.Αυτό είναι το προφίλ του Έλληνα

Ένα εξαιρετικό γράφημα για την ταυτότητά μας - Από που κρατάει η σκούφια μας μέχρι πόσοι είναι οι παντρεμένοι Πρόκειται για την οπτικοποίηση ενός ψηφιακού χάρτη που παρουσίασε τον τρέχοντα μήνα η ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθυσμό της Ελλάδας από την απογραφή του 2011. 

Ο ομάδα του *Interweave*παρουσίασε ένα ιδιαίτερο και επεξηγηματικό infographic. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται στα 10.816.286, όπου το 50,97% είναι γυναίκες (5.513.063) και το 49,03% (5.303.223) είναι άντρες. Όπως γίνεται κατανοητό, οι περισσότεροι Έλληνες είναι παντρεμένοι (49,6%) ενώ μόλις τ... περισσότερα »

.Στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα ο Βενιζέλος

Στη σημερινή σύνοδο κορυφής για το κλίμα, που συγκάλεσε ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Υπουργική Εβδομάδα της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, θα συνεχίσει τις επαφές του με επικεφαλής ξένων αντιπροσωπειών και θα λάβει μέρος σε πολυμερείς συναντήσεις και εκδηλώσεις. 

Ο κ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στην Υπουργική Διαβούλευση για την Ανθρωπιστική και Αναπτυξιακή Κατάσταση στη Συρία και τις γειτονικές χώρες, η...περισσότερα »

.Μέρκελ: Η Ελλάδα δίνει θετικά δείγματα

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας αλλά και η πορεία της ελληνικής οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με την Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. 

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες μετά τη συνάντησή τους, η γερμανίδα καγκελάριο εκτίμησε πως η Ελλάδα δίνει πολύ θετικά δείγματα και μηνύματα και σύντομα θα υπάρξει θετική ανάπτυξη, ενώ από την πλευρά του ο έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για πρόοδο της οικονομίας της χώρας, μιλώντας παράλληλα για μείωση της ανεργίας πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια. Είχαμε πολλές ευκαιρίες να ανταλλάξουμ...περισσότερα »

.«Μία ανάσα από την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ»

Τη δυναμική που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη ΔΕΘ και κρίνοντας και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις τονίζουν κύκλοι της Κουμουνδούρου, υποστηρίζοντας ότι πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ένα βήμα από τη δημιουργία μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης στο ενδεχόμενο εκλογών. 

«Οι δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα δείχνουν μια ξεκάθαρη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας την κοινωνική αποδοχή του κυβερνητικού του προγράμματος από ολοένα και περισσότερους πολίτες. Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δημιούργησαν το έδαφος πάνω στο οποίο αναπ... περισσότερα »

.Η ώρα του... ταμείου για τον ΕΝΦΙΑ

Μέχρι την επόμενη Τρίτη θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) από 6,2 εκατ. φορολογούμενους.

Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι θα πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου χωρίς να έχουν γίνει οι σχετικές εκπτώσεις που προβλέπονται στη νομοθεσία, κάτι που άλλωστε φαίνεται και στα εκκαθαριστικά που μπήκαν στις 22 Σεπτεμβρίου στο Taxis.

Συγκεκριμένα οι οικονομικά αδύναμοι, οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, οι ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων, μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση.

Με αυτή τη νέα εκκαθάριση θα εκδοθούν τα εκκαθαριστικά που θα περιλαμβάνουν τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν νέες εκκαθαρίσεις του ΕΝΦΙΑ στις περιπτώσεις που στα ακίνητα του φορολογουμένου περιλαμβάνονται κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ενώ θα χορηγηθεί η έκπτωση 50% από τον φόρο στις περιπτώσεις των οικονομικά αδύναμων φορολογουμένων - φυσικών προσώπων. 

.Οι αλλαγές που φέρνει το Νέο Λύκειο

Αλλαγές έρχονται στο Νέο Λύκειο, όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Παιδείας καθώς και από σχετική ενημέρωση του*newsbeast.gr*. Το *newsbeast.gr* παρουσιάζει συνοπτικά τις αλλαγές, καθώς και όσα πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές της Β' Λυκείου για την προαγωγή τους στην επόμενη τάξη και το νέο σύστημα εισαγωγής. 

Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα Γ' Λυκείου* Το ΙΕΠ, όπως ενημερωθήκαμε, έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της επαναφοράς της Πληροφορικής για την εισαγωγή στα οικεία τμήματα. Πιθανόν να δημιουργηθεί ένα νέο πεδίο στα πλαίσια της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών όπου οι... περισσότερα »

.Στο μικροσκόπιο των αρχαιολόγων ο τέταρτος θαλαμος στην Αμφίπολη

Γεγονός είναι η ύπαρξη τέταρτου θαλάμου στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη. Οι αρχαιολόγοι εστιάζουν πλέον στον τέταρτο θάλαμο, και στον τρόπο εισόδου. Κατά τη διάρκεια δειγματοληπτικού ελέγχου με χειροκίνητο γεωτρύπανο, εντοπίστηκε νέο μαρμάρινο θύρωμα ανοίγματος 0,96 μ. (μικρότερο από τα προηγούμενα), στον βόρειο τοίχο του τρίτου χώρου. 

Πλέον περιμένουν να προχωρήσει η ανασκαφή και αναμένουν τα αποτελέσματα, περιμένοντας ο τέταρτος θάλαμος να λύσει το μυστήριο. Την ίδια στιγμή το επίκεντρο πέφτει στις Καρυάτιδες και στα ακροδάχτυλά τους. Οι δύο Καρυάτιδες που αποκαλύφθηκαν πια ολόκλ... περισσότερα »

.Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον Έμπολα

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι θα έχουν μολυνθεί από τον ιό Εμπολα μέχρι τις αρχές του Νοεμβρίου εάν δεν γίνει κάτι για την ενίσχυση των μέτρων ελέγχου της επιδημίας στη δυτική Αφρική, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε έκθεση που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine.

«Εάν υποτεθεί ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στο επίπεδο των μέτρων ελέγχου της επιδημίας», στις αρχές του Νοεμβρίου θα υπάρχουν 9.939 κρούσματα στη Λιβερία, 5.925 στην Γουινέα και 5.063 στη Σιέρα Λεόνε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ερευνητών. 

«Χωρίς τη δραστική βελτίωση των μέτρων» κατά τους επόμενους μήνες δεν θα υπάρχουν εκατοντάδες νέα κρούσματα και θάνατοι κάθε εβδομάδα, αλλά χιλιάδες, προειδοποιούν οι ερευνητές, τονίζοντας ότι η θνησιμότητα των ασθενών ανέρχεται σε 70,8%. Εάν δεν ληφθούν μέτρα, ο ιός Εμπολα απειλεί να εγκατασταθεί για χρόνια στην περιοχή και να γίνει «ενδημικός» σύμφωνα με την έρευνα.

.Αμερικανικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στον διεθνή συνασπισμό πραγματοποίησαν τουλάχιστον 50 αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στις επαρχίες Ράκα και Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι αεροπορικές δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού πραγματοποίησαν επίσης 22 επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους και στην συριακή επαρχία Μπουκαμάλ, στη μεθόριο με το Ιράκ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στη βορειοδυτική Συρία και κατά θέσεων του Μετώπου αλ-Νόσρα, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, στις επαρχίες του Ιντλίμπ και του Χαλεπίου. Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν δήλωσε ότι τουλάχιστον 20 μαχητές σκοτώθηκαν κατά τις επιδρομές.

Στο μεταξύ, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι δεν έχει συμμετοχή στις αεροπορικές επιδρομές, ενώ η Βρετανία ανακοίνωσε ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το αν θα συμμετάσχει στις  επιδρομές.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.