.«Μαρτυρικό» Eurogroup: Ασφυκτική πίεση στην Ελλάδα για παράταση Μνημονίου

Το σύντομο Eurogroup εξελίχθηκε σε... μαραθώνιο, καθώς, η συνάντηση κράτησε παραπάνω από τέσσερις ώρες, ενώ, νωρίτερα μεταδίδονταν ότι δύσκολα θα ξεπερνούσε τη μια ώρα διάρκεια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματούχους η Ελλάδα βρέθηκε υπό ασφυκτική πίεση να δεχθεί μια παράταση του υφιστάμενου προγράμματος με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τους συνεργάτες του να παρουσιάζουν τα σημεία της συμφωνίας-γέφυρας που προτείνουν. 

Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι φαίνεται να εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί και να ζήτησαν... νούμερα από την ελληνική πλευρά τόσο για τις προτάσεις όσο και για τις εξαγγελίες του πρωθυπ... περισσότερα »

.«Δεν εκβιαζόμαστε» δηλώνουν χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα

Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η λεωφόρος Αμαλίας ενώ πλήθος κόσμου έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα ως ένδειξη συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση, λίγο πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup στις Βρυξέλλες.


Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί για άλλη μια φορά στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να συμπαρασταθεί στην ελληνική κυβέρνηση, κατά τη διαπραγμάτευση που πρόκειται να διεξαχθεί στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Κλειστή είναι η λεωφόρος Αμαλίας, ενώ οι πολίτες κρατούν πλακάτ με τα συνθήματα «Δεν εκβιαζόμαστε» και «Τέλος στη λιτότητα».

.Σόιμπλε: Το πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί, διαφορετικά δεν θα υπάρξει άλλο

«Δεν αναμένω οποιοδήποτε αποτέλεσμα σήμερα», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι περιμένει να ακούσει τις προτάσεις του κ. Βαρουφάκη και ότι από αυτό θα εξαρτηθεί η έκβαση της έκτακτης συνεδρίασης του συμβουλίου.

«Δεν έχει να κάνει με κόκκινες γραμμές, υπάρχει ένα πρόγραμμα (που πρέπει) να εκπληρωθεί», σημείωσε ο κ. Σόιμπλε και συνέχισε λέγοντας πως «Κάθε χώρα είναι ελεύθερη να κάνει ό,τι θέλει. Αλλά αυτό το πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί, διαφορετικά δεν θα υπάρξει (άλλο) πρόγραμμα».

«Το ελληνικό πρόγραμμα θα συνεχίσει να τρέχει από την τρόικα, την οποία προφανώς δεν μπορούμε να αποκαλούμε πλέον “τρόικα”», σημείωσε.

«Η Ελλάδα είναι ελεύθερη να κάνει ό,τι επιθυμεί, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε τι θα σχεδίαζε να κάνει εκτός προγράμματος», εξήγησε ο κ. Σόιμπλε.

.Ο σκληρός πόλεμος Γιούνκερ-Μέρκελ και ο Τσίπρας

Τεταμένες είναι οι σχέσεις του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και της Άνγκελα Μέρκελ σύμφωνα με το Spiegel που αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του όσα γίνονται μεταξύ της Κομισιόν και της Γερμανίας.

 Όπως αναφέρει το Spiegel μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ και του προέδρου της Κομισιόν ήταν αρκετή για να αποτυπώσει τη σχέση μεταξύ τους. 

«Ο Επίτροπός μου, έλαβε το έγγραφο το πρωί της συνεδρίασης» παραπονέθηκε η Μέρκελ αναφερόμενη στο Γερμανό επίτροπο Έτινγκερ. «Γιατί ο δικό σου Επίτροπος;» απάντησε ψύχραιμα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Αυτός είναι ο δικός μου Επίτρ... περισσότερα »

.Ανοικτούς λογαριασμούς άφησαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ

 Ολυμπιακός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο «Γ.Καραϊσκάκης» στην πρώτη τους αναμέτρηση για την φάση των «8» του κυπέλλου Ελλάδας και η πρόκριση θα κριθεί στην ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Η «Ένωση» προηγήθηκε με τον Αραβίδη στο 14΄ αλλά ο Μιλιβόγεβιτς ισοφάρισε για τους «ερυθρόλευκους» στο 48΄.

 Ο Ηρακλής επικράτησε με 2-0 του Πανιώνιου στο «Καυτανζόγλειο» στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας και πήρε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν οι Κόρμπος (αυτ. 15΄) και Ρομάνο (74΄).

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.