.Τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα - Πούτιν για την Ουκρανία

 Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την ανησυχία του στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν σήμερα για την αυξανόμενη υποστήριξη που, όπως είπε, προσφέρει η Μόσχα στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Οι δύο ηγέτες, ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας ανάμεσά τους.
Αυτή ήταν η πρώτη συνομιλία ανάμεσα στους δύο ηγέτες από την 17η Ιουλίου, όταν καταρρίφθηκε το αεροσκάφος Boeing 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ότι το επιβατικό αεροσκάφος αυτό καταρρίφθηκε από έναν αντιαεροπορικό πύραυλο που εκτόξευσαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.
Οι ΗΠΑ και η ΕΕ κλιμάκωσαν την πίεση στη Ρωσία αυτή την εβδομάδα επιβάλλοντας νέες κυρώσεις.
Μια ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την ίδια συνομιλία αναφέρει πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Ομπάμα πως η Μόσχα θεωρεί τις νέες κυρώσεις οι οποίες επεβλήθησαν λόγω της κρίσης στην Ουκρανία είναι αντιπαραγωγικές και ότι η «τρέχουσα κατάσταση» δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα καμιάς από τις δύο χώρες.

Η ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνομιλία των δύο ηγετών αναφέρει πως εξακολουθούν να καταγράφονται «σημαντικές διαφορές», αλλά και oi δύο επέμειναν εμφατικά στη σημασία που αποδίδουν στο να κηρυχθεί μια «άμεση και παρατεταμένη κατάπαυση του πυρός» στην ανατολική Ουκρανία.

.Έρευνα σοκ για τις επιπτώσεις της κρίσης στις ελληνικές οικογένειες

Τις τραγικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στις ελληνικές οικογένειες αποκαλύπτει μελέτη που δημοσιεύεται στο Οικονομικό Δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα στοιχεία προκαλούν σοκ και ανατριχίλα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να επιβιώσουν χιλιάδες νοικοκυριά στην Ελλάδα των μνημονίων. 

Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν αυξηθεί δραματικά οι ελληνικές οικογένειες που ζουν σε παράγκες, έχουν υπερδιπλασιαστεί τα νοικοκυριά που ζουν με εισοδήματα κάτω των 750 ευρώ μηνιαίως και η Ελλάδα από χώρα υποδοχής μεταναστών έχει μετατραπεί σε χώρα αποστολής μετανασ... περισσότερα »

.Καταργείται το άβατο στο Άγιο Όρος

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, στην τελευταία συνεδρίασή του στο Πουσάν της Νοτίου Κορέας, αποφάσισε την κατάργηση του άβατου του Αγίου Όρους! 

Την είδηση δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος», που αναφέρει ότι αποφασίσθηκαν επίσης «διοργανώσεις πορειών προς όλα τα θρησκευτικά κέντρα του πλανήτου, ιδιαιτέραν αναφοράν εις το Άγιον Όρος, εις την Πάτμον και την Ρόδον, ανακήρυξις ιερών βουνών, ελευθερία εις όλας τας χώρας των θρησκευτικών πεποιθήσεων και ανέγερσις ναών, διοργάνωσις ειδικών χώρων εις τας Ι. Μονάς διά την πραγματοποίησιν Συνεδρίων, κατάργησις της Ι. Παραδό... περισσότερα »

.Της… Αργεντινής στη Βουλή!

Σκληρή κόντρα στη Βουλή, με φόντο τις εξελίξεις στην Αργεντινή. Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τα προαπαιτούμενα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αποτέλεσε την αφορμή για την εξαπόλυση επίθεσης από κυβερνητικά στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παλαιότερη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα «μακάρι να ήμασταν Αργεντινή». 

Ο εισηγητής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Σκρέκας, ξεκίνησε την εισήγησή του λέγοντας πως μετά τις δυσμενείς γι' αυτήν τη χώρα εξελίξεις, είναι σίγουρος ότι ο κ. Τσίπρας θα έχει μετανιώσει πια για την «περίφημη» ρήση του, ενώ ανέφερε ότι η ... περισσότερα »

.Πολύ χαμηλός ο κίνδυνος από τον Έμπολα στην Ελλάδα

Στην εκτίμηση ότι ο κίνδυνος από τη επιδημία αιμορραγικού πυρετού Έμπολα για την Ελλάδα είναι πολύ χαμηλός, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, κατέληξαν σήμερα οι επιστήμονες, μετά από διεπιστημονική συνάντηση στο ΚΕΕΛΠΝΟ γι' αυτό το θέμα, καθώς η η επιδημία του Έμπολα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δυτική Αφρική, από το Φεβρουάριο του 2014. 

Όπως έγινε γνωστό μετά από τη σύσκεψη, το ΚΕΕΛΠΝΟ παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις από τον Απρίλιο του 2014 και μετά τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις για την επιδημία έχει ενημερώσει, τόσο τους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας για τον χειρισμό ύποπ...περισσότερα »

.Βάφτηκε με αίμα η 72ωρη εκεχειρία στη Γάζα

Υπό κατάρρευση είναι η κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, λίγες μόλις ώρες μετά την εφαρμογή της. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Εσωτερικών, συνολικά 25 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στις σημερινές εχθροπραξίες. Νοσοκομειακές πηγές έκαναν λόγο για τουλάχιστον 40 νεκρούς από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κοντά στην πόλη της Ράφα στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας. 

Από την πλευρά της η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγόρησε το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα και τους συμμάχους του για «κατάφωρη παραβίαση» της εκεχειρίας. Για π... περισσότερα »

.Με προσφυγή σε διεθνή δικαστήρια απειλεί η Αργεντινή


Η Αργεντινή, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δεύτερη κρατική χρεοκοπία, ασφαλώς μερική αλλά με απρόβλεπτες συνέπειες, κατήγγειλε μια κατάφωρη αδικία και αμφισβήτησε την ανεξαρτησία και την αμεροληψία της δικαιοσύνης στις ΗΠΑ, εν μέσω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων της ύστατης στιγμής στη Νέα Υόρκη. 

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε μια αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Αργεντινής και εκπροσώπους των κερδοσκοπικών επενδυτικών ταμείων που αποκαλούνται «όρνεα» απέτυχαν, πάντως υπάρχουν ελπίδες ότι θα μπορούσε να δοθεί μια λύση με την εμπλοκή στην υπόθεση διαφόρων τραπεζών. Η αμε...περισσότερα »

.Ανασφάλιστος υπερήλικας στον πρωθυπουργό: Με καταδικάζετε σε θάνατο

Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης από υπερήλικα συμπολίτη μας, που «καταδίκασε σε θάνατο» η κυβέρνηση για 31 ολόκληρα ευρώ! Ο καρδιοπαθής Σ.Α., ο οποίος πέρασε τα νιάτα του στο εξωτερικό ως μετανάστης, επέστρεψε στη πατρίδα του και στην ηλικία των 71 ετών καλείται να επιβιώσει με το «υπέρογκο» ποσό των 31 ευρώ το μήνα! 

Σε ανοικτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που δημοσιεύει η «Ροδιακή», ο υπερήλικας παραδέχεται πως είναι και ο ίδιος υποστηρικτής της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα έχει δώσει προσωπικά μεγάλους αγώνες, όπως τονίζει, και τώρα το κόμμα του τον «πληρώνει» κ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.