.Μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας


Ενότητα χωρίς καχυποψίες και διχόνοιες  ζήτησε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς , κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της έκθεσης «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913» στέλνοντας ένα μήνυμα εντός της χώρας, ενώ απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους μας είπε: «Η κρίση στην Ελλάδα οδήγησε σε κρίση της Ευρώπη, όπως και η επιτυχία της χώρας θα οδηγήσει σε επιτυχία την Ευρώπη». 
Ο πρωθυπουργός άνοιξε εμμέσως πλην σαφώς μέτωπο σε όλους όσοι καταστροφολογούν και κερδοσκοπούν στην χρεοκοπία της χώρας και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας. 
Πρόσθεσε εκφράζοντας την επιμονή του στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης  ότι πρέπει να συνεχιστεί «η μάχη της ανταγωνιστικότητας, της ευημερίας και της απελευθέρωσης από τα δεσμά της υπερχρέωσης μέσα στην Ευρώπη».
Αναφερόμενος στην άνοδο νεοφασιστικών δυνάμεων, ο κ. Σαμαρας είπε ότι «το όχι στον φασισμό δεν ειναι στιγμιαίο, είναι αιώνιο».
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, παρέστησαν στην επίσημη δοξολογία για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο και την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Σαμαράς θα επιστρέψει το μεσημέρι στην Αθήνα, ενώ ο κ. Παπούλιας θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή για να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

.Ευρεία υπουργική το Σάββατο στο Μαξίμου


Ευρεία σύσκεψη με όλους τους υπουργούς που εμπλέκονται στις προαπαιτούμενες δράσεις που έχει ζητήσει η τρόικα, προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση, συγκαλεί αύριο το πρωί στις 11 στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κυβέρνηση, καθώς τη Δευτέρα στο Euroworking Group θα συζητηθεί αν υπάρχουν οι συνθήκες για την άμεση καταβολή της βοήθειας στην Ελλάδα και θα διερευνηθούν τα μέσα για να χορηγηθεί στην Αθήνα παράταση δύο ετών για τη δημοσιονομική προσαρμογή, όπως αποκάλυψε ευρωπαική κυβερνητική πηγή. 
 
Την Τετάρτη θα συνεδριάσουν οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, μέσω τηλεδιάσκεψης.
Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των διαβουλεύσεων, αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος συναντάται με τον επικεφαλής του IIF Τσάρλς Νταλάρα, ενώ νωρίτερα είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους Υπουργούς Οικονομίας και Επικρατείας.
Στο επίκεντρο το επίδομα γάμου και η καθολικότητα της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. 
Αμετακίνητη παραμένει στις θέσεις της για τα εργασιακά η ΔΗΜΑΡ.

.Νέα κριτήρια για τα επιδόματα ανεργίας


Από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα ισχύσουν τα νέα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας που έχουν θεσμοθετηθεί από το 2011 με τον νόμο 3986/2011 Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.

Αυτό προβλέπεται σε εφαρμοστική εγκύκλιο του νόμου που εξέδωσε η Διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). 

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου, από την 1η Ιανουαρίου 2013 για τον τελικό καθορισμό της διάρκειας επιδότησης λαμβάνεται υπόψη και το τί είχε εισπράξει ο άνεργος από το 2009 και μετά.

Τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης «από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας», δεν πρέπει να ξεπερνούν συνολικά τα 450. 

Εάν από το 2009, ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο από τα 450 ημερήσια επιδόματα, τότε, δικαιούται να επιδοτηθεί για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι να συμπληρωθεί το όριο των 450 ημερήσιων επιδομάτων. 
Από 1η Ιανουαρίου 2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να ξεπερνούν τα 400».

.Πούτιν: "Αν η Ελλάδα είχε δραχμή θα είχε και εθνική κυριαρχία"


Σε μια εντυπωσιακή δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, αναφορικά με την ελληνική οικονομική κρίση μιλώντας στο γνωστό forum του Διεθνούς Ομίλου "Βαλντάι", που έχει χαρακτηριστεί και Νταβός της Ρωσίας Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομική καταστροφή επέρριψε την ευθύνη στην αδυναμία της Ελλάδας να "σηκώσει" ένα νόμισμα όπως το ευρώ και επέκρινε εμμέσως την απόφαση να ενταχθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη, σημειώνοντας: "Κοιτάξτε τι έχει γίνειστην Ελλάδα με το ευρώ. 

Εάν η Ελλάδα είχε ακόμα ως νόμισμα της την δραχμή, τότε θα μπορούσε να είχε προχωρήσει σε υποτίμηση, με αποτέλεσμα να μην βιώνει τα σημερινά προβλήματα και να έχει γλιτώσει την κρίση".
Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος συμπλήρωσε πως "Αυτό θα ήταν ένα μήνυμα πως η μακροοικονομία ν(σ.σ. εννοεί δημοσιονομική κατάσταση) θα μπορούσε να ανακάμψει από εσωτερικές διορθωτικές κινήσεις, ενώ τώρα δεν υπάρχει άλλη λύση, από το να καταφεύγουν διαρκώς σε δάνεια. 
Και όταν κάποιος μπαίνει στον φαύλο κύκλο του εξωτερικού δανεισμού στο τέλος οδηγείται σε εκχώρηση της κυριαρχίας του.
Οι παραπάνω δηλώσεις έχουν ιδιαίτερο βάρος, ακριβώς γιατί γίνονται από έναν, ας πούμε, "ουδέτερο παρατηρητή" της ελληνικής τραγωδίας, 
ο οποίος δεν έχει κανένα συμφέρον, φυσικά, να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, το αντίθετο θα λέγαμε, αφού έχει τονιστεί επανειλημμένα ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε μεγάλα προβλήματα και για την ρωσική οικονομία βάσει της αρχής του ντόμινο

.Προβάδισμα Μέρκελ σε νέα δημοσκόπηση


Υποχώρηση των δημοσκοπικών ποσοστών, που είχαν κερδίσει οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Πέερ Στάινμπρουκ για την Καγκελαρία, καταγράφει το Πολιτικό Βαρόμετρο του κρατικού σταθμού ZDF. 

Oι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) κερδίζουν μια μονάδα και φθάνουν στο 39%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες χάνουν δύο μονάδες και περιορίζονται στο 29%. 

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), ωστόσο, εξακολουθούν με 4% να μένουν κάτω από το όριο εισόδου στο Κοινοβούλιο (5%), ενώ στα ίδια ποσοστά και εκτός Βουλής πέφτουν οι Πειρατές, χάνοντας μια κρίσιμη μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση. Σταθερή στο 6% παραμένει η Αριστερά, ενώ οι Πράσινοι κερδίζουν μια μονάδα και φθάνουν το 13%.

Σε ό,τι αφορά τους δύο βασικούς υποψηφίους, η διαφορά μεταξύ της Άγκελα Μέρκελ και του κ. Στάινμπρουκ διευρύνεται κατά έξι μονάδες, καθώς η Καγκελάριος κερδίζει τρεις μονάδες και φθάνει το 52%, όσες ακριβώς χάνει ο σοσιαλδημοκράτης αντίπαλός της, ο οποίος υποχωρεί στο 37%. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.