.Ο Ανδρέας το ’80 ό,τι υποσχόταν το έκανε. Ο Τσίπρας τώρα ψεύδεται

Σήμερα νομίζω ότι έφτασα ακόμη πιο κοντά στην αλήθεια. Η Ελλάδα ξαναγύρισε, ξαναζεί τη δεκαετία του 1980, αλλά σαν σπασμένος καθρέφτης. Χωρίς ελπίδα, δηλαδή, για ένα όμορφο αύριο. Γιατί και τότε φτωχοί ήμασταν στις τσέπες, αλλά πλούσιοι σε όνειρα, ιδέες και ανθρωπιά, όχι όπως σήμερα αφυδατωμένοι από αισθήματα, ελπίδα και ψυχή. 

Γιατί και τότε υπήρχε ένας Ανδρέας Παπανδρέου που υποσχόταν αυξήσεις και θέσεις εργασίας, αλλά τις έδωσε, *όχι όπως σήμερα που ο κ. Τσίπρας υπόσχεται ψευδώς* να κάνει την Ελλάδα γη της επαγγελίας. Γιατί και τότε υπήρχαν «μόδες», αλλά αθώες όπως οι «καρεκλάδ... περισσότερα »

.Σαμαράς - Νταβούτογλου στο δείπνο του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν

Στο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, προς τιμήν των υψηλών προσκεκλημένων του, αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, στο Μπακού, παρακάθησαν απόψε το βράδυ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Τούρκος ομόλογός του Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ηταν η πρώτη συνάντηση, αν και όχι κατ' ιδίαν, που είχε ο κ. Σαμαράς με τον κ. Νταβούτογλου ως πρωθυπουργό της Τουρκίας. Αύριο Σάββατο, οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να έχουν μια συνάντηση στο περιθώριο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια από την υπογραφή της συμφωνίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος του Σαχ Ντενίζ.

Στο ίδιο δείπνο που παρέθεσε ο κ. Αλίγιεφ συμμετείχαν επίσης οι πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας και του Μαυροβουνίου.

.Σκωτία: «Όχι» στην ανεξαρτησία είπαν 55,3%

Επειτα από την καταμέτρηση του συνόλου των ψήφων στις 32 περιφέρειες της Σκωτίας, το «όχι» επικρατεί με 55,3% στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, με περισσότερες από δύο εκατομμύρια ψήφους, ενώ το "ναι" στην ανεξαρτησία συγκεντρώνει το 44,77% των ψήφων. 

Για να επικρατήσει στο δημοψήφισμα μία παράταξη χρειαζόταν 1.852.828 ψήφους. Η παράταξη του «όχι» συγκεντρώνει 2.001.926 ψήφους, έναντι 1.617.989 της παράταξης του «ναι». Η συμμετοχή έφθασε στο επίπεδο ρεκόρ του 84,6%.

.«Το μνημόνιο τελειώνει»

«Είμαστε σε μια εποχή που το μνημόνιο τελειώνει. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται 3ο πακέτο, έχει βγει στις αγορές και θα συνεχίσει να βγαίνει στις αγορές κλείνοντας την καμπύλη των αποδόσεων. Οι ξένοι επενδυτές σε αυτό το συνέδριο ήταν πολλοί. Έδειξαν έντονο ενδιαφέρον θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα όχι μόνο στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και αλλού. Και θέλουν επειδή βλέπουν την προοπτική της ελληνικής οικονομίας». 

Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης λίγο μετά την ομιλία του στο Bloomberg στο Σίτι του Λονδίνου όπου ολοκληρώθηκε σήμερα το 9ο Road Show του χρημα...περισσότερα »

.Νέα μέτρα από ενδεχόμενη αποτυχία του ΕΝΦΙΑ

Αντιμέτωποι με νέα μέτρα θα βρεθούν οι φορολογούμενοι στην περίπτωση που ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) δεν αποδώσει εισπρακτικά τα αναμενόμενα έσοδα. Και η σχετική δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά να λάβει πρόσθετα μέτρα στην περίπτωση που δεν εξασφαλίσει τα 2,7 δισ. ευρώ εσόδων του ΕΝΦΙΑ δεν είναι νέα δέσμευση, αλλά αναλήφθηκε και συμφωνήθηκε με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ προ 14 μηνών.

 Συγκεκριμένα στην επικαιροποίηση του Μνημονίου Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Πολιτικών της 16ης Ιουλίου 2013 αναφερόταν πως ως «διαρθρωτικό ορόσημο» για τα τέλη Σεπτεμβρίου του 201... περισσότερα »

.Το «55,3%» των Σκωτσέζων είπε «όχι» στην ανεξαρτησία

Βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος


Με 55,3% επικράτησε το «όχι» των Σκωτσέζων στην ανεξαρτησία της χώρας τους, έναντι 44,77% του «ναι» μετά την καταμέτρηση του συνόλου των ψήφων στις 32 περιφέρειες της Σκωτίας.

Για να επικρατήσει στο δημοψήφισμα μία παράταξη χρειαζόταν 1.852.828 ψήφους. Η παράταξη του «όχι» συγκεντρώνει 2.001.926 ψήφους, έναντι 1.617.989 της παράταξης του «ναι».

Η συμμετοχή των Σκωτσέζων στο δημοψήφισμα έφθασε στο επίπεδο -ρεκόρ του 84,6%.

.Ανακοίνωσε την παραίτησή του ο Σκωτσέζος πρωθυπουργός μετά το «Όχι»!

Λίγες ώρες μετά την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για την Ανεξαρτησία της Σκωτίας ο πρωθυπουργός της χώρας, Άλεξ Σάλμοντ, ανακοίνωσε πως πρόκειται να παραιτηθεί επισήμως στις 13 Νοεμβρίου .

Μετά το ηχηρό «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, ο πρωθυπουργός της χώρας και επικεφαλής του Σκωτσέζικου Εθνικιστικού Κόμματος (SNP), Άλεξ Σάλμοντ, ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του κόμματος στις 13 Νοεμβρίου, ενώ νωρίτερα παραδέχθηκε την ήττα του.

Επισήμανε, μάλιστα, πως δεν πρόκειται να είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, ενώ τόνισε πως το όνειρο δεν πεθαίνει ποτέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να τον αντικαταστήσει η Νίκολα Στέρτζον, η οποία θα είναι η κύρια υποψήφια στη μάχη για τον επόμενο επικεφαλής του Σκωτσέζικου Εθνικιστικού Κόμματος.

.ο iPhone 6 κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 24 Οκτωβρίου

Το νέο iPhone 6 θα γίνει διαθέσιμο στην Ελλάδα στις 24 Οκτωβρίου, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Το νέο smartphone της Apple, έκανε ντεμπούτο σήμερα σε ορισμένες χώρες ανά την υφήλιο. Ωστόσο, το ελληνικό κοινό πρέπει να περιμένει μέχρι την Παρασκευή, 24/10 για να αποκτήσει το δημοφιλές κινητό.

Το iPhone 6 θα κυκλοφορήσει, ως γνωστόν, σε δύο εκδόσεις με διαφορετικά μεγέθη οθόνη. Η «απλή» έκδοση θα εξοπλίζεται με οθόνη 4,7 ιντσών, ενώ το μεγαλύτερο iPhone 6 Plus θα έρχεται με οθόνη 5,5 ιντσών.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.