.Μια νίκη μακριά από το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός εξαργύρωσε το «break» του πρώτου τελικού, υπερασπίστηκε την έδρα του και βρίσκεται μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 63-52 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και έκαναν το 2-0 στη σειρά των τελικών της Α1 Ανδρών.

 Το επόμενο ματς θα γίνει την Τετάρτη (21:00) στο ΣΕΦ και με νίκη ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει τον τίτλο με «sweep».

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 29-31, 53-45, 63-52

.Την αυτοδιάλυση του ΣΥΝ αποφάσισε η κεντρική επιτροπή

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία την αυτοδιάλυση του κόμματος.

Η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί την επόμενη Κυριακή από το Διαρκές Συνέδριο του Συνασπισμού .

Ο Συνασπισμός με τη σημερινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την αυτοδιάλυσή του «κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση ενός ανώτερου επιπέδου ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ», αναφέρει η ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ μετά τη λήξη των εργασιών της ΚΕ.

Η ΚΕ αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία να εισηγηθεί το ακόλουθο κείμενο, στο διαρκές συνέδριο του ΣΥΝ που θα συγκληθεί στις 15-16 Ιουνίου.

«Ο ΣΥΝ υπήρξε μια από τις βασικές πολιτικές δυνάμεις που συγκρότησαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετέχει με τον πιο ενεργητικό τρόπο σε όλη την ιστορική πορεία του και τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Οι επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ, οι δυσκολίες που συνάντησε, τα λάθη και οι αστοχίες έχουν την σφραγίδα του ΣΥΝ. 

Ο ΣΥΝ, όντας ο ίδιος εκφραστής της προσπάθειας για την ενιαία δράση και ενότητα της αριστεράς, εργάστηκε με αυταπάρνηση για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε μαζί με τις άλλες συνιστώσες και ανένταχτους αριστερούς, να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι σήμερα, όχι μόνο μια μεγάλη πολιτική δύναμη που έχει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γερές βάσεις στην κοινωνία, αλλά η κύρια ελπίδα για να σταματήσει η κοινωνική καταστροφή. 

Να ανοίξει ο δρόμος της πολιτικής ανατροπής. Να συγκροτηθεί κυβέρνηση της αριστεράς. Πάντα στην κατεύθυνση της σοσιαλιστικής προοπτικής.»

Ο ΣΥΝ κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση ενός ανώτερου επιπέδου ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, αποφασίζει να διαθέσει όλες τις δυνάμεις του, τα μέλη του και τα περιουσιακά του στοιχεία στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Όλες και όλοι, αμέσως με την απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, γινόμαστε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και μόνο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι ο καθολικός διάδοχος του ΣΥΝ, όπως και όλων των συνιστωσών που θα αποφασίσουν αντίστοιχα.

Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους, όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.»

.Φρ. Ολάντ: Η κρίση στην ευρωζώνη τελείωσε

Η κρίση στην ευρωζώνη, η οποία ταλάνισε την περιοχή τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τελείωσε, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

"Αυτό που πρέπει να καταλάβετε εδώ στην Ιαπωνία είναι πως η κρίση στην Ευρώπη τελείωσε" είπε σε Ιάπωνες επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην Άπω Ανατολή.

"Πιστεύω πως η κρίση, αντί να εξασθενίσει την ευρωζώνη, θα τη δυναμώσει" είπε. "Τώρα, έχουμε όλα τα εργαλεία σταθερότητας και αλληλεγγύης. Υπήρξε μια βελτίωση στην οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, 


δημιουργήσαμε μια τραπεζική ένωση, έχουμε κανόνες για τα θέματα του προϋπολογισμού που μας επιτρέπουν να είμαστε καλύτερα συντονισμένοι και να έχουμε ένα είδος σύγκλισης" είπε ο Γάλλος πρόεδρος. 

.Κλιμακώνεται η πόλωση στην Τουρκία

Η πόλωση είναι γεγονός στην Τουρκία, πράγμα που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, αφού πέρα από την πολιτική, δεν αποκλείεται να αρχίσει να μετατρέπεται σε αντιπαράθεση στους δρόμους. Οι διαμαρτυρίες το Σαββατοκύριακο ήταν ειδικά στην Κωνσταντινούπολη πολυπληθείς όσο ποτέ άλλοτε. Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σημερινές του ομιλίες στα 'Αδανα και τη Μερσίνα κλιμάκωσε την πόλωση, ενώ το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ετοιμάζεται για δύο μεγάλες συγκεντρώσεις στην 'Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη στις 15 και 16 Ιουνίου.

 "Εμείς δεν κάνουμε αυτά που κάνουν οι πλιατσικολόγοι. Εκείνοι καταστρέφουν και καίνε" είπε ο Ερντογάν σήμερα σε ομιλία του στα 'Αδανα και τόνισε: "Δολοφόνησαν έναν αστυνομικό μας". 

"Δεν θα παραδώσουμε σε αυτούς τους αστυνομικούς μας" είπε και αναρωτήθηκε: "Μήπως περίμεναν να παραδώσουμε το Ταξίμ στους αναρχικούς και τους τρομοκράτες;"

 Αργότερα μίλησε στη Μερσίνα και τόνισε ότι "αυτοί που βρίσκονται τώρα στο Ταξίμ και καταστρέφουν, στο όνομα ποιας ελευθερίας τα κάνουν όλα αυτά;".

"Σας ρωτώ, τι έκαναν αυτοί όταν οι μαντιλοφορούσες φοιτήτριές μας δεν μπορούσαν να μπουν στα πανεπιστήμια;" είπε και απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους σημείωσε: "Απευθύνομαι στους συνετούς νέους μας, χαλάστε αυτό το σχέδιο".

 Ο Ερντογάν ουσιαστικά εγκαινίασε την προεκλογική περίοδο εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου 2014, λέγοντας: "θα πάμε πόρτα πόρτα. Θέλω ιδιαίτερη προσπάθεια από τις γυναίκες και τους νέους. Ο Μάρτιος του 2014 θα αλλάξει πολλά".

Ο Τούρκος πρωθυπουργός το απόγευμα έφτασε στην 'Αγκυρα, όπου οι οπαδοί του κόμματός του τον υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο. Στην ομιλία που έκανε εκεί μίλησε, για τρίτη φορά σήμερα, με σκληρά λόγια εναντίον των διαδηλωτών.

Επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «πλιατσικολόγοι», λέγοντας «αυτοί που καταστρέφουν και καίνε, ονομάζονται πλιατσικολόγοι. Και όσοι τους υποστηρίζουν, ανήκουν και αυτοί στην ίδια οικογένεια».

.«Τέλος εποχής» για τα υψηλά καταθετικά επιτόκια

Η δυνατότητα που έδιναν οι τράπεζες που δρατηριοποιούνται στη χώρα μας στους καταθέτες να «κερδίζουν» έναν επιπλέον μισθό σε ετήσια βάση ακόμη και με μια προθεσμιακή κατάθεση των 10.000 ευρώ ανήκει πλέον οριστικά στο παρελθόν, καθώς έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ραγδαίας αποκλιμάκωσης των υψηλών επιτοκίων που προσέφεραν ακόμη και μέχρι πριν μερικές εβδομάδες.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών που θα οδηγήσει στη σταδιακή τους έξοδο στη διατραπεζική αγορά για άντληση ρευστότητας, σε συνδυασμό με την επιστροφή καταθέσεων, θα οδηγηθούμε σταδιακά στην προσφορά πολύ χαμηλών επιτοκίων ακόμη και κάτω του 2%, που θα είναι ανάλογα με τα επιτόκια που προσφέρονται στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.

Στο παράδειγμα της προθεσμιακής κατάθεσης των 10.000 το επιπλέον εισόδημα που θα έχουν από τόκους δεν θα ξεπερνά πλέον τα 150 με 200 ευρώ, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκλιμάκωσης των επιτοκίων.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις, τα οφέλη από την αποκλιμάκωση των καταθετικών επιτοκίων που θα έχουν οι τράπεζες για το 2014 θα ανέλθουν σε 1,5 δισ. ευρώ περίπου σε ετήσια βάση που θα αντισταθμιστεί σε κάποιο βαθμό από την μείωση των επιτοκίων δανεισμού.

.Φωτιές και δακρυγόνα για ένατη νύχτα στην Τουρκία

Η τουρκική αστυνομία έριξε πάλι- χθες βράδυ - δακρυγόνα και έκανε χρήση κανονιών νερού για να διαλύσει 5.000 διαδηλωτές στο κέντρο της Άγκυρας, κατά την ένατη ημέρα ενός κινήματος αμφισβήτησης με στόχο την ισλαμο-συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εκατοντάδες αστυνομικοί έκαναν άφθονη χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που διέκοψαν την κυκλοφορία και αρνήθηκαν να διαλυθούν, παρά τις προσταγές των αρχών, στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, εστία των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά κανάλια.

Μάχες της αστυνομίας με τους διαδηλωτές υπήρξαν σε πολλές μεγάλες πόλεις της Τουρκίας. Στα Άδανα ομάδα φιλοκυβερνητικών διαδηλωτών πέταξε πέτρες σε πορεία ενώ η αστυνομία απομάκρυνε γυναίκες και παιδιά από το κέντρο της έντασης. 

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν από τα Άδανα, κάλεσε τους οπαδούς του να δώσουν "ένα μάθημα" στους διαδηλωτές στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2014. 
Ο Ερντογάν έδειξε για μια ακόμη φορά τη σθεναρή του στάση έναντι των διαδηλωτών που σε όλη τη χώρα ζητούν την παραίτηση του.
"Είναι δειλοί σε τέτοιο σημείο που υβρίζουν τον πρωθυπουργό αυτής της χώρας", τόνισε, χρησιμοποιώντας το όρο "βάνδαλοι" ή και "αναρχικοί" για να χαρακτηρίσει τους διαδηλωτές

.Πιο κοντά στην πραγματικότητα το βιονικό μάτι

Ομάδα Αυστραλών επιστημόνων και ειδικών σχεδιαστών παρουσίασαν το πρωτότυπο του πρώτου βιονικού ματιού παγκοσμίως.
Πιστεύεται ότι το «βιονικό μάτι» θα βοηθάει όσους δεν έχουν όραση να κινούνται καλύτερα στον χώρο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μαρκ 'Αρμστρονγκ, αν το «βιονικό μάτι» στεφθεί από επιτυχία άτομα που θεωρούνται «νομικά» τυφλά θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν έως και το 85% της όρασής τους.

Η συσκευή θα εξεταστεί σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους το 2014.

Η συσκευή συνίσταται σε μια μικροσκοπική κάμερα, η οποία προσαρμόζεται σε έναν σκελετό γυαλιών, και ένα μικροτσίπ το οποίο εμφυτεύεται στον εγκέφαλο. Οι εικόνες που συλλαμβάνονται από την κάμερα μετατρέπονται σε σήματα τα οποία μεταδίδονται στο τσιπ.

Τα μικροτσίπ θα δοκιμαστούν σε κλινικές δοκιμές, θα εμφυτεύονται με τη μορφή μικροσκοπικού πλέγματος απευθείας στην επιφάνεια του οπτικού φλοιού, στο πίσω μέρος του εγκεφάλου του ασθενούς, στο πλαίσιο μιας χειρουργικής επέμβασης ρουτίνας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.