.Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 233 «ναι» ο Παυλόπουλος

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή,  αφού συγκέντρωσε 233  ψήφους , ενώ τον Νίκο Αλιβιζάτο υπερψήφισαν 30 βουλευτές και παρών ψήφισαν 
32 βουλευτές. 

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 5 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε δηλώσει πως θα απείχε από τη διαδικασία. 

Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ ψήφισαν «παρών», ενώ την υποψηφιότητα Αλιβιζάτου στήριξε το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

.Ψάχνουν τις κατάλληλες λέξεις για να κλείσει η συμφωνία

Ο... «πόλεμος» λέξεων για τον εντοπισμό της κατάλληλης φόρμουλας στην οποία θα συμφωνήσουν τόσο η Αθήνα, όσο και οι Ευρωπαίοι εταίροι, φαίνεται πως μπορεί να καταλήξει σε «ανακωχή», χάρη στην «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν τις τελευταίες ώρες, θεωρείται πιθανό η ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει το πρωί της Πέμπτης παράταση όχι της δανειακής σύμβασης (κάτι που δε δέχονται οι Ευρωπαίοι), ούτε του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης 

(κάτι που δε δέχεται η Αθήνα), αλλά της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, όπως είναι η επίσημη ονομασία της δανειακής σύμβασης ανάμεσα στον EFSF, την Ελλάδα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την ΤτΕ, η οποία κυρώθηκε από τη Βουλή το 2012.

Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι αν όλα πάνε καλά και η Ελλάδα δεν προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές που θα ανοίξουν νέο κύκλο διαβουλεύσεων είναι πιθανό για την έγκριση να μην απαιτηθεί Eurogroup, αλλά απλά μια τηλεδιάσκεψη των ΥΠΟΙΚ.

.Τι ζητάει και τι δίνει η Ελλάδα... Αναλυτικά οι προτάσεις Βαρουφάκη

Σε τρία βασικά θέματα εντοπίζονται οι διαφορές της Ελλάδας με τους δανειστές στο Eurogroup. Πρόκειται για τα εργασιακά, τις ομαδικές απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. 

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή στις διαπραγματεύσεις η Αθήνα, σε μια κίνηση που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν, επέλεξε να δώσει στη δημοσιότητα έγγραφα που παρουσιάζουν τις θέσεις της στα δυο κρίσιμα Eurogroup που προηγήθηκαν αλλά και τα non paper που κατατέθηκαν. 

Επίσης έδωσε και επίσημα στη δημοσιότητα τα περιβόητα κείμενα ανακοινώσεων Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ. Η Ελλάδα παρουσίασε ένα πακέτο με το τι ζη... περισσότερα »

.Βαρουφάκης: Υπάρχουν σημάδια σύγκλισης

Για «κλίμα αισιοδοξίας» όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων μίλησε ο Γιάννης Βαρουφάκης, εξερχόμενος της Βουλής, μετά την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Είμαστε σε καλό δρόμο. Οι διαβουλεύσεις δείχνουν όλα τα σημάδια της σύγκλισης», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών.

«Δεν θέλω να επικεντρωθώ στη διαδικασία», είπε προς τους δημοσιογράφους, διαβεβαιώνοντας όμως πως «είμαστε σε καλό δρόμο. Οι διαβουλεύσεις δείχνουν όλα τα σημάδια της σύγκλισης».

Ερωτώμενος για το πότε θα κατατεθεί το αίτημα της Ελλάδας για επέκταση της δανειακής σύμβασης, ο κ. Βαρουφάκης δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση λέγοντας πως «δεν θέλω να επικεντρωθώ στη διαδικασία». Ωστόσο, όπως είπε, «θα κατατεθεί η αίτηση» και θα είναι γραμμένη έτσι ώστε να «ικανοποιεί τόσο την ελληνική πλευρά, όσο και τον πρόεδρο του Eurogroup».

«Την Παρασκευή θα υπάρξει τυπική έγκριση», σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

.«Στις 28 τα μεσάνυχτα, τέλος»

«Στις 28 τα μεσάνυχτα, τέλος». Αυτά ήταν τα λόγια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στη διάρκεια του Eurogroup, σύμφωνα με το περιοδικό Focus. 

«Το βασικό ερώτημα είναι και παραμένει πως η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει αυτό το πρόγραμμα ή όχι. Ούτε ένας συνάδελφος δεν έχει καταλάβει μέχρι στιγμής , τι θέλει η Ελλάδα στην πραγματικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Η υπομονή των εταίρων απέναντι στην Ελλάδα εξαντλείται, επισημαίνει στο πρωτοσέλιδο σχόλιό της η Frankfurter Allgemeine Zeitung, σύμφωνα με τη *Deutsche Welle.* Όπως σημειώνει: «Ναι, η κατάσταση...περισσότερα »

.«Δύσβατος ο δρόμος που έχει να διανύσει ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Η Ελλάδα έχει εκτεθεί σε πέντε άβολες πραγματικότητες οι οποίες θα συνεχίσουν να ισχύουν τους επόμενους μήνες, εάν η χώρα επιθυμεί να παραμείνει στην ευρωζώνη», τονίζει σε άρθρο γνώμης ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ. 

Ο αρθρογράφος καταγράφοντας τις πέντε «άβολες πραγματικότητες» αναφέρει: «Πρώτον, δεν υπάρχει διαφυγή από την τρόικα, καθώς θα παραμείνει ο κύριος συνομιλητής της ελληνικής κυβέρνησης. Δεύτερον, η σύνθετη πολιτική πραγματικότητα υπερισχύει της οικονομίας στην ευρωζώνη. Λόγω της κοινής γνώμης των χωρών τους και των άλλων περιφερειακών ...περισσότερα »

.Λιου σε Βαρουφάκη: Σε δύσκολη θέση η Ελλάδα χωρίς συμφωνία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Γιάννης Βαρουφάκης με τον αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λιού. Οι ΗΠΑ κάλεσαν την Ελλάδα να προχωρήσει σε συμφωνία με τις ευρωπαϊκές αρχές και το ΔΝΤ για μια οικονομική γραμμή βοήθειας, προειδοποιώντας ότι η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας θα οδηγούσε αμέσως σε δύσκολη θέση την Αθήνα. 

Ο Λιού «προέτρεψε την Ελλάδα να βρει μια εποικοδομητική πορεία σε συνεργασία με την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται το πρακτορείο, αναφορικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας. «Ο χρόνος περ... περισσότερα »

.Η επέκταση της σύμβασης στο μικροσκόπιο της Wall Street Journal

«Η Ελλάδα πρόκειται την Τετάρτη να ζητήσει επέκταση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης για τέσσερις έως έξι μήνες» αναφέρει η Wall Street Journal σε ανταποκρίσεις από τις Βρυξέλλες και την Αθήνα, «σύμφωνα με αξιωματούχους που είναι σε θέση να γνωρίζουν την κατάσταση» όπως τονίζεται.
 Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «οι όροι της αίτησης βρίσκονται ακόμα υπό διαπραγμάτευση. 

Η είδηση αυτή έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά από την ομιλία του κ. Τσίπρα στο Κοινοβούλιο, όπου ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί άμεσα για την αποκαθήλωση όσων έγιναν με εντολή του μνημονίου και ζήτησ...περισσότερα »

Economist: Θέμα εβδομάδων να εξαντληθούν τα ταμειακά διαθέσιμα

Για ταμειακά διαθέσιμα που εξαντλούνται καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την Αθήνα κάνει λόγο σε δημοσίευμά του ο Economist. «Πιο κοντά στο χείλος» είναι ο τίτλος άρθρου του Economist, ο οποίος συνοδεύει την ανάλυσή του με φωτογραφία από την ψυχρή χειραψία των Βαρουφάκη - Ντάισελμπλουμ κατά τη συνάντησή τους στο χθεσινό Ecofin. 

«Στις 16 Φεβρουαρίου ήταν 18 εναντίον ενός, για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα: Όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εναντίον της Ελλάδας» τονίζει το περιοδικό υπογραμμίζοντας πως η συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας -για πολλούς η τελευτα...περισσότερα »

.Κούρεμα 50% σε οφειλές προς το Δημόσιο... Ποια θα είναι η βασική προϋπόθεση

Τη δυνατότητα για «κούρεμα» κατά 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έως 31.12.2013, εφόσον αυτές εξοφληθούν εφάπαξ ή τμηματικά με ελάχιστη δόση τα 200 ευρώ, προβλέπει, μεταξύ άλλων, η νέα ρύθμιση που ανακοινώνει αυτή την ώρα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. 

Από τη διάταξη αυτή, εξαιρούνται οφειλές από ΦΠΑ, ΦΑΠ, παρακρατούμενους φόρους, μισθώματα, έσοδα υπέρ τρίτων και ειδικό φόρο κατανάλωσης. Για τα χρέη έως 31.12.2014 προβλέπονται μεγάλες μειώσεις των προσαυξήσεων και 100 δόσεις. Η κ. Βαλαβάνη ανακοίνωσε τη μείωση της ελάχιστης δόσης από τα 50 στα ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.