.Άλλος για Πελοπόννησο τράβηξε κι άλλος για Βραζιλία


Στο Μαξίμου θα κάνει φέτος Χριστούγεννα ο πρωθυπουργός. Το μήνυμα προς τους υπουργούς άλλωστε ήταν σαφές. «Μη χαλαρώνετε». Σίγουρα πάντως ο Αντώνης Σαμαράς θα ξεκλέψει λίγο χρόνο για την αγαπημένη του κόρη Λένα, η οποία έρχεται από το Λονδίνο όπου σπουδάζει, αλλά και για να παίξει μπάσκετ με τον μικρό γιο του Κωστή.

Ο Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει σε Βραζιλία - Αργεντινή με τη σύζυγό του Περιστέρα και τα δύο τους παιδιά, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα κάνει Χριστούγεννα με τη μοναχοκόρη του. Όσο για τον Φώτη Κουβέλη, όπως αναφέρει η Real News, θα γιορτάσει με τη σύζυγό του Φωτεινή και τις δυο τους κόρες.

Ο Κώστας Καραμανλής με τη Νατάσα και τα δίδυμα αναχωρούν αύριο για την Πελοπόννησο όπου θα υποδεχτούν και το 2013. Τέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρίσκεται τις γιορτινές μέρες στην πρωτεύουσα, αφού τα μαθήματά του στο Χάρβαρντ έχουν τελειώσει.

.Γιατί είπε «όχι» στο διάλογο με το ΠΑΣΟΚ


Το ερώτημα «πού το πάει ο Κουβέλης;» επανήλθε στο πολιτικό προσκήνιο, μετά την αρνητική απόφαση της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στο Φόρουμ Διαλόγου της κεντροαριστεράς με το ΠΑΣΟΚ, γεγονός που προκάλεσε και ρήξη στις σχέσεις των δυο κομμάτων.

Στην Ιπποκράτους μάλιστα αναρωτιούνται εάν πρόκειται για ακόμα ένα «κλείσιμο του ματιού» προς την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ στο ΣΥΡΙΖΑ μετά το «παρών» στα εργασιακά και τη μη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. 

Αναρωτιούνται, επίσης, αν η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ικανοποιείται πλέον με ένα ποσοστό 5% και εγκαταλείπει την ιδέα της Κεντροαριστεράς, έστω και αν μια τέτοια εξέλιξη - όπως εκτιμούν - θα δημιουργήσει και προβλήματα στο εσωτερικό της.

«Δεν μπορούμε να εμπλακούμε σε διάλογο με το ΠΑΣΟΚ καθώς έχει ευθύνες για τη κρίση», φέρεται να είπε ο κ. Κουβέλης, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματός του, όπως αναφέρει η Real news. 

Στην πραγματικότητα, ο λόγος για τον οποίο ο κ. Κουβέλης έκανε πίσω στο «παρά πέντε» της σύστασης του φόρουμ διαλόγου, ήταν επειδή φοβήθηκε την διάλυση του κόμματός του, κάτι που ούτως ή άλλως έχει ρίξει στο τραπέζι των συζητήσεων για την Κεντροαριστέρα και μάλιστα εν είδει… προϋπόθεσης για ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ο Γιώργος Φλωρίδης. 

.Νέα καταιγίδα φόρων στα ακίνητα


«Αδίκημα» που επιφέρει βαρύτατα «πρόστιμα» θα θεωρείται από το 2013 η κατοχή ακινήτων και οι ιδιοκτήτες θα αντιμετωπίσουν νέες «διώξεις» προκειμένου να εξοφλήσουν στην εφορία 3 δισ. ευρώ, τα οποία πρέπει να πληρώσουν γιατί τόσα χρόνια σχεδίαζαν χωρίς τον ξενοδόχο… τρόικα.

Με βάση τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου οι ανατροπές στη φορολογία ακινήτων, όπως αναφέρει η Real News, θα είναι οι εξής:

-Καθιερώνεται αυτοτελής φορολόγηση του εισοδήματος από ακίνητα με συντελεστή 10% για ετήσια μισθώματα έως 12.000 ευρώ και 33% για μεγαλύτερα μισθώματα. Ο συμπληρωματικός φόρος επί των μισθωμάτων, που ανέρχεται σε 1,5% επί του μισθώματος για τις κατοικίες και σε 3% για τις κατοικίες άνω των 300 τ.μ. και τους επαγγελματικούς χώρους διατηρείται.
-Επιβάλλεται φόρος 20% στην υπεραξία από την πώληση ακινήτων.

- Καταργούνται μεταξύ άλλων οι φοροαπαλλαγές που προέβλεπαν έκπτωση φόρου για τους τόκους στεγαστικών δανείων, αλλά και για τα ενοίκια.

-Ενσωματώνεται στη νομοθεσία η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι και επιθυμούν να το διαχωρίσουν από το λογαριασμό του ρεύματος, μπορούν να προσέλθουν στη ΔΥΟ, να καταβάλουν 50 ευρώ και να βεβαιωθεί στο όνομά τους.

Η σημαντικότερη πάντως αλλαγή στο καθεστώς φορολόγησης των ακινήτων θα είναι η θέσπιση του ενιαίου φόρου, που θα αντικαταστήσει το χαράτσι της ΔΕΗ και τον ΦΑΟ, ενώ από το νέο σύστημα το οικονομικό επιτελείο προσδοκά να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία το επόμενο έτος 3 δισ. ευρώ.

.Η «μυστική» αλληλογραφία της τρόικας με την κυβέρνηση


Με συνταγή τρόικας και υπό την υψηλή εποπτεία του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, αλλά και της ομάδας δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ, ετοιμάζεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την εκτός ελέγχου φοροδιαφυγή στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει η Real News, τα εργαλεία που πρόκειται να χρησιμοποιήσει είναι ασυνήθιστα για τα ελληνικά δεδομένα και προσομοιάζουν περισσότερο με τα αμερικανικά πρότυπα αντιμετώπισης φαινομένων φοροδιαφυγής.

Μέσω του νέου πλαισίου των αλλαγών, η τρόικα ζητεί από την κυβέρνηση την υλοποίηση των ακόλουθων ρυθμίσεων - οδηγιών:

- Έως το Δεκέμβριο του 2012 να έχει υιοθετηθεί διαδικασία αξιολόγησης της απόδοσης των φοροελεγκτών.
- Να αναβαθμίσει τη διαδικασία προσλήψεων και αξιολόγησης των φοροελεγκτών, με στόχο ως τον Ιούνιο του 2013 να δραστηριοποιηθούν τουλάχιστον 2.000 φοροελεγκτές.

- Να προχωρήσουν οι στοχευμένοι έλεγχοι με τη χρήση τεχνικών υπολογισμού ρίσκου. 
- Να αποσυρθεί έως τον Ιανουάριο του 2013 η ρύθμιση για τον αναγκαστικό έλεγχο όλων των φορολογικών δηλώσεων τα δέκα τελευταία χρόνια διατηρώντας παράλληλα το δικαίωμα να πραγματοποιούνται έλεγχοι σε δηλώσεις προηγούμενων ετών. 

- Να προχωρήσει ως τον Μάρτιο του 2013 στη σχετική νομοθετική ρύθμιση για την εισαγωγή ενός σύγχρονου και ευέλικτου κώδικα όσον αφορά τη σύγκρουση ή τη σύμπνοια συμφερόντων στις επιχειρήσεις.
- Να διαμορφωθεί ένα σύστημα για την προστασία όσων καταγγέλλουν τη φοροδιαφυγή.

- Να προσληφθεί έως τον Απρίλιο του 2013 ένας εθνικός συντονιστής για τη δράση κατά της διαφθοράς.
- Να δημιουργηθούν ειδικές μονάδες διαχείρισης χρέους στις μεγαλύτερες τοπικές εφορίες και να τοποθετηθεί σε αυτές τουλάχιστον το 10% του προσωπικού.

- Να προχωρήσει στην τοποθέτηση ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος που θα συνδέει όλες τις ΔΥΟ.
- Να ιδρύσει ειδικά φορολογικά δικαστήρια προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση των φορολογικών υποθέσεων. 

Κατά προτεραιότητα θα ελέγχονται όσοι έχουν ήδη «βεβαρημένο» φορολογικό μητρώο, καθώς από τις διασταυρώσεις που έχουν γίνει κατά το παρελθόν προέκυψε ότι είχαν υποπέσει σε παραβάσεις.

Στο στόχαστρο μπαίνουν οι επαγγελματικές ομάδες «υψηλού κινδύνου», όπως γιατροί, δικηγόροι, ηθοποιοί, τραγουδιστές, μηχανικοί κ.τ.λ. Παράλληλα θα γίνεται σύγκριση των εισοδημάτων που δηλώνονται με την ακίνητη περιουσία που δηλώνουν οι φορολογούμενοι.

.Νέα στοιχεία για την επίθεση Στρατούλη


Ηχητικό ντοκουμέντο από συγκέντρωση ατόμων που φέρονται ως μέλη της Χρυσής Αυγής μετέδωσε το BBC. Ο ομιλητής, ο οποίος σύμφωνα με το σταθμό φέρεται να είναι ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός, αναφέρεται ειρωνικά στην πρόσφατη επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη.
Όπως ακούγεται να λέει: «Θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για κάποια από τα νέα μέλη της Χρυσηίς Αυγής που είναι μόνο για φωνές και μαγκιές. Τρεις από αυτούς τον χτυπούσαν για μισή ώρα χωρίς να του κάνουν ένα καρούμπαλο στο κεφάλι, χωρίς να του σπάσουν καν τα γυαλιά», φέρεται να λέει μεταξύ άλλων ο ομιλητής.
Η ομιλία γίνεται δεκτή από το ακροατήριο με γέλια και χειροκροτήματα. Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για νέα συκοφαντική επίθεση εναντίον της και ξεκαθαρίζει ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση Στρατούλη.
«Το δημοκρατικό φρόνημα και σθένος του λαού μας δεν κάμπτεται και θα νικήσει τους τρομοκράτες της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρεται σε "ντοκουμέντο του ραδιοφώνου του BBC", σχετικά με την πρόσφατη επίθεση στον βουλευτή του κόμματος Δημήτρη Στρατούλη.
«Όπως αποτυπώνεται από το ντοκουμέντο του ραδιοφώνου του BBC, επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι αυτοί που επιτέθηκαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Στρατούλη, ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
«Η προκλητικά κυνική ομολογία στελέχους της Χρυσής Αυγής ότι τρεις φασίστες - τραμπούκοι ήταν αναποτελεσματικοί στην δολοφονική επίθεσή τους εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκαλυπτική του τρόπου δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης. 
Αλήθεια η κυβέρνηση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πόσο εγκλωβισμένοι είναι στη λογική της "συγκατοίκησης"» με τη Χρυσή Αυγή για να παρακολουθούν απαθείς τη δράση της;».
Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή, τονίζει ότι «έχει ξεκαθάρισει ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση Στρατούλη, ο οποίος είναι ήδη κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση. Οι νέες απόπειρες συκοφάντησης του Κινήματός μας είναι φαιδρές, ανυπόστατες και έχουν κάνει το πανελλήνιο να γελάει».

.Επίθεση Στάινμπρουκ στη Μέρκελ για τις εξαγωγές όπλων


Ο Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος αναμένεται να αναμετρηθεί με την Άγγελα Μέρκελ στις εκλογές του 2013, επέκρινε την κεντροδεξιά κυβέρνησή της διότι επέτρεψε να αυξηθούν ραγδαία οι εξαγωγές όπλων και δεσμεύτηκε πως η κεντροαριστερή αντιπολίτευση θα θέσει τέλος στην ακολουθούμενη πολιτική εάν κερδίσει την εξουσία.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θα διεκδικήσει την καγκελαρία για λογαριασμό των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στις εκλογές του Σεπτεμβρίου με αντίπαλο την Μέρκελ, χαρακτήρισε σκάνδαλο το γεγονός ότι η Γερμανία έχει καταστεί η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγέας όπλων επί των ημερών της.

Οι εξαγωγές όπλων είναι ένα λεπτό θέμα στη Γερμανία, λόγω του ναζιστικού παρελθόντος της και του ρόλου που διαδραμάτισαν κατασκευάστριες όπλων όπως η Krupp στην τροφοδότηση των πολέμων του 19ου και του 20ού αιώνα με τις εξαγωγές όπλων σε διάφορες δυνάμεις.

Μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου αλλεπάλληλες δυτικογερμανικές κυβερνήσεις και κατόπιν κυβερνήσεις της ενωμένης Γερμανίας έθεσαν αυστηρούς περιορισμούς στις εξαγωγές όπλων, ειδικά σε περιφέρειες όπου εξελίσσονται ένοπλες συρράξεις ή παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

.Προβάδισμα 0,7% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της Rass


Προβάδισμα 0,7% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Rass που δημοσιεύει ο "Τύπος της Κυριακής".

Η ΝΔ συγκεντρώνει 24,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,5%, η Χρυσή Αυγή 9,1%, το ΠΑΣΟΚ 5,7%, η ΔΗΜΑΡ 5% , το ΚΚΕ 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,8%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,4%, η Δημιουργία Ξανά 1,2%. Άλλο κόμμα δηλώνει το 3,8%, 3,2% Λευκό -άκυρο, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 12,7%.

Σε ποσοστό 49,6%, θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, έναντι 28,8% που συγκεντρώνει ο Αλ Τσίπρας και 20,6% που δηλώνει κανένας.

 Το 63,3% δηλώνει ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, πάση θυσία. 

Το 45% δηλώνει πως για την αντιμετώπιση της κρίσης θα εμπιστευόταν τη σημερινή κυβέρνηση, το 23,75 μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 28,4% καμία κυβέρνηση. 

Ακόμη, το 43,7% πιστεύει πως αν ήταν στη θέση της σημερινής κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα ήταν χειρότερο, το 32,4% το ίδιο και μόλις το 19,8% καλύτερο.

Το 73,8% θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβέρνησει έναντι 24,7% που πιστεύει το αντίθετο. 

Το 47,7% αξιολογεί θετικά το έργο του κ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, έναντι 47,1% που το αξιολογεί αρνητικά.

.Υπέρ της άμεσης εκλογής του προέδρου της ΕΕ ο Σόιμπλε


Την προτίμησή του στην άμεση εκλογή των ευρωπαϊκών διοικητικών οργάνων και του προέδρου της ΕΕ από τους πολίτες, κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ και της Γαλλίας, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι οι εκλεγμένοι πρέπει, αν είναι δυνατόν, να μιλούν καλά αγγλικά.

Σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζονταγκτσάιτουνγκ, ο Σόιμπλε δήλωσε: «θα επιθυμούσα να είχαμε μια ημέρα ευρωπαϊκή κυβέρνηση εκλεγμένη από το Κοινοβούλιο, όπως η Μπούντεσταγκ εκλέγει τον Γερμανό καγκελάριο. Ή έναν Ευρωπαίο πρόεδρο που να εκλέγεται από τον λαό, όπως στη Γαλλία, ή την Αμερική».

Στην αντίρρηση του δημοσιογράφου πως οι πολίτες της Ευρώπης μόλις και μετά βίας θα μπορούσαν στο σύνολό τους να καταλάβουν τον εκλεγμένο τους πρόεδρο όταν μιλά, ο υπουργός απάντησε:«μπορούμε να γίνουμε κάλλιστα κατανοητοί ακόμη κι εάν δε μιλούμε τέλεια ο ένας τη γλώσσα του άλλου. 

Η πλειονότητα των νέων στην Ευρώπη καταλαβαίνουν τα αγγλικά. Και στις περισσότερες από τις διεθνείς επιχειρήσεις ομιλείται αποκλειστικώς η αγγλική. Λοιπόν, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

.Στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα


Τερματίζεται, από σήμερα, η ταλαιπωρία των οδηγών που μετακινούνταν από και προς την Καλαμάτα μέσω Παραδεισίων, μετά την παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος της εθνικής οδού Τρίπολης - Καλαμάτας, στην περιοχή της Τσακώνας -το οποίο παρέμεινε κλειστό εδώ και 3 χρόνια λόγω έργων- παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Υποδομών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη και του αναπλ. υπουργού Στ. Καλογάννη.

Θα υπάρχει μόνο μία μικρή παράκαμψη στο σημείο κατασκευής της μεγάλης γέφυρας, όπου βυθιζόταν ο δρόμος. Ο χρόνος της διαδρομής Αθήνα - Καλαμάτα (250 χλμ) θα μειωθεί περίπου κατά τριάντα λεπτά, στις 2 ώρες, από 2 ώρες και 30 λεπτά που είναι σήμερα.

Με την παράδοση του τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα αποδίδονται σε πλήρη κυκλοφορία και οι Ανισόπεδοι Κόμβοι Παραδεισίων και Κυπαρισσίας, καθώς και το τμήμα από την Τσακώνα μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Κυπαρισσίας που κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο της Σύμβασης Παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος -Τρίπολη -Καλαμάτα και Λεύκτρο -Σπάρτη.

Η κατασκευή του τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα, μήκους 11,5 χλμ, ξεκίνησε στις αρχές του 1990 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και παραδόθηκε σε κυκλοφορία την άνοιξη του 2000. Τον Φεβρουάριο του 2003 εκδηλώθηκε η ευρεία κατολίσθηση της Τσακώνας με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μεγαλόπολης -Καλαμάτας.

«Χαίρομαι που παραδίδεται σήμερα στην κυκλοφορία ο δρόμος Παραδείσια -Τσακώνα. Είναι ένα έργο μάλιστα στην ιδιαίτερη εκλογική περιφέρεια του πρωθυπουργού, του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον. 

Με αυτό το έργο ουσιαστικά, με την εξαίρεση μιας γέφυρας, ολοκληρώνεται ο δρόμος Κόρινθος-Καλαμάτα και η διαδρομή Αθήνα-Καλαμάτα θα είναι πια δύο ώρες. Χωρίς καμία αμφιβολία το έργο αυτό είναι ένα «ταλαιπωρημένο έργο», με την κατολίσθηση στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και στη συνέχεια με όποια προβλήματα παρατηρήθηκαν», δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης μετά την παράδοση του έργου.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η ολοκλήρωσή του, «είναι μια αχτίδα αισιοδοξίας γενικότερα για τα τεχνικά έργα», εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι τους επόμενους μήνες και τα υπόλοιπα έργα των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων θα ξεπεράσουν τα προβλήματα τα οποία έχουν και από τον Απρίλιο θα μπουν μπουλντόζες».

.Δεν οφελούν την Τουρκία οι Patriot, διαμηνύει το Ιράν


Η εγκατάσταση αντιπυραυλικών συστοιχιών Patriot του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της άμυνας της Τουρκίας από μια πιθανή πυραυλική επίθεση από τη Συρία το μόνο που θα κάνει είναι να βλάψει την ασφάλεια της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο ιρανός υπουργός Άμυνας Αχμαντ Βαχίντι.
Το Ιράν υποστηρίζει τον άραβα σύμμαχό του, τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ, ο οποίος επιδιώκει την καταστολή της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του που άρχισε στο Μάρτιο του 2011

Η Τεχεράνη αντιτίθεται στην εγκατάσταση πυραύλων του ΝΑΤΟ στην περιοχή καθώς τονίζει πως αυτό συνιστά ανάμιξη της Δύσης και μπορεί να οδηγήσει σε έναν "παγκόσμιο πόλεμο".

"Η εγκατάσταση των πυραύλων Patriot στην Τουρκία δεν παίζει κανένα ρόλο στην εγγύηση της ασφάλειας της Τουρκίας αλλά βλάπτει τη χώρα της Τουρκίας", δήλωσε ο Βαχίντι, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο των ιρανών φοιτητών ISNA.
 "Η Δύση πάντα ακολουθεί τα συμφέροντά της και εμείς διαφωνούμε με την παρουσία δυτικών χωρών στις αλληλεπιδράσεις στην περιοχή".

Ο Βαχίντι διέψευσε ότι το Ιράν εκπαιδεύει τις συριακές ένοπλες δυνάμεις για να πολεμούν τους αντάρτες, σύμφωνα με το ISNA. Η Ισλαμική Δημοκρατία θεωρεί πως η ίδια, η συριακή ηγεσία και η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανήκουν στον "άξονα αντίστασης" κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή αλλά απορρίπτει τις κατηγορίες ότι υποστηρίζει στρατιωτικά τον πρόεδρο Ασαντ.

"Η Συρία δεν έχει ανάγκη οι ένοπλες δυνάμεις της να εκπαιδευτούν στο Ιράν, γιατί η Συρία έχει ισχυρό στρατό ο οποίος έχει προετοιμαστεί για μια αναμέτρηση με το σιωνιστικό καθεστώς" (Ισραήλ), είπε ο Βαχίντ

.Αβέβαιη η μελλοντική πορεία του Μόντι


Τις διαβουλεύσεις με τις πολιτικές δυνάμεις ξεκίνησε, σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, μετά τη χθεσινή παραίτηση του Μάριο Μόντι.
«Ο Μόντι πρέπει να διατηρήσει ουδέτερη πολιτική στάση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του μπερλουσκονικού «Λαού της Ελευθερίας» στη Γερουσία, Φαμπρίτσιο Τσικίτο, μετά τη συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο.
Από τη μεριά του, το προοδευτικό «Δημοκρατικό Κόμμα» ευχαρίστησε τον Ναπολιτάνο, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «η χώρα, τώρα, αξίζει να μπει σε μια νέα φάση».

Σε δυο περίπου ώρες ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ολοκληρώνει τις διαβουλεύσεις του και μέχρι σήμερα το βράδυ αναμένεται να έχει προχωρήσει στη διάλυση της Βουλής και της Γερουσίας. Οι εκλογές, ως γνωστόν, θα προκηρυχθούν για τις 24 Φεβρουαρίου.

Τις τελευταίες ώρες, πάντως, πληθαίνουν οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Μόντι μπορεί να μην αποφασίσει, τελικά, να πάρει μέρος στην προεκλογική εκστρατεία.

Το «μυστήριο» σχετικά με τη μελλοντική του πορεία μπορεί να λυθεί αύριο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πρόκειται να παραχωρήσει, ή και αργότερα, μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Πολλοί υπουργοί του, όμως, σε επαφές με δημοσιογράφους, χθες βράδυ, εξέφραζαν την πεποίθηση ότι «τελικά, δεν πρόκειται να μπει, άμεσα, στον στίβο της πολιτικής». Ίσως για να μην «καεί», σε μια δύσκολη φάση, οξυμένης κομματικής αντιπαράθεσης. Ίσως, όμως, και για να παραμείνει ο ένας από τους κύριους υποψήφιους για τη θέση του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, που θα εκλεγεί την ερχόμενη 'Ανοιξη.

Δεν έχει ληφθεί, πάντως, καμία οριστική απόφαση και τις ώρες αυτές, ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός συνεχίζει να αξιολογεί τα «υπέρ» και τα «κατά» της κρίσιμης αυτής επιλογής.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.