.Ανένδοτος ο Τραμπ, παρά τις αντιδράσεις…

Ο Ιρανός Asghar Farhadi είναι σκηνοθέτης, και μάλιστα μιας από τις 12 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα, γι αυτό και είναι υποψήφιος για Όσκαρ. Δυστυχώς όμως, μάλλον δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στη φετινή τελετή, λόγω του … Ντόναλντ Τραμπ.

 Ο Farhadi, η ταινία The Salesman του οποίου είναι υποψήφια για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία της χρονιάς, δεν μπορεί να καταλάβει τι έγινε και ξαφνικά τώρα δεν μπορεί να επισκεφτεί την Αμερική για να πάρει μέρος στα Όσκαρ…

 Όπως λέει, δεν θέλει να προσπαθήσει καν να πάει στις ΗΠΑ, ακόμη κι αν υπάρξει κάποια εξαίρεση γι αυτόν, επειδή αισθάνεται άσχημα για τις πολλές προϋποθέσεις που του τίθενται προκειμένου να υπάρξει εξαίρεση. «Είχα σκοπό», λέει στο AP, «να πήγαινα και να έλεγα την άποψή μου για το όλο ζήτημα, όμως τώρα δεν θέλω».

 Στη συνέχεια «καταδικάζει τις άδικες συνθήκες που επιβάλλονται στους συμπατριώτες του, καθώς και στους πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών», εκφράζοντας την ελπίδα πως αυτό που έγινε δεν θα σταθεί αφορμή περαιτέρω διαίρεσης των λαών, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Farhadi ήταν ο πρώτος Ιρανός που κέρδισε Όσκαρ για την ταινία A Separation, το 2011. Προχθές, η Ιρανή ηθοποιός Taraneh Alidoosti, πρωταγωνίστρια του The Salesman, έγραψε στο τουίτερ ότι θα μποϊκοτάρει την τελετή των Όσκαρ, είτε την αφήσουν να πάει στις ΗΠΑ είτε όχι, επειδή έτσι θέλει, λέει,  να διαμαρτυρηθεί για την «ρατσιστική» πολιτική του Τραμπ.

Εν τω μεταξύ, αρκετοί δικαστές στην Αμερική εξέδωσαν αποφάσεις δια της οποίας απαγορεύουν στην κυβέρνηση να απελαύνει οποιονδήποτε, αν και σύμφωνα με το Reuters αυτές οι κινήσεις δεν μπορούν να καταργήσουν την ισχύ του προεδρικού διατάγματος που εξέδωσε ο Τραμπ, αλλά ίσως καθυστερήσουν την εφαρμογή του, ειδικά αν υπάρξουν και άλλες παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις.

 Μάλιστα, ένας ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο NBC ότι «τέτοιου είδους αποφάσεις δεν αναστέλλουν  το εν λόγω προεδρικό διάταγμα, και πως όσες βίζες ακυρώθηκαν θα παραμείνουν ακυρωμένες, όπως και όσες είσοδοι στη χώρα απαγορεύτηκαν θα παραμείνουν απαγορευμένες. Το διάταγμα ισχύει κανονικά» τόνισε.


Οι έντονες όμως αντιδράσεις συνεχίζουν, και όλα δείχνουν πως θα ενταθούν ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα με το AP οι γενικοί εισαγγελείς 15 πολιτειών, καθώς και του District of Columbia, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας το διάταγμα ως αντισυνταγματικό, και αντίθετο σε μια από τις θεμελιώδεις αμερικανικές αξίες, την θρησκευτική ελευθερία.

 Η απάντηση του Τραμπ σε όλα αυτά ήρθε χθες το πρωί μέσω του τουίτερ, στο οποίο έγραψε: «η πατρίδα μας χρειάζεται πιο ισχυρά σύνορα, και πιο ακραίο φιλτράρισμα (extreme vetting) στους μετανάστες  ΤΩΡΑ! Δείτε τι συμβαίνει παντού στην Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Μια απαίσια ανακατωσούρα».

.Τα «αόρατα χέρια» του Τσίπρα πετάνε λάσπη στους αντιπάλους του

Πολύ σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της Επιτροπής που ήλεγξε την υπόθεση των δανείων στα Μέσα Ενημέρωσης και στα κόμματα, προκάλεσε η συνέντευξη του αντιπροέδρου της Εξεταστικής και βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου. Ο βουλευτής με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο είπε ότι ένα αόρατο χέρι έκανε προσθήκες στο τελικό πόρισμα. Προσθήκες που αφορούσαν την υπόθεση του Πρώτου Θέματος, το οποίο είναι σε ανοικτό πόλεμο με το σύστημα Τσίπρα και την υπόθεση Σαμαρά – Στουρνάρα και κάποια υπόθεση που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι έσβησαν πρόστιμα στον Βαρδινογιάννη και τα ΕΛΠΕ.
Ο Δημήτρης Καμμένος, καταγγέλλει πως «ένα αόρατο χέρι» έβαζε και αφαιρούσε αποσπάσματα στο κεφάλαιο του πορίσματος που αναφέρεται στο Πρώτο Θέμα και επισημαίνει: «Η αλλαγή που έγινε για το Πρώτο Θέμα είναι περίεργη. Θα τα πω όλα. Λέω την αλήθεια. Υπήρχε ένα αόρατο χέρι που το αφαίρεσε αυτό».
«Δεν είναι τα δάνεια που έχει το Πρώτο Θέμα θαλασσοδάνεια και απλήρωτα» σημειώνει ο κ. Καμμένος. Τονίζει σε άλλο σημείο ο αντιπρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής: «Είναι ενήμερα όλα τα δάνεια του Πρώτου Θέματος, όλων των εταιρειών και εξυπηρετούνται κανονικά. Οπότε δεν τίθεται θέμα θαλασσοδανείων ή μπαταχτσήδων ή στρατηγικών κακοπληρωτών όσον αφορά στο Πρώτο Θέμα».
«Επίσης, σε ένα από τα προσχέδια του πορίσματος της πλειοψηφίας που διέρρευσε παρανόμως όπως είπατε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας υπήρχε αναφορά στον κ. Στουρνάρα. Ζητούσε μάλιστα την παραπομπή του για μια ψηφισμένη τροπολογία που αφορούσε εταιρείες πετρελαιοειδών. Τελικά, η συγκεκριμένη παράγραφος αφαιρέθηκε.
Παρενέβην προσωπικά και αφαιρέθηκε γιατί δεν είχε καμία σχέση και δεν ήταν κομμάτι του δικού μας πορίσματος. Επειδή συμβαίνει να έχω δει το πόρισμα της πλειοψηφίας γιατί μην ξεχνάτε ότι ως πλέον ειδικός σε αυτά τα δάνεια και σε αυτή την εξεταστική και ως αντιπρόεδρος και ως συγκυβερνών κόμμα στην πλειοψηφία έβλεπα τα πάντα. Δεν υπήρχε αυτό το κείμενο το οποίο εμφανίστηκε ξαφνικά κατά την διαρροή.
Εκείνες τις ημέρες κατηγορήθηκα κι εγώ από κάποιους πονηρούς του πολιτικού συστήματος ότι το διέρρευσα εγώ αλλά για κακή τους τύχη δεν το είχα παραλάβει και ήμουν στο νοσοκομείο γιατί είχα ασθενήσει και δεν θα μπορούσα να το έχω διαρρεύσει. Πέραν τούτου ήταν λάθος να προστεθεί και νομίζω ότι προκάλεσε έκπληξη σε όλους και στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό αφαιρέθηκε μετά από παρέμβασή μου. Και η αλλαγή που έγινε για το Πρώτο Θέμα είναι περίεργη. Θα τα πω όλα. Λέω την αλήθεια. Η αφαίρεση τελείως -όχι η κατάληξη της περιγραφής – αλλά η αφαίρεση. Υπήρχε ένα αόρατο χέρι που το αφαίρεσε αυτό. Είναι αόρατο. Αν ήταν ορατό θα μπορούσαμε να το καταγγείλουμε αλλά είναι αόρατο διότι από κείμενο σε κείμενο υπήρχαν κάποιες αλλαγές. Δύο ήταν οι βασικές αλλαγές, του κ. Στουρνάρα και του Πρώτου Θέματος».
Πρόκειται για μείζον πολιτικό θέμα η λαθροχειρία που επιχειρήθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία. Κάποιοι θέλησαν, με σταλινική μέθοδο, να πλήξουν όσους δεν τους αρέσουν και όσους θεωρούν αντιπάλους.

Αλλά δεν είναι το πρόβλημα αν θέλουν να κτυπήσουν τον Σαμαρά, τον Στουρνάρα ή τον Θέμο Αναστασιάδη. Το πρόβλημα είναι ότι παίχτηκε βρόμικο παιχνίδι στην Εξεταστική. Είναι η νοοτροπία που δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν ενόχους και δεν διστάζουν με μακιαβελικές μεθόδους να κάνουν αυτό που έχουν στο νου τους. Για να μην πούμε ότι εκτός από πολιτικό ατόπημα είναι και ποινικό αδίκημα να βάζεις και να βγάζεις πορίσματα, όπως σε συμφέρουν.

.Διαφθορά στα ΜΜΕ: Θα φτάσει επιτέλους το μαχαίρι στο κόκκαλο;

Εδώ που έφτασε η χώρα δεν υπάρχουν περιθώρια για αβρότητες, για μυστικά και για συνέχιση ενός διεφθαρμένου πολιτικο-οικονομικού συστήματος που επί χρόνια κυριαρχεί στην Ελλάδα.
Ο λόγος για τα μέσα ενημέρωσης και πώς αυτά γιγαντώθηκαν και πλήθυναν στα χρόνια που στη χώρα μας δένανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα. Τότε που υπήρχε πολύ χρήμα, μαύρο κι άσπρο, τότε που τα δάνεια δίνονταν σαν στραγάλια προκειμένου κάποιοι να το παίζουν «εκδότες».
Η υπόθεση του ΔΟΛ είναι η αφορμή για να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας και να βγει έξω όλη η σαπίλα. Όλη αυτή η διαπλοκή που στήθηκε με τη βοήθεια πολιτικών, τραπεζιτών και επιχειρηματιών που έκαναν τεράστια μαγαζιά κι έβγαλαν εκατομμύρια χωρίς καν να βάλουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους.
Ο Ψυχάρης πήρε ένα σχετικά υγιές μαγαζί από τον Λαμπράκη κι άρχισε τις λοβιτούρες. Με δάνεια στην εταιρεία και τα λεφτά στην τσέπη του, με ομολογιακά που ποτέ δεν αποπλήρωσε και με άλλα δανεικά κι αγύριστα. Το ίδιο έγινε και στο έτερο συγκρότημα τον Πήγασο. Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές οικογένειες στην Ελλάδα, οι Μπομπολαίοι και χρωστάνε δεκάδες εκατομμύρια. Παρά το γεγονός ότι έχουν πάρει απίστευτα δάνεια, έργα του δημοσίου κι έχουν πετύχει ευνοϊκές ρυθμίσεις.
Στον όμιλο του Αλαφούζου επίσης, η τεράστια κομπίνα που έγινε με το Χρηματιστήριο, όταν η κυβέρνηση Σημίτη του επέτρεψε να βάλει την Καθημερινή στο Χρηματιστήριο με περιουσία κάποια καράβια (αν και απαγορευόταν να μπαίνουν ναυτιλιακές) δείχνει το τι γινόταν εδώ και χρόνια.
Έτερο μαγαζί, ο όμιλος της Real των Κουρή – Χατζηνικολάου, φτιάχτηκε με μετοχικό κεφάλαιο που ακόμη και αυτό ήταν… δάνειο. Στη συνέχεια δανειζόταν συνέχεια με αποτέλεσμα σήμερα να χρωστά παντού, σε δημόσιο, τράπεζες, εργαζόμενους.
Τι να πει κανείς για το Alter και τα δεκάδες εκατομμύρια που χάθηκαν. Τι να πει κανείς για τα media που έκλεισαν αφήνοντας τεράστια θαλασσοδάνεια απλήρωτα. Δάνεια που κατά κύριο λόγο δίνονταν με παρέμβαση πολιτικών προσώπων.
Αλλά και πολλά ακόμη μίντια, όταν δεν έπαιρναν δάνεια, «δάγκωναν» επιχειρηματίες με τη μέθοδο του εκβιασμού ή της… παραχώρησης συγκεκριμένου χώρου στις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις. Αλεξιπτωτιστές επιχειρηματίες και εφοπλιστές έμπαιναν ξαφνικά στο μετοχικό κεφάλαιο μιντιακών συγκροτημάτων και συνεχίζουν να μπαίνουν, προσφέροντας χρήμα στους εκδότες με αντάλλαγμα την προστασία που παρέχει η τέταρτη εξουσία.
Δεν χρειάζεται να γίνουν πολλά για να καταλάβει κάποιος τι συνέβαινε χρόνια τώρα. Ας ρίξει μια ματιά στην περιουσία που έχουν ορισμένοι μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες και εκδότες του… κ…ου οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν είχαν ούτε σώβρακο να φορέσουν. Για δείτε ποιοι ζουν σε τεράστιες βίλες, ποιοι κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα, ποιοι έχουν ακόμη και αστυνομική συνοδεία ή σεκιούριτι για να πηγαίνουν την κυρία για ψώνια.
Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα. Υπάρχουν ανάμεσά μας «εκδότες» που ενώ χρεοκόπησαν ζουν ακόμη χλιδάτη ζωή στη Μύκονο και φιλοξενούνται συχνά στις κοσμικές στήλες. Δείτε επίσης άλλους που ανοίγουν εφημερίδες εν μέσω κρίσης ξεπλένοντας λεφτά του αφεντικού. Δείτε εκείνους που έχουν σπιταρόνες στο εξωτερικό, στο Λονδίνο, στη Νίκαια, στη Νέα Υόρκη αλλά από ραδιοφώνου και τηλεοράσεως το παίζουν παιδιά του λαού, αντιγερμανοί ή αντιμνημονιακοί.
Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την κατάσταση στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, αλλά δυστυχώς θα πληρώσουν οι συνήθεις ανόητοι οι εργαζόμενοι των 1000 ευρώ. Κι όχι οι πριμαντόνες της δημοσιογραφίας ή των τμημάτων μάρκετινγκ και διαφήμισης που έβγαζαν εκατομμύρια από τις συναλλαγές που είχαν με τα media shop. Ας μην κλαίμε για τον ΔΟΛ ή όποιο άλλο μαγαζί που θα κλείσει, ας κλαίμε μόνο για τους εκατοντάδες άνεργους που θα βγουν στο δρόμο. Δυστυχώς σε μια χώρα που όλα μένουν ατιμώρητα έτσι ατιμώρητοι θα μείνουν κι εκείνοι που ευθύνονται για το χάλι αυτό. Οι «εκδότες» και οι επιχειρηματίες που μεγαλούργησαν με δανεικά λεφτά κι αγύριστα. Ήρθε ο καιρός, όπως σε όλους τους κλάδους, να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Ο καθένας να καθίσει στον πάγκο του κι επιτέλους να δει και ο κόσμος ότι υπάρχει μια στοιχειώδης δικαιοσύνη που τιμωρεί τους άθλιους εκμεταλλευτές του δημοσίου χρήματος.

Και να πληρώσουν και οι πολιτικοί που έκαναν τα στραβά μάτια μόνο και μόνο για να έχουν μια θεσούλα στα τηλεπαράθυρα.

Όχι άλλο μπάχαλο

Μια από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αναφέρουν ότι πάνω από 7 στους 10 Έλληνες λένε ότι πριν από δύο χρόνια ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα στην Ελλάδα απ' ότι σήμερα. Απορούμε ποιοι είναι οι υπόλοιποι 3 που ζουν καλύτερα ή που αισθάνονται καλύτερα στη χώρα τους, αφού έχουν περάσει όσα πέρασαν μέσα στη διετία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Αν ήθελε κάποιος με μια φράση να περιγράψει όσα ζούμε θα έλεγε «μπάχαλο». Δεν λειτουργεί απολύτως τίποτε, η χώρα βάλλεται πανταχόθεν και δεν υπάρχει διέξοδος. Τι να πούμε για τα εθνικά θέματα που μας έχουν πάρει αμπάριζα από Τουρκία και από Αλβανία μεριά; Μόνο οι... Αιγύπτιοι δεν διεκδικούν κανένα νησί, ίσως να θελήσουν να εισβάλουν στην Κρήτη αλλά φοβούνται τον υπουργό Πάνο.
Όμως, μια ματιά να ρίξει κανείς στα διεθνή μέσα ενημέρωσης θα διαπιστώσει ότι ζούμε το σκηνικό του Μαΐου του 2015. Λίγο πριν από τη χρεοκοπία και το δημοψήφισμα δηλαδή. Εφιάλτης κανονικός. Πότε ήρθε ξανά στο προσκήνιο το Grexit ούτε που το καταλάβαμε. Ξένες εφημερίδες μιλούν για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, ο Σόιμπλε είναι πάλι στο προσκήνιο, πέρασε 1.5 χρόνος από την υπογραφή του μνημονίου και η οικονομία είναι στον αέρα. Το χρηματιστήριο έχει βουλιάξει ξανά, επενδυτής ούτε για δείγμα, οι Έλληνες επιχειρηματίες εμφανίζονται πλήρως απογοητευμένοι. Το χειρότερο; Ξαναμιλάνε όλο και περισσότεροι για κούρεμα των καταθέσεων.
Πράγματί είναι εντυπωσιακό. Σα να μην πέρασε ούτε μία ημέρα από το 2015. Λες και αναστήθηκε ο Βαρουφάκης, λες και βλέπουμε να φωνάζει «ουάου» και «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες». Και κάπου εκεί στο βάθος να ακούμε φωνές που λένε «δημοψήφισμα, εκλογές, πολιτική σύγκρουση». Έστω κι ένας Έλληνας δεν υπάρχει που να μην κυκλοφορεί σαν... ζόμπι. Δεν ξέρει τι τον περιμένει, δεν ξέρει τι του γίνεται και τι του ξημερώνει. Πώς να προγραμματίσουν τη ζωή τους οι πολίτες; Πώς να κάνουν σχέδια όταν ξέρουν ότι κάποιος τρελός θα πει «δημοψήφισμα» και θα τρέξουν χιλιάδες άλλοι να τον χειροκροτήσουν; Παρ' ότι θα ξέρουν ότι θα είναι το τέλος της Ελλάδας όπως τη ζήσαμε τα τελευταία 40 χρόνια.
Πολλοί θα πουν: «Εντάξει, διαπραγμάτευση είναι, κάνει κόλπα η κυβέρνηση, βάζουν οι δανειστές τον τύπο να γράφει για Grexit, το έχουμε ξαναζήσει το σκηνικό.
Ακριβώς γιατί είναι deja vu δεν θα έπρεπε να το δεχθούμε. Δεν θα έπρεπε να τους αφήσουμε να κάνουν το ίδιο λάθος που μας κόστισε ακριβά. Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε τον εφιάλτη του 2015, το φόβο για ό,τι αποταμίευση μας απέμεινε ή τον τρόμο μιας επιστροφής στη δραχμή που θα οδηγήσει σε τεράστια φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό.

Κάτι πρέπει να γίνει για να σταματήσει η καταστροφή που έρχεται και που τώρα θα είναι οριστική. Όχι άλλο κάρβουνο, όχι άλλο μπάχαλο.

.Ρε τι… «νούμερα» είναι αυτά;

Θυμάστε που ακούμε, μήνες τώρα, την κυβερνητική προπαγάνδα να ισχυρίζεται πως «η δεύτερη αξιολόγηση είναι έτοιμη από τη δική μας την πλευρά», κι ότι «το μόνο που μένει είναι να συμφωνήσουν οι δανειστές, που βάζουν συνεχώς νέους όρους» (οι «κακούργοι»);
Φούμαρα!
Θυμάστε που μας έλεγαν, πως η δεύτερη αξιολόγηση (που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από πέρσι τέτοιον καιρό) θα έκλεινε στις… 25 Νοεμβρίου, κι ύστερα στις 5 Δεκεμβρίου, κι ύστερα «μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου», κι ύστερα στις 12 Ιανουαρίου «το αργότερο», κι ύστερα στις 26 Ιανουαρίου «ανυπερθέτως»;
Τώρα όλα αυτά διαψεύδονται!
Πανηγυρικώς, δραματικώς και ολοσχερώς…
Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως κατά δήλωσιν του υπουργού μας του κ…Τσαλακώτου (δεν είναι τυπογραφικό «λάθος» ο… αναγραμματισμός!), μόνο το ένα τρίτο των προ-απαιτουμένων έχει ήδη ολοκληρωθεί! Το άλλο τρίτο των μέτρων μπορούν να ολοκληρωθούν… εντός δέκα ημερών! Και το τελευταίο τρίτο μπορεί να γίνει σε δύο βδομάδες μετά την συμφωνία!
Ουάου! που θα έλεγε και ο Γιάνης με ένα νι…
Δηλαδή, όταν μας έλεγαν εδώ και μήνες πως είναι «έτοιμοι» και «οι ξένοι το καθυστερούν» μας δούλευαν, έτσι;
Ρε τι «νούμερα» είναι αυτά;
Κι έχεις και τον άλλο «φωστήρα», τον υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα, τον Ξυδάκη να λέει σήμερα, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, πως «δεν είναι ταμπού» η ενδεχόμενη επιστροφή μας στη δραχμή! Πρέπει να το συζητήσουμε στη Βουλή, λέει…
Ρε τι επικίνδυνα «νούμερα» είναι αυτά;
Όχι φίλε, κάνε μας τη χάρη…
Ο αρχηγός σου αποκάλεσε την επιστροφή στη δραχμή: «Προδοσία»!
Και «Αρμαγεδδώνα» που θα οδηγήσει σε «αίμα»!
Τι ακριβώς προτείνεις, βρε απίστευτε…; (μη πω τι ακριβώς, τώρα)
Να πάμε να συζητήσουμε στη Βουλή την… Προδοσία;
Τον… Αρμαγεδδώνα;
Την οικειοθελή πορεία μας στο… «αιματοκύλισμα»;
Δεν κατάλαβες! Έχουμε και παρά έχουμε «ταμπού»:
Δεν πρόκειται να συζητήσουμε μέσα στη Βουλή πως θα… αυτοκτονήσουμε!
Αυτά δεν τα συζητούν οι λαοί στα Κοινοβούλια…
Τα συζητούν, ενδεχομένως, οι βαθύτατα διαταραγμένες προσωπικότητες, καθισμένες στο ανάκλιντρο του ψυχιάτρου τους, κι ύστερα τους φορτώνει με …ψυχοφάρμακα να καλμάρουν!
Αν θέλει ο Τσίπρας να κάνει ψυχοθεραπεία στα… «ψεκασμένα» στελέχη του, ας την κάνει. Στα γραφεία τους! Όχι στο Βουλή…
Το Σύνταγμα δεν προβλέπει κοινοβουλευτικές συζητήσεις για το αν θα προχωρήσουμε σε… «προδοσία», ούτε για το αν θα μπούμε σε «αιματοκύλισμα», ούτε αν θα προκαλέσουμε μόνοι μας «Αρμαγεδδώνα»!
Οι άνθρωποι έχουν φλιπάρει! Εντελώς πια…
Και δεν μας «ετοιμάζουν» για δημοψήφισμα περί δραχμής, όπως ισχυρίζονται ή φοβούνται κάποιοι…
Δεν πάνε σύμφωνα με κάποιο «καταχθόνιο σχέδιο».
Αν είχαν κάτι τέτοιο στο μυαλό τους δεν θα το ακύρωνε ο ίδιος ο Τσίπρας, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο μάλιστα, λίγες μέρες πριν, σε συνέντευξή του…
Αν κάτι τέτοιο είχαν στο «θολωμένο τους μυαλό» θα μας το «σέρβιραν» σιγά-σιγά, μπας και «τσιμπήσουν» τίποτε φυγόμυαλοι…
Δεν θα το «έκαιγαν» μόνοι τους προκαταβολικά!
Εδώ συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο:
Τα έχουν χαμένα! Εντελώς χαμένα…
Κι ο καθένας πετάει την… «παπάρα» του, όπως και όποτε του έλθει…
Στο μεταξύ είναι απολύτως κρίσιμο η Αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας να ΜΗ τσιμπάει! Σε τίποτε…
--Τη μια ακούγεται η φήμη ότι θα φέρουν τα μέτρα του ΔΝΤ στη Βουλή με 180 ψήφους. Μην τσιμπάτε! Απλώς δεν γίνεται αυτό.
180 ψήφοι στη Βουλή προβλέπονται (συνταγματικά) μόνο όταν εκχωρείται εθνική κυριαρχία. Κι αυτό ποτέ «μονομερώς». Πάντα σε συνθήκες «ευρωπαϊκής αμοιβαιότητας»…
Τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει, οπότε ξεχάστε το! (Το σκέφτηκε παλαιότερα και το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, το Μάϊο του 2010, όταν ψηφιζόταν το πρώτο Μνημόνιο. Τότε ο Σαμαράς καθησύχαζε κάτι πανικόβλητους βουλευτές του, λέγοντας, «μη φοβάστε, αυτά δεν γίνονται»! Και δεν έγινε! Ούτε τώρα μπορεί να γίνει. Κι ας γράφει το Συγκρότημα τις αρλούμπες του, λίγο πριν κλείσει…)
--Ύστερα ακούστηκε η άλλη φήμη:
Πώς θα φέρουν σε ψηφοφορία στη Βουλή την άρνηση κάθε νέου μέτρου! Και να ζητήσουν να ψηφιστεί η άρνηση αυτή από σύμπασα την αντιπολίτευση!
Τι λέτε, ρε παιδιά;
Δηλαδή να ψηφίσουμε κι εμείς ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας και άμεση έξοδο από το ευρώ; Γιατί αυτό ζητάτε να ψηφίσουμε «όλοι μαζί»!
Αυτό που ο ίδιος ο Τσίπρας ονόμασε «Προδοσία» και «Αρμαγεδδώνα»!
Κι ύστερα τι θα κάνετε;
Θα περιμένετε να σας τελειώσουν τα χρήματα;
Θα βλέπετε τα spreads να εκτινάσσονται ξανά (όπως ήδη άρχισαν;)
Θα κάνετε δώρο το grexit στο… Σόϊμπλε για να ενισχύσει τη θέση του Κόμματός του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία;
Γιατί αν διώξει την Ελλάδα από το ευρω, υπό τέτοιες συνθήκες «σύγκρουσης» με την κυβέρνηση Τσίπρα, ο Σόϊμπλε θα κερδίσει δεξιούς ψηφοφόρους που τώρα, εξ αιτίας της Ελλάδας, του φεύγουν στο κόμμα AfD! Κι ακόμα θα έχει προωθήσει το σχέδιο του για «μικρότερο και συμπαγέστερο ευρώ» γύρω από τη Γερμανία, όπως επιδίωκε εδώ και χρόνια.
«Δώρο» στο Σόϊμπλε θα κάνετε τα… αποκαϊδια της Ελλάδας!
Κάντε το μόνοι σας! Η ευθύνη δική σας και μόνο…
Κι εμείς θα τα πούμε στα… Ειδικά Δικαστήρια!
Αν προλάβετε να φτάσετε ως εκεί…
Ένα πράγμα να θυμόμαστε μόνο (και να το θυμόμαστε κάθε στιγμή από δω και μπρός γιατί έρχεται «σκληρό ρόκ» για πολύ δυνατά νεύρα):
Ότι όλα αυτά δεν είναι «καταχθόνια» σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ!
Δεν υπάρχουν αυτά. Σε όλα τα «σχέδιά» του απέτυχε!
Σ’ όλα διαψεύστηκε! Σε όλα σκόνταψε…
Είναι «πυροτεχνήματα», είναι αυτοσχεδιασμοί, είναι παραληρήματα, χωρίς «καθοδηγητικό σχεδιασμό» και «υποστηρικτή στρατηγική» από πίσω…
Δεν «το πάνε» κάπου!
Θολώνουν τα νερά και διχάζουν τον κόσμο!
Λένε και κάνουν ό,τι τους έλθει, γιατί φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.
Και ο μόνος τρόπος να τους «βγει» κάτι απ’ όλα αυτά, είναι αν οι αντίπαλοί τους τα πάρουν στα σοβαρά.
Το πιο «θανάσιμο λάθος» που μπορεί να κάνει η ΝΔ είναι να τους πάρει στα σοβαρά! Ευτυχώς ΔΕΝ το κάνει (μέχρι στιγμής τουλάχιστον)…
Η Νέα Δημοκρατία (η μόνη αντιπολίτευση στον Τσίπρα, ουσιαστικά πλέον, από την ώρα που η κα. Φώφη άρχισε τις ανοησίες για… «ίσες αποστάσεις» από το ΣΥΡΙΖΑ), ένα πράγμα πρέπει να κάνει:
Να του τα κόβει όλα (τα τρελά, διχαστικά και παραληρηματικά «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα) και να επαναλαμβάνει αυτό που άρχισε ήδη να λέει:
Νέο Πρόγραμμα χρειάζεται νέα κυβέρνηση και θα προκύψει από νέα διαπραγμάτευση!
Που δεν χρειάζεται να κρατήσει πολύ γιατί ξέρουμε από τώρα τι θα κάνουμε:
--Θα δεχθούμε αυτά που πρέπει να δεχθούμε: μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις. Και θα μας εμπιστευθούν, γιατί τα έχουμε κάνει στο παρελθόν - επί διακυβέρνησης Σαμαρά, 2012-14 - και τώρα θα τα πάμε πιο πέρα…
--Θα αλλάξουμε αυτά που πρέπει να αλλάξουν! Αυτά, άλλωστε και το ΔΝΤ τα θεωρεί «λάθος» και ο ίδιος ο Σόϊμπλε τα χαρακτήρισε κάποτε «ανοησίες» (π.χ. υπέρ-φορολόγηση των πάντων!) Κάποια θα τα αλλάξουμε άμεσα. Τα υπόλοιπα σταδιακά. Θα τα αλλάξουμε πάντως….
--Θα επαναφέρουμε τον «κανόνα» στο Δημόσιο «ένας προσλαμβάνεται για κάθε 5 που συνταξιοδοτούνται» κι έτσι θα μειώσουμε το προσωπικό του Δημοσίου κατά 70-80 χιλιάδες σε τρία χρόνια: συνολική εξοικονόμηση 1,2-1,3 δισεκατομμύρια! (Συν την πρώτη χρονιά: εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων τουλάχιστον). Κι όλοι οι καινούργιοι θα προσλαμβάνονται με ΑΣΕΠ.
--Και τέλος, από τον πρόσθετο δανεισμό που θα υπάρξει, 7 δισεκατομμύρια θα πάνε για πληρωμή των ληξιπρόθεσμων που σώρευσε ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί χωρίς αυτό δεν παίρνει μπροστά η οικονομία ούτε σώζεται το τραπεζικό σύστημα…
Συν ασφαλώς ό,τι άλλο προβλέπει το «Πρόγραμμα Αλήθειας» (1,5 δις. εξοικονομήσεις τον πρώτο χρόνο κλπ).
Όλα αυτά σημαίνουν ότι από την πρώτη στιγμή, η νέα κυβέρνηση, μαζί με τις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις (και μαζί με όποια άλλα μέτρα μας έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ), θα φέρει και σημαντικά μέτρα ανακούφισης!
Κυρίως στους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές!
Δεν αμφισβητούμε τους στόχους (πλεονάσματα κλπ.)!
Δεν χρειάζεται…
Αν βγάλουμε την οικονομία σε ανάπτυξη, οι στόχοι πιάνονται εύκολα τα πρώτα χρόνια. Μέχρι το 2020 τουλάχιστον…
Και την ανάπτυξη θα την πιάσουμε από τέσσερις πλευρές:
--Από τις μεταρρυθμίσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ τις κάνει,
--Από τις αποκρατικοποιήσεις (που ο ΣΥΡΙΖΑ τις βάλτωσε),
--Από την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων (όπου ο ΣΥΡΙΖΑ σωρεύει νέα «φέσια» για να εμφανίσει… «πέτσινα» πρωτογενή πλεονάσματα)
--Και από την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης (ενώ το ΣΥΡΙΖΑ δεν τον εμπιστεύεται πια κανείς).
Αν πιάσουμε μέση ανάπτυξη 3% τα επόμενα τρία-τέσερα χρόνια τα πλεονάσματα τα «έχουμε» με το παραπάνω, για να καλύψουμε τις πληρωμές τόκων και να μη χρειαστούμε νέο δανεισμό.
Ας είναι καλά ο Σαμαράς που μας έβγαλε από την ύφεση (βρήκε την οικονομία σε ύφεση -7,2% και μέσα σε δυόμιση χρόνια τη γύρισε σε ανάπτυξη 0,7!)
Κι ας… είναι καλά ο Τσίπρας που μας… τράβηξε ξανά στο βούρκο (βρήκε την οικονομία σε ανάπτυξη 0,7% και δύο χρόνια αργότερα «πανηγυρίζει» που είμαστε… σε ύφεση λίγο κάτω από τον μηδέν ή σε ανάκαμψη λίγο πάνω από το μηδέν!).
Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Τσίπρας το ξανάριξε το πλοίο στη στασιμότητα, παρά το γεγονός ότι το έτυχαν τα πιο ευνοϊκά: χαμηλότερες διεθνείς τιμές πετρελαίου, χαμηλότερη ισοτιμία του ευρώ και ποσοτική χαλάρωση (που δεν κατάφερε να επωφεληθεί)…
Αν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις (που τις είχε αρχίσει ο Σαμαράς και προχωρούσαν καλά) και οι αποκρατικοποιήσεις (που τις είχε αρχίσει ο Σαμαράς και τις «πάγωσε» ο Τσίπρας) κι αν ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών (που είχε ανακτηθεί επί Σαμαρά και χάθηκε επί Τσίπρα), τότε – και μόνον τότε - η Ανάπτυξη θα έλθει ως «πιεσμένο ελατήριο», αμέσως!
Και η ανάπτυξη αρκεί για να βγάλει επαρκή πλεονάσματα (3,5%) για αρκετά χρόνια…
Μετά θα χρειαστούν ήπια μέτρα «παραμετρικής ανακούφισης» του χρέους, σαν κι αυτά που οι εταίροι μας ήδη συζητούν.
Το βασικό είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση και η επόμενη να έλθει γρήγορα και με τα χέρια «λυμένα».
Όχι αναγκασμένη να κάνει «συμβιβασμούς» και ακροβασίες με «επιτήδειους» συνεταίρους…
Τώρα που ο Τσίπρας τα θαλάσσωσε, η Ελλάδα δεν χρειάζεται… «μεγάλο συνασπισμό», χρειάζεται ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με ισχυρή εντολή!
Και όσοι παίζουν με την «απλή αναλογική» (που οδηγεί σε ακυβερνησία και grexit) δεν είναι «μέρος της λύσης», είναι «μέρος του προβλήματος»!
Η κα. Φώφη δεν φτιάχνει το «μεγάλο συμβιβασμό» (με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ), στον οποίο εκείνη θα… «ηγεμονεύσει», όπως φαντάζεται.
Απλώς, δίνει «σωσίβιο» στο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ο εκείνος βουλιάζει!
Και «κόβει τις γέφυρές» της από την επόμενη μεταρρυθμιστική κυβέρνηση.
Γιατί κάθε μεταρρυθμιστής που θέλει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, και να ανοίξει ο δρόμος για τη αποτροπή του grexit (που πλησίασε περισσότερο από ποτέ!) και την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων (που είναι πιο απαραίτητες από ποτέ), έχει μια επιλογή πλέον: Να δώσει ισχυρή εντολή (ακόμα και αυτοδυναμία) στη Νέα Δημοκρατία!
Και κάθε πολίτης που θέλει να απαλλαγεί πια από το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν αντέχει την ταλαιπωρία, την αβεβαιότητα, την κοροϊδία, τα ψέματα και τον έρποντα αυταρχισμό του, αναγκαστικά ψηφίζει πια ΝΔ, για να σωθεί ο ίδιος.
Είτε του αρέσει ο Κυριάκος είτε όχι…
Κι ο ίδιος ο Κυριάκος, βέβαια, πρέπει να εγκαταλείψει το «φλερτ» με την γερασμένη πια και απεχθή για τους περισσότερους… «πολιτική ορθότητα» και να καταλάβει προς τα πού κινούνται πλέον τα πράγματα στον κόσμο.
Έτσι θα κερδίσει πολύ περισσότερους αναποφάσιστους…
Και την αυτοδυναμία του αφότου βγει…

Και νέους συμμάχους διεθνώς, αφότου σχηματίσει κυβέρνηση.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.