.Στάθης Ψάλτης: To παίζω ανήμπορος και φτωχός...ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ο ηθοποιός Στάθης Ψάλτης αναφέρει χαρακτηριστικά στην "Espresso" για το αν έχει οικονομικό πρόβλημα: «Έλα καλέ, τι είναι αυτά που λες; Είμαι σε πάρα πολύ καλή φάση. Απλώς με τα μνημόνια και με αυτή την οικονομική κατάσταση, εγώ έγινα ένα με αυτούς που πεινάνε και είπα και εγώ πως πεινάω. 
Δηλαδή ήμουν σαν τη φωνή του λαού για να εκφράσω την οργή του. Από κει και πέρα αυτά που είπα παρεξηγήθηκαν. Δόξα τω Θεώ είμαι καλά, περνάω πολύ καλά -όχι ότι ζω βασιλικά- αλλά δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, να ησυχάσουν οι φίλοι μου που ανησύχησαν».
Ο ηθοποιός πριν από λίγες μέρες με παρέμβαση του σε τηλεοπτική εκπομπή είπε μεταξύ άλλων πως "εγώ αυτή τη στιγμή πεινάω. Δεν έχω δουλειά. Δεν έχω τίποτα».


Πηγή: Espresso

.«Πλήρωσε» την αστοχία του ο Ολυμπιακός

 Ο βελτιωμένος Ολυμπιακός «πλήρωσε» την αστοχία του στον δεύτερο αγώνα με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και μοιραία ήρθε η ήττα με 82-77, όπως και το εις βάρος του 2-0 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι», πλέον, είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, 

όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση στο φάιναλ φορ του Μιλάνου, καθώς θα πρέπει αρχικά στον τρίτο αγώνα στο ΣΕΦ (21/4) να μειώσουν σε 2-1 τη σειρά και στη συνέχεια να την ισοφαρίσουν (23/4) για να διεκδικήσουν και πάλι στη Μαδρίτη την υπέρβαση. Σε περίπτωση ήττας τη Δευτέρα του Πάσχα, πάντως, το εφετινό ευρωπαϊκό ταξίδι των κατόχων του τίτλου ολοκληρώνεται.

Τα δεκάλεπτα: 30-23, 53-44, 70-62, 82-77.

.«Ανακαλύφθηκε μια δεύτερη Γη»

 Για πρώτη φορά οι αστρονόμοι φαίνεται πως ανακάλυψαν αυτό που τόσο καιρό αναζητούσαν: μια δεύτερη Γη. Όπως ανακοίνωσαν, βρήκαν έναν εξωπλανήτη με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης και ο οποίος, επιπλέον, βρίσκεται στη λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη», δηλαδή στην κατάλληλη απόσταση από το μητρικό άστρο του για να έχει νερό σε υγρή μορφή και άρα δυνητικά μπορεί να φιλοξενήσει ζωή- κάτι πάντως που δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιωθεί. 

Ένας πλανήτης στην κατοικήσιμη ζώνη δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι όντως έχει υγρό νερό και φιλοξενεί ζωή, όμως αυτό -κρίνοντας από τη Γη- είναι πιθανό.
Ο πλανήτης, με την ονομασία Κέπλερ-186f, έχει διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από της Γης (1,1 φορές ή 10%) και βρίσκεται σχετικά κοντά, σε απόσταση περίπου 490 ετών φωτός, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Κύκνου. 

Κινείται γύρω από το αχνό άστρο - ερυθρό νάνο Κέπλερ-186, αποτελώντας το πέμπτο και πιο εξωτερικό μέλος του εν λόγω συστήματος (πράγμα που σημαίνει ότι το τυχόν υγρό νερό στην επιφάνειά του κινδυνεύει να παγώσει).

Το έτος του πλανήτη (η διάρκεια μιας πλήρους περιφοράς του γύρω από το άστρο του) διαρκεί 130 γήινες μέρες. 

Η μάζα του και η πυκνότητά του, προς το παρόν, παραμένουν άγνωστες, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο εξωπλανήτης είναι βραχώδης. Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για τη σύσταση της ατμόσφαιράς του, κάτι που ίσως ανακαλύψουν μελλοντικά τα υπό κατασκευή μεγαλύτερα τηλεσκόπια, όπως το «Τζέημς Γουέμπ» της NASA.

.Νόμιμος τίτλος ιδιοκτησίας με την καταβολή της αντικειμενικής αξίας του καταπατημένου ακινήτου

Με την καταβολή της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, ο ιδιοκτήτης του καταπατημένου ακινήτου θα μπορεί να το εξαγοράσει από το Δημόσιο και να αποκτήσει νόμιμο τίτλο κυριότητας υπό την προϋπόθεση ότι το έχει ήδη στην κατοχή του για τουλάχιστον 20 χρόνια.

Αυτό, μεταξύ άλλων, προβλέπεται στο ένα από τα τρία νομοσχέδια με τα οποία το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να βάλει τάξη στην άναρχη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Περιουσία.
Ειδικότερα, το νομοσχέδιο, που δίνει τη δυνατότητα εξαγοράς από ιδιώτες καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου, προβλέπει μεταξύ άλλων:

- Εξαγορά ακινήτων του δημοσίου που κατέχονται αυθαίρετα από ιδιώτες υπό την προϋπόθεση ότι τα έχουν στην κατοχή τους για 20 χρόνια. 
Ειδικότερα, θα εξαγοράζονται ακίνητα με έκταση μέχρι 5 στρέμματα σε οικισμούς 2.000 κατοίκων όταν πρόκειται για αστικά ακίνητα. 
Επίσης ακίνητα με ενιαία έκταση μέχρι 10 στρέμματα και ως 20 στρέμματα συνολικά όταν πρόκειται για αγροτικά ακίνητα.

- Η εξαγορά ακινήτου που έχει κτίσμα σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιεί το κτίσμα. Για τη νομιμοποίησή του απαιτείται να υποβληθεί αίτηση εντός 12 μηνών για νομιμοποίησή του.

- Ως τίμημα εξαγοράς ορίζεται η αντικειμενική αξία του ακινήτου η οποία θα προσαυξάνεται 20% αν μέσα στο ακίνητο υπάρχει και κτίσμα. Το ποσό αυτό θα καταβάλλεται είτε εφάπαξ με έκπτωση 5%, είτε σε διμηνιαίες δόσεις 800 ευρώ κατά ελάχιστο η κάθε μία.

.Στην τελική ευθεία ο σχεδιασμός για τη στήριξη της υποψηφιότητας Τσίπρα για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο πολιτικός σχεδιασμός για τη στήριξη και την προβολή της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν ανένταχτοι πολίτες και εκπρόσωποι κομμάτων και πολιτικών κινήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, «Κοινωνική Συμφωνία», «Η Κοινωνία Πρώτα» και «Αριστερή Προοπτική») για τη συγκρότηση «Επιτροπής υποστήριξης της υποψηφιότητας Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν».

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, κοινή εκτίμηση όσων αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία είναι πως η σημασία και οι συμβολισμοί της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα υπερβαίνουν κατά πολύ τα στενά κομματικά πλαίσια του κόμματος και αποκτούν εθνική διάσταση, ότι υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της χώρας και έχουν πανευρωπαϊκή δυναμική.

Η πολιτική φιλοδοξία της ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι μέσω της υποψηφιότητας Τσίπρα να βγει από τη γωνία και από τον κατακερματισμό, επιχειρώντας μια εναλλακτική απάντηση/πρόταση απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και στις πολιτικές της λιτότητας. 

.Ι. Βρούτσης: Δεν υπάρχουν πλέον «μαϊμού» συντάξεις

Δεν υπάρχουν πλέον στη χώρα παράνομες συντάξεις, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στην εξιχνίαση από την Οικονομική Αστυνομία δεκάδων περιπτώσεων θανόντων συνταξιούχων, στους οποίους συνεχιζόταν η καταβολή των συντάξεων μετά τον θάνατό τους.

Ο κ. Βρούτσης σημειώνει, ότι πρόκειται για παλαιότερες υποθέσεις που εντοπίσθηκαν κατά τις διαδικασίες της απογραφής των συνταξιούχων και επισημαίνει ότι, σήμερα η χώρα μετά την εφαρμογή των πληροφοριακών συστημάτων «Αριάδνη» και «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας, διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης.

«Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, που αμφισβητήθηκε από πολλούς, όμως έφερε αποτελέσματα. Σήμερα το ασφαλιστικό σύστημα είναι πλήρως θωρακισμένο από την παραβατικότητα που κόστισε 5 δισ. ευρώ μόνο τα τελευταία 15 χρόνια. Το απόστημα που δηλητηρίαζε για δεκαετίες το ασφαλιστικό σύστημα, επιτέλους, έχει σπάσει» τονίζει ο υπουργός Εργασίας και προσθέτει:

«Το πρώτο βήμα έγινε με την απογραφή των συνταξιούχων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, που ολοκληρώθηκε έως τα τέλη του 2012 και αποκάλυψε την ύπαρξη 40.000 παράνομων συντάξεων η χορήγηση των οποίων διακόπηκε. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση των ΑΜΚΑ και των ΑΦΜ των συνταξιούχων, όπου διαπιστώθηκαν 1,5 εκατομμύρια αποκλίσεις.

.«Κίνδυνος αποφυλάκισης»

Tον κίνδυνο να αποφυλακιστούν κάποιοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής πριν ολοκληρωθεί η δίκη τους, επισημαίνουν με έγγραφό τους στη Βουλή οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.
Όπως επισημαίνουν οι δικαστικοί λειτουργοί πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η δικογραφία, αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχει καθυστέρηση της Ολομέλειας για την λήψη απόφασης σχετικά με την άρση ή μη της ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

.Παπούλιας: Η Δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε

Δεν ξεχνιέται και δεν εξωραΐζεται στην πορεία τού χρόνου η κατάλυση της Δημοκρατίας, πριν από 47 χρόνια, τονίζει σε μήνυμά του για την επέτειο της 21 Απριλίου του 1967, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και προσθέτει ότι ήταν ένα τραυματικό εθνικό βίωμα.

«Όχι μόνο επειδή η μαύρη επταετία κατέληξε στην τραγωδία της Κύπρου, αλλά επίσης επειδή η πατρίδα μας έχασε πολύτιμο χρόνο πηγαίνοντας πίσω, αντί για μπροστά» επισημαίνει ο Κ. Παπούλιας.

Και αφού εξαίρει τον αγώνα όσων αντιστάθηκαν στη Χούντα, καταλήγει:

«Σε μέρες όπως η σημερινή, θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε, αλλά κατακτήθηκε και δεν υπάρχει χωρίς δουλειά πολλή».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.