.18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

«Να σβήσουμε τα σύνορα – Να νικήσουμε τον φόβο – Να μη γίνει ο κόσμος φυλακή».Τριπλό είναι φέτος το πρόταγμα του 18ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας που ξεκινάει την Παρασκευή στην Πανεπιστημιούπολη των Ιλισίων.

Πρόκειται για ένα πλούσιο φεστιβάλ ενημέρωσης και κοινωνικής εγρήγορσης για τα φαινόμενα του ρατσισμού που πληθαίνουν όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα των Αθηναίων και της ελληνικής κοινωνίας.

Το φετινό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη, στις 4, 5 και 6 Ιουλίου 2014.

Παράλληλα με το κεντρικό πρόγραμμα, θα λειτουργούν μόνιμες θεματικές: το αντιφασιστικό χωριό, με συζητήσεις για το αντιφασιστικό κίνημα στην εκπαίδευση, την αντιμετώπιση της ανόδου της Χρυσής Αυγής, ενώ θα πραγματοποιηθεί συνέλευση αντιφασιστικών πρωτοβουλιών. 
Στο χωριό της αλληλεγγύης θα συγκεντρώνονται και θα διανέμονται καθημερινά τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές, ενώ θα γίνουν συζητήσεις για τη δημόσια υγεία και διάλογος των κοινωνικών δομών με τους νεοεκλεγέντες δημάρχους της Αττικής. 
Με δικό τους καθημερινό πρόγραμμα και συνελεύσεις θα λειτουργούν χώροι του LGBTQ κινήματος και της Πρωτοβουλίας Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης.

.Η Γερμανία στους «4»

 Η Γερμανία προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ επικρατώντας με 1-0 της Γαλλίας σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Χούμελς με κεφαλία στο 13΄. Η Γερμανία στους «4» της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Βραζιλία-Κολομβία.

.Η Ελλάδα θα αποκτήσει, έως το τέλος του 2014, τον πρώτο της υπερυπολογιστή

Στη δημιουργία του πρώτου εθνικού υπερυπολογιστικού συστήματος υψηλών επιδόσεων για την υποστήριξη επιστημονικών εφαρμογών μεγάλης κλίμακας, προχωρά το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ). Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης του συστήματος και η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας του αναμένεται στο τέλος του 2014.

Όπως ανακοινώθηκε, την προμήθεια και εγκατάσταση του νέου συστήματος, ανέλαβε η COSMOS Business Systems Α.Ε.Β.Ε., σε συνεργασία με την ΙΒΜ, έπειτα από ανοικτό διεθνή διαγωνισμό που διενήργησε η ΕΔΕΤ Α.Ε. 

Το νέο εθνικό υπερυπολογιστικό σύστημα θα συμβάλει στην ενίσχυση της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας, καλύπτοντας τις ανάγκες των Ελλήνων χρηστών σε πολλαπλές επιστημονικές ειδικότητες, βελτιώνοντας την πρόσβασή τους στην πανευρωπαϊκή υποδομή του PRACE. 

Η Υπολογιστική Χημεία, η Φυσική, η Βιολογία, η Βιοϊατρική, η Μετεωρολογία, η Σεισμολογία, η Υπολογιστική Μηχανή και οι Επιστήμες Υλικών είναι ενδεικτικά ορισμένες επιστημονικές ειδικότητες που στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην αξιοποίηση των σύγχρονων υπερυπολογιστικών υποδομών.

Το ελληνικό σύστημα, θα βασίζεται στην πλατφόρμα NeXtScale της ΙΒΜ, θα ενσωματώνει την τελευταία γενιά επεξεργαστών Intel Xeon E5 v2 τεχνολογίας Ivy Bridge και θα προσφέρει υπολογιστική ισχύ που αγγίζει τα 180TFlops (τρισεκατομμύρια πράξεις κινητής υποδιαστολής ανά δευτερόλεπτο).

.Σκληρή τακτική ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ στο «παιχνίδι» του δημοψηφίσματος

Σε πολιτικό παιχνίδι υψηλού ρίσκου που θυμίζει παρτίδα πόκερ εξελίσσεται η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή» ΔΕΗ. Πρόκειται για μια πρόταση που αποτελεί «πρόβα συμμαχιών» για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και είναι έντονο το πολιτικό παιχνίδι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καθώς ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και αρκετοί από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς έχουν ήδη συμφωνήσει. 

Το ΚΚΕ επιχειρεί να απεγκλωβιστεί από την πρόταση της Κουμουνδούρου κατεβάζοντας δική του πρόταση. Στις πρώτες επαφές που είχε χθες ο Αλέξης Τσίπρας με τους επικεφαλής των Αν...περισσότερα »

.Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

Υπέρ ψήφισαν τα κόμματα της συμπολίτευσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ. Η συζήτηση συνεχίζεται επί των άρθρων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.