.ΟΙ πρώτοι υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Αντώνη Πέττα....ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Ανταποκρινόμενοι στην ανοιχτή επιστολή του Ανεξάρτητου Υπ. Δημάρχου Ζωγράφου κ. Αντώνη Πέττα , εμείς, δημότες της πόλης μας, εκφράζουμε την ανοιχτή και δημόσια ανταπόκρισή μας στο κάλεσμα που έχει απευθύνει. Η δημιουργία μιας πολυσυλλεκτικής,  αυτοδιοικητικής παράταξης που θα περικλείει δυνάμεις της κοινωνίας και ανθρώπους από κάθε πολιτικό ή κοινωνικό χώρο της πόλης αποτελεί για εμάς μονόδρομο στη κατεύθυνση της λύσης των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα της ζωής μας. Μαζί με τον Αντώνη, δημιουργούμε ένα ... περισσότερα »

.Διανομή τροφίμων σε άπορους από τον Δήμο Ζωγράφου

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014, από τις 9.00 πμ έως τις 3.00 μμ, στον πεζόδρομο στην πλατεία Αλεξανδρή (πρώην Γαρδένια) με την παρουσία του Δημάρχου Κώστα Καλλίρη και του Αντιδημάρχου Μιχάλη Καλογιαννάκη, η Κοινωνική Υπηρεσία και το Δίκτυο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ζωγράφου διένειμαν τρόφιμα (ζυμαρικά, κεφαλογραβιέρα και κασέρι) σε οικογένειες με χαμηλό ή και καθόλου εισόδημα. 
Η διανομή έγινε στα πλαίσια του αντίστοιχου προγράμματος που υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωφελούμενες ήταν 294 οικογένειες με 627 μέλη, ενώ για τους δικαιούχους του προγράμματος θα ακολουθήσει και δεύτερη διανομή τροφίμων (φέτα και λάδι) μέσα στον Φεβρουάριο. Χάρη στην κινητοποίηση του προσωπικού του Δήμου, αλλά και του δικτύου των εθελοντών του, και παρόλο τον μεγάλο αριθμό των δικαιούχων, έγινε δυνατή η γρήγορη και χωρίς αναμονές εξυπηρέτηση των δικαιούχων.


Πηγή: 
http://www.alliapopsi.gr/news/index.php?d=149
«η άλλη άποψη στου Ζωγράφου»

.Επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα σχεδιάζει η Deutsche Telekom

 Με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Deutsche Telekom, Τιμόθεο Χέτγκες, την Κλαούντια Νεμάτ, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της Deutsche Telekom για την Ευρώπη και την Τεχνολογία και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατηγική που εφαρμόζει ο Όμιλος Deutsche Telekom για την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών σε διεθνές επίπεδο, καθώς και για τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα με την υλοποίηση επενδύσεων 1,2 δισ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια. 

Εκτενώς συζητήθηκε και ο επιτυχής μετασχηματισμός του ΟΤΕ από πρώην κρατικό μονοπώλιο σε μια ανταγωνιστική εταιρεία υψηλών επιδόσεων, καθώς και οι 1.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησε ο ΟΤΕ μέσα σε 12 μήνες, σε συνέχεια των επιτυχημένων προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης που πραγματοποίησε.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η έμπρακτη εμπιστοσύνη που καταδεικνύει στην ελληνική οικονομία ένας μεγάλος, διεθνής Όμιλος, όπως η Deutsche Telekom έρχεται σε μία περίοδο που δίνεται μεγάλη έμφαση στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. 

Από την πλευρά του ο κ. Χέτγκες υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής είχε την ευκαιρία να επιβεβαιώσει στον Έλληνα πρωθυπουργό την αταλάντευτη εμπιστοσύνη της Deutsche Telekom στις προοπτικές του Ομίλου ΟΤΕ και της χώρας. 

.Μετά τις 20 Μαρτίου οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Μετά την 20η Μαρτίου του 2014 θα είναι δυνατό να υποβληθούν οι πρώτες αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Κεγκέρογλου, η κυβέρνηση έχει κάνει μια επίπονη δουλειά η οποία θα πάρει τη μορφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2014 στις περιοχές που θα γίνει πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος. 

«Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, προκειμένου να ξεκινήσει να λειτουργεί το πρόγραμμα είναι η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων», διότι, όπως τόνισε ο υφυπουργός, δεν είναι δυνατό να δοθεί η οικονομική ενίσχυση με τα εισοδήματα του 2011. 

«Έτσι, η πρώτη αίτηση που θα κατατεθεί για την οικονομική ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα είναι μετά τις 20 Μαρτίου, ημερομηνία μετά την οποία θα αρχίσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων» εξήγησε ο κ. Κεγκέρογλου.

Για το θέμα αυτό είχε απευθύνει επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Εργασίας η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη.

.Το ΙΟΒΕ προβλέπει κάμψη της ανεργίας

Κάμψη της ανεργίας, για πρώτη φορά από το 2008, προβλέπει η τριμηνιαία έκθεση για την ελληνική οικονομία του ΙΟΒΕ εκτιμώντας ότι θα διαμορφωθεί το 2014 σε 26%, από εκτίμηση για 27,3% το 2013.
H υποχώρηση της ανεργίας οφείλεται στην τόνωση επενδυτικής δραστηριότητας και την αύξηση των εξαγωγών ενώ τη διευκολύνουν οι αλλαγές στην αγορά εργασίας την τελευταία διετία, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ. Εκτιμά επίσης ότι θα υπάρξει μικρή ανάσχεση της ανόδου της απασχόλησης από την αναδιάρθρωσή στο δημόσιο (προβλέπονται 10.000 απολύσεις το τρέχον έτος).

Επίσης, εκτιμά ότι θα υπάρξει αποπληθωρισμός και το 2014, κατά -0,3%, έναντι -0,9% πέρυσι.

.Ευ. Βενιζέλος: Η διαπραγμάτευση έξω είναι πολύ δύσκολη

Να σταματήσει τα εύκολα λόγια εσωτερικής κατανάλωσης κάλεσε πριν από λίγο τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε τα όσα είπε χθες ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και εισηγητής της έκθεσης για την τρόικα Ότμαρ Κάρας για τη συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα. Το ζήτημα είναι τεράστιας σημασίας, είπε ο κ. Βενιζέλος, «δείχνει ότι τα λόγια μέσα είναι εύκολα, η διαπραγμάτευση έξω είναι πάρα πολύ δύσκολη. 

Ότι χωρίς να έχουμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο, υπεύθυνο, χειροπιαστό δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της χώρας και δεν μπορούμε να βελτιώσουμε τους συσχετισμούς υπέρ των Ελλήνων».

Όπως εξάλλου ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, «όλα αυτά που συζητούμε έχουν άμεσο αντίκρισμα, στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στη ζωή όλων των οικογενειών. 
'Αρα ας σταματήσουμε τα εύκολα λόγια εσωτερικής κατανάλωσης και ας συσπειρωθούμε με κριτήριο την εθνική ενότητα και την κοινωνική συνοχή, προκειμένου να διασφαλίσουμε την έξοδο μας από την κρίση και να διασφαλίσουμε την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια».

Ο κ. Βενιζέλος είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου για το ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. 

Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι με σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, «η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχθεί μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό στον όρο Μακεδονία που θα διαφοροποιεί σαφέστατα το κράτος αυτό από την ελληνική Μακεδονία και βεβαίως θέλουμε ένα τέτοιο όνομα, erga omnes. Δηλαδή ένα όνομα για κάθε χρήση εσωτερική και διεθνή, διμερή και πολυμερή».

.Υποθήκη ακινήτου για γονικές παροχές, όταν υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο

Υποθήκη ακινήτου ζητεί η εφορία για να προχωρήσει σε γονική παροχή ακινήτου η άλλου περιουσιακού στοιχείου, όταν υπάρχουν χρέη προς το Δημόσιο ακόμη και αν αυτά έχουν ρυθμισθεί και πληρώνονται κανονικά.

Φορολογούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον όρο αυτόν, που προβλέπεται στον τελευταίο φορολογικό νόμο, κατά μεταβίβαση ακινήτων τους προς τα παιδιά τους. Σε αυτόν προβλέπεται ότι προϋπόθεση για την έκδοση πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας που απαιτείται για να προχωρήσει η γονική παροχή, στις περιπτώσεις που υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο ακόμη και αν πληρώνονται με βάση ρύθμιση είναι η υποθήκη ακινήτου του οφειλέτη. 


Και αυτό, όπως διευκρινίζεται, για τη διασφάλιση της πληρωμής της οφειλής, αφού λόγω της ρύθμισης η είσπραξη της οφειλής δεν θεωρείται διασφαλισμένη. Σε περίπτωση πώλησης ακινήτου, όπου υπάρχει τίμημα, η εφορία εκδίδει φορολογική ενημερότητα καθώς δεσμεύει το ποσό από την πώληση για την εξόφληση των οφειλόμενων φόρων του φορολογούμενου

.Στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, με αφορμή τις συλλήψεις 47 νεαρών που διαμαρτύρονταν έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για το περιστατικό με τους μετανάστες έξω από το Φαρμακονήσι. Έντονη ήταν η αντιπαράθεση τόσο ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο και ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της συγκυβέρνησης και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καυτηρίασαν, δε, έντονα τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ο κ. Αθανασίου κατηγόρησε την κ... περισσότερα »

.«Ο αρχηγός σας έμεινε σιωπηλός, εγώ δεν θα μιλήσω;»

«Ο κ. Τσίπρας καθιέρωσε την σκληρή διαπραγμάτευση δια της σιωπής» σχολίασε ο Άδ. Γεωργιάδης, για τη στάση που -σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας- κράτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή τους στο Στρασβούργο, στις 11 Δεκεμβρίου.

Όπως είπε χθες στη Βουλή ο κ. Κάρας, ο κ. Τσίπρας δεν άσκησε κριτική για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική στην Ελλάδα, ούτε κατέθεσε εναλλακτική πρόταση, όπως του ζητήθηκε από τους εμπειρογνώμονες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι «επί πάνω από μία ώρα δεν έλεγε τίποτα και τον ρωτήσαμε ποια είναι η εμπειρία σας, ως ηγέτης της αντιπολίτευσης, ποιοι είναι οι στόχοι σας, ποιες είναι οι προτάσεις σας, τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα;».

Από εκεί ορμώμενος, ο κ. Γεωργιάδης κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου απευθύνθηκε προς την πτέρυγα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για να πει: «Τα συγχαρητήριά μου για τη σκληρή διαπραγμάτευση που έκανε ο κ. Τσίπρας με τους Ευρωπαίους και που επιβεβαιώνει το αρχαιοελληνικό ρητό "κρείττον το σιγάν"».

«Ο κ. Τσίπρας καθιέρωσε την σκληρή διαπραγμάτευση δια της σιωπής» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μην εκνευρίζεστε. Ο αρχηγός σας έμεινε σιωπηλός, εγώ δεν θα μιλήσω; Επειδή εκείνος δεν μίλησε, θα μας κάνουν τώρα τους καμπόσους; Μια ώρα τον ρωτούσε ο κ. Κάρας» απάντησε προς τους διαμαρτυρόμενους βουλευτές.

.Η λίστα με τις διαδρομές του χρήματος που «αποκρυπτογράφησε» ο Κάντας

Την αποκρυπτογράφηση της λίστας που βρέθηκε στο γραφείο του προφυλακισμένου Δημήτρη Παπαχρήστου επιχείρησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής απολογίας του ο Αντώνης Κάντας, ο οποίος αναδεικνύεται και πάλι σε πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση των εξοπλιστικών.

Στην περίφημη λίστα καταγράφονται κινήσεις εμβασμάτων, από το 2001 έως το 2010, της off shore εταιρίας OXYLOS. Διαχειριστής της εταιρίας φέρεται ο γιος του προφυλακισμένου Δημήτρη Παπαχρήστου, Σπύρος, ο οποίος έχει ήδη κληθεί σε απολογία.

Σε αυτή εμφανίζεται έμβασμα με αποδέκτη τον Γερμανό αντιπρόεδρο της Wegmann Όλαφ Έσλερ. Μεταξύ άλλων, αποδέκτης χρημάτων είναι ο Αντώνης Κάντας αλλά και δυο στρατιωτικοί οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο Αντώνης Κάντας φέρεται να «έδειξε» τα δυο νέα πρόσωπα, στρατιωτικούς, που αναφέρονται στην λίστα η οποία, σύμφωνα με τις αρχές, καταγράφει εμβάσματα και εταιρίες – αποδέκτες μαύρου χρήματος, άγνωστες μέχρι τώρα στην ανάκριση. Την ίδια ώρα ο Αντώνης Κάντας παρέπεμπε τους ανακριτές για περισσότερες πληροφορίες στον συντάκτη της λίστας. 

Ωστόσο, η μαρτυρία του κατηγορούμενου εκτιμάται ως ιδιαίτερα αποκαλυπτική αφού φώτισε τη διαδρομή της μίζας, μέσω ελβετικής τράπεζας και υπεράκτιων εταιριών, αλλά και τα πρόσωπα που μεσολάβησαν στη διακίνηση της στο εξοπλιστικό πρόγραμμα των αυτοκινούμενων πυροβόλων της εταιρίας Wegmann.

Ο Αντώνης Κάντας επεφύλαξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο ξέπλυμα του μαύρου χρήματος σε ελληνοελβετό τραπεζίτη ενώ μίλησε και για ένα ακόμη πρόσωπο συνεργάτη του. Και οι δυο θεωρεί ότι γνώριζαν πολύ καλά πως τα χρήματα προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες στα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

.«Εκλογές θα έχουμε το 2016, τους αρέσει δεν τους αρέσει»

Στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο πρωθυπουργός. «Πριν από δεκαεννέα μήνες αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας και λίγοι έδιναν επιτυχία. Πολλοί στοιχημάτιζαν ότι δε θα άντεχε ούτε μέχρι τα Χριστούγεννα του 2012 αυτή η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες από το εσωτερικό και το εξωτερικό που προεξοφλούσαν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την ευρωζώνη. 
«Εμείς αποφύγαμε τη χρεοκοπία και αρχίσαμε να σταθεροποιούμε τη χώρα, να αλλάζουμε την εικόνα της στο εξωτερικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλούσε να μιμηθούμε το παρ... περισσότερα »

.«Υπάρχει πολιτικό ζήτημα με τις δηλώσεις του κ. Κάρας»

Βαριά υπονοούμενα ότι ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Επιτροπής που διερευνά τη λειτουργία της τρόικας, Ότμαρ Κάρας είχε συνεννοηθεί με την κυβέρνηση για να κάνει τη δήλωση ότι «επί μια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας δεν έλεγε τίποτα», άφησε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

«Υπάρχει πολιτικό θέμα» επεσήμανε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA και πρόσθεσε με νόημα για την επίμαχη δήλωση: «Δε ξέρω αν είχε συνεννοηθεί ή όχι με την κυβέρνηση, είναι δικό του θέμα».

«Ξαφνικά, αντί να ενδιαφέρεται από το πλήθος των στοιχείων, βρήκε να κάνει αυτό το άσφαιρο σχόλιο. Θέλει να κάνει μια πολιτική κόντρα εκ μέρους του λαϊκού κόμματος. Έκανε άσφαιρες αιτιάσεις» υπογράμμισε και αναφέρθηκε στην κομματική προέλευση του κ. Κάρας.

Ο επικεφαλής της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τον ρόλο της τρόικας στις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για πλήρη απουσία προτάσεων. «Συναντηθήκαμε στο Στρασβούργο με τον κ. Τσίπρα για πάνω από μία ώρα και τον ρωτήσαμε ποια είναι η εμπειρία του ως ηγέτης της αντιπολίτευσης, ποιοι είναι οι στόχοι του, τι μπορεί να κάνει καλύτερα. Επί μία ώρα δεν έλεγε τίποτα ο υπεύθυνος τη αντιπολίτευσης», είπε χαρακτηριστικά. 

.«Δεν ήρθα για να αξιολογήσω τον κ. Τσίπρα»

Αποστάσεις από τις χθεσινές του δηλώσεις στη Βουλή όσον αφορά τη συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα πήρε σήμερα ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ότμαρ Κάρας, σε συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε με θέμα την αξιολόγηση της τρόικας από το ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Κάρας μετά από επίμονες δημοσιογραφικές ερωτήσεις δήλωσε πως η δουλειά του δεν είναι να αξιολογεί πολιτικά πρόσωπα από την Ελλάδα και δεν θα ήθελε να εμπλακεί στις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις.

Νωρίτερα, ωστόσο, ο Γάλλος ευρωβουλευτής, συνεισηγητής της επιτροπής αξιολόγησης της τρόικας, Λιέμ Χoάνγκ Νγκοκ, δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση που είχαν τα μέλη της επιτροπής με τον κ. Τσίπρα παρέλαβαν ειδικό τεύχος προτάσεων με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, προσθέτοντας μάλιστα ότι μέρος αυτών των προτάσεων είναι σημαντικές και θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο τελικό πόρισμα της επιτροπής, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στο ευρωκοινοβούλιο εντός του Μαρτίου. 

.«Εξαντλημένοι οι έλληνες φορολογούμενοι»

Την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής που διαπιστώνει ότι οι φορολογούμενοι έχουν εξαντληθεί μετά από τέσσερα χρόνια βαριάς φορολογίας, σχολιάζουν σε εκτενές τους άρθρο οι Financial Times. Η βρετανική εφημερίδα εκτιμά ότι οι αυξημένοι φόροι καθιστούν αδύνατη την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2014, που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα. 

Η συγκεκριμένη ανεξάρτητη αρχή ιδρύθηκε βάσει των όρων του ελληνικού προγράμματος στήριξης, σημειώνουν οι FT και προσθέτουν: «Στην τριμηνιαία της έκθεση η ανεξάρτητη αρχή λέει “όχι” σε νέους φόρους που θα οδηγούσαν σε διεύρυνση της φοροδιαφυγής και των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων». 

«Ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια με τη νέα φορολογία ακινήτων και πολλοί δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν» δηλώνει στους Financial Times η Μιράντα Ξαφά, διευθύνουσα σύμβουλος της EF Consulting.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπους να κλείσει το δημοσιονομικό κενό που για φέτος υπολογίζεται στο 1,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, αλλά λιγότερο από 1 δισ. από το υπουργείο Οικονομικών».

«Αρκετοί από τους φόρους που υιοθετήθηκαν το 2013 προσφέρουν μόνο εφάπαξ εισροή εσόδων, κατά συνέπεια θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα», δήλωσε η κ. Ξαφά.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.