.Διαλύθηκε ο ουκρανικός κυβερνητικός συνασπισμός μετά την αποχώρηση δύο κομμάτων

Δύο ουκρανικά κόμματα ανακοίνωσαν σήμερα ότι αποχωρούν από τον κυβερνητικό συνασπισμό ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στη χώρα, μια απόφαση την οποία χαιρέτισε ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο. 

Το κεντροδεξιό Ουντάρ (Γροθιά) του πρώην πυγμάχου Βιτάλι Κλίτσκο και το δεξιό, εθνικιστικό Σβόμποντα (Ελευθερία) του Όλεγκ Τιαγκνιμπόκ ανακοίνωσαν ότι εγκαταλείπουν τον κυβερνητικό συνασπισμό ώστε να μπορέσουν να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές.

Πολιτικοί και ακτιβιστές διαμαρτύρονται διότι αν και η Ουκρανία εξέλεξε νέο πρόεδρο μετά την αποπομπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς τον Φεβρουάριο δεν έχει εκλέξει νέο κοινοβούλιο, ενώ κατηγορούν τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου ότι εμποδίζουν το έργο της βουλής. 

Ο Ποροσένκο επιθυμούσε εδώ και καιρό τη διεξαγωγή εκλογών, οι οποίες θα του επιτρέψουν να αποκτήσει ισχυρή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, κεφαλαιοποιώντας τη μεγάλη του επιτυχία στις προεδρικές εκλογές. 

.Η εκεχειρία αργεί, η αιματοχυσία συνεχίζεται

Ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε χθες από το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη όπου συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπάς ότι έχει σημειωθεί «πρόοδος» στις προσπάθειες για μια εκεχειρία και τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη Γάζα, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ξεπέρασε τους 700. 

Σήμερα, τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά, σκοτώθηκαν ενώ σχεδόν 200 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό ενός σχολείου του ΟΗΕ στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, Άσραφ...περισσότερα »

.Συνετρίβη το αεροσκάφος της Air Algerie

Τη συντριβή της πτήσης της Air Algerie που χάθηκε καθ' οδόν από τη Μπουρκίνα Φάσο στο Αλγέρι, επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι της αλγερινής αεροπορίας, χωρίς πάντως να κάνουν γνωστές λεπτομέρειες για το σημείο πτώσης του. «Μπορώ να επιβεβαιώσω πως έχει συντριβεί», δήλωσε ο αξιωματούχος της αλγερινής αεροπορίας, χωρίς να αναφερθεί στο πού βρίσκεται το αεροπλάνο και το τι προκάλεσε τη συντριβή. 

Αλγερινός αξιωματούχος δήλωσε πως η τελευταία επαφή που είχαν οι αλγερινές αρχές με το αγνοούμενο αεροπλάνο της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Air Algerie, το οποίο μετέφερε 116 ανθρώπους από τη ...περισσότερα »

.Σε αξιολόγηση express το Σεπτέμβριο στοχεύει το ΔΝΤ

Σε αξιολόγηση express το Σεπτέμβριο του ελληνικού προγράμματος στοχεύει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γουίλιαμ Μάρεϊ δήλωσε σήμερα από την Ουάσιγκτον πως κλιμάκιο στελεχών του Ταμείου θα επιστρέψει για την έκτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στην Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου με σκοπό η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. 

Ο ίδιος ρωτήθηκε για τις πρόσφατες αναφορές αναλυτών του ΔΝΤ ότι οι μεγάλες περικοπές μισθών στην Ελλάδα δεν ήταν αποτελεσματικές στην αύξηση της παραγωγικότητας και απάντησε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει τεράστια π... περισσότερα »

.Καταθέσεις, δάνεια και συναλλαγές στο στόχαστρο της εφορίας

Στα χέρια των στελεχών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων , του ΣΔΟΕ, της Οικονομικής Αστυνομίας και των Εισαγγελικών Αρχών έχουν περιέλθει στο τελευταίο επτάμηνο τα στοιχεία καταθέσεων και δανείων 2.700 φοροφυγάδων, αλλά και ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις νομιμοποιήσεως εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Δημοσίου μέσω του μητρώου τραπεζικών λογαριασμών έχουν υποβάλει από τον Ιανουάριο στις τράπεζες εκατοντάδες αιτήσεις κατάθεσης στοιχείων τραπεζικών λογαριασμών. Τα σχετικά στοιχεία δείχνουν ότι κατά μέσον όρο σε ημερήσια βάση υποβάλλονται 18... περισσότερα »

.Δύσκολη νίκη-πρόκριση για τον Αστέρα

Εκεί που πήγαινε για πάρτι, του βγήκε σε κηδεία, αλλά στο τέλος «αναστήθηκε»! Ο Αστέρας Τρίπολης «δεινοπάθησε» κόντρα στην μαχητική Ροβανιέμι, αλλά πέτυχε το στόχο του. Χάρη στο υπέρ τους 4-2 (και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα), οι Αρκάδες πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και φυσικά την πρόκρισή τους στον τρίτο προκριματικό γύρο (αντίπαλός τους η Μάιντς). Κουρμπέλης (12’) και Ντε Μπλάσις (46’) έβαλαν τα… θεμέλια, οι Φινλανδοί (αν και με δέκα παίκτες σε όλο το δεύτερο μέρος) κατάφεραν να πάρουν προσωρινά σκορ πρόκρισης, με τα γκολ των Μακιτάλο και Λαχτε...περισσότερα »

.Μήνυμα στους δημάρχους για την απογραφή

Με SMS ειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Αργ. Ντινόπουλος τους δημάρχους, των οποίων οι δημοτικές επιχειρήσεις δεν απογράφονται, ότι πρέπει να το κάνουν άμεσα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντινόπουλος απέστειλε μήνυμα σε 74 δημάρχους και δέκα περιφερειάρχες, στην αρμοδιότητα των οποίων ανήκουν οι 133 δημοτικές επιχειρήσεις που δεν έχουν απογραφεί.

Ο κ. Ντινόπουλος σημειώνει στο μήνυμα: «Αγαπητέ Δήμαρχε (Περιφερειάρχη), από τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης φαίνεται να έχεις δημοτικές επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα απογραφεί. 

Θα σε παρακαλούσα, λοιπόν, να προχωρήσεις στην απογραφή τους. Και να αποστείλεις τα στοιχεία στη ψηφιακή πλατφόρμα. Έτσι θα μπορέσουμε όλοι να συνεργαστούμε για τη διαφάνεια, την παραγωγικότητα και την εργασιακή ειρήνη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε ευχαριστώ.

Αργύρης Ντινόπουλος. Υπουργός Εσωτερικών».

.Η αξιολόγηση επί τάπητος

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε το νέο τετ -α-τετ Σαμαρά- Βενιζέλου με αφορμή την ενδοκυβερνητική κόντρα ΠΑΣΟΚ και υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση στο δημόσιο σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μετά τις διαστάσεις που έλαβε η κόντρα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.
O μεν υπουργός σημειώνει ότι ο νόμος για την αξιολόγηση ψηφίστηκε και από τα δύο κυβερνητικά κόμματα, το δε ΠΑΣΟΚ τον καλεί να μην κουνά το δάχτυλο προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον εγκαλεί ότι προσπαθεί να υποστηρίξει «πεισματικά» το «παράλογο μέτρο της αρνητικής αξιολόγησης με προκαθορισμένη ποσόστωση 15%. 
Την εκτίμηση ότι η συγκυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει τις δυσλειτουργίες του δημόσιου τομέα και να δημιουργήσει μία δημόσια διοίκηση που θα απεμπλακεί από το πελατειακό κράτος, αλλά αντίθετα η αξιολόγηση που προωθεί είναι το όχημα για να αναπαραχθεί το πελατειακό κράτος, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με την ΑΔΕΔΥ.

«Κάποτε οι "Μαυρογιαλούροι" έταζαν προσλήψεις και ρουσφέτια για να ενταχθούν κάποιοι στον δημόσιο τομέα. Σήμερα, τάζουν ρουσφέτια για να μη βγουν κάποιοι από τον δημόσιο τομέα, ανέφερε μεταξύ άλλων. 
«Η επιμονή της κυβέρνησης στην εφαρμογή της ονομαζόμενης αξιολόγησης είναι επιμονή στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στη Δημόσια Διοίκηση και το αστικό κράτος», τονίζει το ΚΚΕ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.