.Για εναρμόνιση με τις θέσεις του Β. Σόιμπλε, κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιω. Στουρνάρα

«Ο κ. Στουρνάρας θαυμάζει τον κ. Σόιμπλε και εναρμονίζεται πλήρως μαζί του στην καταστροφική μνημονιακή πολιτική της ακραίας λιτότητας», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία επικρίνει τον υπουργό Οικονομικών για την πολιτική που ακολουθεί.

Την ίδια στιγμή, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός εκβιάζει εκ νέου την κοινωνία, με ανθρωποθυσίες στον βωμό των δόσεων και βάζει κι ο ίδιος την υπογραφή του μαζί με αυτήν του πρωθυπουργού, στην επιστολή προς τους δανειστές, δεσμευόμενοι από κοινού για νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, υπάρχει εναλλακτικός δρόμος και αυτός περνά μέσα από την ακύρωση των μνημονίων και την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και της κυβέρνησης, ως βασική προϋπόθεση για να σταματήσει ο κατήφορος και να δοθεί ελπίδα και προοπτική στην κοινωνία και τη χώρα.

.Χρ. Σταϊκούρας: Αντιμετωπίσιμες οι όποιες υστερήσεις εσόδων σημειώθηκαν το α' εξάμηνο

Ως αντιμετωπίσιμες χαρακτηρίζει τις όποιες υστερήσεις παρατηρήθηκαν κατά το 1ο εξάμηνο του έτους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, υπό το φως των προσωρινών στοιχείων εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά τον μήνα Ιούλιο, καθιστώντας έτσι "τον εθνικό στόχο για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του έτους" όλο και πιο εφικτό. 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, το σύνολο των εσόδων προ επιστροφών του Τακτικού Προϋπολογισμού ανήλθε σε 4.769 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 600 εκατ. ευρώ ή κατά 14,3% έναντι του περυσινού Ιουλίου (4.172 εκατ. ευρώ) και κατά 118 ε...περισσότερα »

.Ιω. Στουρνάρας: Δεν υπάρχει «Plan B»

 Η εξασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό αποτελεί την κύρια προτεραιότητα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης τόνισε στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Ειδικότερα, ερωτηθείς εάν υπάρχει σχέδιο Β για την Ελλάδα, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε: "Δεν υπάρχει σχέδιο Β. 

Όλα έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup. Όλα τα στοιχεία είναι εκεί. Έχουμε εποικοδομητική συνεργασία με την τρόικα για την κάλυψη του κενού".

Η Ελλάδα είναι πλήρως καλυμμένη έως τον Αύγουστο του 2014", πρόσθεσε αναφερόμενος στο λεγόμενο χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος, το οποίο επισήμανε ότι δεν συνιστά λόγο ανησυχίας.

Αντίστοιχα, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι "δεν μας απασχολούν οι γερμανικές εκλογές. Η δική μας ανησυχία αφορά τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος εφέτος", σημείωσε ο κ. Στουρνάρας και έκανε λόγο για εντυπωσιακή βελτίωση στα δημόσια οικονομικά, γεγονός που, όπως πρόσθεσε, οι αγορές έχουν προσέξει.

Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση, με ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μπορεί να επιμείνει στη συνταγή της λιτότητας, τόνισε ότι "δεν είναι λύση η περαιτέρω λιτότητα".Υπογράμμισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση "έχει άνετη πλειοψηφία". "

Οι δύο μεγάλοι στόχοι μας είναι να βελτιωθεί η φοροσυλλογή και να ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις", επισήμανε ο κ. Στουρνάρας, σημειώνοντας ότι οι στόχοι για τη διετία 2013-14 θα καλυφθούν. "Υπάρχει μια καθυστέρηση στο πλάνο ιδιωτικοποιήσεων, αλλά θα καλυφθεί", ανέφερε ο υπουργός.

.ΕΛΕΤΑΕΝ: Επιβολή τέλους στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για να καλυφθεί το χρέος του λογαριασμού ΑΠΕ

Την επιβολή τέλους ύψους 4 ευρώ ανά μεγαβατώρα στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να καλυφθεί το χρέος του λογαριασμού ενίσχυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προτείνει η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) με υπόμνημά της προς το υπουργείο Περιβάλλοντος για την κάλυψη του ανοίγματος του λογαριασμού.

Σημειώνεται ότι το συσσωρευμένο χρέος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και μετά την πρόσφατη αύξηση του τέλους ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ) που ήδη πληρώνουν οι καταναλωτές ρεύματος μέσω των λογαριασμών, αναμένεται να διαμορφωθεί στα τέλη του 2014 στα 665 εκατ. ευρώ. 

Σημειώνεται επίσης ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας που αποφάσισε την τελευταία αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ κατά 60 % (μέσος όρος) ή 118% για την οικιακή χρήση, σημείωνε στην απόφασή της ότι η επιβάρυνση των καταναλωτών σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν μπορεί να συνεχιστεί και καλούσε όλους τους εμπλεκόμενους να βρουν εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να ανακοπεί η επιβάρυνση των καταναλωτών.

Η εναλλακτική πρόταση της ΕΛΕΤΑΕΝ για την απόσβεση του χρέους είναι να προστεθεί στο Δημόσιο χρέος της χώρας, δηλαδή να ανακεφαλαιοποιηθεί η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με τιτλοποίηση του χρέους και κάλυψη των τίτλων που θα εκδοθούν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

.Π. Καψής: Οκτώ στους δέκα από τους εργαζόμενους στη ΔΤ θα προέρχονται από την παλιά ΕΡΤ

Μέσα στο επόμενο 15ήμερο θα εκπέμψει ο ενδιάμεσος φορέας από την Κατεχάκη και οι 2.000 προσλήψεις από την παλαιά ΕΡΤ θα ολοκληρωθούν, όταν ανοίξει το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, έκανε γνωστό σήμερα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, ο οποίος επιπλέον διατύπωσε την εκτίμηση ότι τουλάχιστον 80% των υπαλλήλων του ενδιάμεσου φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα προέρχονται από την παλαιά ΕΡΤ.

Ο κ. Καψής επανέλαβε ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με την μοριοδότηση, ουσιαστικά πριμοδοτούνται οι παλαιοί εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, και ότι σε ορισμένες θέσεις ενδεχομένως να υπάρξει απευθείας επιλογή, λόγω έκτακτων αναγκών για συγκεκριμένες ειδικότητες. «Επειδή είναι με τη διαδικασία του επείγοντος δεν νομίζω ότι προβλέπεται διαδικασία ενστάσεων. Γίνονται ενστάσεις, αλλά είναι διαδικασίες επείγοντος αυτές» είπε.

Σημείωσε ότι έως στιγμής υποβλήθηκαν περισσότερες από 8.000 αιτήσεις, εκ των οποίων 1.000 και πλέον προερχόμενες από εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ.
«Η Δημόσια Τηλεόραση από την Κατεχάκη θα βγει μέσα στο επόμενο 15ημερο. Εκεί δεν μπορεί να πάνε οι 2.000 που έχει συμφωνηθεί. 

Εκεί θα είναι ένας μικρότερος αριθμός. Όταν ανοίξει η Αγία Παρασκευή και μπορεί να μεταφερθεί στην Αγία Παρασκευή τότε θα γίνουν οι 2.000 προσλήψεις που έχουν συμφωνηθεί. Αυτήν τη στιγμή έχουμε πει ότι περιμένουμε από τους ίδιους τους εργαζόμενους να πάρουν τις αποφάσεις τους, ό,τι είχαμε υποσχεθεί έχει εκπληρωθεί. 

Δεν υπάρχει νομίζω κανένα θέμα στο τραπέζι και είναι η σειρά τους να πάρουν τις αποφάσεις τους» είπε ο κ. Καψής.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής, 2 Αυγούστου, προκηρύχθηκαν 1.453 θέσεις, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 2000, για τον μόνιμο φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Η προθεσμία για αυτές λήγει την Παρασκευή 9 Αυγούστου.

.«Ως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα επιτευχθεί ο στόχος της διαθεσιμότητας»

Aισιοδοξία ότι ο στόχος της διαθεσιμότητας για 12.500 υπαλλήλους έως το τέλος Σεπτεμβρίου, θα επιτευχθεί διατύπωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκπομπή του MEGA.
Τα υπουργεία κατά βάση ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωση που είχαν αναλάβει απέναντι στον πρωθυπουργό, είπε ο υπουργός και σημείωσε ότι πλέον έχει τεθεί σε πορεία ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για το πώς θα επιτευχθεί ο κεντρικός στόχος της χώρας, που είναι να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 4.200 υπάλληλοι από τα τέλη Ιουλίου, έχει ήδη παρθεί η απόφαση για άλλους 3.000 δημοτικούς αστυνομικούς, οπότε -όπως είπε- απομένει ένας αριθμός περίπου 6.000 υπαλλήλων έως τους 12.500, που είναι ο στόχος.

.Και ο ανθρώπινος εγκέφαλος διαθέτει GPS

Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν για πρώτη φορά σε ανθρώπους εξειδικευμένα εγκεφαλικά κύτταρα που παίζουν τον ρόλο GPS, δηλαδή βοηθούν στο να βρίσκει κανείς τον δρόμο του και να προσανατολίζεται σε ένα ανοιχτό άγνωστο περιβάλλον. Τέτοια κύτταρα είχαν στο παρελθόν βρεθεί μόνο σε ορισμένα ζώα. 
Η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει μελλοντικά στην ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών ή άλλων θεραπειών για ανθρώπους που χάνονται συχνά και δυσκολεύονται να «πλοηγηθούν» σε ανοιχτούς χώρους, όπως όσοι πάσχουν από Αλτσχάιμερ.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι μερικά ζώα χρησιμοποιούν τρία διαφορετικά είδη κυττάρων για να προσανατολισθούν στον χώρο: κύτταρα κατεύθυνσης (ενεργοποιούνται όταν το ζώο κοιτάζει προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση),
κύτταρα τοποθεσίας (ενεργοποιούνται μόνο σε συγκεκριμένα γεωγραφικά σημεία) και κύτταρα πλέγματος (ενεργοποιούνται κατά τακτά χρονικά διαστήματα καθώς το ζώο κινείται στον χώρο και δείχνουν τη σχετική θέση του ζώου σε σχέση με άλλα σημεία).

Η μελέτη έδειξε ότι, όπως έχει ήδη διαπιστωθεί σε ζώα, και οι άνθρωποι σε αυτές της περιπτώσεις νοητικής «χαρτογράφησης» και «πλοήγησης» στον χώρο, χρησιμοποιούν μια σειρά από διάσπαρτους εξειδικευμένους νευρώνες (εγκεφαλικά «κύτταρα πλέγματος»), τα οποία βρίσκονται κυρίως στον ενδορινικό φλοιό (που εμπλέκεται στη μνήμη και στον προσανατολισμό), αλλά και στον προμετωπιαίο φλοιό (που επίσης εμπλέκεται στη μνήμη).

.Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες του κέντρου διασκέδασης στην Καλλιθέα Χαλκιδικής

Δεν λειτούργησε την περασμένη νύχτα το κέντρο διασκέδασης στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, το οποίο τα ξημερώματα της Κυριακής, αγνοώντας το 48ωρο "λουκέτο" που είχε επιβάλει μία μέρα νωρίτερα το ΣΔΟΕ για πλήθος φορολογικών παραβάσεων, άνοιξε κανονικά τις πύλες του σε δεκάδες θαμώνες, φιλοξενώντας το πρόγραμμα γνωστού καλλιτέχνη. Το συγκεκριμένο κέντρο είναι πολύ πιθανό να παραμείνει κλειστό και το επόμενο διάστημα εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αστυνομικών πηγών, σύμφωνα με τις οποίες, αυτό λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Την ίδια ώρα, ερωτηματικά προκύπτουν για τη στάση του αρμόδιου τοπικού αστυνομικού τμήματος που ήταν επιφορτισμένο με την υποχρέωση εφαρμογής της σχετικής απόφασης του ΣΔΟΕ για την αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης. 
Ήδη, τέθηκε σε διαθεσιμότητα η διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας, ενώ από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για την επιβολή τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σε βάρος αστυνομικών.

Στο μεταξύ, στην εισαγγελία Πολυγύρου Χαλκιδικής οδηγούνται ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και η κόρη του ιδιοκτήτη, που συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία για την υπόθεση. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αναζητείται.

.Στην Ελλάδα για πρώτη φορά Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας

Ενα κατάμεστο Ηρώδειο υποδέχθηκε τους 2.000 και πλέον συνέδρους που  δίνουν το «παρών» στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

«Σας καλωσορίζουμε στη χώρα όπου δίδαξε ο Πλάτων και Αριστοτέλης, στη χώρα του Ηράκλειτου και του Πρωταγόρα, στη χώρα του Θαλή και του Πυθαγόρα» σημείωσε ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος εκφράζοντας τα αισθήματα φιλίας, σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς τους συνέδρους για το γεγονός ότι έχουν μελετήσει την ελληνική φιλοσοφία. «Αποτελείτε τους πρεσβευτές της στη σημερινή εποχή» πρόσθεσε. 

Το  συνέδριο θα διαρκέσει έως τις 10 Αυγούστου και θα φιλοξενηθεί στην φιλοσοφική σχολή Αθηνών, αλλά και στην Πνύκα, το Λύκειο του Αριστοτέλη και την Ακαδημία του Πλάτωνος.

.Πωλήθηκε ο ραδιοτηλεοπτικός «902», απολύσεις εργαζομένων

Χωρίς ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό θα είναι πλέον το ΚΚΕ, καθώς μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματία η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, η εταιρεία που έχει στην κατοχή της τους εν λόγω σταθμούς και την άδεια χρήσης των συχνοτήτων από τους οποίες εκπέμπουν. 

Όπως γράφουν Τα Νέα της Δευτέρας, η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρες απαγορευτικές για το ενδεχόμενο υπαναχώρησης της μίας ή της άλλης πλευράς. 

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν ήδη στους εργαζόμενους των σταθμών από τη διεύθυνσή του ραδιοτηλεοπτικού 902, παρουσία του μέλους του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Αρβανιτάκη. Ο νέος ιδιοκτήτ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.