
 ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΖΑΡΙΑΔΟΥ ΛΙΛΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΕΡΙΦ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛ./Πρόεδρος ΔΣ συλλογου γονέων &κηδεμόνων ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ – ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ (Έφη) ΔΑΣΚΑΛΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΜΙΜΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ, ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Τάκης) ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΑΡΜΠΙΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ/ Ιδρυτικό μέλος Δικτύου Αλληλεγγύης Ζωγράφου ΒΑΓΙΩΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ 5ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΜΒΑΚΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑ (Έφη) ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟ... περισσότερα »

.Με το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Αγγελόπουλου κατεβαίνει στις εκλογές και ο Χαράλαμπος Κρανιώτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ Δημοτική Ένωση Ζωγράφου αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των καιρών για συλλογικές προσπάθειες ανασυγκρότησης της Πόλης μας, εξέτασε ενδελεχώς την όλη πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Δήμο Ζωγράφου, καθώς και τον πολυκερματισμό όλων των πολιτικών δυνάμεων και αφού έλαβε υπόψη το μεγάλο αριθμό ανεξαρτήτων δημοτικών παρατάξεων, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συνεργαστεί στις επικείμενες δημοτικές εκλογές με την παράταξη *«ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ»,* με επικεφαλής τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο. *Η ΑΔΕΖ* συνεχίζει να είναι αυτόνομη και ανεξάρτητη παράταξη, τηρώ...περισσότερα »

.Πρωταθλητές στις αποδόσεις τα ελληνικά ομόλογα

 Πρωταθλητές στις αποδόσεις αναδεικνύονται τα ελληνικά ομόλογα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα των χωρών της Ευρωπαϊκής περιφέρειας. Από την αρχή της χρονιάς μέχρι και σήμερα (στο κλείσιμο της ΗΔΑΤ) πριν από λίγο, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου είχε υποχωρήσει κατά περίπου 20% (σ.σ στο 6,83%). Ισόποση άνοδο είχε σημειώσει η τιμή των ομολόγων, η οποία πάντα κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση με την απόδοση των τίτλων. 

Αντίστοιχα οι τιμές των Πορτογαλικών ομολόγων έχουν καταγράψει άνοδο κατά 10% και των Ισπανικών κατά 5,3%.

Το θετικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά ενίσχυσε το κλείσιμο της συμφωνίας σήμερα το πρωί με τη Τρόικα, εξέλιξη η οποία διασφαλίζει την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας από τον Μηχανισμό του Μνημονίου. 

Παράλληλα όμως οι εξελίξεις αυτές διευκολύνουν την έξοδο της χώρας στις αγορές. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοίδης, δήλωσε χθες στο πρακτορείο Bloomberg, ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να πραγματοποιήσει την έξοδο στις αγορές πριν από τις Ευρωεκλογές του Μαΐου. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, μελετά μία περιορισμένη έκδοση 5ετών ομολόγων, η οποία κρίνεται αναγκαία για να καλύψει την γκάμα των κρατικών ομολόγων της χώρας.

.Κλείνει η συμφωνία με την τρόικα

Πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα, φαίνεται ότι βρίσκεται η κυβέρνηση, ενώ από το πρωί υπάρχουν πυρετώδεις διαβουλεύσεις, στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων όλων των υπουργείων που έχουν εκκρεμότητες και των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας.

Χαρακτηριστικά, στέλεχος του υπουργείου Εργασίας ανέφερε πριν από λίγο, ότι τα «εργασιακά είναι σχεδόν κλεισμένα», επισημαίνοντας, πάντως, ότι δεν ήταν δυνατό να υποχωρήσει η ελληνική πλευρά στο θέμα των ομαδικών απολύσεων. Πόσω μάλλον, πρόσθεσε, που κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι έχουν συμφωνήσει στην ενίσχυση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό, να προβλέπεται στο τελικό κείμενο της αναθεωρημένης συμφωνίας, εξάμηνη δοκιμαστική περίοδος του νέου συστήματος. Όσον αφορά στις τριετίες, ο ίδιος παράγοντας επιβεβαίωσε ότι θα είναι μειωμένες κατά 50% για τους ανειδίκευτους μακροχρόνια ανέργους.

Από την πλευρά του, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «κλείνουμε», επισημαίνοντας, πάντως, ότι πρέπει να οριστικοποιηθεί πρώτα το ευρωπαϊκό κείμενο της αναθεωρημένης συμφωνίας. Στο ίδιο μήκος κύματος, για ύπαρξη συμφωνίας, κινούνται αυτήν την ώρα και κοινοτικοί παράγοντες.

.Βενιζέλος: Η Ελλάδα κάνει τα τελευταία βήματα βαδίζοντας στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο

«Οι θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού αναγνωρίζονται. Αναγνωρίζονται με καθυστέρηση και με δυσκολίες, οι οποίες είναι αδικαιολόγητες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με τη συμφωνία με την τρόικα. 

Σε γραπτή δήλωσή του από τις Βρυξέλες, όπου συνεδριάζει το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αυτό δείχνει πως η διαπραγμάτευση ήταν και είναι πάντα δύσκολη, γιατί πρέπει να πείσουμε πάρα πολλούς διεθνείς παράγοντες, πολλές κυβερνήσεις, πολλά κοινοβούλια. «Έχω ζήσει αυτές τις τελευταίες μέρες τη... περισσότερα »

.Συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα

Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που κράτησαν πάνω από πέντε μήνες και ενόσω τα χρονικά περιθώρια για την ελληνική κυβέρνηση στένευαν επικίνδυνα, τελικώς η τρόικα και η ελληνική πλευρά βρήκαν τη «χρυσή τομή» και κατέληξαν σε συμφωνία. 

Την αποκάλυψη έκανε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς, ενημερώνοντας τους 27 πρέσβεις της ευρωπαϊκής ένωσης ότι επιτεύχθηκε συμφωνία, σε σε έκτακτη μυστική συνάντηση που έγινε το πρωί της Τρίτης στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα. Αυτή η εξέλιξη μαρτυρά ότι μετά από αλλεπάλληλες εμπλοκές στις διαπ... περισσότερα »

.Τσίπρας: Σχεδιάζουν να μας φορέσουν νέο Μνημόνιο μετά τις ευρωεκλογές

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για τη συμφωνία με την Τρόικα εξαπολύει, με δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «προσπάθησε επιμελώς, αλλά ανεπιτυχώς να αποκρύψει το περιεχόμενο της συμφωνίας, που θα μας οδηγήσει σε ένα νέο μνημόνιο που σχεδιάζουν να μας φορέσουν μετά τις ευρωεκλογές».

Η μόνη αλήθεια που ειπώθηκε σήμερα από τον κ. Σαμαρά ήταν πως η κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της, αλλά τις τήρησε πλήρως και μονομερώς, μόνο προς την Τρόικα και όχι προς τον ελληνικό λαό, αναφέρει ο κ. Τσίπρας 

και προσθέτει ότι «η συμφωνία για την οποία επαίρεται ο κ. Σαμαράς προβλέπει κατάργηση των τριετιών, απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα και μόνιμη φτώχια για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους».

Πρόκειται για μια βίαιη επιτάχυνση του σχεδίου υποτίμησης της εργασίας, των περιουσιών και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει στην δήλωσή του:

«Με αυτή την συμφωνία ο κ. Σαμαράς ταυτίστηκε για πάντα με το μνημόνιο. Για την ακρίβεια, ο κ. Σαμαράς είναι το μνημόνιο. Και από το μνημόνιο θα βγούμε, μόνο όταν ο λαός μας στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας την κυβέρνησή του».

.Υπέρ άρσης της ασυλίας Μιχαλολιάκου, Παππά, Λαγού η Επιτροπή Δεοντολογίας

Με ψήφους 7 έναντι 1, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής που συνήλθε στις φυλακές Κορυδαλλού αποφάσισε να εισηγηθεί την άρση ασυλίας των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού.

Μειοψήφησε ο βουλευτής της Χ.Α Πολύβιος Ζησιμόπουλος ενώ απουσίαζαν η βουλευτής των ΑΝΕΛ ΜαρίαΤσαρουχά-Κόλλια και ο ανεξάρτητος Βουλευτής προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης.

Για τους βουλευτές Γιώργο Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα, η Βουλή θα αποφασίσει 26 Μαρτίου, καθώς ο Στ. Μπούκουρας υπέβαλε υπόμνημα, ο Γερμενής δήλωσε ότι προτίθεται να καταθέσει. 

.Tραγωδία με επτά νεκρούς μετανάστες στην Μυτιλήνη

Επτά νεκροί και οκτώ διασωθέντες είναι μέχρι τώρα ο απολογισμός από την επιχείρηση των λιμενικών στη θαλάσσια περιοχής της Μυτιλήνης. Οι λιμενικοί αναζητούν ακόμη δύο αγνοούμενους. 

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα όταν το λιμενικό ενημερώθηκε για ανατροπή λέμβου στη θαλάσσια περιοχή του Κόρακα. Άμεσα δύο περιπολικά σκάφη, ένα αμπέκιν, δύο παραπλέοντα σκάφη αλλά και ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα, άρχισαν τις έρευνες που συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα. 

Ο απολογισμός είναι 7 νεκροί, 8 διασωθέντες και δύο αγνοούμενοι, μιας και οι μετανάστες που έχουν διασωθεί είναι σοκαρισμένοι και δεν μπορούν να θυμηθούν πόσα άτομα ήταν πάνω στη λέμβο που ανατράπηκε.

Όπως έγινε γνωστό τις πρώτες ώρες των ερευνών έγινε η περισυλλογή των 5 πρώτων σορών και λίγο πριν τις 8.00 το λιμενικό περισυνέλεξε ακόμα δύο σορούς στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Κόρακα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, οι άτυχοι μετανάστες ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια μαζί με τον διακινητή που είχαν πληρώσει. Κάποια στιγμή εκείνος τους εγκατέλειψε και έμειναν μόνοι και αβοήθητοι στη λέμβο που ανατράπηκε.

Οι μετανάστες που έχουν διασωθεί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού για εξετάσεις αλλά και για ψυχολογική υποστήριξη. Οι έρευνες συνεχίζονται και εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

.''MΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ''...

Η τελευταία μέρα της περιοδείας στην Κρήτη βρήκε το «Ποτάμι» και τονΣταύρο Θεοδωράκη στο Λασίθι. Ξεκινώντας από την Σητεία συναντήθηκε με κατοίκους...
της περιοχής με τους οποίους συζήτησε το θέμα του τοπικού Νοσοκομείου.

Αργότερα συνάντησε ψαράδες με τους οποίους μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ένα από τα οποία είναι ότι βρίσκονται «απομονωμένοι» από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα λόγω γραφειοκρατίας.

Σημαντικές συζητήσεις είχε και στην Ιεράπετρα με νέους αγρότες, αλλά και με κατοίκους του Αγίου Νικολάου οι οποίοι και έσπευσαν να τον υποδεχθούν με ιδιαίτερη θέρμη.

«Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η πολιτική δεν είναι κληρονομικό δικαίωμα κανενός. Ούτε είναι μία ιστορία που πρέπει να παίζεται μέσα σε κλειστά κομματικά γραφεία. Η πολιτική είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη. Και το είπα σε κάποιους φίλους, ανεξαρτήτως των διαφωνιών που έχουμε ο καθένας για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, να συμφωνήσουμε σε αυτό που συμφωνεί ο περισσότερος ελληνικός λαός. 

Κλείνοντας σε δήλωσή του αναφέρθηκε ότι θα συνεργαζόταν και με τον «διάβολο» για το καλό της χώρας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.